Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Θες να μάθεις στ’ αλήθεια ποιος ήταν ο Ούγγο Τσάβες;

«Θες να μάθεις ποιος ήταν ο Hugo Chávez;
Κοίτα ποιος τον κλαίει και κοίτα ποιος γιορτάζει με τον θάνατό του»!

Fidel Castro
- Αυτοί που πεθαίνουν για τη ζωή δεν μπορούν να λέγονται νεκροί!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3363.html

Είναι η αστική, η κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, ηλίθιε!


Ποιο καθεστώς είναι αυτό στο οποίο υπάρχει νόμος -το ίδιο το Σύνταγμα- που λέει ότι οι διεθνείς συμβάσεις της τάδε χώρας πρέπει να επικυρώνονται στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, αλλά οι κυβερνώντες, τα υποδείγματα της νομιμότητας, επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή, πέρασαν το πρώτο Μνημόνιο καταστρατηγώντας τη συνταγματική διάταξη που υπαγορεύει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για διεθνείς συμβάσεις της χώρας, επιλέγοντας τον βολικό γι' αυτούς δρόμο της απλής πλειοψηφίας των 151 ψήφων;
Ποιο καθεστώς είναι αυτό στο οποίο υπάρχει νόμος -το ίδιο το Σύνταγμα-που ορίζει τον τρόπο που εκλέγονται οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί, αλλά κάποια στιγμή και επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή, οι κυβερνώντες, τα υποδείγματα της νομιμότητας, διόρισαν πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη;

Λίλιθ - Η «εξαφανισμένη» πρώτη σύντροφος του Αδάμ

Ημέρα της γυναίκας

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε 2 χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή μετά από πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν.
Η φετινή διοργάνωση - η 102η - χαρακτηρίζεται από χιλιάδες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που σκοπό έχουν να στηρίξουν τις προσπάθειες εξίσωσης της γυναίκας με τον άνδρα σε όλες τις χώρες, σε όλα τα επαγγέλματα.

Κάθε χρόνο 1,5 με 3 εκατ. κορίτσια και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας βίας με βάση το φύλο. Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που φέτος έχει θέμα «Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών». Όπως επισημαίνει η οργάνωση σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες ηλικίας 15-49 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες πιστεύουν ότι ο σύζυγος δικαιολογείται να χτυπήσει ή να δείρει τη σύζυγό του κάτω από ορισμένες συνθήκες, ενώ 287.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού, εξαιτίας έλλειψης σωστής φροντίδας.

Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς?



Το άρθρο αυτό έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος. Η ιστορία του όμως είναι, δυστυχώς, πολύ γνωστή όπως αναφέρει το limnosfm100.gr Διαβάστε το: Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη.

Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα.

Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας...