Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών συλληφθέντων με εμφανή τα σημάδια βασανισμού τους δεν ήταν ούτε κάποιο τυχαίο γεγονός ούτε υπήρξε σοβαρή προσπάθεια αποσιώπησης των βασανισμών -- Ήταν εσκεμμένη. 
Εσκεμμένη γιατί α) αν όπως λένε τα φερέφωνα της ασφάλειας οι «τραυματισμοί» έγιναν τη στιγμή της σύλληψης, κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες πριν τη σύλληψη, και

β) αν ήθελε η «ασφάλεια» να αποφύγει την κατηγορία των βασανισμών, θα δημοσίευε φωτογραφίες τη στιγμή της σύλληψης και όχι μετά αφού οι συλληφθέντες είχαν κακοποιηθεί. Ιδιαίτερα όταν, κατά τη διεθνή νομολογία, υπάρχει τεκμήριο ενοχής της αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις (δηλαδή είναι αυτή που πρέπει να αποδείξει ότι δεν έκανε βασανισμούς και όχι, όπως λέει ο συγκαλύπτων τους βασανισμούς —με ανάλογη προσωπική ποινική ευθύνη— Δένδιας, να αποδείξουν οι βασανισθέντες ότι δεν είναι...ελέφαντες.
Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, όπως και όλη η διαδικασία βασανισμού, έχει ξεκάθαρο στόχο να περάσει το μήνυμα ότι η σημερινή χούντα μπορεί να δρα κατά το δοκούν και με όποιο τρόπο αυτή επιλέγει απέναντι σε ενέργειες που στρέφονται κατά του συστήματος, ανεξάρτηα αν συμφωνεί κανείς με αυτές ή όχι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Β. ΣΚΟΥΡΗ



Στον Βασίλη Σκουρή

«Η περίοδος των χαρισματικών ηγετών τελείωσε οριστικά. Το συλλογικό ΠΑΣΟΚ απαιτεί και συλλογικές πολιτικές ηγεσίες. Δεν έχει ανάγκη από μονοκράτορες και αυλές» δηλώνει στο Real.gr ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και κατηγορεί στελέχη γύρω από τον Πρόεδρο του κόμματος που θέλουν, όπως λέει, να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ.
«Υπάρχουν κάποιοι, που ακόμη και σήμερα, θέλουν να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ και να πάνε σε κάτι άλλο. Καλό δρόμο να έχουν. Δεν μπορεί αυτές οι απόψεις να εκφράζονται στον περίγυρο του Προέδρου. Δεν μπορεί ο ένας να χαρακτηρίζει φούσκα το ΠΑΣΟΚ και ο άλλος να ζητά να είναι αυτό το τελευταίο Συνέδριο για να γίνει νέο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας» τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε πολιτικές θέσεις γραμμένες από άσχετους με το ΠΑΣΟΚ ανθρώπους».

Κράτος και Ηθική

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ: ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μέλους Π.Γ ΠΑ.ΣΟ.Κ

Δεν ήξερα ότι τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν και με όρους εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Δεν πίστευα ότι μια πολιτική διαδικασία θα μεταβαλλόταν σε ένα “σούπερ μάρκετ” ανοησιών και πρωτοφανών τακτικών.

Δεν πίστευα ποτέ μου ότι στο ΠΑΣΟΚ θα ετίθετο το ερώτημα για το αν είμαστε σοσιαλιστές ή τι άλλο!

Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για το Κίνημα.

Υποβαθμίζουν και γελοιοποιούν κάθε έννοια πολιτικής διαδικασίας. Είναι κρίμα, που αντί να συζητάμε πολιτικά, καταντούμε να κάνουμε κουβέντες της πλατείας.

Σε θέσεις μάχης παρά την επιστράτευση οι ναυτεργάτες


Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/ FosPhotos

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους εμφανίζονται οι ναυτεργάτες, παρά την επιστράτευση των πληρωμάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση, με ισχύ από τις 06.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η επίδοση των φύλλων πορείας ξεκίνησε άμεσα, ωστόσο οι απεργοί αρνούνται να τα παραλάβουν. Παράλληλα η ΠΝΟ αποφάσισε άρση της απεργίας στα περιφερειακά λιμάνια, ώστε όλοι οι ναυτεργάτες να συγκεντρωθούν στον Πειραιά. Παναττική και πανπειραϊκή απεργία προκήρυξαν για αύριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό κέντρο Πειραιά αντίστοιχα σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Δέησις του Κ.Καβάφη


Κωνσταντίνος Καβάφης 1898


Ἡ θάλασσα στὰ βάθη της πήρ’ ἕναν ναύτη.—
Ἡ μάνα του, ἀνήξερη, πηαίνει κι ἀνάφτει

στὴν Παναγία μπροστὰ ἕνα ὑψηλὸ κερὶ
γιὰ νὰ ἐπιστρέψει γρήγορα καὶ νάν’ καλοὶ καιροὶ —

καὶ ὅλο πρὸς τὸν ἄνεμο στήνει τ’ αὐτί.
Ἀλλὰ ἐνῷ προσεύχεται καὶ δέεται αὐτή,

ἡ εἰκὼν ἀκούει, σοβαρὴ καὶ λυπημένη,
ξεύροντας πῶς δὲν θάλθει πιὰ ὁ υἱὸς ποῦ περιμένει


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ»

Η Iskra δημοσίευσε κείμενο του «Πανεπιστημιακού» για τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων στο Σύλλογο Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο).

