Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτικό κραχ από τη «στάση πληρωμών»


 Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Με πολιτικό κραχ απειλούν την τρικομματική κυβέρνηση το οικονομικό αδιέξοδο και το αίσθημα οικονομικής ανασφάλειας που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης.
Η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση, που ξεκίνησε από την εκταμίευση της δόσης τον περασμένο Νοέμβριο, έχει έρθει στο τέλος της και όσοι -και μέσα στην κυβέρνηση- προέβλεπαν ότι η εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν στις 7 Νοεμβρίου θα επιδεινώσει απότομα την εικόνα της κυβέρνησης έναντι της ελληνικής κοινής γνώμης, δικαιώνονται.Η προσπάθεια κυρίως των Α. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα και δευτερευόντως των Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη να πείσουν ότι «το 2013 θα είναι το έτος της στροφής» δεν βρίσκει ανταπόκριση, ενώ η επίδειξη πυγμής έναντι συνδικάτων και κοινωνικών ομάδων, ακόμα και αν δεν βρίσκει απέναντί της την πλειονότητα που παραμένει σιωπηρή, αποτυγχάνει στο στρατηγικό της στόχο, που είναι η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας. Η επιχείρηση «νόμος και τάξη», η στρατηγική της σύγκρουσης και της έντασης είχε από την αρχή οριακές προοπτικές, καθώς δεν πείθει την κοινωνία των 2/3 που ζει έναν οικονομικό εφιάλτη.

Κι έτσι ξεμάθαμε, αδελφέ μου...

...έτσι να λέμε πια τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη

Ξεμάθαμε... Γιατί μας έμαθαν να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου αντί να στραφούμε όλοι μαζί εναντίον τους. Και όχι απλώς μας έκαναν κατ' εικόνα τους αλλά γίναμε και αριστούχοι. Βρίσκουμε με τη μία το στόχο. Κατακούτελα. Στο δόξα πατρί...
Ξεμάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά.
Κρυβόμαστε πια πίσω από τις λέξεις ή πίσω από τις σιωπές ή πίσω από τη μάσκα της αγωνίας για την ατομική επιβίωση.
Κι έτσι πεθαίνουμε από τα τραύματα που ανοίγουμε ο ένας στον άλλον.
Ετσι απλά μας εξόντωσαν...
Χωρίς καν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα.
Χειρουργικά!
Μια χαρά τα καταφέραμε και μόνοι μας
http://naftilos.blogspot.gr/

Ο θρίαμβος της διαρκούς λιτότητας


Η συμφωνία μεταξύ των ηγετών των «27» της Ε.Ε., για την κατανομή των κονδυλίων του «εταιρικού συμφώνου 2014-2020», αποτελείθρίαμβο των οπαδών της διαρκούς λιτότητας στον γεωπολιτικό χώρο της ευρωζώνης.
Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της ένωσης κλείδωσε περικοπή του διανεμόμενου ποσού, παρά το γεγονός πως έχουν αυξηθεί τα κράτη-μεριδιούχοι. Υπάρχει φυσικά και ο σκόπελος του ευρωκοινοβουλίου, όπου οι επικεφαλής (σχεδόν) όλων των μεγάλων πολιτικών ομάδων έχουν δεσμευτεί να μπλοκάρουν την συμφωνία.
Ως τότε βέβαια πολλά μπορούν να μεταβληθούν, οπότε ας μην «δέσουμε κόμπο» αυτές τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις. Εννοείται πως η Αγκ. Μέρκελ και η πολιτική της φιλοσοφία αποτελούν τους μεγάλους νικητές αυτής της συνόδου.
Έστω κι αν, για λόγους τακτικής, αφέθηκε ν’ ακολουθήσει τις επιλογές του Ντ. Κάμερον της Μ. Βρετανίας. Ο οποίος, πιστός στην λογική της στυγνής «δημοσιονομικής προσαρμογής», απαίτησε δραστικές περικοπές σε κάθε κοινωνικού χαρακτήρα δαπάνη του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού της προσεχούς επταετίας. Κάτι που εγγράφεται στην αρχιτεκτονική της γερμανικής κυβέρνησης για μια Ε.Ε. ελεγχόμενη από την ίδια και τους συμμάχους της, χώρο επιχειρηματικής ανθοφορίας και ισοπέδωσης κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σοκ από δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών Ο κατώτατος μισθός παραμένει υψηλός (!), είναι η άποψη του Μέργου


Πόσα τους πληρώνουμε για να μας εξουθενώνουν? ΓΕΛΟΊΟΙ!!!! Γ.Ζ. 

