Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Διαζύγιο με τον Σοσιαλισμό


Β.Π. ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΠΑΣΟΚ.
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ!!

To ΠΑΣΟΚ, εκφραστής του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού, σύμφωνα με τη νέα Διακήρυξή του
Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη
Σε προσυνεδριακή περίοδο μπήκε και επισήμως το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας στη δημοσιότητα προς διαβούλευση τα τρία βασικά κείμενα των εισηγήσεων (Σχέδιο Διακήρυξης, Πολιτικές Θέσεις, Καταστατικό) για το 9ο Συντακτικό του Συνέδριο, που θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τριάντα εννέα χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ επισημοποιεί πλέον με σαφήνεια την πολιτική και ιδεολογική του μετατόπιση προς το πολιτικό Κέντρο και οριστικοποιεί το διαζύγιο με τις αξιακές του καταβολές και τον σοσιαλισμό, έννοια στη βάση της οποίας δομήθηκε το Κίνημα από τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.

8 Προτάσεις της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ για την απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Παρατηρώντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας τον ως τον πιο πιθανό φορέα της Αριστεράς που μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο και ενεργό ρόλο στο μέλλον σε ότι αφορά την κατάσταση που οι περισσότεροι βιώνουμε καθημερινά,βρήκα αυτό το ενδιαφέρον κείμενο με τις συγκεκριμένες προτάσεις που περιλαμβάνει.... 

Αριστερή Πλατφόρμα - ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Πηγή:www.iskra.gr , αναδημοσίευση μέσω Πρωτοβουλία των 1000

-Συνεδριάσε το Σαββατοκύριακο η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της Αριστεράς.
Στη Συνεδρίαση της ΚΕ η Αριστερή Πλατφόρμα, (στην οποία συμμετέχει και το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ), κατέθεσε 8 προτάσεις για συμπερίληψη στην τελική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Οι 8 προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν ως εξής: 

Koριέρε Ντέλα Σέρα: «Αδιάφορη η Ευρώπη, παρακολουθεί το δράμα της Ελλάδας»

«H Ελλάδα εξαντλημένη σε μια αδιάφορη Ευρώπη» τιτλοφορεί ανάλυσή του στην εφημερίδα «Koριέρε Ντέλα Σέρα» ο γνωστός ιταλός ιστορικός Ερνέστο Γκάλι Ντέλα Λότζια.
Ο Ιταλός αρθρογράφος αναφέρει ότι για τη διαφθορά, τις σπατάλες, τη φοροδιαφυγή, η ελληνική ιθύνουσα τάξη και
μέρος του πληθυσμού, φέρουν ουσιαστικές ευθύνες, αλλά, στη συνέχεια, επικεντρώνεται στην περιγραφή της σημερινής κατάστασης.
«Το 50% των Ελλήνων ζει κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπολογίζεται ότι εννέα στους δέκα Έλληνες απάλειψαν τα έξοδα για αγορά ρούχων και υποδημάτων» γράφει ο Ντέλα Λότζια.

σφαλιάρες

Τώρα, άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι μας λένε ότι είναι σωστές οι «σφαλιάρες». Δημοσιογράφοι που εξαργύρωσαν όλα αυτά τα στοιχεία της παλιάς Ελλάδας που κατά τ’ άλλα λοιδορούν (νεποτισμός, αναξιοκρατία, κρατισμός). Μας λένε ότι αυτός που συλλαμβάνεται δεν πρέπει να περιμένει δίκη, αφού τη μία και μόνη ετυμηγορία θα την ανακοινώσουν από κοινού, στις ειδήσεις των 8, ο κεντρικός παρουσιαστής, ο υπουργός δημόσιας τάξης και η υπεύθυνη για το αστυνομικό ρεπορτάζ. Μας λένε ότι μπροστά στη ληστεία μιας τράπεζας ή μπροστά σε ένα πρωτοσέλιδο για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, χάνονται τα όποια δικαιώματα έχει ένα κατηγορούμενος και μπορεί να περιμένει το δικό του προσωπικό γκουαντάναμο.

[ Οι γονείς των παιδιών και οι δικηγόροι τους καταγγέλλουν συγκεκριμένα πράγματα. Bonus: κοίτα, κι άλλα βασανιστήρια ]

Τώρα, μας λένε με νόημα ότι ο ένας απ’ τους 4 συλληφθέντες ήταν φίλος του Γρηγορόπουλου. Μας το λένε, μας το τονίζουν, το κάνουν φωτογραφία και αφήνουν να εννοηθεί ότι θέλει ο καθένας να εννοήσει. Ήταν – ο ληστής, ο τρομοκράτης – φίλος του Γρηγορόπουλου. Τί να σημαίνει άραγε αυτό; Κάτι για τον συλληφθέντα ή κάτι για τον νεκρό; Μήπως κάτι και για τους δύο; Μας λένε ότι ήταν φίλος του παιδιού που δολοφονήθηκε. Λες και ο φίλος εκείνου του παιδιού θα ήταν ποτέ λογικό να περνάει τις μέρες του στις ημέρες καριέρας, στη μεγάλη αίθουσα κάποιου κεντρικού ξενοδοχείου.

Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ: Πορεία στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΟΜΟΝΟΙΑ και πορεία στο υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 13:30 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα των ΜΚΟ και παραμένουν ακόμη απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ διεκδικούν:

• καταβολή όλων των δεδουλευμένων

• σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα

• να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

• επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων

• να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία

Οι σωματοφύλακες των ΜΚΟ…


Το σύνθημα των τριών σωματοφυλάκων: «Όλοι για έναν και ένας για όλους!» χρησιμοποιούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ που με αιχμή το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (ΠΑΜΕ) πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη.
Όχι, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν τη χάρη στον υπουργό Γ. Βρούτση και να του δώσουν αφορμή να (ξανα)φωνάξει τα ΜΑΤ.
Απλώς, θα διεκδικήσουν δυναμικά τα δεδουλευμένα τους από τον υπουργό ο οποίος, προφανώς, θεωρεί ότι το να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι δεν είναι «άσκηση βίας»….

Αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τους ξυλοδαρμούς των συλληφθέντων


Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ!!! Να πάρει θέση ο Τσιπρας.. Καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αναρχικές δηλώσεις Κουβέλη - Βενιζέλου? Γ.Ζ.
Να διεξαχθεί έρευνα και να δοθούν εξηγήσεις για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων, ζητάει η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση του γραμματέα του κόμματος κ. Σπύρου Λυκούδη. Ο κ. Λυκούδης συγκεκριμένα αναφέρει: «για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη απαιτούνται έρευνα και εξηγήσεις».
Επίσης στην ίδια δήλωση ο κ. Λυκούδης σημειώνει πως «η τρομοκρατία είναι εχθρός της κοινωνίας και η Δημοκρατία πρέπει να την αποκρούσει αποφασιστικά». Και προσθέτει ότι «η Δημοκρατία, όμως, δεν εκδικείται».