Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μετέφεραν τοξικομανείς στην Αμυγδαλέζα- Σφοδρές αντιδράσεις από κοινωνικούς φορείς


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώθηκε ότι διατέθηκαν χθες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σε συνεργασία με υγειονομικές μονάδες του Υπουργείου Υγείας προέβησαν στη μεταφορά και παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε τοξικοεξαρτώμενα άτομα...
Συγκεκριμένα από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας μεταφέρθηκαν, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής, 132 άτομα, τα οποία έχρηζαν βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης. Ειδικότερα μεταφέρθηκαν 76 ημεδαποί (54 άντρες και 22 γυναίκες) και 56 αλλοδαποί (44 άντρες και 12 γυναίκες).
Στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας τους χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες νερού. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών συνδυάζονται με δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και υγειονομικής περίθαλψης. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και την αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας.

Κλειστά τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αύριο


Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προβαίνουν οι υπάλληλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, που αντιδρά στο νέο προσχέδιο για το Οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού....
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, με το νέο προσχέδιο αποσπώνται ζωτικές διευθύνσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ενώ κάτω από τις τρεις διευθύνσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας «συνενώνονται με απαράδεκτο τρόπο διαφορετικά επιστημονικά και διοικητικά αντικείμενα».

«Υπάλληλοι των κομμάτων» οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τον Γκρίλο


Η παγκοσμιοποίηση του τρόμου και της δικτατορίας των αγορών Γ.Ζ.

Ο Μπέπε Γκρίλο με κείμενό του στο προσωπικό του ιστολόγιο αμφισβήτησε την αυτονομία των ιταλών δημοσιογράφων...

«Είναι υπάλληλοι που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση για τα δυο μεγάλα κόμματα. Ο στόχος τους είναι να κατασπαράξουν δημοσίως (. . .) κάθε πολίτη που πρόσκειται σε εμάς ή έχει εκλεγεί με το Κίνημα Πέντε Αστέρων» (M5S), υποστήριξε ο Γκρίλο, αναφερόμενος κυρίως στους δημοσιογράφους της ιταλικής τηλεόρασης.
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Time ο Ιταλός πολιτικός και δημοφιλής κωμικός ηθοποιός είπε εξάλλου ότι «αν αποτύχουμε, θα ξεσπάσει βία στους δρόμους. Ο μισός πληθυσμός της Ιταλίας δεν αντέχει άλλο».
Ο επικεφαλής του M5S ανέφερε πως «αυτό που επιθυμεί με το κίνημά του, είναι το 100% της Βουλής και της γερουσίας κι όχι το 20% ή το 30%. Όταν αυτό συμβεί, οι πολίτες θα γίνουν κράτος και τα Πέντε Αστέρια δεν θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης».

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη δίωξη καθηγήτριας για αντιφασιστικό φυλλάδιο


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει την έντονη ανησυχία του για τις προσπάθειες ακροδεξιών κύκλων να μετατρέψουν τη δημόσια εκπαίδευση σε παράρτημα του κατηχητικού της Χρυσής Αυγής. Στην αρχή ήταν η δίωξη της νηπιαγωγού στο Νυδρί της Λευκάδας, επειδή μαθητές της «τόλμησαν» να ζωγραφίσουν την αλβανική σημαία και οι ζωγραφιές τους (όπως και όλων των μαθητών) αναρτήθηκαν στα ταμπλό της τάξης. Στη συνέχεια η δίωξη καθηγητή του 30ού Γυμνασίου Κυψέλης, που βρέθηκε να απολογείται γιατί επέτρεψε σε μαθήτρια από την Πολωνία να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα σε διαγώνισμα Γεωγραφίας. Σήμερα καθηγήτρια του 5ου Λυκείου Ζωγράφου βρίσκεται διωκόμενη γιατί μπήκε στην αυλή του σχολείου κρατώντας αντιφασιστικό φυλλάδιο.
Είναι σαφές ότι στην περίπτωση της συγκεκριμένης καθηγήτριας, η ενεργοποίηση της αυταρχικής σχετικής εγκυκλίου δεν έχει να κάνει με προσήλωση στο γράμμα του νόμου. Αντίθετα, απηχεί δυσανεξία και πρόθεση ποινικοποίησης των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών ιδεών, από γονείς και στελέχη της εκπαίδευσης που ενστερνίζονται τα χουντικά και εθνοφυλετικά «παιδαγωγικά» πρότυπα των χρυσαυγιτών και το σχέδιο «εξυγίανσης της ανθελληνικής εκπαίδευσης».

Δραγασάκης για Δένδια: «Πώς τον είπαμε αυτό τον υπουργό»;


http://www.left.gr

Τι να κάνει στη Βουλή αυτός?....Γ.Ζ. 

Ένα «καρφί» επεφύλασσε για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, κατηγορώντας τον εμμέσως ότι… δεν πατάει στη Βουλή.

