Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ο πωλών πληρώνει - Σκανδαλώδες σχέδιο για πώληση και επαναμίσθωση 28 δημοσίων κτιρίων σε ιδιώτες

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και επαναμίσθωση από το ελληνικό Δημόσιο των 28 κτιρίων που στεγάζουν αυτή τη στιγμή κρατικούς φορείς και υπηρεσίες. Τουλάχιστον τριάντα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα δαπανά το ελληνικό δημόσιο για ακίνητα που μέχρι τώρα του ανήκαν

Με σκανδαλώδη τρόπο η μνημονιακή κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μέρος του συνολικού σχεδίου εκποίησης, αποτελεί και η πώληση και επαναμίσθωση (sale and lease back) 28 δημόσιων κτιρίων από το ΤΑΙΠΕΔ. Παρά τις διακηρύξεις των ιθυνόντων ότι με την πώληση θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, στην περίπτωση των 28 ακινήτων που θα πουληθούν μέχρι τις 19 Απριλίου, το ελληνικό δημόσιο θα επανεκμισθώσει τα ακίνητα (για τα οποία μέχρι τώρα δεν πλήρωνε τίποτα) προσφέροντας καθαρά και άκοπα κέρδη στους «επενδυτές», καθώς η συναλλαγή προβλέπει την εκμίσθωση από τους αγοραστές πίσω στις δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται στα κτίρια αυτά αντί εγγυημένου ετησίου μισθώματος 30 εκ. ευρώ (!).

κωλότοπος

η Παναγία των κουκουλοφόρων δια χειρός Γ. Λαουτάρη (http://www.flickr.com/photos/laoulaou/5473745350/in/set-72157626127142676/lightbox/ )

Τις τελευταίες μέρες περιφέρομαι στους δρόμους και απ’ το στόμα κρέμεται αυτό ακριβώς το«κωλότοπος» που λέει ο δύτης. Απόγνωση, θλίψη, μιζέρια όλα σε ένα κι όλα μαζί στη εξώπορτα περιμένουν βράδυ πρωί μήπως τους ξεφύγω καθώς φεύγω για τη δουλειά. Στο τραπέζι της κουζίνας δεν έχω πια το κουράγιο να υποστηρίξω ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να πεθάνουν. Αυτό μόνο. Δεν μιλάμε για δικαιώματα, νομιμοποίηση, πολιτικό αίτημα. Δεν έχω καν τη δύναμη να ψελλίσω «κρίμα οι άνθρωποι να πεθάνουν».
Ταυτόχρονα, αν θέλω να είμαι ειλικρινής, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι αρκετά άθλιος τύπος, ώστε να με τρομάζουν εξίσου ο κίνδυνος να πεθάνουν οι απεργοί πείνας, με τουςΠαπαχρήστους και τις Ακριβοπούλου αυτού του κόσμου, που γράφουν και μιλούν, χρησιμοποιώντας αντί για λέξεις,
σφαίρες, οβίδες, μαχαίρια. Η πολυαγαπημένη μου ειρωνεία μοιάζει στο κείμενο ενός συντάκτη των Νέων, δυσβάστακτη.

Λυκουρέντζος σε μάνατζερ: Ελάτε να δουλέψετε δωρεάν

 Αντρέα δώσε το παράδειγμα.. Αποποιήσου του μισθού σου !!ΓΖ

«Όποιος θέλει να βοηθήσει την πατρίδα να αφήσει σε κριτική αλλά να έρθει να αναλάβει μάνατζερ στα νοσοκομεία δωρεάν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.


Κάλεσμα σε όσους τεχνοκράτες μπορούν να βοηθήσουν τη διοίκηση των νοσοκομείων αμισθί απηύθυνε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοινώνοντας την έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία.
«Όποιος θέλει να βοηθήσει την πατρίδα να αφήσει σε κριτική και να έρθει να αναλάβει μάνατζερ στα νοσοκομεία δωρεάν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για επανασύσταση Εργατικής Εστίας και ΟΕΚ


Την άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (OEK) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (OEE), οι οποίοι καταργήθηκαν με απόφαση του δεύτερου Μνημονίου, ζητά με τροπολογία του ο ΣΥΡΙΖΑ....Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σημειώνεται ότι: «Αντίθετα με την -πρωτοφανούς κυνικότητας και αναλγησίας- αιτιολογία του Μνημονίου ότι “οι κοινωνικές δαπάνες που εξυπηρετούσαν οι δύο οργανισμοί είναι μικρής προτεραιότητας”, θεωρούμε ότι οι ανάγκες της εργατικής τάξης για στέγαση, επιδότηση στεγαστικών δανείων και ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και διακοπών, πολιτισμού και ψυχαγωγίας είναι πρωταρχικές και κατεπείγουσες, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δυο δε Οργανισμοί ουδόλως επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία δεδομένου ότι τα έσοδά τους προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Παραιτείται ο Διαμαντούρος από Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής


Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αποχωρήσει από το αξίωμά του, την 1η Οκτωβρίου 2013, συμπληρώνοντας ήδη μία δεκαετία σ' αυτήν τη θέση...


