Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Αμφιλοχία: Τα ψάρια βγήκαν ζωντανά στη στεριά!!

Κοπάδια ψαριών –κατά εκατοντάδες- άρχισαν να πηδάνε έξω απ’ το νερό και να καταλήγουν σπαρταρώντας στο πλακόστρωτο, σε μια περίεργη, όσο και τραγική πράξη «αυτοκτονίας»!!!
Στην Αμφιλοχία ο καλός θεούλης φροντίζει μερικές φορές το χρόνο να μας δίνει...ψάρια.
Ξεκίνησε σήμερα όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό σχεδόν το φαινόμενο του"μπαταρίσματος" της θάλασσας.
Αρκετές φορές το χρόνο και απροειδοποίητα ο κόλπος της Αμφιλοχίας λόγω κάποιου φυσικού φαινομένου βγάζει τα ψάρια στο αφρό ζαλισμένα....

Όλων των ειδών τα ψάρια που εκείνη τη στιγμή θα βρεθούν στον κόλπο. Τσιπούρες, σαργούς, γαρίδες, γλώσσες, κ.λ.π

Το Κίνημα στην Πόλη ΔΕΝ διώκει εργαζόμενους, αλλά διώκει το πελατειακό σύστημα εξουσίας!



Σχετικά με όσα ελέχθησαν τις τελευταίες μέρες στον τοπικό τύπο και στις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου, η δημοτική μας κίνηση Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου δηλώνει τα εξής:
1. Διαχρονικό καθήκον της Αριστεράς είναι να υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του τόπου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για να το πετύχουν αυτό, η Αριστερά και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους δίνουν τη μάχη απέναντι σε όσους στήνουν πελατειακούς μηχανισμούς, σε όσους προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε πρόσχημα.
2. Στο Δήμο μας αποκαλύφθηκε με κάθε τρόπο ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή Καζάκου είχε στήσει για χρόνια μια επιχείρηση εμπορίας ελπίδας για συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη για δουλειά.

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ “Καντάτα” απόσπασμα


Ἕνα περίεργο ἐπεισόδιο διαβάζαμε τελευταία στὶς ἐφημερίδες,
ἕνας ἄντρας πῆγε σ᾿ ἕνα ἀπ᾿ αὐτὰ τὰ «σπίτια»,
πῆρε μιὰ γυναῖκα,
μὰ μόλις μπαίνουν στὸ δωμάτιο,
ἀντὶ νὰ γδυθεῖ καὶ νὰ ἐπαναλάβει τὴν αἰώνια κίνηση,
γονάτισε μπροστά της, λέει, καὶ τῆς ζητοῦσε νὰ τὸν ἀφήσει
νὰ κλάψει στὰ πόδια της. Ἐκείνη βάζει τὶς φωνές,
«ἐδῶ ἔρχονται γιὰ ἄλλα πράγματα»,
οἱ ἄλλοι ἀπ᾿ ἔξω δώστου χτυπήματα στὴν πόρτα.
Μὲ τὰ πολλὰ ἄνοιξαν καὶ τὸν διώξανε μὲ τὶς κλωτσιὲς
— ἀκοῦς ἐκεῖ διαστροφὴ νὰ θέλει, νὰ κλάψει μπρός σε μιὰ γυναῖκα.
Ἐκεῖνος ἔστριψε τὴ γωνία καὶ χάθηκε καταντροπιασμένος.
Κανεὶς δὲν τὸν ξανάδε πιά.
Καὶ μόνο ἐκείνη ἡ γυναῖκα,
θὰ ᾿ρθεῖ ἡ ἀναπότρεπτη ὥρα μιὰ νύχτα, ποὺ θὰ νοιώσει τὸν τρόμο ξαφνικά,
πῶς στέρησε τὸν ἑαυτὸ τῆς ἀπ᾿ τὴν πιὸ βαθιά,
τὴν πιὸ μεγάλη ἐρωτικὴ πράξη
μὴν ἀφήνοντας ἕναν ἄντρα νὰ κλάψει στὰ πόδια της.
http://tadeefi.wordpress.com/

ΣΥΡΙΖΑ: Επέμβαση των δικαστικών αρχών για την «κακοποίηση» των τεσσάρων συλληφθέντων


Την άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμφανή σημάδια άγριας κακοποίησης» των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι «οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την ελληνική πολιτεία».
«Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο».

