Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ψόφος!


Θα το παλέψω να είμαι συγκρατημένος και να μη βρίζω. Όπως σας έχω πει, ακούω διάφορα τοπικά ραδιόφωνα από το διαδίκτυο, γιατί αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος από τέτοιους σταθμούς, δύσκολα έως καθόλου θα τα ακούσει ακόμη και στο πλέον «ανεξάρτητο» ραδιόφωνο του κέντρου που σιτίζεται από διαφημίσεις τραπεζών. Του Καρτέσιου.
Αυτά που θα διαβάσετε, τα άκουσα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7 της Καβάλας. Ούτε εγώ πίστευα αυτά που άκουγα από το στόμα του πολίτη που βρισκόταν στο studio, ούτε οι δημοσιογράφοι. Όλα όμως ήταν αλήθεια. Κάθε λέξη του. Το επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καβάλας όπως και εκπρόσωπος τράπεζας, οι οποίοι κλήθηκαν να παρέμβουν στην εκπομπή.

Γιώργος Σταθάκης: Πάμε για κατώτατο μισθό 480 ευρώ μέσα στο 2013


Συνέντευξη στη Mail και τον Θάνο Σιαφάκα, του κ. Γιώργου Σταθάκη, βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης

Είμαστε στο κάτω μέρος της καμπύλης, μπροστά μας υπάρχει ανοδική και θετική πορεία, είπε ο κ. Σαμαράς στους βουλευτές του. Μια ακόμα δήλωσή του, τις προηγούμενες μέρες, ήταν ότι μέχρι τον Ιούνιο τα δύσκολα και από τον Σεπτέμβριο η «απογείωση». Ποια μηνύματα θέλει να στείλει ο πρωθυπουργός με αυτές τις ενέσεις αισιοδοξίας;

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να εξαγγείλει κάτι για μετά τον Σεπτέμβρη, αναφορικά με την οικονομική πολιτική, διότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, μέχρι το τέλος του χρόνου η ύφεση θα συνεχιστεί με τους ρυθμούς που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό, την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΔΝΤ. Αν υπάρχει στις σκέψεις του πρωθυπουργού η πεποίθηση ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα αλλάξει η πολιτική του μνημονίου στην Ελλάδα ή ότι θα δοθούν επενδυτικοί πόροι ή οτιδήποτε άλλο, αυτό θα πρέπει να το εξαγγείλει και όχι να θεωρεί ότι με την υπάρχουσα πολιτική θα γυρίσει η οικονομία.

ΧΑΝΤΙΛ της Rafeef Ziadah

Η Χαντίλ
είναι εννέα
Η Χαντίλ είναι εννέα
όχι συγχωρέστε με
Η Χαντίλ ήταν εννέα.
Μέχρι αυτό το πρωί η Χαντίλ ήταν εννέα
κι ο αξιωματούχος λέει
ο αξιωματούχος λέει ότι λυπούνται για το θάνατό της
ο ισραηλινός αξιωματούχος λέει ότι λυπούνται για τον θάνατό της
“αλλά η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει, οι ρουκέτες πρέπει να σταματήσουν, η αντίσταση πρέπει να σταματήσει”
αλλιώς θα συνεχίσουν, αλλιώς θα συνεχίσουν, αλλιώς θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τη Γάζα
μέχρι να παραδώσουμε και το ελάχιστο της αξιοπρέπειας που μας έχει απομείνει.

Στου Παπαχρήστου την αυλή...

Του Θανάση Καρτερού

Τα πράγματα είναι σοβαρά. Έγκυρο γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε την είδηση ότι ο Σόρος είναι σπόνσορας του Τσίπρα! Έγκυρη ελληνική εφημερίδα, "Τα Νέα", την αναδημοσίευσε. Έγκυρος, υπεράνω πάσης υποψίας για συναλλαγές με την εξουσία δημοσιογράφος, ο Γιώργος Παπαχρήστος, υπέγραψε το σχετικό θέμα, αφού το διάνθισε με κάποια σχόλια. Και έγκυρος αρχηγός κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έφερε το λαβράκι στη Βουλή. Προσθέτοντας στο δημοσιογραφικό βάρος του θέματος και το δικό του πολιτικό βάρος -ασήκωτο το έκανε.
Και ποια ήταν η συνέχεια, παρακαλώ; Τέτοια συγκλονιστική αποκάλυψη κι ο Τσίπρας, για τον οποίο ο ώριμος δημοσιογράφος και άνδρας δεν διστάζει να επιδεικνύει αισθήματα συνεσταλμένης κορασίδας, αποκαλώντας τον δημοσίωςαριστερό αγόρι, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει. Με αποτέλεσμα να οργίζεται ο δημοσιογράφος: Γιατί δεν μιλάς; Έχεις υποχρέωση να απαντήσεις στον λαό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -του γράφει. Κι αν όχι στον λαό, τουλάχιστον στον αισθαντικό Παπαχρήστο, που βλέπει ένα αριστερό αγόρι εκεί που άλλοι βλέπουν έναν εξτρεμιστή -του γράφουμε εμείς.