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια, απάντηση του Γ. Π. Τριμπέρη στο κείμενο του «Πανεπιστημιακού», όπως και παρατηρήσεις επί της απάντησης του «Πανεπιστημιακού»



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ   Του Γ. Π. ΤΡΙΜΠΕΡΗ

Σε όσους συμμετείχαν στο «ενωτικό-αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Σ.Θ.Ε.» ήταν φανερό ότι:

1.
Δεν επρόκειτο για μια συνεργασία παρατάξεων. Οι συμμετέχοντες σε αυτό, και σίγουρα εκείνοι οι οποίοι συγκροτούσαν σε προηγούμενα χρόνια το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ, συμμετείχαν ως πρόσωπα.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αξιολογήσεων είναι γεγονός

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
Πάλι κατ΄αποκλειστικότητα, εξασφαλίσαμε τα πρακτικά που αναφέρονται στα πορίσματα των πρώτων αξιολογήσεων των εκπαιδευτικών Γεωργίου Τρεχόπουλου (ΓΤ) και Νίκου Εξόριστου (ΝΕ).
Να υπενθυμίσουμε ότι η επιτροπή αξιολόγησης απαρτιζόταν από τον ίδιο τον υπουργό (ΥΠ) και τους υφυπουργούς του (ΥΦ), από πέντε περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και από εφτά σχολικούς συμβούλους (ΣΣ).
Οι δύο εκπαιδευτικοί, κλήθηκαν από την επιτροπή, για να ακούσουν το πόρισμα της αξιολόγησής τους.
Πρώτα, ανακοινώθηκε το πόρισμα στον κύριο Τρεχόπουλο και μετά στον κύριο Εξόριστο.

ΥΠ: Αγαπητέ κύριε Τρεχόπουλε πέρασαν κιόλας 4 μήνες από την τελευταία φορά που σας είδαμε. Είστε καλά;
ΓΤ: Προσπαθώ κύριε υπουργέ. Προσπαθώ να είμαι, αλλά δυσκολεύομαι να το πετύχω.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στο ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή είναι η ανασυγκρότηση του κόμματος και το καταστατικό συνέδριο που θα αρχίσει στις 28 Φεβρουαρίου, υπάρχει χρόνος και για μελλοντικούς σχεδιασμούς.

Ενα από τα βασικά ζητήματα που φέρεται ότι απασχολούν τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο και το στενό του επιτελείο είναι ο προγραμματισμός διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων.
Οι Ευρωεκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και οι βουλευτικές -εφόσον εξαντληθεί η τετραετία- για τον Ιούνιο του 2016.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη να υπάρξει από τώρα συμφωνία πακέτο σε επίπεδο κορυφής και για τις τρεις αυτές εκλογικές αναμετρήσεις.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 25.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

...Αλλά απολύσεις δε θα γίνουν.... λεει ο Μανιτάκης....ΝΤΡΟΠΗ... ΓΖ

Οι απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο τομέα, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και θα απαιτήσει η τρόικα στην επόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη.

Αν και δεν έγιναν δηλώσεις για το θέμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την αναδιάρθρωση του δημοσίου και τις απομακρύνσεις υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας εντός του 2013 θα πρέπει να απομακρυνθούν, οδηγούμενοι σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα, 25 χιλιάδες υπάλληλοι, εκ των οποίων οι πρώτοι 6250 μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Λεφτά για πέταμα, λεφτά για μάζωμα


«Υπάρχουν τα λεφτά» για αυτούς που επιμελούνται «της πατρίδας τον χαμό». Η διευθύνουσα σύμβουλος του Τ.Χ.Σ. (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος) κυρία Αναστασία Σακελλαρίου αμείβεται με 17.900 € τον μήνα, ήτοι με 215.000 € και κάτι ψιλά κατ’ έτος.
Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος της Credit Suisse και επ’ εσχάτοις διετέλεσε σύμβουλος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο -τι σύμπτωσις!- ακριβώς τη στιγμή που έγινε το Ταμιευτήριο ταχυδρομικό περιστέρι και πέταξε μακριά απ’ τις αγκάλες του Δημοσίου, αφήνοντας στον λαό τα χρέη και πηγαίνοντας στους ιδιώτες τα κέρδη.
Για αυτούς που «ετοιμάζουν της πατρίδας τον χαμό» πάντα«υπάρχουν λεφτά» για να τους δίδονται από εκείνους που επωφελούνται «απ’ τον χαμό της πατρίδας».

Λαέ της Αθήνας αντιτάξου μαζικά στην επιστράτευση!!

Από το πρωί ολοι στο λιμάνι!! 
http://vathiprasino.blogspot.gr