Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Με σκατά ψεκάζουν τους Παλαιστίνιους οι Εβραίοι!

Ήρθε η ώρα να ακουστεί μαζικά το έξω από το ευρώ και την ΕΕ


Γιάννης Ελαφρός

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις. «Κι όμως κινείται» αναφωνούν όλοι, πιστοί ή άπιστοι της ευρωπαϊκής ορθοδοξίας. Εκεί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο, ότι όλα τα βαγόνια είναι στο σιδερένιο μονόδρομο της Γερμανίας και των ηγεμονικών πλευρών του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, ήρθε η προκλητική απόφαση του Γιούρογκρουπ και το αποφασιστικό «όχι» του κυπριακού λαού (που αποτυπώθηκε και στο αναγκαστικό «όχι» της κυπριακής βουλής και στους ελιγμούς της θλιβερής κι επαίσχυντης δεξιάς κυβέρνησης της Κύπρου) για να δείξουν ότι όλα είναι δυνατά! Συνεχή είναι τα μηνύματα ότι η Ευρώπη βράζει: οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο ξεσηκωμός στην Βουλγαρία, η εκλογική αντίδραση στην Ιταλία και τώρα το «Όχι» της Κύπρου, δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ευρω-κρατίας.

Bail-in: Μετάβαση στην εποχή της απόλυτης ανασφάλειας και της νόμιμης κλοπής


Η κλοπή ιδιωτικού πλούτου από το κράτος, όπως συμβαίνει αυτές τις ώρες στην Κύπρο, όταν μάλιστα ως πρώτη και ύψιστη αρχή στα καταστατικά του αναφέρεται η άνευ όρων προστασία του, αποτελεί μια πρωτάκουστη στροφή της Ευρώπης από τα προτάγματα του φιλελευθερισμού στα οποία για αιώνες γαλουχήθηκε, στην αυθαιρεσία των δικτατοριών και ακόμα πιο πίσω, σε εποχές ασύντακτες και πολιτειακά αδιευκρίνιστες.

Αν οι περισσότεροι έπεσαν από τα σύννεφα, θα πρέπει να είχαν προσέξει τα συνεχόμενα δημοσιεύματα, εδώ και μήνες του Reuters για το ενδεχόμενο αυτό, τα οποία έρχονταν, διαψεύδονταν, αποσύρονταν και επανέρχονταν.

Ολα στο σφυρί: «Ολα προχωρούν κανονικά»!


http://www.efsyn.gr

Των Σπύρου Ασδραχά*, Δημήτρη Αρβανιτάκη**

«Παράθυρο για πιθανή τουριστική αξιοποίηση των νησιών, που βρίσκονται σε τελικά στάδια αγοράς από Αραβες επενδυτές, στο προστατευόμενο σύμπλεγμα των Εχινάδων επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση με σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Εξι από τα δεκαοκτώ νησιά του συμπλέγματος βρίσκονται κοντά στην πώληση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, σε αυτή τη γωνιά του Ιονίου Πελάγους. […] Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, οι διαδικασίες «προχωρούν κανονικά»».
Ωστε, έτσι, λοιπόν! «Ολα προχωρούν κανονικά». Σε μια χώρα που η μοίρα μας χαράσσεται στο σκοτάδι των μυστικοσυμβουλίων, σε μια χώρα που η ψωραλέα πολιτική σέρνεται υποδουλωνόμενη στα έσω και έξω οικονομικά συμφέροντα, όλα προχωρούν κανονικά.

Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου - Νίκος Ξυλούρης

Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή

Ν. Καρίμαλης: Η τιμωρία του Μουσταφά (όλοι εμείς αφέντη)


Το μυθιστόρημα του Νικόλαου Καρίμαλη, βασίζεται στην πραγματική ιστορία της δολοφονίας ενός Τούρκου δυνάστη, που στην ιστορία της Ικαρίας, έμεινε με τη φράση «ούλοι εμείς εφέντη», όταν στην απόπειρα να ανακαλυφθούν οι δράστες, οι συγκεντρωθέντες απάντησαν με αυτόν τον τρόπο στον Τούρκο Οθωμανό ναύαρχο, που έκανε τις ανακρίσεις, αναλαμβάνοντας τη συλλογική ευθύνη.
Ιδιαίτερα γλαφυρή είναι η περιγραφή, στο τέλος του βιβλίου, της αποχώρησης του Τούρκου αξιωματούχου - ανακριτή, είτε γιατί αιφνιδιάστηκε, είτε γιατί υπολόγισε τις αρνητικές συνέπειες μιας σφαγής στο νησί (μείωση χαρατσιού και παραγωγικής δυνατότητας για χρόνια), είτε και για τα δύο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άπραγος και κυρίως αναίμακτα χωρίς αντίποινα για τον τοπικό πληθυσμό.

