Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ!

ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣΠΕΝΣ ΑΝΕΒΛΗΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΣΑΜΑΡΑ!

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!
Σκηνικό αγεφύρωτων διαφορών έχει στηθεί μεταξύ του κλιμακίου της τρόικας και των επίσημων ελληνικών οικονομικών αρχών, σύμφωνα με διαρρέουσες πληροφορίες.
Οι ξένοι εμπειρογνώμονες εμφανίζονται να αμφισβητούν ορισμένες πλευρές της δημοσιονομικής διαχείρισης, θεωρούν ότι δεν έχει αναληφθεί η απαιτούμενη δράση και φέρονται διατεθειμένοι την προσεχή Παρασκευή(16/3) να αναχωρήσουν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία, αφήνοντας την καταβολή της δόσης του Μαρτίου εκκρεμή, μέχρι να πεισθούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα προκειμένου, υποτίθεται, να διορθώσει την κατάσταση. Εντωμεταξύ, για το βράδυ τηςΤετάρτης(13/3) και, συγκεκριμένα για τις 19.00, μετατέθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Βαξεβάνης σε Γεωργιάδη: Εσείς κάνετε ανάκριση ενώ η σύζυγός σας είναι στη λίστα Λαγκάρντ!

Η άγρια κόντρα Βαξεβάνη-Άδωνι Γεωργιάδη στο Twitter
«Πυρά» αντάλλαξαν μέσω Twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε ερώτηση στον εκδότη του περιοδικού HotDoc για την υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξη Μητρόπουλου σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη έκδοση απόδειξης για υπηρεσίες 1 εκατ. δολαρίων το 1999.
Ο Κώστας Βαξεβάνης τού απάντησε πως αν είναι πολιτικός θα πρέπει να απαντήσει για τον χουντικό Φιλιππακόπουλο. «Αλλιώς άσε τα καραγκιοζιλίκια και τραβά σε κανένα Dancing With The Stars» συμπλήρωσε.

Σοκ: Αστυνομικοί συνέλαβαν Έλληνες πολίτες και τους πήγαν στην Αμυγδαλέζα για να καθαρίσουν το στρατόπεδο των λαθρομεταναστών...


Σκούπα αστυνομικών σε Έλληνες σαν να ήταν λαθρομετανάστες!


Γράφει ο …(( Λ ))..

Σοκ προκαλεί σε όλους τους Έλληνες, εν δυνάμει συλληφθέντες για αγγαρείες, η καταγγελίαπου έκανε Έλληνας πολίτης στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA στην εκπομπή του κ. Παυλόπουλου. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα σήμερα (Δευτέρα) το μεσημέρι, στην περιοχή της Βαρβακείου, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη άνευ λόγου 30 ατόμων, Ελλήνων πολιτών. Χωρίς να τους δώσουν καμία εξήγηση, σύμφωνα με την καταγγελία, οι 4 αστυνομικοίτους οδήγησαν σε βαν και στη συνέχεια τους μετέφεραν…στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών της Αμυγδαλέζας για μια «τυπική» εξακρίβωση στοιχείων!! Ναι καλά διαβάσατε, τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είχαν ταυτότητες επάνω τους, τους οδήγησαν στην Αμυγδαλέζα για εξακρίβωση στοιχείων.

ΑΔΕΔΥ : Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στις 3.30 μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις πολιτικές τους την ανεργία στα ύψη, καρατόμησαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των Κοινωνικών Αγαθών και σε μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
Μέσα από τη συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών, την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για άμεσες αποχωρήσεις προσωπικού - είτε μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, είτε, τώρα, μέσω του «προγράμματος κινητικότητας» και των άμεσων απολύσεων εργαζομένων - τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά (η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Ασφάλιση) καταρρέουν και η πρόσβαση σ'αυτά θα είναι είδος πολυτελείας για τους πολλούς και αδύνατους.
Η Κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απατήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, με βασικό στόχο τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού κατά 150.000 μέχρι το 2015.
Αυτή η πολιτική όμως οδηγεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η Ελληνική Κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ύπαρξη και παροχή Δημόσιων Υπηρεσιών και Κοινωνικών Αγαθών Ποιότητας.

ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΤΣΗ

Η κρίση γεννάει ευκαιρίες. Φρόντισε να τις αρπάξεις.

Η Τρόικα ζητάει να διατηρηθεί το χαράτσι και το 2013, και η κυβέρνηση σκέφτεται να μην της φέρει αντίρρηση γιατί το έχει παρακάνει με την αντίσταση που φέρνει στην Τρόικα και δεν είναι σωστό να φέρεται με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που θέλουν το καλό μας.
Φυσικά, το χαράτσι για τα ακίνητα δεν θα καταργηθεί ποτέ αλλά θα συνεχιστεί και το 2014 και το 2015 και μέχρι να τα τινάξουμε όλοι αλλά θα αλλάξει όνομα και μπορεί να μην το πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ αλλά μέσω του λογαριασμού νερού ή κάποιου άλλου λογαριασμού.
Θα ήταν καλό να πληρώνουμε το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού του νερού, γιατί, αν σου κόψουν το νερό, δεν πειράζει, αφού όλο και κάποια βροχή θα ρίξει για να μαζέψεις νερό στους κουβάδες, ενώ μπορείς πάντα να πλυθείς στην αυλή με το λάστιχο και να πλύνεις τα ρούχα σου στο σιντριβάνι, αν και το καλύτερο είναι να μείνεις άπλυτος για να μην σε πλησιάζει κανείς, ώστε να μην κινδυνεύεις από τους εγκληματίες που καραδοκούν σε κάθε σου βήμα για να σε κάνουν κομματάκια.

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει ο λαός


Όταν ο κ. Σαμαράς έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες πως, αν φθάσει ώς το καλοκαίρι, τα πράγματα μετά θα είναι καλύτερα, η ερμηνεία ήταν ότι το κλίμα μετά μπορεί να αλλάξει. Κρίνοντας την ίδια δήλωση λίγες εβδομάδες μετά, τείνουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που εννοούσε ο Αντ. Σαμαράς είναι πως δύσκολα η κυβέρνησή του θα βγάλει τον χειμώνα. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, εξελίξεις που συντίθενται τελικά σε χιονοστιβάδα, συνηγορούν σ' αυτήν την ανάγνωση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά φθάνει σε αδιέξοδο σε όλες της τις κινήσεις, μικρές και μεγάλες. Και τα πολλά μερικά αδιέξοδα φτιάχνουν ένα γενικό πολιτικό αδιέξοδο. Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ενδεικτικά την κατάρρευση των εσόδων και την παράταση στο χαράτσι, τους τριγμούς στη ΔΗΜ.ΑΡ., τις ποινικές διώξεις ανώτατων κυβερνητικών στελεχών και τη συνακόλουθη παραίτηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ, που τώρα, εκ των υστέρων, "δεν ήταν της προτίμησης του πρωθυπουργού".

Αναρχικοί – ριζοσπάστες στον αγώνα κατά της οθωμανικής κυριαρχίας και για την ελληνική ανεξαρτησία

http://anarxaszante.blogspot.gr/2013/03/a.html
Στο παρελθόν υπήρξαν αναρχικοί και ριζοσπάστες γενικότερα , που θεώρησαν ότι ο αγώνας για την απελευθέρωση ενός καταπιεζόμενου έθνους , όχι μόνο δεν αντιφάσκει με τις αρχές τους , αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος τους.
Ο Σταύρος Καλλέργης ένας από τους πρώτους Έλληνες σοσιαλιστές επαναστάτες , με ενεργό δράση στο εργατικό κίνημα ,εκδότης περιοδικών όπως «ο Σοσιαλιστής » και «Οδηγός παντός ανθρώπου » ( όπου δημοσίευσε και κείμενα του Μπακούνιν ),
οργανωτής του πρώτου εορτασμού της Πρωτομαγιάς , εγκαταλείπει το 1898 την Αθήνα και επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του , την Κρήτη. Εκεί θα συμμετάσχει στην επανάσταση κατά των Τούρκων και θα εκλεγεί μάλιστα αντιπρόσωπος του επαναστατημένου έθνους.