Ο κ. Διαμαντούρος προσκάλεσε, με την επιστολή του, τον πρόεδρο να κινήσει τη διαδικασία εκλογής του νέου Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Κοινοβούλιο.
Σε δήλωσή του αναφέρει ότι: «Ήρθε η στιγμή να κλείσω τον κύκλο της ενασχόλησής μου με την εξυπηρέτηση των πολιτών στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επανέλθω στον πρότερο ρόλο μου του ακαδημαϊκού μελετητή της δημόσιας ζωής, καθώς και του ενεργού μέλους της κοινωνίας πολιτών».

ΣΥΡΙΖΑ για Λίστα Λαγκάρντ:»Παρεμπόδιση της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών, υπόθαλψη υπαιτίων»


Στη λύση της υποβολής έγγραφης διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατέφυγαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ. Ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Σταύρος Κοντονής και η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνουν λόγο για ασυγκράτητη μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψης ευθυνών, υπόθαλψης υπαιτίων και συσκότισης της αλήθειας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της έγγραφης διαμαρτυρίας:

«Σήμερα αποκαλύφθηκε ποιοι ΔΕΝ επιθυμούν επ’ ουδενί την εις βάθος έρευνα στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, έχοντας, μάλιστα, προαναγγείλει δια των φίλιων εκπροσώπων τους, την αναστολή των εργασιών της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ως δήθεν τετελεσμένο γεγονός (βλ. σημερινό άρθρο Γ. Παπαχρήστου εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ).
Αποκαλύφθηκε ποιοι ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ επειδή η διερεύνηση ξεσκεπάζει την εμπλοκή προσώπων και κομμάτων που ασκούν μέχρι σήμερα εξουσία και επιρροή στο δημόσιο βίο και την οικονομία της χώρας.

ΕΕ: ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε σήμερα κατά της νομοθεσίας στην Ισπανία για τις υποθήκες, επιχειρηματολογώντας ότι ο νομικός καθορισμός διαδικασιών έξωσης χρεωμένων πολιτών, που κηρύττουν χρεοκοπία, παραβιάζει μια ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των καταναλωτών.

Υπολογίζεται ότι 350.000 άνθρωποι στην Ισπανία έχουν ήδη υποστεί έξωση ή βρίσκονται πολύ κοντά στο να τους συμβεί αυτό, διότι δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους στην πληγείσα από την κρίση Ισπανία, όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 26%.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε πολλές χώρες της ΕΕ, οι Ισπανοί που κηρύσσουν πτώχευση δεν μπορούν να διακανονίζουν τις οφειλές τους απλώς παραδίδοντας τις κατοικίες τους στην εκάστοτε τράπεζα, αλλά συνεχίζουν να είναι οφειλέτες, για ολόκληρο το ποσό του δανείου τους.

ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΡΥΣΑΝ 38 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Τη δημιουργία νέας συνδικαλιστικής κίνησης, ενόψει του επικείμενου 35ου συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, εξήγγειλαν συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ και κλαδικών ομοσπονδιών, που έως σήμερα ήταν προσκείμενα στην ΠΑΣΚΕ.

Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας Στάβυ Σαλουφάκου. Η νέα παράταξη έχει τον τίτλο «Εμείς» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων), ενώ στη διακήρυξή της υποστηρίζει, ότι είναι «κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη, προερχόμενη από το δημοκρατικό κίνημα με όραμα μια σύγχρονη σοσιαλιστική κοινωνία». Στην ίδια διακήρυξη ασκείται κριτική στη σημερινή ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ καταγγέλλονται «φαινόμενα συντεχνιακού, γραφειοκρατικού και κομματικού συνδικαλισμού, που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από την ιστορία».

FT: ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ


Η διαμάχη πάνω στο ζήτημα της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων έφερε σε αδιέξοδο τις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα των διεθνών πιστωτών για μία ακόμη φορά, καθυστερώντας τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ από τη βοήθεια που πρέπει να δοθεί αυτόν τον μήνα, εν μέσω φόβων ότι το πρόγραμμα διασώσεων της χώρας ήδη εκτρέπεται.

Σε κοινό ανακοινωθέν τους η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αναφέρουν: «Έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά παραμένουν ορισμένα ζητήματα σε εκκρεμότητα», προσθέτοντας ότι η αποστολή της τρόικας θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Απρίλιο, αφού θα έχει γίνει περισσότερη τεχνική δουλειά.

Είναι η δεύτερη φορά στα τρία χρόνια τακτικών επιθεωρήσεων της ελληνικής προόδου στις μεταρρυθμίσεις που η τρόικα εγκαταλείπει την Αθήνα χωρίς να έχει πετύχει συμφωνία για συγκεκριμένα μέτρα με την κυβέρνηση.