Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η ΚΡΙΣΗ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η Isκra παραθέτει την εισαγωγή από το νέο βιβλίο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, με τίτλο "Η Μεγάλη Πρόκληση - Η Κρίση, η Αριστερά, η Εξουσία" από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ένα νέο βιβλίο πουαξίζει το ενδιαφέρον όλων μας.

Η 23η Απριλίου του 2010 έχει καταγραφεί ως αποφράδα ημέρα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Γιώργος Παπανδρέου, με φόντο τη γαλανόλευκη και το ακριτικό Καστελόριζο, ανακοίνωσε την περήφανη απόφασή του να εναποθέσει τις τύχες της πατρίδας του στη «βοήθεια» της Μέρκελ και στην τεχνογνωσία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τρία χρόνια αργότερα, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμη βυθισμένη σ' ένα σκοτεινό τούνελ, καταδικασμένη σ' έναν ατέλειωτο εφιάλτη, που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα, ούτε και στα πιο ζοφερά του όνειρα.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ Γ. ΜΕΡΓΟΣ ΚΑΙ Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΩΞΗ!

ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ 2007!

ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ


Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στονπρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ογενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2007 στο οποίο ήταν μέλη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε Κακουργηματική ποινική δίωξη, σε συνδυασμό με τιςεπιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.

Τσάβες: Με όχημα το πετρέλαιο καταπολέμησε ανεργία και φτώχεια



H Oικονομία με Άλλο Μάτι  Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

Μία οικονομία καλύτερη από αυτήν που παρέλαβε αφήνει κατά γενική ομολογία ο αποθανών πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Μία εμβληματική φυσιογνωμία που εγκαινίασε τη στροφή αριστερά σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 2000, παρόλο που υπάρχουν τεράστιες διαφορές αντιλήψεων μεταξύ των κεντροαριστερών και των πιο ριζοσπαστικών κυβερνήσεων στην περιοχή, που τους ενώνει ωστόσο η εναντίωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον νεοφιλελευθερισμό που κυριάρχησε τις προηγούμενες δεκαετίες.
Ο χθεσινός «Γκάρντιαν» παρουσιάζει μία σύνοψη οικονομικών και κοινωνικών μεγεθών με αφορμή το θάνατο του Τσάβες. Η ανεργία μειώθηκε από 14,5% που ήταν το 1999-την πρώτη χρονιά που εκλέχτηκε πρόεδρος- σε 7,6% το 2009. Το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε επίσης από 4.105 δολάρια σε 10.801 δολάρια το 2011. Το ποσοστό φτώχειας μειώθηκε. Το 1999 το 23,4% του πληθυσμού ζούσε σε συνθήκες υπερβολικής φτώχειας, το οποίο μειώθηκε σε 8,5% το 2011 σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Η παιδική θνησιμότητα έχει επίσης και αυτή μειωθεί από το 20 προς 1.000 γεννήσεις το 1999 στο 13 ανά 1.000 γεννήσεις το 2011.

Μετά τους τοξικομανείς ποιοι έχουν σειρά; Tου Λαϊνά Σωτήρη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει σχέδιο συγκέντρωσης και προσωρινού εγκλεισμού των τοξικομανών της Αθήνας στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, προκειμένου να «καταγραφούν», όσοι από αυτούς κινούνται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και ταυτόχρονα να εξεταστούν για τυχόν ασθένειες.
Εάν επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για παρορμητικές ιδέες νοσηρών εγκεφάλων. Η αλληλουχία όμως των γεγονότων μας οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα. Η διαπόμπευση των οροθετικών εκδιδομένων γυναικών ακολουθήθηκε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών και τώρα προκύπτει η ιδέα της συγκέντρωσης των τοξικομανών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι πρακτικές αυτές όπως φαίνεται από την εξέλιξή τους, έχουν ευθεία συσχέτιση με τις πλέον αντιδραστικές λογικές και πολιτικές κοινωνικού ελέγχου.

Θάνατος διά απαγχονισμού σε 21 οπαδούς

Αυτή είναι η δημοκρατία που επέβαλε η Δύση!!!Γ.Ζ. 

Θανατική ποινή σε 21 οπαδούς που πήραν μέρος στα απίστευτα επεισόδια του Αλ Μασρί-Αλ Αχλί την 1η Φεβρουαρίου του 2012, επέβαλε δικαστήριο της Αιγύπτου!
Επεισόδια με νεκρούς στην Αίγυπτο από MotionCrew

Έναν χρόνο μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Πόρτ Σάιντ που κόστισαν τη ζωή 74 ατόμων και τον τραυματισμό 1000 ατόμων, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, η οποία ήταν θάνατος διά απαγχονισμού σε 21 άτομα, τα οποία αποδείχτηκε πως είχαν πάρει μέρος στα επεισόδια στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο.

«ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

Του Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Συγγνώμη που δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το «μεθύσι της γενικής συναδέλφωσης» και στο φεστιβάλ του «πολιτικού καθωσπρεπισμού».
Που δεν θα ανέβουμε στην πασαρέλα του χαμαιλεοντισμού.
Μας συγχωρείτε, επίσης, που δεν θα πιούμε από το «νερό της πολιτικής και ιστορικής λήθης» που σερβίρεται στα Μέγαρα Μουσικής και από τα Μέγαρα της «ενημέρωσης».

***
Ως εκ τούτου:

Ο «ξεχωριστός» Καραμανλής, ο «συντηρητικός ριζοσπάστης», ο «εθνάρχης», είναι ο Καραμανλής της «βίας και νοθείας». Του ανελέητου αντικομμουνισμού. Των εξοριών. Των πιστοποιητικών «κοινωνικών φρονημάτων». Του «φακελώματος». Του αδυσώπητου κυνηγητού των αριστερών, των δημοκρατών. Της υποκρισίας του «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» όταν στη χώρα που ο ίδιος κυβερνούσε αλώνιζαν τα «τρίκυκλα» και οι «Γκοτζαμάνηδες» που δολοφονούσαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη, οι πρωταγωνιστές της «Καρφίτσας» και οι επιφορτισμένοι να ψηφίζουν δυο και τρεις φορές στις εκλογές του '61.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ !...


Η διαμάχη που κατατρώει τις χρηματοοικονομικές αγορές και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις ιταλικές εκλογές για το αν έχει επιστρέψει η κρίση της ευρωζώνης εμπεριέχει μια προβληματική προϋπόθεση: ότι κάποτε έφυγε.

Η υπαρξιακή απειλή διάλυσης του ευρώ ίσως έχει απομακρυνθεί. Όμως, τα συγχαρητήρια που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι αξιωματούχοι της Ευρώπης τους τελευταίους έξι μήνες συμπίπτουν με την όξυνση της ύφεσης σε πολλές οικονομίες, με την αύξηση της ανεργίας σε διψήφια νούμερα σε όλη την περιοχή και με την άνοδο των κρατικών χρεών σε νέα ρεκόρ.
Γλιτώσαμε το τέλος του κόσμου, δείχνουν να πιστεύουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ευφρανθείτε που έχουμε απλώς... τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο «ΑΛΛΟΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ
« Κίνδυνος υπάρχει για το δημοκρατικό πολίτευμα και από τηνΑριστερά συνολικά λόγω της θεωρητικής της θέσης για την δικτατορία του προλεταριάτου… η οξύτητα προωθείται από την άκρα Αριστερά και την μη ακραία Αριστερά (ΠΑΣΟΚ)», ομιλία τουΚ. Καραμανλή στην Βουλή την 12-6-1976.
Η Αριστερά δεν είναι μια μικρόψυχη πολιτική δύναμη. Είναι σε θέση να αναγνωρίζει την πολιτική ικανότητα και αξία των ηγετικών τηςαντιπάλων. Κοιτώντας προς τα πίσω στον 20οαιώνα, μπορεί να αναγνωρίσει κανείς ως χαρισματικούς και οξυδερκείς αστούς ηγέτες τουλάχιστον τέσσερις, τον Ελευθέριο Βενιζέλο πριν από τον τελευταίο πόλεμο, τους Γεώργιο Παπανδρέου,Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου μετά τον πόλεμο. Οι τελευταίοι δυο σημάδεψαν με την δράση τους την Μεταπολίτευση, το διάστημα δηλαδή από την πτώση της χούντας και μέχρι το διπλό 1989 (πτώση του τείχους και τέλος του «αναδιανεμητικού» ΠΑΣΟΚ).

ΤΟ ΝΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!




ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΡ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!

"Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται σε συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑσε συζητήσεις για νέο κόμμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές, με αποκλειστικό σχεδόν περιεχόμενο την''επιστροφή στη δραχμή'', διευκρινίζει τα εξής:1. Η πρόταση για έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, όπως συλλογικά και υπεύθυνα προβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την βασική ανάγκη για αντικαπιταλιστική ανατροπή της κανιβαλικής πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ που βιώνει ο λαός μας σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ένασύνολο αντικαπιταλιστικών μέτρων κατά του κεφαλαίου που θα κλονίζουν και θα ανατρέπουν την οικονομική και πολιτική εξουσία του, προς όφελος των ζωτικών συμφερόντων της εργατικής τάξης για την επιβίωση της κοινωνικής πλειονότητας.

