Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός;»



«Κάθε μέρα στο σχολείο ο Κώστας με πειράζει. Με κοροϊδεύουν συνέχεια. Και δεν είναι μόνο αυτός. Και άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν. Το είπα και στην κυρία. Τους μάλωσε. Τους είπε ότι δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουν κάποιον επειδή δεν είναι ίδιος με εμάς. Και αυτοί συνεχίζουν να με πειράζουν κάθε μέρα....
Δεν καταλαβαίνω», λέει το μικρό έγχρωμο αγοράκι που στήνεται μπροστά στην κάμερα και κάνει όλους όσοι το βλέπουν να σκεφτούν πόσο μπορεί να στενοχωριέται που οι συμμαθητές του το πειράζουν στο σχολείο για το χρώμα του.
Τελικά, όμως, δεν είναι ακριβώς αυτό που όλοι σκέφτονται από την πρώτη στιγμή. «Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός;» λέει κλείνοντας, λίγο πριν χαρίσει στο φακό το πλατύ χαμόγελό του.

ΜΕΡΓΟΣ: «ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΥΡΙΖΑ. ΛΑΜΒΑΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ»


Το μισθό του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και του εκπροσώπου του υπουργείου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λαμβάνει ο Γιώργος Μέργος, που με νέα του δήλωση σημειώνει ότι δεν λαμβάνει το μισθό από το Πανεπιστήμιο, δεδομένου ότι έχουν ανασταλεί τα καθηγητικά του καθήκοντα.

Στη δήλωσή του, ο κ. Μέργος αναφέρει:
“Για δεύτερη συνεχή ημέρα γίνομαι στόχος λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων.
Σήμερα, κάποιοι, και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ανακάλυψε ότι εισπράττω τρεις μισθούς, χρήζοντάς με έτσι με πολυθεσίτη.
Για την ενημέρωσή του, αλλά και όποιου ενδιαφερόμενου, από τις 17 Ιουλίου που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων.

Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ


Όλοι θυμόμαστε την απειλή ότι οι «κομουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια». Απειλή ίδιας αξίας με το «θα σε φάει ο μπαμπούλας». Έπιασε όμως.
Ίσως επειδή έχουμε ανάγκη να φοβόμαστε. Ίσως επειδή δεν αντέχουμε να ζούμε χωρίς εκβιαστές. Ο φόβος που σπέρνουν μέσα μας μεγαλώνει. Αναπτύσσεται και μας πνίγει.
Η κόλαση είναι ο φόβος. Ακόμη κι ο φόβος χωρίς αντικείμενο. Ακόμη και η απειλή δίχως αντίκρισμα.
Ρωτούσα τότε κάποιους φοβισμένους «αφού ρε σεις δεν έχουμε σπίτια, τι σας νοιάζει αν θα τα πάρουν οι κομμουνιστές;». Έπαιρνα την ηλίθια απάντηση «ε, πωωωως….». Τι «ε, πως; Έχουμε δικά μας σπίτια και δεν το ξέρω;» τους ξαναρωτούσα. «Όχι» απαντούσαν «αλλά δεν είναι σωστό να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη».
Ο κοσμάκης! Ο δικός μου φόβος. Πάντα φοβόμουν τον «κοσμάκη». Αυτόν που τώρα του λες «θα σου πάρει το σπίτι η τράπεζα. Ή το κράτος» και σου λέει «Ε, τι να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα;».