Μονταζιέρες, νεοθατσερισμός και η στρατηγική της έντασης

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, από τα υπόγεια της Συγγρού και του Μεγάρου Μαξίμου ξεδιπλώνεται ένας βρώμικος πόλεμος έναντιον του αγωνιζόμενου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Αξιοποιώντας το ολιγόμηνο «μορατόριουμ κακών μαντάτων» που εξασφάλισε από την τρόικα, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις ενόψει του –διαφαινόμενου ζοφερού — 2013. Η επιχείρηση ξεδιπλώνεται σε τρία, προσώρας, μέτωπα· παρότι τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ επιλέγουν να ομογενοποιούν τα πεδία της σύγκρουσης, εμείς θα πρέπει να τα διακρίνουμε, προκειμένου να προετοιμάσουμε τις αναγκαίες απαντήσεις.
Το πρώτο πεδίο είναι το χιλιοστό επεισόδιο της σαπουνόπερας «Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Το χαρτί αυτό έχει ήδη καεί δημοσκοπικά, ενώ οι ερασιτεχνισμοί των «κοπτοραπτούδων» του Μαξίμου καταλήγουν ενίοτε σε φαιδρά αποτελέσματα, όπως, π.χ. στο μοντάζ των δηλώσεων Διαμαντόπουλου. Η προφανής σκοπιμότητα είναι η μετατόπιση της ατζέντας της επικαιρότητας σε λιγότερο βλαβερή, για την κυβέρνηση, θεματολογία και η παρέλκυση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις άμυνας. Δεδομένου όμως ότι το χαρτί «Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» παρουσιάζει γεωμετρικά μειούμενη αποτελεσματικότητα σε επαναλαμβανόμενη χρήση, είναι ερώτημα το γιατί οι κυβερνώντες αποφάσισαν να το παίξουν τώρα. Αν αύριο καταρρεύσει η ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ και οδηγηθούμε σενέες εκλογές, στο Μαξίμου θα τραβάνε τα μαλλιά τους.

Ο μυστικός κωδικός 00055943AFD-5107 της Θεσσαλονίκης


Δεν πρόκειται για κωδικό αριθμό εισόδου σε πρόγραμμα Εθνικής Ασφαλείας του ΝΑΤΟ!
Δεν πρόκειται για συνδυασμό χρηματοκιβωτίου της Τραπέζης Ελλάδος!
Δεν πρόκειται για κωδικό εκτοξεύσεως πυρηνικών πυραύλων!
Αλλά για.....
τον ...απόκρυφο συνδυασμό που ανοίγει τη πόρτα της ...τουαλέττας του επί της οδού Εγνατίας 24 καταστήματος GOODY'S (τουλάχιστον έτσι λέει η ταμπέλα) και αναγράφεται πάνω στο απόκομμα της αποδείξεως αγοράς καφέ κ.λ.π.!
Είμαστε περίεργοι, που θα φτάσει η γελοιότητα με τη "μόδα" των συνδυασμών που χρησιμοποιούνται για τις WC!
Δεν αποκλείεται να δούμε και κλειδαριές WC με ...δακτυλικό αποτύπωμα ή με ίριδα ...ματιών!

Αντρέας Μητρόπουλος: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ

«There is a house in New Orleans
They call the Rising Sun
And it΄s been the ruin of many a poor girl
And God I know Ι΄m one»
(ΤΗΕ ΑNIMALS)

Κάπου σε μια μικρή πολιτεία του Νότου. Τ΄όνομά της ; Καμιά σημασία. Ας την πούμε Νέα Ορλεάνη, Νότια Καρολίνα, Ελλάδα….
Ξημερώνει Παρασκευή. Το ημερολόγιο γράφει 21η Απριλίου 1967.
Ο κόσμος στην άχαρη καθημερινότητά του. Ετοιμαζόμαστε για νέες εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Μαϊου. Την άλλη μέρα Σάββατο – του Λαζάρου- (Σαββάτο νάναι μάστορα κι ας είναι χίλιες ώρες)… Σε κάποιο υπόγειο ταβερνάκι θα περιμένουν ίσως κάποιο θάμα… - μεσ΄σε καπνούς και σε βρισιές-.

