Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ KΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*

«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλάκαι τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται –και το υπογραμμίζω- ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».

Νίκος Αναστασιάδης, δήλωση πριν τις ποοεδρικές εκλογές

Η απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τα κατατεθειμένα στις κυπριακές τράπεζες κεφάλαια συνιστά δυνάμει θανάσιμο πλήγμα στην κυπριακή οικονομία και το κυπριακό κράτος και, εμμέσως πλην σαφώς, στην ελληνική οικονομία και το ελληνικό κράτος, στο σύνολο δηλαδή του ελληνικού λαού.
Η απόφαση αυτή δεν οδηγεί μόνο την Κύπρο στην καταστροφή. Συνιστά επίσης ένδειξη ότι, πιθανώς, οι ισχυρές δυνάμεις της παγκόσμιας ολιγαρχίας που ενορχήστρωσαν την επίθεση κατά της Ελλάδας, αποφάσισαν τώρα να περάσουν στην τελευταία και πιο αποφασιστική φάση της «λύσης» του «ελληνικού ζητήματος».

Habemus δόση;


Εδώ προκρίθηκε ο Πανθρακικός στο κύπελλο και σεις με λέτε Πάπας και παπαριές...

Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!



ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!

Η απόφαση του Eurogoup για τη Κύπρο, στη βάση της οποίας θα ακολουθήσει ένα πρωτοφανώς σκληρόμνημόνιο και οι όροι του, το οποίο η Κύπρος, αφού συνομολόγησε την απόφαση του Eurogroup, θα το υπογράψει ως όμηρος ό,τι και να της υπαγορεύσουνοι τροϊκανοί (!!!), δεν είναι απλώς οδυνηρή και επαχθέστατη.

Αντιπροσωπεύει κάτι πολύ χειρότερο.

Συνιστά βιβλική καταστροφή για την Κυπριακή οικονομία και το μέλλον της και οδηγεί στη διάλυση της Κυπριακής κοινωνίας, πράγματα που μπορεί να έχουν και ανεπίστρεπτα οδυνηρές εθνικές προεκτάσεις για την Κύπρο αλλά και για την Ελλάδα.

Στον αστερισμό της ευελιξίας


Του Νικόλα Σεβαστάκη

Ανάμεσα στα γεγονότα κάθε βδομάδας υπάρχουν εκείνα που τραβούν σχεδόν όλη την προσοχή της δημοσιότητας και άλλα που αποκτούν μια κάποια θεσούλα στις ειδήσεις δίχως τον ανάλογο θόρυβο. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει και η τελευταία έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) για την επέκταση των μορφών «ευέλικτης και εκ περιτροπής απασχόλησης». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα στοιχεία που μαθαίνουμε δεν είναι απλώς ύλη για το ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας ή για ένα ακόμα πρόχειρο σχόλιο των οικονομικών του Μνημονίου: τα στοιχεία μαρτυρούν την πιο βαθιά πλευρά μιας ανώμαλης μετάβασης, μιας εκ βάθρων αλλαγής στους όρους της καθημερινότητας και στη δομή των κοινωνικών σχέσεων. Αν τούτες τις μέρες η παντομίμα με τις «αντιδράσεις» της τρόικας καταπίνει τον βασικό χρόνο της ενημέρωσης, η έκθεση του ΣΕΠΕ δεν προσφέρεται ούτε για θεατρικές διασκευές ούτε για έξυπνες κουβεντούλες στο tweeter.

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ EUROGROUP


«Aποθέωση της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας που στηρίζουν οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ευρώπης» αποτελεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η απόφαση αυτή δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι υποστηρικτές της παντοδυναμίας των αγορών και του κεφαλαίου, που με τις πολιτικές τους φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, θέτει το ερώτημα τι στάση κράτησε στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο για την Κύπρο και αν συμφώνησε με το κούρεμα των καταθέσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η περίπτωση της Κύπρου μάς δείχνει ξεκάθαρα το πώς οι φιλικές στα μνημόνια κυβερνήσεις, όπως αυτή του ομοϊδεάτη του κ. Σαμαρά, Προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, υποτάσσουν άλλη μια χώρα στο κλαμπ των αδιέξοδων μνημονίων, τα οποία όχι μόνο δεν απαντούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά αποδομούν συνολικά την Ευρώπη».

πηγή: nooz.gr

Γ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ: H ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Λευκωσία την Τρίτη προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας κάνοντας λόγο για συμφωνία που οδηγεί σε εθνική καταστροφή.
Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τη λαϊκή εντολή υποσχόμενος βελτίωση των όρων του μνημονίου.
Πρότεινε τέλος διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία ή προεδρικές εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να μελετηθεί και το ενδεχόμενο επιστροφής στη λίρα.

