Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

«Συμμετοχική» αμφισβήτηση

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Μέτωπο κατά Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σχηματίζουν στελέχη της «παλιάς φρουράς», «Βορειοελλαδίτες», «γεννηματικοί» και «υφυπουργοί»

Μέσα σ' όλα αυτά, ο Ευ. Βενιζέλος έχει ν' αντιμετωπίσει και την κόντρα «γεννηματικών» με στελέχη της Σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατικής Κίνησης, για τη θέση του νέου γραμματέαΔιαστάσεις αμφισβήτησης του Ευ. Βενιζέλου λαμβάνει η κριτική που δέχεται πλέον στο εσωτερικό του κόμματός του, εν όψει του συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ομάδες και στελέχη αμφισβητούν ευθέως βασικές του επιλογές και το ερώτημα που ανοιχτά τίθεται είναι -παρά το ότι ουδείς θέτει θέμα ηγεσίας σήμερα- τι θα γίνει αν βασικές εισηγήσεις του προέδρου, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά που αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα, δεν περάσουν τελικά από το συνέδριο.

Για να μην ξεχνάμε τις "παραδόσεις"...


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ο γεροντάκος και οι χρήσιμοι ηλίθιοι


ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Γνώριζαν κι ότι θα δημιουργηθεί ύφεση ότι θα μπορέσουν να περάσουν πολλά μέτρα που τα επιδίωκαν εδώ και χρόνια. Η μείωση των μισθών και η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους αποτέλεσαν τον στόχο του προγράμματος και όχι μια παράπλευρη απώλειαΦανταστείτε ότι είστε σε κάποιο πολιτικό επιτελείο το 2010. Σας παρουσιάζουν ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας μέσω εξορθολογισμού των δημοσίων οικονομικών. Με τις κατάλληλες περικοπές και αυξήσεις φόρων, μετά από τρία χρόνια θα μειωθεί το ΑΕΠ κατά 22-24%, η ανεργία θα φθάσει στο 27%, αλλά, και εδώ είναι τα καλά νέα, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα μειωθεί περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Κάποιο γεροντάκι που κάθεται σε μια γωνία, που έχει να διαβάσει οικονομικά από το 1980 και έχει μείνει στα παλιά, βήχει ευγενικά και ζητάει τον λόγο για μια στιγμή. Με σεβασμό στην ηλικία του, οι νέοι οικονομολόγοι - σύμβουλοι του επιτελείου, που έχουν διαβάσει όλες τις πρόσφατες μελέτες και τα μοντέλα της ορθόδοξης οικονομικής σκέψης, τον ακούν υπομονετικά:

Δημοσκόπηση: Δεν αντέχει η κοινωνία και άλλα μέτρα-Βοηθούν την χώρα τα ταξίδια Τσίπρα

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για την σημερινή πολιτική συγκυρία από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάζει αποκλειστικά το Tvxs: από την στάση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων και τα φαινόμενα πολιτικής βίας έως τα ταξίδια Τσίπρα και το ποιό κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στον λαό, στις απαντήσεις καταγράφονται απόψεις της ελληνικής κοινωνίας που δύσκολα συναντώνται στις δημοσκοπήσεις που βασικά εξετάζουν την πρόθεση ψήφου.

Χάρις πολύχρονη και ευτυχισμένη

Γεια σου, κυρ-Σταύρο Παπασταύρου

Του Θανάση Καρτερού 
Σκεφτείτε να ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, συνδεμένος μάλιστα με έναν θηριώδη λογαριασμό 550 εκατομμυρίων ευρώ, ένας συνεργάτης του Τσίπρα. Τι κακός χαμός θα γινόταν, πώς θα πλημμύριζαν τα μεγάλα ΜΜΕ με αποκαλύψεις για την αριστερή υποκρισία, πόση οργή θα κατανάλωναν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κεδίκογλου και η παρέα τους για το συγκλονιστικό γεγονός. Και πόσα μαθήματα αριστερού ήθους θα παρέδινε ο Πρετεντέρης -ειδικός στο θέμα, όπως έδειξε το σημείωμά του της Παρασκευής για τοπαπατζιλίκι αριστερής δικηγόρου που έχει πελάτη έναν κατηγορούμενο για βιασμούς.
Όμως για τον Σταύρο Παπασταύρου, που το ονοματάκι του φιγουράρει στον μεγαλύτερο λογαριασμό της λίστας, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός. Μπορεί ο κυρ-Σταύρος να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, να ταξιδεύει μαζί του στο Κατάρ για την εξασφάλιση επενδύσεων, να τον 
ακολουθούν διάφορα ομιχλώδη εν σχέσει με τη Siemens και να δικαιολογεί την παρουσία του στη λίστα με το πιο ωραίο παραμύθι -δεν είναι δικά μου τα λεφτά, απλώς τα διαχειρίζομαι ως δικηγόρος ενός μεγάλου fund που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό. Αυτό λέει η ανακοίνωσή του, την οποία μας έστειλε από τις Βρυξέλλες, όπου συνόδευσε τον Σαμαρά στη σύνοδο κορυφής. Και η οποία πολύ Κεδίκογλου θυμίζει, καθώς αποδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ τον προσφιλή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πολιτικό αμοραλισμό και την ακόμα προσφιλέστερη λάσπη.