Μηνύσεις για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Στοιχεία σοκ καταθέτουν οι 15 συλληφθέντες

Το κτηνώδες πρόσωπο της αστυνομικής βίας που κυριολεκτικά αποτυπώθηκε στα κορμιά τους αποκαλύπτουν οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 στις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος των βασανιστών τους, εγκαλώντας τους για βαρύτατα κακουργήματα.
Παρά τις λοιδωρίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, παρά την αχαρακτήριστη στάση του να εμφανίζεται γνώστης των στοιχείων της δικογραφίας προτού καν οι δικηγόροι την πάρουν στα χέρια τους, παρά τους λεονταρισμούς του ότι θα μηνύσει τάχα την εφημερίδα "Guardian" που αποκάλυψε τους βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ, οι 15 συλληφθέντες με τον πλέον επίσημο τρόπο επιμένουν στις καταγγελίες τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Την προηγούμενη εβδομάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είχε στοστόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να υπονοεί σαφέστατα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ...εκτός νομιμότητας! Αυτή την εβδομάδα στόχο έβαλε το ΚΚΕ. Έστειλε τα ΜΑΤ να πλακώσουν στο ξύλο δεκάδες συνδικαλιστές του που θέλησαν να κάνουν μια τυπική διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος προκλητικά απεφάνθη ότι οι συντάξεις είναι ... «αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος»! Σαν να μην έφτανε το ότι τους έδειραν, τους «τσουβάλιασαν» και τους πήγαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας, απ' όπου την άλλη μέρα τους πήγαν στα δικαστήρια!

Μπορεί η δίκη να αναβλήθηκε για να γίνουν οι σχετικές πολιτικές συνεννοήσεις και να εκτονωθεί η ένταση, αλλά οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν φανερές. Όχι μόνο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που με το 27% απειλεί να της φάει την εξουσία, αλλά και εναντίον του ΚΚΕ του 4,5% που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να οργανώνει κάποια λαϊκή διαμαρτυρία.

SOS! Ελπιδοφόρα συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων στο Πανεπιστημίου Αθηνών!

αναδημοσίευση από Ίσκρα


Συνεργασία και κοινή κάθοδος στις εκλογές όλων των αριστερών δυνάμεων στη σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμπεράσματα, δυσκολίες από... την ΚΝΕ!
Ο Σύλ­λο­γος Δι­δα­σκό­ντων της Σχο­λής Θε­τι­κών Επι­στη­μών (ΣΘΕ) του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών (ΕΚΠΑ) είναι ένας ιστο­ρι­κός σύλ­λο­γος που στο πα­ρελ­θόν πρω­το­στά­τη­σε στους αγώ­νες για την ανα­βάθ­μι­ση του δη­μό­σιου και δω­ρε­άν πα­νε­πι­στή­μιου. Βέ­βαια, στις πα­λαιές εκεί­νες κι­νη­το­ποι­ή­σεις, τα αι­τή­μα­τα που συ­σπεί­ρω­ναν τον κύριο όγκο των πα­νε­πι­στη­μια­κών αφο­ρού­σαν την ανα­τρο­πή του πα­λαιού κα­θε­στώ­τος των εδρών και το άνοιγ­μα της δυ­να­τό­τη­τας κρί­σης και ανέ­λι­ξης των τότε βοη­θών, υφη­γη­τών, κ.λπ.

ΜΑΤ του Δένδια: Εγκατέλειψαν την προσπάθεια δημιουργίας επεισοδίων στη Βίλα Ζωγράφου

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, απέτρεψε τη δημιουργία επεισοδίων από τα ΜΑΤ του Δένδια στη Βίλα Ζωγράφου. Προηγήθηκε προκλητική επίθεση 8 μηχανοκίνητων χρυσαυγιτών, οι οποίοι απωθήθηκαν από τα παιδιά της βίλας, εγκαταλείποντας τις δυο από τις τέσσερις μηχανές τους. Η άμεση εμφάνιση των Ματατζήδων (δυο διμοιρίες) ενισχύουν τη φήμη ότι οι δυο από τους επιτιθέμενους ήταν συνάδελφοί τους. Πάντως σε κάθε περίπτωση τα σχέδιά τους δεν υλοποιήθηκαν λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού κατοίκων της γειτονιάς, τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων του Δήμου. Η κυρία Νενεδάκη ήταν συνέχεια εκεί, ενώ η κυρία Καφατσάκη μετέφερε το αίτημα του Δημάρχου ο οποίος απουσίαζε εκτός Αθηνών για απομάκρυνση των ΜΑΤ.
Εντύπωση μου έκανε ο επικεφαλής, που δε μπορούσε να δώσει απάντηση πως νοιώθει όταν πάει σπίτι του, μετά τη "δουλειά" και κάθετε στον καναπέ με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Αλλά τι να νοιώσει? Αν ήταν να ένοιωθε θα έκανε άλλη δουλειά. Ένα παράσιτο της κοινωνίας είναι που δυστυχώς το πληρώνουμε όλοι. Σε αντίθεση με τους ΜΑΤαντζήδες η παρουσία της τροχαίας ήταν άψογη , τόσο που προκαλούσε και τη συμπάθεια.