Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ουκ αν λάβουν… δεκάρα τσακιστή


ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΪΚΟΥ

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» ήταν επιλογή, ήταν στάση, ήταν άποψη. Το κίνημα «Δεν μπορώ να πληρώσω» δεν είναι καν… κίνημα. Και, φυσικά, δεν πρόκειται περί επιλογής, ούτε περί στάσης ή άποψης. Είναι η ίδια η πραγματικότητα. Όπως διαμορφώθηκε στη βάση της πολιτικής που εφαρμόζεται σχεδόν τρία χρόνια τώρα. Αφορά δε πολίτες που θα ήθελαν να μπορούσαν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους. Απέναντι στην εφορία, απέναντι στα χαράτσια, απέναντι στις τράπεζες, απέναντι στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Και το πάλεψαν όσο μπόρεσαν. Ε, λοιπόν, έχουν φτάσει στο αμήν. Έχουν στεγνώσει, πώς το λένε. Οπότε, ουκ αν λάβει ο οποιοσδήποτε το οτιδήποτε παρά των μη εχόντων…
Τώρα, λέει, θα ξεκινήσει το μεγάλο, το άγριο κυνηγητό των οφειλετών. Των κάπου 2,5 εκατομμυρίων οφειλετών. Τόσους τους λογαριάζουν στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο. Εννοώντας φυσικά εκείνους που χρωστούν στην εφορία. Όχι τους χρεώστες των τραπεζών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ούτε όσους χρωστούν φως, νερό, τηλέφωνο.

ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΠΩ


και είδα μικρά παιδιά να κλαίνε από την πείνα…….

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ»


«Είναι βέβαιο ότι αν ξαναφέρει κάποιος πολιτικά και οικονομικά μέτρα, τα οποία θα ζητούν την ψήφο των βουλευτών, δεν θα ψηφίσουν. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω νέα μέτρα» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης την Παρασκευή

Μιλώντας στον BHMA FM 99,5 ο Νίκος Σηφουνάκης ξεκαθάρισε τη θέση του για τα επόμενα νομοσχέδια που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. «Εαν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρει βάρη επιπρόσθετα, δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Και πιστεύω ότι και άλλοι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν», είπε. Δεσμεύτηκε δε ότι αρνητική θα είναι και η στάση του σε οποιαδήποτε άλλα μέτρα «είτε αυτά αφορούν τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων είτε αφορούν άλλα θέματα».

ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Ρηματική διακοίνωση στα Ηνωμένα Έθνη κατέθεσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καταγγέλλοντας την προκήρυξη οικοπέδων εκ μέρους της Τουρκίας τον περασμένο Απρίλιο για έρευνες σε περιοχές που καλύπτουν και μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου και του Καστελορίζου.
Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον οργανισμό για τις παράνομες κινήσεις της Άγκυρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
“Η ενέργεια αυτή διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας όπως αυτό καταγράφεται από τη Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι του 1982″.
“Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου”.

ΛΗΨΕΙΣ DNA ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Καθεστώς φόβου επικρατεί στις περιοχές πέριξ των Σκουριών Χαλκιδικής μετά την επίθεση κατά της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός το βράδυ της Κυριακής. Στον τύπο αυξάνονται πλέον οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ που κάνουν λόγο για «επιχείρηση τύπου κομάντο» συνδέοντας την επίθεση με την τρομοκρατία. Εξάλλου η ευθύνη διεξαγωγής των προανακριτικών διαδικασιών έχει αναληφθεί εξ’ ολοκλήρου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι καταγγέλουν σοβαρά περιστατικά εκφοβισμού με «κινηματογραφικές προσαγωγές» καθώς και τη λήψη γεννετικού υλικού (DNA) από κατοίκους που προσαγάγονται χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες. Στο μεταξύ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανάθεσης των δικογραφιών που αφορούν τους κατοίκους σε εφέτη ανακριτή κάτι που συνήθως γίνεται σε περιπτώσεις πολύ σοβαρών εγκλημάτων.

Τρομοκρατημένοι


 Πριν μερικές μέρες ακούστηκε ότι ο Γιάννης Βρούτσης ζήτησε από τον Δένδια να του δώσει περισσότερους μπάτσους για προσωπική φρουρά. Χτες πάλι διαβάσαμε στο «Ποντίκι» ότι ο υπουργός Εργασίας (ανεργίας θα έπρεπε να λέγεται) «έδωσε εντολή και άλλαξαν την πόρτα που συνδέει το υπουργικό γραφείο του με τα υπόλοιπα γραφεία του ορόφου. Ετσι έδωσε εντολή να μπει πόρτα ασφαλείας 30 εκατοστών που για να ανοίξει χρειάζεται φωνητικό και δακτυλικό αποτύπωμα».
Εντάξει, δεν το συζητάμε για τους μπάτσους που πληρώνουμε για να προστατεύουν (από ποιον άραγε;) τον υπουργό και τις πόρτες -όπως αυτές που βλέπουμε στις αμερικάνικες ταινίες να έχουν οι γκάνγκστερ- για την προστασία του.
Το εντυπωσιακό είναι πόσο εύκολα τρομοκρατείται το πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών ακόμα και από και συμβολική ενέργεια όπως αυτή που έκαναν πριν κάποιες μέρες μέλη του ΠΑΜΕ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ 85ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Σύμβολο κατά των εξώσεων στην Ισπανία – πάνω από 350.000 πολίτες έχουν λάβει ειδοποιήσεις έξωσης λόγω χρεών σε τράπεζες – έγινε μία 85χρονη αφού οι πυροσβέστες που στάλθηκαν να την διώξουν από το σπίτι της, αρνήθηκαν να το κάνουν.
Η ιστορία της Αουρέλια Ρέι είχε πάρει διαστάσεις καθώς η γυναίκα απειλείται με έξωση από την τράπεζα έχοντας καθυστερήσει μόνο μία δόση πληρωμής. Στο πλευρό της βρέθηκε αμέσως το κίνημα κατά των εξώσεων με το όνομα “Stop Desahucios”.