Αδυσώπητο εκ φύσεως...

Νίκος Μπογιόπουλος 
Η κυρία Λαγκάρντ είχε πει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι «τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας».
.
Κατ' αντιστοιχία, η ζημιά της Κύπρου από το παιχνίδι που παίχτηκε στο «Γιούρογκρουπ» δεν είναι παρά τα κέρδη που φιλοδοξούν να έχουν οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που εξελίσσεται μεταξύ τους μεσούσης της κρίσης.

Είναι πασίγνωστο ότι η Γερμανία (φυσικά δε μιλάμε για τη Γερμανία του γερμανικού λαού, αλλά για την ιμπεριαλιστική Γερμανία των μονοπωλίων, της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ») κερδίζει αστρονομικά ποσά από την κρίση.

Αλλωστε, οι ιμπεριαλιστές δεν το έχουν κρύψει: Γι' αυτούς δεν είναι μόνο η καπιταλιστική «ανάπτυξη», αλλά είναι και η καπιταλιστική κρίση που αποτελεί «ευκαιρία».
Στο πλαίσιο του αδήριτου νόμου που διέπει τις καπιταλιστικές σχέσεις, στο πλαίσιο δηλαδή του νόμου της καπιταλιστικής ανισομετρίας, ο ισχυρός - εν προκειμένω η Γερμανία - έχει πάντα το πλεονέκτημα να κερδίζει τόσο από την «ανάπτυξη» όσο και από την κρίση του καπιταλιστή συμμάχου της.

MEGA - έκτακτο δελτίο ειδήσεων 25/3/1821 .

Αν υπήρχαν  MEGA και Καθημερινή  όταν ξέσπαγε το "1821"

Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε ... MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε π.χ. βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά):...
Τρέμη. «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ


Απόλυτα κατανοητές οι αντιδράσεις των δύο βασικών πυλώνων του φθαρμένου και διεφθαρμένου συστήματος, των Πράσινων και τωνΒένετων, μετά τη συνάντησηΤσίπρα – Καμμένου και τη διαφαινόμενη προσέγγιση τουΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια σειρά σοβαρών, κρίσιμων ζητημάτων, με αφετηρία την αντιμετώπιση των αιτίων και παρενεργειών της σοβαρότατης κρίσης στην Κύπρο.
Απόλυτα κατανοητές, διότι τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι αν δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αποφασίσουν να έχουν μια στοιχειωδώς κοινή διαδρομή για την αντιμετώπιση μειζόνων ζητημάτων παραμερίζοντας τις άλλες (υπαρκτές) διαφορές τους, αυτό αποτελεί κίνδυνο για τις σταθερές του σάπιου συστήματος.
Σύμφωνα με μια βασική αρχή της...διαλεκτικής, είναι όχι απλά θεμιτό αλλά είναι αναγκαίο η συνεργασία κομμάτων με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «κύριο εχθρό» ή τον «βασικό αντίπαλο».

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ


Από τον Καρτέσιο 
Όχι φυσικά σε μορφή απολογίας, αλλά σε μορφή διευκρινίσεων για μικρόμυαλους.

Πρώτον: Όταν γράφω μπράβο στους Κύπριους για το «όχι», δεν είναι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτηρισμό του Αναστασιάδη ως «τσιράκι της Μέρκελ». Όπως οι Έλληνες δεν είναι ο Σαμαράς, έτσι και οι Κύπριοι δεν είναι ο Αναστασιάδης. Όποιος μπορεί να το χωνέψει αυτό έχει καλώς. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να μιλάνε για διφορούμενη στάση απέναντι στην πολιτική της Κύπρου. Το «όχι» στις απαιτήσεις της Μέρκελ δεν το είπε ο Αναστασιάδης, αλλά αντίθετα το εισηγήθηκε στη Βουλή. Επίσης οι βουλευτές του κόμματός του δεν ψήφισαν «όχι», αλλά απείχαν. Ως εκ τούτου, αδιαλείπτως έχω την ίδια άποψη για τον Κύπριο πρόεδρο και το ρόλο που ανέλαβε να παίξει.

Φέρτε και τους κουμπαράδες

 
Κούρεμα και στους κουμπαράδες, για τη διάσωση της Κύπρου. Τη βρήκαν τη λύση. Του Ferran Martin
tvxs.gr