Χειροπέδες στον διοικητή Ασφαλείας Αιγάλεω για εκβιασμό καταστηματαρχών


Χειροπέδες στον διοικητή Ασφαλείας Αιγάλεω και σε έναν ακόμη συνταξιούχο αστυνομικό που κατηγορούνται για κατ' εξακολούθηση εκβιασμό αλλοδαπών καταστηματαρχών, πέρασε την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ. .
Σύμφωνα με το newsit.gr ο διοικητής και ο συνταξιούχος αστυνομικός μετά από υποδείξεις Πακιστανού συνεργού τους πήγαιναν σε καταστήματα αλλοδαπών και τους ζητούσαν 10.000 ευρώ λέγοντάς τους ότι αλλιώς θα τους βεβαιώσουν, ψευδείς, παραβάσεις.
Η σύλληψη έγινε επ' αυτοφώρο την Τετάρτη όταν μετά από παζάρια με Πακιστανό που διατηρεί μαγαζί στην Κυψέλη, οι δύο άνδρες που αρχικά ζητούσαν 2.000 ευρώ αλλά συμφώνησαν στα 1.000 για να μην του βεβαιώσουν παραβάσεις ύψους 10.000 ευρώ, πήγαν να εισπράξουν τα λεφτά.
www.iefimerida.gr

Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ !...


Πριν από λίγες ημέρες είδαμε όλοι τις φωτογραφίες του Ελληνα Φύρερ, Νίκου Μιχαλολιάκου, μαζί με τα περιττώματα του γερμανικού νεοναζισμού. Ολο χάρη και καμάρι φωτογραφήθηκαν στον ναό της Δημοκρατίας, την ελληνική Βουλή.
Ακόμη κι αυτή η Βουλή, που έχει απαξιωθεί από το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα κι έχει αποδοθεί βορά στις ορέξεις του όχλου, αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ακόμη κι εκείνοι που βρίζουν, ασχημονούν, κατηγορούν τους τριακόσιους της Βουλής, γνωρίζουν καλά πως ακόμη κι αυτή η «κουτσή» Δημοκρατία είναι πάντα Δημοκρατία. Και απέχει παρασάγγας τόσο από τον φασισμό των άκρων όσο και από τους «αντάρτες πόλης» που εσχάτως έγιναν κι αυτοί μόδα στην κοινωνία μας.
Κι όμως, ο απολογητής του Χίτλερ εν Ελλάδι, Νίκος Μιχαλολιάκος, και τα πρωτοπαλίκαρα του, σε μια στημένη φωτογράφηση, έμπασαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο τα «εγγόνια» του ναζισμού. Για να προκαλέσουν, να αποδείξουν ότι δε φοβούνται τίποτε, να επιβεβαιώσουν ότι η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει, να συνδέσουν την άρια ελληνική φυλή με τους Γερμανούς συντρόφους τους. Και στέκονται μπροστά στην κάμερα όλο χαρά για την? τιμή που τους έκαναν οι εκπρόσωποι του ακραίου νεοναζιστικού κόμματος της Γερμανίας.

Και στη... Βουλή ο νέος νόμος για τις απεργίες!


Πολύ... «ενδιαφέρουσα» υπό ορισμένες προϋποθέσεις είναι αυτή η ιδέα που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να καταργήσει ντε φάκτο τις απεργίες: να απαιτεί δηλαδή ο νόμος προκειμένου να κηρυχθεί απεργία να ψηφίζουν υπέρ της όχι το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου ή έστω η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, αλλά η απόλυτη πλειοψηφία (50% συν μία ψήφος) του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση ή στον κλάδο, αν πρόκειται π.χ. για απεργία των εμποροϋπαλλήλων.

Δεδομένου ότι υπάρχουν κλάδοι στους οποίους η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν είναι καν γραμμένοι στο σωματείο τους, ευνόητο είναι ότι στους κλάδους αυτούς δεν πρόκειται να κηρυχθεί απεργία ποτέ. Αν συζητήσουμε δε για γενική απεργία, τότε απαιτείται να ψηφίσουν υπέρ της κήρυξής της ίσα με... δύο εκατομμύρια (!) εργαζόμενοι. Με αυτή την λαμπρή ιδέα, ο εξοχότατος κύριος Βρούτσης θα απαλλάξει τη χώρα από τις απεργίες, πράγμα που δεν κατάφεραν ούτε καν οι ναζί κατακτητές στη διάρκεια της Κατοχής.