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Να αποτρέψει «το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας» στην Ελλάδα καλούν τον λαό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβάνη, Ε. Ουζουνίδου και Θ. Πετράκος, σε δήλωσή τους με αφορμή τις εξελίξεις στη γειτονική Βουλγαρία, με την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ υπό το βάρος των διαδηλώσεων για την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρουν, η αύξηση τις τιμής του ρεύματος κατά 140% στη Βουλγαρία οφείλεται σε «συντονισμένη» απόφαση των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας, δύο τσέχικων και μιας αυστριακής, που έχουν αγοράσει τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της γειτονικής μας χώρας.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η διαδικασία αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου μία δημόσια επιχείρηση «να γίνει “ελκυστικότερη” στους υποψήφιους επενδυτές», ξεκινά στο στάδιο της προετοιμασίας για την ιδιωτικοποίηση της, «όπως συμβαίνει με τη ΔΕΗ και τις αποφάσεις της ΡΑΕ για συνεχόμενες αβάστακτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος φέτος – όταν σε 30.000 νοικοκυριά κόβουν κάθε μήνα το ρεύμα».

Στα 555 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2012



REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Το σήμα από ένα γραφείο πληροφοριών φαίνεται μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Στα 555 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα που αποκόμισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τα ελληνικά ομόλογα το 2012, την ίδι ώρα που τα καθαρά κέρδη της ΕΚΤ για την περσινή χρονιά διαμορφώθηκαν στα 998 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 33,9 δισ. ευρώ μέσω των δύο προγραμμάτων αγοράς τίτλων, το Securities Market Pogramme και το Οutright Monetary Transactions OMT, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δώσ’ μου το χέρι σου σύντροφε


Έργο του Στρ. Σαραντίδη

Κοίταξε γύρω σου. Είναι πολλοί αυτοί που υποφέρουν, μα όχι όλοι. Θα δεις πολλά κεφάλια σκυμμένα, πολλά μάτια ανέκφραστα, πολλά πρόσωπα πρόωρα γερασμένα. Κάποιοι λένε πως η ψυχή βγαίνει στο βλέμμα. Αν είναι έτσι τότε θα δεις χιλιάδες μαυρισμένες ψυχές. Μην αφήνεσαι.
Μην αποδεχτείς την ξεφτίλα, τη μιζέρια, τον πρόωρο θάνατο, γιατί θα χαθείς. Σκέψου, σου αξίζει τέτοιο τέλος; Δεν φαντάζεσαι σε ποια θέση μπορεί να βρίσκεται ο καθένας που αυτή τη στιγμή ακούει την κραυγή της απελπισίας σου. Ο πόνος σε κάνει να μην σκέφτεσαι καθαρά, να μη βλέπεις το χέρι που απλώνεται δίπλα σου.
Ο καθένας κουβαλάει το δικό του φορτίο. Βαρύ, δυσβάσταχτο, κόβει τους ώμους, κάνει τα πόδια να τρέμουν και την ανάσα να λιγοστεύει και να γίνεται πικρή. Οι αντοχές δεν είναι αιώνιες. Οι παππούδες και οι πατεράδες μας έλεγαν πως υπάρχουν και χειρότερα. Τα ζούσαν κι έλεγαν πως υπάρχουν κι άλλα, ακόμα χειρότερα. Όμως είχαν πάντα στην ψυχή τους μια σπίθα ελπίδας. Υπάρχουν και καλύτερα, έλεγαν, εμάς περιμένουν. Μόχθησαν φίλε, πάλεψαν με τα θεριά και άναψαν φωτιά και ζέσταναν τα ταραγμένα χρόνια τους. Και ζέσταναν και τα δικά μας ήσυχα χρόνια.