Η δαιμονοποίηση» του Τσάβες

Εντουάρντο Γκαλεάνο

Ο Ούγκο Τσάβες είναι ένας δαίμονας. Γιατί; Γιατί αλφαβήτισε δύο εκατομμύρια Βενεζουελανούς που δεν ήξεραν να διαβάζουν ούτε να γράφουν, αν και ζούσαν σε μια χώρα που έχει τον πιο σημαντικό φυσικό πλούτο στον κόσμο, που είναι το πετρέλαιο.
Εγώ έζησα σ’ αυτή τη χώρα αρκετά χρόνια και γνώρισα πολύ τι ήταν. Τη λένε «Σαουδική Βενεζουέλα» για το πετρέλαιο. Είχαν δύο εκατομμύρια παιδιά που δεν μπορούσαν να πάνε στα σχολεία γιατί δεν είχαν χαρτιά.
Εκεί ήρθε μια κυβέρνηση, αυτή η διαβολική, δαιμονική κυβέρνηση, που κάνει βασικά πράγματα, όπως να πει «Τα παιδιά πρέπει να γίνονται δεκτά στα σχολεία με ή χωρίς χαρτιά».

Ο Γκράμσι έχει απαντήσει από το 1917

Η αδυναμία να ξεχωρίσεις ένα ρεπορτάζ από μια διαφημιστική καταχώριση είναι ήδη προβληματική, πόσω μάλλον όταν εκδηλώνεται από ένα Γραφείο Τύπου, εν προκειμένω αυτό της Ν.Δ. που κατηγορεί τον... ΣΥΡΙΖΑ επειδή προ διετίας η "Αυγή" είχε... διαφημιστική καταχώριση της "Ελληνικός Χρυσός"!

Πιστός μάλιστα στη συνήθειά του να διαστρεβλώνει τα πάντα, αποδίδει στην εφημερίδα το κείμενο της διαφημιστικής καταχώρισης που μάλιστα διακινεί οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη λαθροχειρία.

Όσον αφορά τον λόγο που η "Α" δέχεται, όπως κάθε επιχείρηση Τύπου, τέτοιου είδους διαφημιστικές καταχωρήσεις χωρίς -σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ- να επηρεάζεται κατ' ελάχιστον στη δημοσιογραφική της δουλειά και την κριτική παρουσίαση των γεγονότων, δεν έχουμε παρά να παραπέμψουμε τους ιδεολογικούς μέντορες της Ν.Δ. (αυτούς που βάζουν τον Αντ. Σαμαρά να τσιτάρει Λένιν) σε ό,τι έγραφε σχετικά στις 10 Οκτωβρίου 1917 ο Γκράμσι (στο "Μισώ τους αδιάφορους"): "Μας αποκάλεσαν δημαγωγούς γιατί μας αρέσει να λέμε 'καρχαρίες' τους προμηθευτές του στρατού

Γυναίκα… βλαβερή


Ο αμαξάς χτύπησε με το κνούτο τ’ άλογο, γύρισε προς τους επιβάτες και άρχισε να διηγείται φλύαρα: «Ποιος ξέρει πως ξεφύτρωσαν εδώ οι κομσομόλοι, πριν δεν υπήρχανε. Όλη αυτή η ιστορία πρέπει να υποθέσουμε ότι άρχισε απ’ τη δασκάλα, το επίθετό της είναι Ρακίτινα, θα την ξέρετε. Είναι ακόμα νέα γυναίκα, αλλά μπορεί κανείς να πει πως είναι βλαβερή. Μαζεύει τις γυναίκες του χωριού και τις αναστατώνει και από αυτό έχουμε φασαρίες. Πρώτα, πάνω στο θυμό σου, έδινες μια στα μούτρα της γυναίκας σου, δε μπορεί να γίνει κι αλλιώς κι αυτή σκούπιζε τα δάκρυά της και σώπαινε. Αλλά τώρα δε μπορείς να τις πειράξεις αυτές. Θα βρεις το μπελά σου. Και για λαϊκό δικαστήριο μπορεί ν’ ακούσεις, κι αν είναι νεότερη και για διαζύγιο θα σου πει, κι όλους τους νόμους τους ξέρει.
Και η Γάνκα μου που ανέκαθεν ήταν ήσυχη γυναίκα, τώρα οργανώθηκε κι αυτή. Αυτό θα πει έγινε ανώτερη από τις άλλες γυναίκες. Κι έρχονται απ’ όλο το χωριό και τη βρίσκουν. Στην αρχή ήθελα να τη χαϊδέψω με τα χαλινάρια, αλλά κατόπι τα παράτησα. Δεν πάει στο διάολο! Ας φλυαρούν. Είναι καλή γυναίκα και για το νοικοκυριό και για όλα τ’ άλλα».

Νικολάι Οστρόφσκι, «Πως δενότανε τ’ ατσάλι», εκδ. Σύγχρονη Εποχή

Το τελευταίο 'αντίο' στον Πρόεδρο Τσάβες (+FOTOS)

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για περισσότερο από 10 ώρες έξω από το παρεκκλήσι, με την ελπίδα να χαιρετήσουν τη σωρό του Προέδρου τους, Ούγκο Τσάβες, και να του πούνε από κοντά το τελευταίο 'αντίο'.
Ο Τσάβες, μέσα στο φέρετρο το οποίο είναι ανοιχτό και προστατευμένο με γυαλί, είναι ντυμένος με την στρατιωτική στολή και τον εμβληματικό κόκκινο μπερέ του και σκεπασμένος μέχρι την μέση με την σημαία της πατρίδας του. Από δεξιά κι αριστερά του περνάει ο κόσμος για τον χαιρετισμό.
Άλλοι τον χαιρετούν με στρατιωτικό χαιρετισμό, άλλοι κλαίνε ασυγκράτητα στη θέα του άψυχου σώματος του. Παρόλο που τα αισθήματα είναι έντονα, τα νέα ακόμα είναι δύσκολο να τα αποδεχθεί κανείς.
Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποβάλλει τα σέβη τους. Αυτό όλο μοιάζει περισσότερο με ένα θρησκευτικό προσκύνημα παρά με μια θρησκευτική πράξη.

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Οι πρόσφυγες που δακρύζουν (full documentary)


Οι πρόσφυγες που δακρύζουν από tvxorissinora
Το 2004 το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα συνάντησε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον σύστησε σε πρόσφυγες και μετανάστες που τότε ζούσαν στη χώρα μας. Εκείνοι βρήκαν στο έργο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη έναν άνθρωπο που μίλαγε κατευθείαν στην ψυχή τους.
Στο στέκι των μεταναστών στα Εξάρχεια, πρόσφυγες και μετανάστες από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία παρακολουθούν σκηνές για την προσφυγιά, την μετανάστευση ή την εξορία από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ύστερα παίρνουν τον λόγο, πολλοί με δάκρυα στα μάτια, για να πουν τις εντυπώσεις τους αλλά και να περιγράψουν την προσωπική τους οδύσσεια.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΥ


Το κονκλάβιο των καρδιναλίων οι οποίοι θα εκλέξουν τον νέο Πάπα στη θέση του παραιτηθέντος Βενέδικτου ΙΣΤ’ θα συγκληθεί την ερχόμενη Τρίτη, 12η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Οι 115 καρδινάλιοι που θα εκλέξουν τον νέο Πάπα είναι στην Ρώμη όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η λεγόμενη «φάση γνωριμίας» των υψηλόβαθμων καθολικών κληρικών, με συζητήσεις και συναντήσεις εντός κι εκτός του παπικού κρατιδίου.
Οι καθημερινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους έχουν πάντως σταματήσει. Μεταξύ άλλων, έντεκα Αμερικανοί καρδινάλιοι αποφάσισαν να διακόψουν τις καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου που έδιναν.
Ιταλοί παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια ομάδα που ζητά να μάθει λεπτομερώς πώς μπορεί να βελτιωθεί η διακυβέρνηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και επισημαίνει την ανάγκη να αποφευχθούν στο μέλλον νέα κρούσματα παιδεραστίας στην ιεραρχία.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤ: «ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ»

“Δεν μας φοβίζουν μάνα μου, οι σφαίρες και τα κανόνια”. Αυτό ήταν το τραγούδι μιας γιαγιάς που στάθηκε μπροστά στα ΜΑΤ που έφραζαν την είσοδο της Ιερισσού το πρωί της Πέμπτης.
“Ελάτε να σας πω εγώ, που είμαι γενιά του ’40. Δεν έχετε μάνες;”, φώναξε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.
Σημειώνεται ότι τέσσερις συλληφθέντες, ένα κοριτσάκι χτυπημένο και δεκάδες δακρυγόνα ήταν το αποτέλεσμα από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερισσό ενώ δεκάδες ήταν οι καταγγελίες των πολιτών και μαθητών για αλόγιστη χρήση βίας, ανακρίσεις και καταστολή μέσα στο χωριό.
Οι τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν μετά τις κατ’ οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη.