Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝ, ΝΑΙ… ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ !...


Δεν πρόλαβε να μπει ο Φλεβάρης και τα πρώτα μαντάτα έφτασαν, μέσα από τα (ακόμα και πάντα…), στημένα, ΜΜΕ, της διαπλοκής και της ρεμούλας : «τρύπα» στα έσοδα του Γενάρη… πάμε για την ενεργοποίηση της «ρήτρας αυτόματης προσαρμογής», που υπάρχει στο 3ο Μνημόνιο !
Μπορεί να τόπαιξαν σωτήρες, για κάμποσο χρονικό διάστημα, μετά τη χορήγηση της «δόσης», μπορεί να πλασαρίστηκαν ως νοικοκυραίοι, απέναντι στους «αναρχοτέτοιους» και τους «νταντάδες» τους, μπορεί να έκαναν επίδειξη των χουντοφασιστικών ενδόμυχών τους, επιστρατεύοντας ό,τι απεργούσε, μπορεί, τέλος, εκμεταλλευόμενοι την «αιώνια μαλακία του έλληνα…», να τσίμπησαν, (ντάλα φτώχειας και πείνας), κάποια ποσοστούλια στις, οιονεί, αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεις, ένα, όμως, είναι σίγουρο, στο τέλος : έτσι και εμφανιστούν ξανά, να παίρνουν μέτρα, παραπέρα, μείωσης των μισθών και των συντάξεων, τελείωσαν !

Η χούντα των ηλιθίων


Σταύρος Χριστακόπουλος

Είναι μάλλον ειλικρινείς όσοι μιλούν για σοκ που προκλήθηκε από τους πιτσιρικάδες ένοπλους στην Κοζάνη, είτε λόγω της ληστείας με Καλάσνικοφ και της θρυλούμενης ως εμπλοκής με τη «νεοτρομοκρατία», είτε λόγω της κακομεταχείρισής τους από την ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη.
Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό κύριο άρθρο του ηλεκτρονικού Βήματος, το οποίο, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, επικρίνει σαφέστατα την ΕΛ.ΑΣ. και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την κακομεταχείριση των συλληφθέντων. Αρχικά σημειώνει:
«Στη Δημοκρατία μας η Αστυνομία που δρα για την πρόληψη και την καταπολέμηση του εγκλήματος τιμάται. Η Αστυνομία που δέρνει αδιακρίτως στα κρατητήρια δεν τιμά κανέναν. Αντιθέτως εξοργίζει και προκαλεί τα πλήθη».

Και στον επίλογο:

Επιχείρηση "βιλα Αμαλία" στου Ζωγράφου - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου


Από το φορολογούμενο Έλληνα συντηρούνται αυτά τα "ΟΡΓΑΝΑ της ΑΤΑΞΙΑΣ". Ηρθαν στη Βίλα όχι για να επιβάλλουν την τάξη, Όχι για να προστατέψουν τα παιδιά από τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά για να δημιουργήσουν κλίμα ανωμαλίας που να δικαιολογεί την "επέμβαση" . Η μεγάλη συμμετοχή ανδρών και γυναικών με άσπρα μαλλια, ήταν αποτρεπτική. Αλά ξέρουμε: Την επόμενη φορά που θα προστεθούν νέοι φόροι, που θα γίνουν περικοπές σε συντάξεις, που θα ξεπουληθεί δημόσια περιουσία, πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Τότε θα επιβληθεί η τάξη για να σωθεί η κοινωνία από τους άνομους καταληψίες και θα εκκενωθεί ο χώρος στον οποίο κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ, βλήματα όλμου, Καλάσνικοφ, οπλοπολυβόλα, Νάρκες οχημάτων, Ναπάλμ, Τορπίλες.. και πιθανότατα στα υπόγεια της βίλας θωρακίζονται jeep και μικρά αποβατικά σκάφη (για να κτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της cosko στον Πειραιά) Γ.Ζ.

Αν η προχτεσινή περικύκλωση της Βίλας Ζωγράφου από αστυνομικές δυνάμεις ήταν μια πρόβα για "Βίλα Αμαλία", στη γραμμή Δένδια για λήξη όλων των καταλήψεων, τότε μάλλον πρέπει να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η επόμενη αφορμή.

Π. Χριστιάς: Στοίχημα για το Δήμο μας είναι μια ασπίδα προστασίας για όλους

Υπάρχουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην τοπική αυτοδιοίκηση ικανοί άνθρωποι που η ενασχόλησή τους με τα κοινά είναι αποτέλεσμα ανιδιοτελούς προσφοράς. Ο Παναγιώτης σε αυτή την κατηγορία ανήκει. Η μακρόχρονη συμμετοχή του στη διοίκηση του Δήμου δεν τον "κούρασε" δεν τον "αλλοτρίωσε", και ούτε τον απογοήτευσε. Οι αναμφισβήτητες ικανότητές του, και το ήθος του εμπλουτίσθηκαν με εμπειρία.
Αναδημοσιεύω συνέντευξή του στην πολύ καλή τοπική εφημερίδα "ΖΩ2" Γ.Ζ.


Ο Παναγιώτης Χριστιάς, που επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζωγράφου στις πρόσφατες δημαιρεσίες, είναι από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής σκηνής τα τελευταία χρόνια. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος σταθερά από το 1994 και –επίσης σταθερά- υπό συνδυασμούς που είχαν την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακόμη γνωστός για τους χαμηλούς του τόνους που δεν τον εγκαταλείπουν και στις πιο δύσκολες συνεδριάσεις.

Κρεμάστηκε 40χρονος στη Θεσσαλονίκη

Θα Χει όμως να πει στον Άγιο Πέτρο ότι χάριν της τρικολόρ κυβέρνησης αποφύγαμε την επιστροφή στη Δραχμή!!!!! 
Για άλλη μία φορά ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας δυστυχώς προτίμησε να αυτοκτονήσει μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας.
Απαγχονισμένος σε αποθήκη δίπλα στο σπίτι του βρέθηκε χτες το βράδυ 40χρονος στην Κερασιά Θεσσαλονίκης.
Σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, ο αυτόχειρας εξήγησε ότι έβαλε τέλος στη ζωή του εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Πότε αυτά τα χέρια θα γίνουν γροθιές;


Αστυνομοκρατία. Φόβος. Εξαθλίωση. Χέρια απλωμένα παρακλητικά, αδύναμα. Μάχη για λίγα δωρεάν πορτοκάλια. Μάχη για επιβίωση, όχι για τη ζωή. Κι όμως αυτά τα χέρια έχουν ανίκητη δύναμη. Αρκεί να το πιστέψουν.Πότε θα γίνουν γροθιές;