Χωρίς Δ-ένδεια

 Του Κώστα Βαξεβάνη

Η ερώτηση είναι απλή. Πρέπει τελικά να είμαστε νόμιμοι, ή νόμιμοι με τον τρόπο που θέλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας; Γιατί αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα η νομιμότητα δεν έχει τα πορτρέτα που κυκλοφόρησε η Ελληνική Αστυνομία με τους κατηγορούμενους για ληστεία, ίσως και για τρομοκρατία, αιμόφυρτους, μελανιασμένους, πρησμένους.
Η νομιμότητα του Νίκου Δένδια δεν είναι μόνο επιλεκτική, σπάζοντας κεφάλια ανάλογα με την προσωπική διαβάθμιση που αποδίδει στο έγκλημα, είναι και προσβλητική για όσα κατάφερε να κατακτήσει αυτή η κοινωνία.

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι που κακοποίησαν κάποιους νεαρούς ισχυριζόμενοι αντίσταση κατά της αρχής, όπως κάποτε ισχυρίζονταν πως εκπυρσοκρότησαν τα υπηρεσιακά περίστροφα και σκότωναν Αλβανούς.

Μίκης Θεοδωράκης- Ο Εχθρός Λαός



Ήταν πατριώτη ένας λαός - ένας μεγάλος τοπικός εχθρός.
Θέλανε νά 'χουν όλοι το σπιτάκι τους - καθημερινά το μεροκαματάκι τους - νά 'χουν ακόμα κι άμα θα κακογεράσουν - μια συνταξούλα για να μην πεινάσουν.
Νιώθεις πατριώτη τι εχθρός - ήταν τούτος ο παλιολαός...
Θέλανε να μην περπατούν στα τέσσερα - να σκέφτονται και να μιλούν ελεύθερα - να κυβερνάει αυτός που θά 'χουνε διαλέξει - κανένας πια να μην τους κοροϊδέψει.
Νιώθεις πατριώτη τι εχθρός - ήτανε τούτος ο παλιολαός...

Άμα το λέει ο Δεντιας κάποιο λάκκο έχει η φάβα.....Γ.Ζ

Δένδιας: «Σήμα» για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Αντιδημοκρατικό κόμμα χαρακτηρίζει ευθέως τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και προτείνει να τεθεί εκτός νόμου, με κριτήρια που θα θεσπιστούν στο νέο Σύνταγμα.
Μιλώντας στη Μαρία Σπυράκη (Ημερησία του Σαββάτου) εξηγεί τον προβληματισμό του για τη δράση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου και συντάσσεται με την άποψη του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι πρέπει να απομονωθεί πολιτικά από όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού κόσμου.
Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με το ισχύον Σύνταγμα, προτείνει να περιληφθούν στο νέο Σύνταγμα κριτήρια που, ουσιαστικά, θα αποκλείουν από την πολιτική σκηνή όλα τα ρατσιστικά και νεοναζιστικά κόμματα.

ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ! Παρόντες τότε, Παρόντες τώρα, Παρόντες πάντα. !

Η γενιά μου, είναι από αυτές που είχαν την τύχη να βγουν στο ξέφωτο Άνοιξη. Δεν χρειάστηκε να δώσουμε αίμα εμείς για τα πιστεύω μας. Το είχαν δώσει οι προηγούμενοι για εμάς.
Εμείς, έπρεπε ΑΠΛΩΣ να το τιμήσουμε... Πόσο "απλό" είναι αυτό το "απλώς", δεν άργησε να φανεί. Τα χρόνια της εφηβείας μας τα περάσαμε με ένα πινέλο, έναν κουβά πλαστικό και χιλιάδες αφίσες διπλωμένες σε ρολά και με ένα πράσινο σπρέι. Οργώσαμε την Ελλάδα - αλήθεια είναι.
Κι επειδή κάποιοι σήμερα το έχουν για ντροπή, εγώ το δηλώνω με υπερηφάνεια:
ΥΠΗΡΞΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.
Αλλά τα χρόνια πέρασαν, οι καταστάσεις άλλαξαν, η Ελλάδα άλλαξε...
Και βρεθήκαμε, βρέθηκε η γενιά μου, εκεί στα , η ντα, με αγώνες, με εμπειρίες, έτοιμη να περάσει "απέναντι".