Επανέρχεται το ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού, τη φορά αυτή με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργου Μέργου, που θεωρεί περίπου... υπερβολικά τα 586 ευρώ του βασικού μισθού ή τα 511 για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Έτσι, άλλο ένα μέλος του οικονομικού επιτελείου, μετά τον κ. Βρούτση, που «άνοιξε» τη συζήτηση για περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, δίνει το τέλειο άλλοθι στην Τρόικα για να ζητά περισσότερα και ακόμα πιεστικότερα.
Μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο κ. Μέργος έκρινε μη ικανοποιητική τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας πως... παραμένει υψηλός σε σχέση με άλλες χώρες, παρά τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι μισθοί.

“Ομαδικός βιασμός» της Ζωής Κωνσταντοπούλου από πληρωμένους δημοσιογράφους.


Η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι μία συντονισμένη εκπομπή με συρραφή δημοσιευμάτων από πληρωμένους δημοσιογράφους που θέλουν να ταυτίσουν την Κωνσταντοπούλου με ...βιαστές!

Η λίστα Λαγκάρντ αρωματίζει με τη βρώμα της σηψαιμίας της, τον ούτως ή άλλως πληρωμένο δημοσιογραφικό λόγο.
Η εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε μία θεσμική παρωδία, προανακριτική επιτροπή της Βουλής, έχει εξιτάρει τα ακραία αντανακλαστικά μια σειράς πληρωμένων δημοσιογράφων που το αδίστακτο ,είτε απέναντι στην Κωνσταντοπούλου είτε απέναντι στην κοινωνία, είναι το ίδιο.
Η λίστα Λαγκάρντ ήταν από την αρχή φανερό(ας όψεται ο Βαξεβάνης) ότι θα προκαλούσε “εκνευρισμό” τόσο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ όσο και στην Ιερουσαλήμ αυτή καθ αυτή! Πλήθος εφοπληστών, πολιτικών, δημοσιογράφων και νοικοκυράδων αποκαλύφθηκε ότι σε μεγάλο εμβαδό άξιζαν .. πίσσα και πούπουλα.

Ο Αλέξης θα βαδίσει το μοναχικό δρόμο των μεγάλων ηγετών



Υπάρχει ακόμη ελπίδα ...

“ Για να αλλάξεις τα πράγματα πρέπει να κυβερνήσεις. Για να υλοποιήσεις την πολιτική σου πρέπει να είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις. Για να μπορέσεις να προσφέρεις πραγματικά στον λαό σου, ναι, πρέπει να συμμαχήσεις ακόμα και με τον διάβολο. ”
Του Κώστα Καπνίση
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Πολλά και από πολλούς. Έχουν από παντού ξεπηδήσει δεκάδες χιλιάδες σχολιαστές και τιμητές των πάντων. Προσοχή όμως. Είπαμε για κρίση. Οικονομική και κοινωνική κρίση και τα παρακλάδια τους.
Η κρίση αυτή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει μολύνει τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Δυστυχώς, έχει γενικευτεί σε τέτοιο βαθμό που τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή και κανείς δε μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το τι μας ξημερώνει. Τούτος ο λαός ήταν πάντα οπαδός της ψυχολογίας των άκρων. Εξηγούμαστε. Πολύ εύκολα ενθουσιάζεται και πολύ εύκολα απογοητεύεται και παραδίδει τα όπλα.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Μαρκογιαννάκη: «Η πραγματική λίστα Λαγκάρντ δε θα βρεθεί ποτέ»


​Αυτό που πίστευαν πολλοί, αλλά λίγοι ομολογούσαν, παραδέχθηκε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξή του για την πορεία των ερευνών της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος της προανακριτικής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραδέχθηκε ότι η αρχική λίστα που έφτασε από τη Γαλλία, δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ, τονίζοντας με νόημα ότι αυτός που την… «εξαφάνισε» ήθελε να κρύψει πολλά περισσότερα από τρία ονόματα που βγήκαν στη δημοσιότητα.
«Δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ. Ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης στην προανακριτική και είπε ότι το πρωτότυπο από τη Γαλλία δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι' αυτό δεν εμφανίζεται το πρωτότυπο. Το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Κάτι καινούργιο γεννιέται..."


1. Μετά από οκτώ μήνες διακυβέρνησης από την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας πώς αποτιμάτε την πορεία της χώρας; Θεωρείτε ότι διαμορφώνονται συνθήκες σταθεροποίησης με την παραμονή στην ευρωζώνη και πιστεύετε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάκαμψης και σε τι βάθος χρόνου; 

Δεν χρειάζεται καν η δική μου γνώμη. Το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνωρίζει το αδιέξοδο και το ανέφικτό του προγράμματος και γι’ αυτό έχει θέσει και το θέμα της περικοπής των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στοιχεία για την συνεχόμενη πτώση του ΑΕΠ και την αλματώδη αύξηση της ανεργίας δείχνουν μια από τις πιο σκληρές υφέσεις σε ανεπτυγμένη χώρα τον τελευταίο αιώνα. Για ανάκαμψη θα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε μόνο εκτός Ευρωζώνης. Η προχθεσινή φωτογραφία με τη δωρεάν διανομή τροφίμων έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε το γύρο του κόσμου όπως παλιότερα οι φωτογραφίες από τον λιμό της Αιθιοπίας. Αξίζει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα


Οι μέρες αφηγούνται (11 Φεβρουαρίου): Όχι, oι Μπιτλς δεν αυτοκτόνησαν



Στις αρχές του 1962 ένα άγνωστο μουσικό συγκρότημα, δυο κι­θάρες, ένα μπάσο και ντραμς, ηχογράφησε στο Λονδίνο τον πρώτο του δίσκο.
Τα αγόρια επέστρεψαν στο Λίβερπουλ και περίμεναν.
Μετρούσαν τις ώρες, τις μέρες.
Όταν πια είχαν φάει όλα τους τα νύχια, μια μέρα σαν σήμε­ρα, έλαβαν την απάντηση. Η Decca Recording Company τους πληροφορούσε, με απόλυτη ειλικρίνεια:
Δεν μας αρέσει η μουσική σας.
Και ως ετυμηγορία:
Τα συγκροτήματα με κιθάρες δεν έχουν πέραση.
Οι Μπιτλς δεν αυτοκτόνησαν

ΚΕΝΤΡΟ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΟ


Tου ΚΙΜΠΙ*

Στη φυσική, στην οποία ήμουν σκράπας, κεντρομόλοςχαρακτηρίζεται η δύναμη που ασκείται σε ένα σώμα το οποίοπεριστρέφεται κυκλικά γύρω από ένα σημείο. Αλλά έχει και το αντίθετό της, τη φυγόκεντρη δύναμη. Και φυγόκεντρη είναι η δύναμη που «αισθάνεται» ένα σώμα σε κυκλική κίνηση και η οποία το ωθεί να φύγει από την τροχιά αυτή. Οι φυσικοί χαρακτηρίζουν τη φυγόκεντρο δύναμη «φαινόμενη», εικονική και όχι πραγματική. Την θεωρούν αποτέλεσμα της αδράνειας των σωμάτων και όχι πραγματική δύναμη. Και στην ουσία,λένε πάντα οι φυσικοί, υπάρχει και γίνεται αισθητή μόνο όσο υπάρχει η κεντρομόλος, πραγματική δύναμη, όπως για παράδειγμα η βαρυτική δύναμη που ασκεί η Γη στον δορυφόρο της, τη Σελήνη. Όταν παύσει να ασκείται η κεντρομόλος δύναμη, παύει και η «εικονική» φυγόκεντρος. Το σώμα φεύγει από την κυκλική του τροχιά για να κινηθεί ευθύγραμμα. Κάπως έτσι.