Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Sleeping with the enemy

Μπουρδέλα για τους ναζί. Πόρνες στο Παρίσι. Καταδικασμένες στη μνήμη όλου του κόσμου. Κανάκευαν τις ορμές των κατακτητών. Μετά την απελευθέρωση, διασύρθηκαν. Τελείωσαν. Ίσως έμειναν χορτάτες για λίγο καιρό, ίσως είχαν ειδικά δελτία κυκλοφορίας, ίσως δεν ένιωσαν πόλεμο, αλλά ήταν οι χειρότερες πόρνες στην Ιστορία. Οι πόρνες των ναζί.

Ποτέ δεν έλειψαν αντίστοιχες πόρνες σε όλους τους πολέμους. Και στο Βιετνάμ και στην Ινδία και στη Βοσνία και στην Ελλάδα του 2013. Αυτές οι τελευταίες, δεν άνοιξαν ακόμη τα πόδια στους κατακτητές. Έκαναν κάτι χειρότερο, άνοιξαν το στόμα τους και φώναξαν «Σφάξτε την Κύπρο».

Το ευρώ γίνεται θηλιά που πνίγει τα κράτη της ΕΕ,


   Γιώργου Δελαστίκ

Σαρώθηκε τελικά στην κυπριακή Βουλή η επονείδιστη συμφωνία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς στο πλαίσιο του Eurogroup για την πρωτοφανή σε καιρό ειρήνης κατάσχεση από την κυβέρνηση μέρους των καταθέσεων στην Κύπρο.

Η οργισμένη αντίδραση του κυπριακού λαού που έκανε περήφανους τους Ελληνες και η αδυναμία εξαγοράς δύο - τριών από τους 56 Κύπριους βουλευτές, η οποία πρέπει να κάνει τους Ελληνες βουλευτές να ντρέπονται ακόμη πιο πολύ για τη δική τους δουλόφρονα στάση έναντι των μνημονίων, κατέστησαν αδύνατον τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας υπέρ της επαίσχυντης ληστείας εις βάρος των καταθετών.

Τσίπρας: «Στην Ε.Ε. οι μισοί είναι γκάνγκστερς και οι άλλοι μισοί παραδομένοι!»


Μία «καυτή» συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο, εξαπολύοντας επίθεση στους Βορειοευρωπαίους για την στάση τους, και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ολόκληρη η Ομιλία του:

«Όπως καταλαβαίνουμε οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν αφορούν μόνο στην οικονομία της μικρότερης χώρας της ευρωζώνης, αλλά επηρεάζουν τις εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας.
Και, μάλιστα, πριν από λίγο παρακολούθησα μια δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup ο οποίος απεφάνθη ότι παρά το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα αποτελεί συστημικό κίνδυνο.
Και, βεβαίως, είναι να αναρωτιέται κανείς αφού αποτελεί συστημικό κίνδυνο πως αποφάσισαν αυτά που αποφάσισαν την προηγούμενη Παρασκευή στο Eurogroup. 

Το βίντεο που πρέπει να βλέπουμε κάθε μέρα

BLOOMBERG: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ… ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


 kartesios
Οι ασφυκτικές γερμανικές πιέσεις για τη συρρίκνωση του «υπερδιογκωμένου» κυπριακού τραπεζικού τομέα, τον τερματισμό του «ξεπλύματος βρόμικου (ρωσικού) χρήματος» και την υιοθέτηση ενός νέου, λελογισμένου και «ηθικά αποδεκτού» οικονομικού μοντέλου από τη Μεγαλόνησο, παραπέμπει σε ένα παρελθόν, όχι και τόσο μακρινό, το οποίο η «ηθικώς άσπιλη» Γερμανία επιμένει να αγνοεί: αυτό της υπερέκθεσης των γερμανικών τραπεζών στα τοξικά, όπως αποδείχθηκε, ομόλογα της «ευρωπαϊκής περιφέρειας», αλλά και άλλα προϊόντα αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας- και τον τρόπο απεμπλοκής τους από αυτά.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε άρθρο του με ημερομηνία 24 Μαΐου του 2012 και τίτλο «Ε, Γερμανία, έχεις κι εσύ ένα πακέτο διάσωσης» («Ηey Germany: You Got a Bailout Too»), το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, παρά τη ρητορική που επικράτησε περί «αμαρτωλού», «σπάταλου» ευρωπαϊκού Νότου και «ηθικού», «συνετού» Βορρά, αυτές που στηρίχθηκαν- και ουσιαστικώς διεσώθησαν- από τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν στην «ευρωπαϊκή περιφέρεια» ήταν οι γερμανικές τράπεζες. Η έκθεση των τελευταίων σε τοξικά ομόλογα της συγκεκριμένης περιοχής, δεν ήταν μόνο υπερβολική: ξεπερνούσε τα συνολικά αποθεματικά τους, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η επιβίωσή τους.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ «ΜΙΣΟ» !



ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Η ΤΡΟΪΚΑ

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ !

Το πακέτο των εννέα νομοσχεδίων που αποτελεί το «σχέδιο Β» της κυπριακής ηγεσίας αναμένεται να κατατεθεί στοΚυπριακό Κοινοβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από αναβολή που πήρε στις 10 πμ της ίδιας μέρας. Ταυτόχρονα, τοEurogroup εντείνει τους εκβιασμούς, απαιτώντας ούτε λίγο ούτε πολύ, να προχωρήσει το χαράτσωμα των καταθέσεων, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πέμπτης, σημειώνει ότι το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα και «να σέβεται τις παραμέτρους που είχε καθορίσεινωρίτερα το Eurogroup».
Τα εκβιαστικά διλλήματα τίθενται και από την κυβερνητική πλευρά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωποΧρήστο Στυλιανίδη να δηλώνει ότι ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση «βρίσκονται στο τελικό στάδιο με την τρόικα για να βρεθεί λύση για το τραπεζικό σύστημα και για την διάσωση της κυπριακής οικονομίας» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τα νομοσχέδια και η βουλή θα κληθεί να πάρει τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις».

Δ.Παπαδημούλης στον Alpha: Ο δρόμος της διαπραγμάτευσης είναι σαφώς προτιμότερος από το «ναι σε όλα»


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Γ.Παπαδάκου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Στην Κύπρο κορυφώνεται μια δύσκολη αναδιαπραγμάτευση σε πολλαπλά επίπεδα. Ωστόσο, αυτός ο δρόμος, με όλες του τις δυσκολίες είναι σαφώς προτιμότερος από τον αδιέξοξο και καταστροφικό δρόμο του «ναι σε όλα», που ακολουθούμε εδώ στην Ελλάδα τρία χρόνια τώρα. Είναι ελληνικό πατριωτικό καθήκον να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στην Κύπρο αυτήν την ώρα, η οποία έχει μπροστά της τρία δύσκολα στοιχήματα: το πρώτο είναι να μη βουλιάξει σε μία καταστροφική ύφεση και λιτότητα με τη λύση που θα δοθεί, δεύτερον να εξυγιάνει με έναν ομαλό τρόπο το τραπεζικό της σύστημα, το οποίο έχει κι αυτό τις αμαρτίες του και τρίτον να μην επιτρέψει να βάλουν χέρι στους φυσικούς της πόρους και ειδικά στο φυσικό αέριο, υποθηκεύοντας προκαταβολικά τους πόρους αυτούς και κάθε έννοια ανεξαρτησίας. Είναι πράγματι δύσκολο να διαπραγματεύεσαι στριμωγμένος σαν.. σάντουιτς ανάμεσα σε Ρωσία και Γερμανία και στην μεταξύ τους αντιπαράθεση.

ECONOMIST: «ΤΡΕΛΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ» ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

kartesios

«Τρελή επινόηση» με «τοξικές» πολιτικές συνέπειες, χαρακτηρίζει το περιοδικό Economist την απόφαση του Eurogroup να φορολογηθούν οι τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο.

