Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


Στις 17 Μαΐου με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, όπως κάθε χρόνο ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Προς στιγμήν, ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα «σε ποια ακριβώς τμήματα» των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το τελικό σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, που αναμένεται όμως τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 θα αρχλισουν στις 17 Μαΐου και θα τελειώσουν στις 31 του ίδιου μήνα με το μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», για τη μεγαλύτερη κατηγορία των εφετινών τελειόφοιτων της Γ΄Λυκείου.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι το εξής:

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Εν μέσω της συζήτησης που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε, μετά από αίτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των υπηρετούντων στη Γενική Κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτά, το προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ την 1η Οκτωβρίου 2012 ανερχόταν σε 667.733 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 571.123 είναι μόνιμοι.

Συγκριτικά, δε, με την 29η Φεβρουαρίου 2012, όταν το σύνολο του προσωπικού ήταν 685.309 υπάλληλοι, προκύπτει μείωση κατά 17.576 υπαλλήλους.
Αναλυτικότερα, από τους 667.733 υπαλλήλους, οι 571.123 είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, δικαστικοί λειτουργοί και δημόσιοι λειτουργοί. Οι 54.646 είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι 35.782 είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι 3.957 υπάλληλοι είναι συμβασιούχοι μίσθωσης έργου, οι 1.171 είναι ωρομίσθιοι και ημερομίσθιοι και οι 1.054 είναι μετακλητοί.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου, στην Αθήνα, με συντονισμό των αγροτών πανελλαδικά και συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, την Τετάρτη από τις 11 το πρωί και μετά, αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στο μπλόκο.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε περιορισμένος αριθμός αγροτών, οι οποίοι, ύστερα από αποτίμηση του αγώνα, που διήρκεσε πάνω από έναν μήνα και τη συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, αποφάσισαν τελικά να αποχωρήσουν επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται με άλλες μορφές.
Επικεντρώνεται δε, σε πρώτη φάση, στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πρωτεύουσα, με κατά τόπους οργάνωση, ώστε η συμμετοχή να είναι μαζική.

Σώθηκε ο Βλαστός!

Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο σημειώθηκε το απόγευμα από τις φυλακές Τρικάλων. Αρχικά, οι φρουροί των φυλακών πίστεψαν πως επιστρέφει στις φυλακές ο Βασίλης Παλαιοκώστας επειδή η ζωή στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ σκληρή και δεν μπορεί να την αντέξει με τίποτα.

Οι φρουροί ήταν σχεδόν βέβαιοι πως στο ελικόπτερο επιβαίνει ο Βασίλης Παλαιοκώστας επειδή σε αυτόν αρέσουν οι βόλτες με τα ελικόπτερα τα γλυκά απογεύματα της Κυριακής.

Στη συνέχεια, όμως, οι φρουροί διαπίστωσαν πως το ελικόπτερο είχε έρθει για να πάρει τον Παναγιώτη Βλαστό –ο οποίος δεν ξέρει πόσο άγρια είναι τα πράγματα έξω από τις φυλακές και θέλει να αποδράσει-, οπότε άνοιξαν πυρ κατά των επιβαινόντων στο ελικόπτερο για να μην αποδράσει ο Βλαστός και κινδυνεύσει ελεύθερος.
Έπεσαν εκατοντάδες πυροβολισμοί –ανάμεσα στους φρουρούς και τους επιβάτες του ελικοπτέρου- αλλά σχεδόν όλοι πήγαν στο ΓΚ. Δηλαδή στον Γάμο του Καραγκιόζη.

Συμμαχίες !!! 'Η Κατακερματισμένη πλειοψηφία?


Του Νίκου Κοτζιά  http://anarxaszante.blogspot.gr

Γιατί η πλειοψηφία του λαού, δημοκρατική και αντιμνημονιακή παραμένει κατακερματισμένη?
Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως ο φόβος, η συνήθεια, η κατάθλιψη και απαισιοδοξία, η κούραση. Θα ξεχώριζα όμως, εντέλει, ως κυριότερο την έλλειψη πίστης ότι μπορούν τα πράγματα να αναστραφούν, ότι αξίζει τον κόπο.Τι είναι αυτό που μπορεί να ξαναδώσει σε αυτή την πλειοψηφία κουράγια θέληση δράσης; Να παλέψει το άθλιο σήμερα, για να αποτρέψει την ολική καταστροφή αύριο; Να κτίσει μέλλον, ελπίδα και προοπτική; Νομίζω ότι το κλειδί είναι η ύπαρξη μιας πολιτικής πρότασης που να πείθει όχι μόνο για την ορθότητα της, αλλά και ότι μπορεί να συγκεντρώσει τις απαραίτητες δυνάμεις υλοποίησης της.Για να γίνει αυτό, χρειάζονται δύο πράγματα: α) καλά επεξεργασμένο ελάχιστο πρόγραμμα, άμεσης υλοποίησης και με όραμα. Β) Δημιουργία ενός συμμαχικού μετώπου που θα φέρει στην κυβερνητική εξουσία αυτές τις δυνάμεις.Ας προσέξουμε, δεν είναι μόνο το πρόγραμμα, είναι και η συγκέντρωση των δυνάμεων.

Ποιος είναι η έκπληξη των ιταλικών εκλογών, Μπέπε Γκρίλο


 Ακτιβιστής, κωμικός, ηθοποιός, blogger. Ο 64χρονος Γενοβέζος Μπέπε Γκρίλο είναι τα πάντα. Κυρίως όμως είναι ο «σίφουνας» που μπήκε στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας με το Κίνημα των 5 Αστέρων (M5S), διεκδικώντας να εκφράσει όσους πιστεύουν ότι η πολιτική ζωή της χώρας δεν είναι παρά ο ορισμός της διαφθοράς.

Ήδη, έχει καταγράψει αρκετές εκλογικές επιτυχίες σε τοπικό επίπεδο. Με «όχημα» την έξοδο από το ευρώ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, ήταν ο πραγματικός νικητής στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 σε περίπου 1.000 δήμους της Ιταλίας. Στην Πάρμα, τα «5 Αστέρια» ξεπέρασαν το 19%, στη Γένοβα το 14% και στη Βερόνα το 10%.