Την ώρα που συζητείτο ερώτηση προς τον Νίκο Δένδια, ο Δραγασάκης αναγκάστηκε να την ακυρώσει καθώς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απουσίαζε. Τότε, ο Γιάννης Δραγασάκης «κάρφωσε» τον Δένδια: «Αυτόν τον υπουργό πώς τον λένε; Ααα, Δένδια. Τόσο καιρό που έχει να έρθει εδώ τον έχω ξεχάσει», είπε από μικροφώνου ο Γιάννης Δραγασάκης, που δεν θέλησε να κρύψει τη δυσφορία του και για τα όσα έγιναν στην Ιερισσό Χαλκιδικής…

7 Μαρτίου 1948- Σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια τα Δωδεκάνησα ενσωματόνται στην Ελλάδα

Η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Είναι η μέρα που τα νησιά μας, τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της εθνικής ολοκλήρωσης, από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.
Σ’ όλη τη μακραίωνη ιστορία τους, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα, ακολούθησαν τις τύχες του Ελληνισμού. Μετά από συγκρούσεις μεταξύ Ιωαννιτών Ιπποτών, Βενετσιάνων και Γενουατών από τον 16ο αιώνα και μετά βρίσκονται οριστικά υπό την διοίκηση των Οθωμανών. Ωστόσο, το 1912, λίγο πριν το ξέσπασμα των Βαλκανικών Πολέμων η Ιταλία καταλαμβάνει τα νησιά μετά τον ιταλοτουρκικό πόλεμο.

Τι είναι η Τσικνοπέμπτη;


Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού...

Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».
Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

ΤΡΙΩΔΙΟ

Τσικνοπέμπτη,καρναβάλι και βωμολοχίες…

Την ονομασία της η σημερινή ημέρα έχει πάρει από το καθιερωμένο έθιμο του ψησίματος κρέατος στα κάρβουνα.Αποτέλεσμα είναι ο καπνός που λέγεται και “τσίκνα” να κατακλύζει σήμερα κάθε γειτονιά. Από την τσίκνα λοιπόν αυτή έχει πάρει και το όνομά της η Τσικνοπέμπτη.Στα παλιότερα χρόνια παρέες μεταμφιεσμένων όλων των ηλικιών,τριγυρνούσαν σε σπίτια και γειτονιές τραγουδώντας τραγούδια με βωμολοχίες και “πονηρά” υπονοούμενα.Οι ρίζες αυτής της γιορτής βρίσκονται σε πανάρχαια έθιμα της Διονυσιακής λατρείας, όπου οι άνθρωποι πριν από χιλιάδες χρόνια ακολουθούσαν πομπές με άρματα και μεταμφιεσμένοι σε σάτυρους, και υπό την επήρεια συνήθως του κρασιού,επιδίδονταν σε “χοντροκομμένα” και πονηρά αστεία και πειράγματα μεταξύ τους,άλλα και μεταξύ των θεατών(σχετικό βίντεο).Τα λεγόμενα και “εξ αμάξης”.
Αυτές ήταν οι πρώτες καρναβαλικές γιορτές,άλλα και μια πρώιμη μορφή του θεάτρου. Ήταν οι
γιορτές για την έλευση της Άνοιξης.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ίδρυμα Καραμανλής


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να παρευρεθώ στην εκδήλωση μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός ανθρώπου που έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολεμική Ελλάδα.
Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Ιστορία δεν γράφεται από πρόσωπα, όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά, αλλά από τους λαούς και την πάλη τους.
Ωστόσο, δεν μπορώ να παραγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν ξεχωριστές προσωπικότητες στη διαπάλη μέσα στις κοινωνίες, στη διαδρομή των εθνών, στην αέναη κίνηση προς τα μπρος.
Και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν οι ξεχωριστές προσωπικότητες στην Ιστορία.

Ο Αντύπας✿ڿڰ ♥ ♪♫ Παπακωνσταντίνου Βασίλης

1910:Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Νέο πέρασμα αστεροειδούς ΣΥΡΙΖΑ στη Γη


Να πάρει θέση ο Τσίπρας και να καταδικάσει το φαινόμενο..ΓΖ

Ένας ακόμη αστεροειδής, με μέγεθος περίπου όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, θα περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση περίπου960.000 χιλιομέτρων - 2,5 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης.

Ο αστεροειδής 2013 ΕΤ δεν θα μπορεί να γίνει ορατός με γυμνό μάτι, ενώ σύμφωνα με τοSpace.com δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει πάνω στη Γη. Ωστόσο,η εμφάνισή του προκαλεί κάποια νευρικότητα στους επιστήμονες (και όχι μόνο), καθώς μέσα σε λίγες μέρες είναι ο δεύτερος άγνωστος έως τώρα αστεροειδής που ανακαλύπτεται.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο αρκετά μικρότερος αστεροειδής 2013 EC, διαμέτρου δέκα μέτρων, πέρασε πολύ πιο κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου 370.000 χιλιομέτρων δηλαδή όσο η απόσταση της Σελήνης.

6 Μάρτη 1910: Η Εξέγερση του Κιλελέρ!


ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!

6 Μαρτίου 1910. Κιλελέρ… η ηρωική εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ενάντια στο κράτος καταστολής και τους τσιφλικάδες. Η επέτειος αυτή, που τιμάται κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία επαναστατική εκδήλωση της ελληνικής αγροτιάς.
Η κατάσταση στον Ελληνικό χώρο, τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα είχε πολλές ομοιότητες με τη σημερινή. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οικονομική καπιταλιστική κρίση αύξησε κατά πολλή την ανεργία και τις τιμές των αγαθών.
Η άθλια πολιτική κατάσταση, η βαριά φορολογία, η ”νεοκαπιταλιστική” διαφθορά, αναγκάζουν τους νέους σε μετανάστευση. Ήδη από την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα, 200.000 γεωργοί και εργάτες εγκαταλείπουν τη χώρα. Όπως και σήμερα, οι πολιτικοί αρνούνταν βασικά δικαιώματα, δείχνοντας αλαζονεία.