Παιδιά μεταναστών ΝΑΙ! Παιδιά χωρίς δικαιώματα ΟΧΙ!

Συναυλία στο Θησείο την Πέμπτη 21 Μάρτη στις 5:00 μμ

Είναι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή ήρθαν σε μικρή ηλικία στη χώρα μας. Τα παιδιά που πολλές φορές αποκαλούμε 2η γενιά μεταναστών, αλλά στην πραγματικότητα η μόνη πατρίδα που έχουν γνωρίσει είναι η Ελλάδα.. Που πολλά από αυτά δεν είναι πια παιδιά. Είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, κάποια από αυτά έγιναν πιο γνωστά μέσα από τη δουλειά τους σαν μουσικοί ή ηθοποιοί, αλλά ακόμα εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία του αύριο.

Και ενώ αυτά θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους το ελληνικό κράτος φροντίζει να τους δείξει ότι ο Ξένιος Δίας δεν ζει πια εδώ.

Η κυβέρνηση, που ολοένα και περισσότερο υιοθετεί την ατζέντα της άκρας Δεξιάς, αποφάσισε εν μια νυκτί να παγώσει τον νόμο 3838/2010 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Ραγκούση. Ο νόμος εκείνος για πρώτη φορά ασχολιόταν με τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά των μεταναστών κάνοντας κάποια δειλά βήματα όσον αφορά την παραχώρηση ιθαγένειας. Ρύθμιζε επίσης τις διαδικασίες πολιτογράφησης ενώ έδινε υπό προϋποθέσεις το δικαίωμα της ψήφου στις δημοτικές εκλογές.

ΚΑΝΑ ¨ΟΧΙ¨ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ?...


Συναντηθήκαμε κατά τύχη πριν από λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας με τον επικεφαλής παραγωγικού υπουργείου επί κυβέρνησης της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009. Ο πολιτικός, ο οποίος μόνο ως αντιμνημονιακός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση, κάνοντας αναφορά στο 1,3 εκατ. ανέργους, στην ασφυξία των επιχειρήσεων και στην ακινησία των τραπεζών. Όμως, πρόσθεσε και κάτι άλλο. «Νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα να πούμε κανένα ‘όχι’ στους τροϊκανούς γιατί δεν είναι λογικό να απορρίπτουν την πρόταση για αύξηση των δόσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο με την οικονομία σε αυτήν την κατάσταση», τόνισε. «Ας τους πούμε τι αποφασίσαμε. Τι θα μας κάνουν. Θα μας βγάλουν από την ευρωζώνη επειδή αυξήσαμε τον αριθμό των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα;».

Πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής την Τρίτη 12 Μάρτη στην Αθήνα


Στο δάσος των Σκουριών στη ΒΑ Χαλκιδική, τον τελευταίο χρόνο, εξελίσσεται ένα καταστροφικό σχέδιο του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία ανήκει στην καναδική πολυεθνική El Dorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα, για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού. Με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καταστρέφεται το αρχέγονο, αυτό, δάσος, με ολέθριες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη φύση και τους ανθρώπους. Το σχέδιο που προωθείται στη Χαλκιδική αποτελεί μόνο την αρχή των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και εντάσσεται στο συνολικό ξεπούλημα των φυσικών πόρων και των δημόσιων υποδομών που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας.
Το δυναμικό κίνημα αντίστασης των κατοίκων, που από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε στην περιοχή, ήρθε αντιμέτωπο με ένα πρωτοφανές σε διάρκεια και ένταση όργιο καταστολής. Η αστυνομία, λειτουργώντας σαν μπράβος της εταιρείας αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές με ασύλληπτη αγριότητα και βία η οποία σε πρώτη φάση χαρακτηρίστηκε από αλόγιστη χρήση χημικών μέσα στο δάσος, καταδιώξεις και τραυματισμούς διαδηλωτών.