Σε άρθρο του, το περιοδικό σημειώνει ότι είχε προτείνει την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών – σε ξεχωριστή βάση ανάλογα με κάθε περίπτωση – απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται όταν αδύναμα οικονομικά κράτη διασώζουν αδύναμες τράπεζες.
Σημειώνει, επίσης, ότι είχε υποστηρίξει την ανάγκη να προστατευθούν οι καταθέτες και οι ομολογιούχοι υψηλής διαβάθμισης (senior bondholders), όχι λόγω κάποιας ιδιαίτερης αγάπης στους πλούσιους Ρώσους, αλλά εξ αιτίας του φόβου αναλήψεων καταθέσεων σε μεγαλύτερες αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης.

«ΥΠΕΓΡΑΦΗ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


Σε νέα βάση τίθεται η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπειτα από τη μερική ταύτιση απόψεων και τη σχετική συμφωνία μεταξύ των Αλ. Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Βουλή.

Αφορμή για τη συνάντηση της Παρασκευής υπήρξε η πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα – για την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς ζήτησε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς πεδίο συζήτησης αποτέλεσαν γενικά οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.
Αποτέλεσμα της συζήτησης και πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η κοινή τους πρόταση για κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αρνήθηκε την οικονομική ενίσχυση που ζητήθηκε από την Κύπρο ως αντιστάθμιση των ζημιών από το PSI – σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις κορυφαίου πολιτικού στελέχους του ΔΗΣΥ.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΑΡΣΑ !...

logoplokies.blogspot.gr
'Οταν αποχωρούσε από την Καγκελαρία στις αρχές της δεκαετίας του 1890 ο Σιδηρούς Καγκελάριος Μπίσμαρκ είχε ολοκληρώσει μια πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά ισορροπία: Το Βερολίνο διατηρούσε προνομιακές ειδικές σχέσεις συνεργασίας με όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, έχοντας τον ρόλο και του εγγυητή της ειρήνης και του έντιμου μεσολαβητή και ταυτόχρονα διασφάλιζε την προληπτική αποτροπή κάθε αντιγερμανικής συσπείρωσης.

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι διάδοχοι του Μπίσμαρκ, πολιτικές μετριότητες που κανείς δεν θυμάται τα ονόματά τους -Καπρίβι, Χοχενλόε, Μπίλοφ και Μπέτμαν Χόλβεγκ-, τα τίναξαν όλα στον αέρα: Δεν ανανέωσαν τη Συνθήκη Φιλίας με τη Ρωσία, εξαγρίωσαν τη Βρετανία με το πρόγραμμα ναυτικών εξοπλισμών και έφεραν τις δύο αυτές χώρες στο πλευρό της Γαλλίας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Πρόταση για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου κατέθεσε ομάδα ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου, την οποία αποτελούν οι καθηγητές Αντώνης Έλληνας, Σταύρος Ζένιος, Ειρήνη Καραμάνου, Σωφρόνης Κληρίδης, Σπύρος Μαρτζούκος, Ανδρέας Μιλιδώνης, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Γεώργιος Νησιώτης, Κώστας Ξιούρος από τα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οικονομικών και Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η πρόταση βασίστηκε στις ακόλουθες αρχές:

-Το δίκαιο διαμοιρασμό των (πιθανών) κερδών και ζημιών των τραπεζικών ιδρυμάτων διατηρώντας τις προτεραιότητες των ενδιαφερόμενων μελών (καταθέτες, δανειοδότες, μέτοχοι).

Μουσικό «όχι» στο ρατσισμό - «ναι» στην ιθαγένεια


Ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων κάθε ηλικίας βρέθηκε την Πέμπτη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στο Θησείο προκειμένου να πει «όχι» στο ρατσισμό και μέσω της μουσικής να υποστηρίξει το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών στην ιθαγένεια. Η Πρωτοβουλία «Ιθαγένεια για Όλα τα Παιδιά»διάλεξε εύλογα και εύστοχα τη συγκεκριμένη ημέρα για να διοργανώσει μια συναυλία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες. Της Αγγελικής Δημοπούλου.
Πιτσιρίκια κρεμασμένα από το μπράτσο της μητέρας τους, ηλικιωμένα ζευγαράκια, νέοι κάθε ηλικίας και εκπρόσωποι φορέων βρέθηκαν από τις 17:00 το απόγευμα στο Θησείο για να ακούσουν τη μουσική των Mc Yinka, Bandallusia, Renovatio, Peacemakers και του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικών Τεχνών ΑΝΑΣΑ και να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Όσο προχωρούσε το απόγευμα ο κόσμος κύκλωνε τη μουσική σκηνή.