τα σέβη μου !!!!!! γιατί και ΄γω πεινάω


Μπουζουκομαγαζάτορες
κι εθνικιστές μια χώρα
μέρος αυτού του καμπαρέ
και γω μπροστά σε καναπέ
με μια οθόνη δώρα

χωρίς σφυγμό το ζόρι μου
στη άκρη μιας γωνίας
τι κι αν στο διάολο το ΄στειλα
το βλέπω στα μονόστηλα
ηρώα παρωδίας

σ΄ ένα άδειο πιάτο έριξα
τη φτώχεια μου να φάω
κι αυτή μου είπε αν θες να φας
φάε αυτούς που προσκυνάς
γιατί και ΄γω πεινάω

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΕΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


«Η κεντροαριστερά θα υπερισχύσει στις εκλογές και δεσμεύομαι να ζητήσω την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου. Σεβόμαστε τα όσα έχουν συμφωνηθεί, αλλά θα παλέψουμε για να αλλάξουν. Όσο για την Ελλάδα, νομίζω ότι η θεραπεία είναι λανθασμένη και ότι ο ασθενής κινδυνεύει να πεθάνει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία».

Το κόμμα του κ. Βέντολα συγκεντρώνει περίπου το 4,5% της πρόθεσης ψήφου και συμμετέχει στην ευρύτερη κεντροαριστερή συμμαχία, με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα, που φέρεται να διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό του 33%.
Σε συνάντησή του, σήμερα, με τον ξένο τύπο, ο κ. Βέντολα (ο οποίος είναι περιφερειάρχης της Απουλίας και θεωρείται ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο πολιτισμού) απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, πρόσθεσε:

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Διαψεύδει ο διοικητής του ΟΑΕΔ δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο απέστειλε έγγραφο προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, στο οποίο αναφέρει πως δεν έχουν αποδοθεί στον οργανισμό έσοδα που προέρχονται από την εισφορά αλληλεγγύης.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι με δεδομένες τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας είναι προφανές ότι απαιτούνται επιπλέον πήγες χρηματοδότησης των δράσεων του Οργανισμού.
πηγή: skai.gr

 

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΡΩΤΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Για εμπαιγμό των ανέργων και των εργαζομένων μιλά η Αντιπολίτευση με σκληρές δηλώσεις και καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το πού κατέληξαν τα χρήματα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Παρά το γεγονός ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, διαψεύδει ότι υπήρξε ανεπίσημη έκθεση του Οργανισμού, η οποία ανέφερε ότι ούτε ένα ευρώ από την εισφορά δεν έχει φτάσει στον ΟΑΕΔ, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στήνουν στο τοίχο την κυβέρνηση και μιλώντας για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους», τη στιγμή που ανεργία έχει φθάσει το 30%, ζητούν αποδείξεις και στοιχεία.
Τη νέα φωτιά στην κυβέρνηση άναψε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το οποίο επικαλείτο ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Σύμφωνα με την εφημερίδα στην έκθεση αναφερόταν επί λέξει: «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής», παρά το γεγονός ότι αυτή παρακρατείται κάθε μήνα από 1-1-2011 από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών.

Οι γυναίκες από όλη τη Ελλάδα ανεβαίνουν στην Ξάνθη και διαδηλώνουν κατά της βίας με αφορμή τον βιασμό και την δολοφονία της 34χρονης Ζωής – «ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ»



Με αφορμή το άγριο σεξουαλικό έγκλημα που έγινε στην Ξάνθη τα Χριστούγεννα και «συγκλόνισε» την κατά τα άλλα πατριαρχική και συγκαλυπτική κοινωνία, καλούμε σε ένα διήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη βία κατά των γυναικών.

Η 34χρονη Ζωή
Στο άκουσμα αυτής της φρικτής δολοφονίας, ένας ψίθυρος άρχισε να σέρνεται στην πόλη ότι «ο δράστης μάλλον ήξερε το θύμα» ή ότι «σίγουρα ξένος θα ήταν», ότι δεν είναι στην κουλτούρα την ελληνική μια τέτοια αποτρόπαιη πράξη. Φωνές μιας κοινωνίας που θέλει να δικαιολογηθεί, να διαχωρίσει τη θέση της, να προστατεύσει τον εαυτό της, μιας κοινωνίας που αρνείται να δει το πρόσωπό της.

ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΛΙΝΚΟΛΝ» ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΙΣΙΠΙ


Με καθυστέρηση 147 ετών και χάρη στην ταινία «Λίνκολν», η πολιτεία του Μισισίπι επικύρωσε τη 13η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, η οποία καταργεί τη δουλεία.

Ο καθηγητής Νευροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι, δρ. Ραντζάν Μπατρά, είδε την ταινία του Σπίλμπεργκ τον περασμένο Νοέμβριο και αναρωτήθηκε πόσος χρόνος χρειάστηκε για να επικυρώσει κάθε αμερικανική πολιτεία την 13η τροποποίηση που προωθούσε ο Λίνκολν.
Κατά την έρευνά του, συνειδητοποίησε ότι η πολιτεία του Μισισίπι δεν την έχει επικυρώσει επίσημα. Συγκεκριμένα, η πολιτεία την επικύρωσε με μία συμβολική ψηφοφορία το 1995, όμως εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού σφάλματος, δεν ενημέρωσε επισήμως τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ και έτσι η επικύρωση παρέμεινε ανεπίσημη.