Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ !..

http://logoplokies.blogspot.gr
Αν δεν είναι επικίνδυνα αφελείς, είναι, απλώς, επικίνδυνοι. Ολοι όσοι είχαν τη φαεινή ιδέα να «σωφρονίσουν» ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης παραβιάζοντας κανόνες ειδικά για ένα και μόνο κράτος. Διότι η εγγύηση καταθέσεων έως 100.000 ευρώ είναι θεσμοθετημένη για ολόκληρη την Ευρώπη. Καθόλου τυχαία. Ηταν το «ρελέ ασφαλείας» για να αποφευχθεί βραχυκύκλωμα στις τράπεζες, φωτιά στην οικονομία, πυρκαγιά στην Ευρωζώνη.
Στην Κύπρο αποφάσισαν να το αφαιρέσουν και, πλέον, οι ευάλωτες οικονομίες του Νότου ζουν (;) με τον τρόμο μιας ανάλογης ποινής. Η επιβολή της, ωστόσο, έχει και άμεσα ωφελημένους. Πρωτίστως τις γερμανικές τράπεζες που θα προσφέρουν για ακόμα μία φορά τη... συγκινητική αρωγή τους. Ετοιμες να περιθάλψουν τους τρομοκρατημένους καταθέτες των χωρών του Νότου. Πανέτοιμες και πανίσχυρες να χρηματοδοτήσουν με φθηνό χρήμα τις γερμανικές επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να λιπαίνουν μια ανθηρή οικονομία.

«Όχι» της Κύπρου στο κούρεμα των καταθέσεων

Απέρριψε η κυπριακή Βουλή το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων με 36 ψήφους σε σύνολο 56 βουλευτών. Απείχαν 19 βουλευτές, ενώ ένας απουσίαζε.
Το tvxs.gr μεταδίδει τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. Στο τέλος της ανάρτησης συνεχής ροή ειδήσεων από το twitter.
21:54 - Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Σίμος Κεδίκογλουαμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της κυπριακής βουλής που απέρριψε την απόφαση του Eurogroup δήλωσε: «Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει την Κύπρο. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και κανείς δεν μπορεί να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια».
H συνέχεια ΕΔΩ

Αλλαγή των ευρωπαϊκών αποφάσεων για την Κύπρο ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί



 Eδώ ο κόσμος χάνεται και ........Γ.Ζ.
Για ανάγκη αναθεώρησης των αποφάσεων των ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με το πρόγραμμα υποστήριξης της Κύπρου μίλησαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο, αλλά και της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε μάλιστα λόγο για «ιστορικό σφάλμα του Eurogroup», αναφερόμενος στην απόφαση για το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, το οποίο την ίδια ώρα καταψηφιζόταν από την κυπριακή Βουλή, και τόνισε ότι «το λάθος αυτό πρέπει να διορθωθεί» για να προστατευτεί η Ευρωζώνη και η Κύπρος και να αποφευχθούν παρενέργειες, κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα.