Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γερμανικό έγκλημα και τιμωρία, του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Ανεξάρτητα από την έκβαση τον κυπριακού δράματος, το Βερολίνο θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα για την αλαζονεία του, παρασύροντας την Ευρωζώνη με τη μορφή που γνωρίζουμε σε διάλυση
Στις 21 Μαρτίου ενώ η Μέρκελ έβγαζε καπνούς απ' το "ΟΧΙ" της κυπριακής βουλής, η Βελγική L'Echo, κάτω απ' τον τίτλο "Σε αναζήτηση των υπευθύνων" έριχνε ευθύνη για τη νέα απροσδόκητη κρίση της Ευρωζώνης όχι στη Λευκωσία αλλά στο Βερολίνο. Η σύνταξη της έγκυρης εφημερίδας δεν δίστασε μάλιστα να παρομοιάσει το γερμανικό σχέδιο προμελετημένης οικονομικής καταστροφής της νήσου με τον τούρκικο "Αττίλα". Από κει και το απόσπασμα: "Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Κύπρος που αντιπροσωπεύει μόλις το 0,3% της Ευρωζώνης θα αναστάτωνε τόσο την Ευρώπη και πρωτεύουσες όπως η Μόσχα και το Λονδίνο;

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες

Σάββατο 6 Απρίλη, 11 πμ, Σύνταγμα (Λ. Αμαλίας)

Η εξέγερση εναντίον του Άσαντ στη Συρία έχει μπει στον τρίτο χρόνο της, παίρνοντας πλέον τις διαστάσεις ενός τρομακτικού πολέμου. Οι νεκροί ίσως να ξεπερνούν τις 70.000, με τη συντριπτική πλειοψηφία ανάμεσα τους να είναι άμαχοι. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς τους τραυματίες. Μάλιστα, η κατάσταση για τον Συριακό λαό γίνεται ακόμα χειρότερη από την πλήρη διάλυση της οικονομίας λόγω των συγκρούσεων. Ο κίνδυνος του θανάτου από την πείνα συμβαδίζει με αυτόν του θανάτου από τις σφαίρες.

Όπως είναι επόμενο, η ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία προκάλεσε μεγάλο προσφυγικό κύμα, το οποίο κατά κύριο λόγο δέχονται η Τουρκία και η Ιορδανία. Ένα μικρό μέρος από τους πρόσφυγες που άφησαν τα σπίτια τους γιατί η ζωή τους κινδύνευε άμεσα, επιχειρεί να περάσει στις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης για να βρει ασφαλές καταφύγιο. Στην προσπάθεια τους αυτή, παγιδεύονται στην Ελλάδα. Από τη μια μεριά, η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τους παραχωρήσει άσυλο -είναι πραγματικά να απορεί κανείς ποιος δικαιούται άσυλο, αν δεν το δικαιούνται οι Σύροι…

Έδωσαν τα χρήματα της πενταήμερης για την επέμβαση μαθητή άλλου σχολείου

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / FosPhotos

Μαθητές στην Πάτρα, αντί να πάνε πενταήμερη εκδρομή, έδωσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για να στηρίξουν οικονομικά μαθητή άλλου σχολείου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, μαθητές της Γ’ τάξης του λυκείου των Δεμενίκων πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκαν μέσω mail, που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου.

Συλλαλητήρια για ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά


Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι του Σαββάτου η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νόμιμοι οι μετανάστες».
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 14:00. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 14:00), Γιάννενα (Περιφέρεια στις 12:00), Πάτρα (Πλατεία Γεωργίού 16:00), Ηράκλειο (Λιοντάρια 12:00), Ρέθυμνο (Δημαρχείο 13:00), Χανιά (Πλατεία Αγοράς 11.00), Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο 12:00), Χαλκίδα (Πλατεία Αγίου Νικολάου 16:00).
Υπογράψτε το κείμενο για ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Διαβάστε εδώ.
Στο κάλεσμα αναφέρεται:

Κ. Βεργόπουλος: Η Γερμανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ΕΕ!


[...] Κανονικά, η Γερμανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι η Γερμανία. Δεν είναι η Κύπρος ή οι άλλες χώρες του Νότου, αλλά η Γερμανία με την καταστροφική διαχείριση των ευρωπαϊκών πραγμάτων [...] Πρέπει να γίνει κάτι, αλλά με πολλές χώρες μαζί. Να συνασπιστούν και να δώσουν ένα τελεσίγραφο στη Γερμανία. Να της πουν, ή αλλάζεις ή τα σπάμε! [...] Ο Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημίου VIII του Παρισιού, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο του tvxs.gr.
Κ.Β.: Με αφορμή την ευρωπαϊκή απόφαση για την Κύπρο,πυροδοτείται γενικότερη εξέγερση και αμφισβήτηση κατά της γερμανικής διαχείρισης των ευρωπαϊκών δεδομένων. Ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός ανεγνώρισε ότι το Γιούρογκρουπ αντιμετώπισε τους Κύπριους σαν να ήσαν γκάνγκστερς.

Σαν σήμερα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Νίκος Μπελογιάννης


«Η πληγή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, το ίδιο κι η πίστη μας./ Θα φέρουμε την κληρονομιά σου στους ώμους μας,/ ως την πόρτα του ήλιου, Μπελογιάννη. Καλημέρα αδέρφια μου./ Καλημέρα ήλιε / Καλημέρα κόσμε./ Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά/ πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε.» Γ. Ρίτσος «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»

Στις 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ ο Νίκος Μπελογιάννης, με τρεις συντρόφους του - Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση -, στήνονται απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, στο Γουδί και εκτελούνται δια τυφεκισμού.

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΚΥΠΡΟΣ....? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ....


Το δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία???

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management:
" Ξεχάστε την Κύπρο! Παρά το κόστος θα παραμείνει στο ευρώ", υποστηρίζει ο Jim O'Neill, πρόεδρος of Goldman Sachs Asset Management και προβλέπει ότι το πραγματικό δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία.
«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε χώρα θα φύγει από το ευρώ, ακόμη και η μικρή Κύπρος», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. Και διερωτάται πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο οποιοσδήποτε επενδυτής θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν στην ευρωζώνη.

ΔΝΤ: Μοναδική περίπτωση η Κύπρος - ΙΙF: Πραγματική πιθανότητα η έξοδος από το ευρώ


Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) εκτίμησε ότι υπάρχει μια «πραγματική πιθανότητα» να βγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη.

«Είναι η πρώτη περίπτωση στην οποία μπορούμε να δούμε μια μορφή εξόδου (από τη ζώνη του ευρώ) ως μια πραγματική πιθανότητα», δήλωσε ο Φίλιπ Σατλ, επικεφαλής των οικονομολόγων του IIF, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν «πολύ πιο εύκολο» για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος.

«Η Κύπρος υποφέρει απ' όλα τα κόστη που συνδέονται (...) με το ευρώ, χωρίς να έχει κανένα από τα οφέλη», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επικαλούμενος το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων και την οικονομική «ύφεση» που αναγγέλλεται για τη χώρα.