πηγή: naftemporiki.gr

«ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΩΘΗΚΕ, ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ» ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Οι φωτογραφίες των ΑΤΜ από κυπριακές τράπεζες κοσμούν το Σάββατο τις ιστοσελίδες ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης: Η επιβολή έκτακτης εισφοράς εν μία νυκτί στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, ως μέρος του πακέτου διάσωσης, έχει προκαλέσει σοκ στο νησί και έχει ανεβεί ψηλά στις προτεραιότητες των ξένων μέσων.

Σχεδόν όλα τα μέσα επικεντρώνονται στο πρωτόγνωρο μέτρο του «κουρέματος» των καταθέσεων, σε σύγκριση με τα μέχρι τώρα πακέτα διάσωσης στην κρίση στην Ευρωζώνη. «Οι αποταμιευτές πληρώνουν το μάρμαρο στο άνευ προηγούμενου πακέτο διάσωσης της Κύπρου» γράφει το Reuters.

To μέτρο, σημειώνει το πρακτορείο, είναι μία «ριζοσπαστική αλλαγή πλεύσης» από την τακτική των προηγούμενων διασώσεων. Μεγάλο μέρος των καταθετών στο νησί, επισημαίνει το πρακτορείο, είναι Ρώσοι που δεν κατοικούν στην Κύπρο, αλλά οι περισσότεροι που σχημάτιζαν τις ουρές στα ΑΤΜ το Σάββατο ήταν Κύπριοι.
Γράφαν οι καλαμαράδες όσο έκοβε ο νους
Κι όλους τους χαρτογιακάδες μας τους κάνανε θεούς.

Κόλπο ήτανε στημένο, φαύλο το κατεστημένο
Κι από το κατεστημένο κόλπο ήτανε στημένο.

Γράφαν οι καλαμαράδες, να λεζάντες, να εφέ
Άλλοι παίρναν τους παράδες κι άλλοι ούτε για καφέ.

Ναζιστικά Εγκλήματα


Στα πλαίσια της ανόδου της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μέλη και βουλευτές της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δήλωναν στα αστικά media ότι ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμα από την Ιστορία. Παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει ιδρώσει για να αποτινάξει τη “ρετσινιά” του νεοναζί από πάνω της (κανείς βέβαια δεν ξέχασε τα αφιερώματα στους στυλοβάτες του Τρίτου Ράιχ στο περιοδικό της, ούτε την εικόνα του Μιχαλολιάκου να περιφέρεται γύρω από σκίνχεντς που χαιρετούσαν φασιστικά), σταγονίδια της πραγματικής της ουσίας ξεφεύγουν και παρουσιάζονται ακόμα και σε ξένες εφημερίδες. Στελέχη της μιλούν για φούρνους και στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ μέλη της φωτογραφίζονται χαμογελαστοί να ατενίζουν τους φούρνους του Νταχάου.

Στο παρόν άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με τον νεοναζιστικό πολιτικό κόπρο. Θα παραθέσουμε ένα μικρό ιστορικό και φωτογραφικό αφιέρωμα για τα εγκλήματα που ο γερμανικός ναζισμός του Τρίτου Ράιχ διέπραξε. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση για την ιστορική πραγματικότητα της ναζιστικής αποκτήνωσης. Τα παρακάτω αποτελούν μέρος μονάχα των ναζιστικών εγκλημάτων ενάντια στην Ανθρωπότητα.

''Χάνουν'' τα λεφτά τους όσοι Έλληνες τα κατέθεσαν σε τράπεζες στην Κύπρο

- ''Κουρεύονται'' εως 9,9% οι καταθέσεις σε Κυπριακές τράπεζες πάνω από 100.000 ευρώ
- ''Κουρεύονται'' εως 6,7% όσοι έχουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ
- Εκτός από το ''κούρεμα'' οι τόκοι στις καταθέσεις θα φορολογηθούν με 20-25%
- Γλιτώνουν από το κούρεμα οι καταθέσεις σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα''Κλαίνε'' τα λεφτά τους οι Έλληνες που διατηρούσαν καταθέσεις σε τράπεζες στην Κύπρο μετά την απόφαση σοκ του Eurogroup που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία δήμευση χρημάτων.
Τη νύφη θα την πληρώσουν τόσο οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και διατηρούσαν εκεί τις καταθέσεις τους, αλλά και όσοι Έλληνες μετέφεραν χρήματα στην Μεγαλόνησο από ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. του Στέλιου Κούλογλου

Τα τελευταία νέα από την κυβέρνηση δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ μέχρι τον επικεφαλής των ιδιωτικοποιήσεων, οι πρόσφατες παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών αποτυπώνουν μια ατμόσφαιρα παραίτησης σε όλο το κυβερνητικό στρατόπεδο. Το κλίμα κρύβεται επιμελώς από την κοινή γνώμη, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, όπου φυσά αέρας αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας: υποτίθεται ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα για τις απολύσεις, την ίδια στιγμή που ανακοινώνει πρωτογενές πλεόνασμα, αναβαθμίζοντας τη δημιουργική λογιστική σε επιστήμη.
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και όλα κρέμονται από μια κλωστή. 
Όπως συμβαίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια, το πρόβλημα είναι ένας συνδυασμός μαυρογιαλουρισμού και αποτυχημένης συνταγής. Από τη μία πλευρά, η τρόικα διαπιστώνει αθρόες προσλήψεις από το παράθυρο, αύξηση και όχι μείωση των κρατικών χρεών προς τους ιδιώτες, πρόβλημα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατάρρευση στα έσοδα, ακινησία σε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές και εμπαιγμό στο θέμα της διαθεσιμότητας. 