Το Φιλότιμο !!!!! Του Έλληνα δεν θα το πάρουν ποτέ!!!

http://anarxaszante.blogspot.gr
Η ελπίδα έρχεται από διάφορα γεγονότα, που συμβαίνουν γύρω μας, που κάποτε ίσως να μην δίναμε σημασία, αλλά τώρα έχουν μεγάλη σημασία, από τους συνανθρώπους μας τους συνέλληνες γύρω μας και τις πράξεις των, που μας ξαφνιάζουν και μάλιστα πολλές από αυτές , από την νεολαία μας.Το περιστατικό είναι αληθινό και συνέβη πρίν από μερικές μέρες στά Α-Β της Ἁγίας Παρασκευής.
Πλησιάζει στο ταμείο ένας γηραιός, ρακένδυτος άνδρας, μέ 3-4 κονσέρβες κι ένα γκαζάκι στο καλαθάκι του.
Η νεαρή ταμίας κτυπάει τις κονσέρβες και το γκαζάκι στην ταμειακή μηχανή, τον κοιτάει και του λέει: "Φύγετε κύριε, η εταιρεία μας δικαιολογεί κάποια δωρεάν καλάθια".

Αυτός την κοιτάει με καλωσύνη, την ευχαριστεί εκατό φορές και της δίνει χίλιες ευχές. >Μόλις εκείνος απομακρύνεται, ανοίγει την τσάντα της καί βάζει τά χρήματα στό ταμείο από τό πορτοφόλι της!! Όσοι ήταν στην ουρά, 2-3 άτομα, έχουν μείνει κάγκελο. Αμέσως της λένε "κοπελιά, να τα πληρώσουμε εμείς. Η νεαρή κοπέλα τους κοιτάζει αυστηρά και τους απαντά αποφασιστικά:

Η γυναίκα της Βιάννου



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης (21 Μαρτίου): “Η γυναίκα της Βιάννου”,

του Νίκου Γεωργαντώνη, από αληθινή μαρτυρία γυναίκας.

Για μία τέχνη ζωντανή, επαναστατική, άξια της κληρονομιάς που φέρουμε ως λαός…

Ο πατέρας μου έφυγε για το πόλεμο και δεν τον ξαναείδαμε ποτέ…

Μόνο ένα γράμμα μας έστειλε που έλεγε στην μάνα μου ότι μας αγαπούσε

κι έλεγε νά ‘χουμε θάρρος.

Εσωτερικός Δανεισμός Σημαίνει Ελευθερία


Οι διάλογοι που έχουν διαρρεύσει μέσα από το περιβόητο Eurogroup ανάμεσα στην κυπριακή αντιπροσωπεία (Μ. Σαρρή) και τους άλλους κρατικούς αντιπροσώπους μέσα στο Eurogroup (του Γερμανού Σόιμπλε και του Ολλανδού Ασμούσεν) δεν διαφέρουν ούτε ένα ιώτα από αυτούς κοινών μαφιόζων απέναντι στα θύματά τους – εκβιαζόμενους που τους ζητούν γή και ύδωρ για κάποιο «παλαιότερο δανεισμό».

«Φύγε και μην ξαναγυρίσεις στο Eurogroup» φέρεται να είπε στον Κύπριο εκπρόσωπο ο Γερμανός, όταν ο πρώτος του δήλωσε ότι αποχωρεί

από τη συνεδρίαση διότι η Κύπρος δεν μπορεί να αποδεχθεί «κούρεμα» καταθέσεων. Ο άλλος, ο Ολλανδός φέρεται να πήρε αμέσως τον Ιταλό, τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του είπε, ουσιαστικά, κόψε την ρευστότητα στις δυο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, διάλυσέ τες.