Στα ψιλά: Για το ψωμί δεν υπάρχει ισοδύναμο, εκτός κι αν βρει ο Κουβέλης…


Το ψωμί – ψωμάκι λένε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που αγκομαχούν από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής και φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να αγοράζουν πλέον ούτε μια φραντζόλα ψωμί.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Marc» για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, το 5% των Ελλήνων που αγόραζαν προ διετίας καθημερινά ψωμί, τώρα αγοράζουν σπανιότερα, σχεδόν μια – δυο φορές την εβδομάδα. Έτσι, το 39,7% των καταναλωτών αγοράζουν ψωμί καθημερινά, το 25,6% μέρα παρά μέρα, το 28,4% μια με δυο φορές την εβδομάδα, ενώ το 6,3% αγοράζει ψωμί ακόμα σπανιότερα. Παράλληλα, έχουν μειωθεί και οι ποσότητες ψωμιού που αγοράζει κάθε οικογένεια: 80% των νοικοκυριών δήλωσαν ότι καταναλώνουν μισό κιλό ψωμί την ημέρα, 15,7% ένα κιλό, ενώ 2,2% ενάμισι κιλό. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ πριν από δυο χρόνια το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι έχουν μειώσει την κατανάλωση του ψωμιού για οικονομικούς λόγους ήταν 10,9%, σήμερα αυτό το ποσοστό διαμορφώνεται στο 22,9%! Σα δε ντρέπεται ο κάθε Κουβέλης του συστήματος με τα καμώματά του.

Pasquale Squitieri: Οι Aόρατοι (full movie/greek subs)

    


Το 1987 εκδόθηκε το βιβλίο οι Αόρατοι, που είναι οι χιλιάδες νέοι της γενιάς του “κινήματος του `77″, οι νέοι της Αυτονομίας.
Το βιβλίο βασίστηκε στην αληθινή ιστορία ενός νεαρού αυτόνομου, του Σέρτζιο Μπιάνκι, που ο Μπαλεστρίνι συνάντησε στη Γαλλία. Χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες- σταθμούς στη συγκρότηση της προσωπικότητας του ήρωα: Το κίνημα και την πολιτικοποίηση, τη σύλληψη και τη σύγκρουσή του με το δικαστικό μηχανισμό, την καθημερινή ζωή στη φυλακή και την εξέγερση.
O αφηγητής περιγράφει τη ζωή στην κωμόπολη που γεννήθηκε, την πολιτικοποίησή του και τη δραστηριότητά του μέσα στο σχολείο ενώ ήταν ακόμη μαθητής του λυκείου, τη συμμετοχή του σε πορείες και την ίδρυση μιας πολιτικής ομάδας, την κατάληψη μιας αποθήκης και τη μετατροπή της σε αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο, την εγκατάλειψή του μετά την επέμβαση της αστυνομίας, την εμπειρία του από τη μαύρη εργασία σ` ένα από τα εργοστάσια της περιοχής του, την σύλληψή του, την εξέγερση και την ήττα, τις επιδράσεις της πάνω στους δεσμούς αλληλεγγύης, τις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις, τις πολιτικές επιλογές.

Τι ήθελε η αλεπού του ΣΥΡΙΖΑ στο παζάρι του Ψυχάρη


Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εξαχθούν από τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψή του στη Θράκη, ύστερα από την παλιότερη επίσκεψη στα αγροτικά μπλόκα, αλλά και η επίσκεψή του...
στην Ήπειρο, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη "δουλειά κάτω στον κόσμο" και μάλιστα ενείνει την προσπάθειά του προς την κατεύθυνση αυτή. "Εκεί στις κινητοποιήσεις ανθρώπων και φορέων θα κριθεί τόσο η τύχη του μνημονίου, όσο και η δική μας", είναι η άποψη που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.
Όπλο του ΣΥΡΙΖΑ στην παρέμβασή του στο "πεζοδρόμιο" αποτελεί η καλή εικόνα του αρχηγού του και η ικανότητά του, όπως συμφωνούν όλες οι τάσεις του κόμματος, να επικοινωνεί με τους απλούς ανθρώπους. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος, όπως διαρρέει από το επιτελείο του, να μην παρασυρθεί από το κοινοβουλευτικό παιγνίδι, αλλά να βρίσκεται αν είναι δυνατό και καθημερινά, σε κάποιο από τα μέτωπα της πάλης.