Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το δέντρο


Το δέντρο που μας πλήγωσε είχε λουλούδια σήμερα το μεσημέρι. Κάποιοι δεν ξεχνούν. Ίσως, να μη μας μείνει τίποτε άλλο από την Μνήμη. Αλλά η Μνήμη είναι τα πάντα.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Iskra: ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΕ!

Η διαμόρφωση του Μνημονίου-προαπαιτούμενο για τη δανειακή σύμβαση- ολοκληρώθηκε χθες και "εορτάστηκε" με ανασχηματισμό. Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής υπέβαλε την παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον Κύπριο Πρόεδρο, ο οποίος σχολίασε πως φανερώνει "πολιτική ευθιξία". Kαθήκοντα υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο μέχρι χθες υπουργός Εργασίας -και εξίσου "μνημονιακός"- Χάρης Γεωργιάδης. Επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας είναι από χθες η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΕ

Η Κομισιόν κάλεσε την Πέμπτη τις χώρες της ΕΕ «να επιληφθούν του ζητήματος» της φοροδιαφυγής, κυρίως υιοθετώντας μια κοινή στάση όσον αφορά το τι είναι ένας «φορολογικός παράδεισος» και υπενθύμισε πως η φοροδιαφυγή κοστίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη«περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο» ευρώ.
Ερωτηθείς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τον κατάλογο των προσωπικοτήτων που είναι μέτοχοι εταιρειών σε «φορολογικούς παραδείσους», ο οποίος δημοσιεύθηκε σήμερα από πολλές εφημερίδες στον κόσμο (και «Τα Νέα» στην Ελλάδα), ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί,αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ωστόσο, υπενθύμισε, η Κομισιόν «έχει μια πολύ σταθερή θέση γενικά για τη φορολογική απάτη» και πρότεινε τον περασμένο Δεκέμβριο μέτρα στα οποία «εξακολουθεί να αναμένεται να συμφωνήσουν τα κράτη μέλη» της ΕΕ.

Θα ''κουρέψουν'' τις γερμανικές καταθέσεις;

Κατηγορείται η μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank, για γιγαντιαία τραπεζική απάτη ύψους 12 δις
- Η Deutsche Bank κατηγορείται πως ''μαγείρεψε'' τα βιβλία της και απέκρυψε ζημίες 12 δισεκατομμυρίων για να αποφύγει τη διάσωση της από την γερμανική κυβέρνηση


- Οι αρχικές καταγγελίες, που μετατράπηκαν σε κατηγορίες, έγιναν από τρεις πρώην υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι ανέφεραν πως η Deutsche Bank προσπάθησε να εξαφανίσει λογιστικά μια γιγαντιαία θέση σε παράγωγα, ονομαστικής αξίας 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η λέξη ''πρωτοφανείς'' είναι ελάχιστη για να περιγράψει τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΟΥΜΕ


Εκεί θα μάθετε να βγάζετε το ψωμί σας δουλεύοντας. Εκεί δεν θα μπορείτε να στέλνετε εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία, για να αυξάνετε εσείς το παντεσπάνι σας...

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε τους. Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα. Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα. Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας» και «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών»...

Και τι εννοούν με όλα αυτά; Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 50 ευρώ καθαρά! Ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ! Ότι τα εκατομμύρια των ανέργων και των «απασχολήσιμων» πρέπει να δείξουν «κατανόηση». Έχουν στείλει πάνω από 3,5 εκατομμύρια Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, 500.000 παιδιά στον υποσιτισμό και...

Η γυναίκα του Καίσαρα...Του Σταύρου Φυντικάκη


ameiniasopallineus.blogspot.gr   Τετάρτη, 24-10-2012

Πόσο θα ήθελα να πιστέψω ότι ο Φώτης είναι ο "Ρομπέν"- προστάτης των Εργασιακών δικαιωμάτων όλων των φτωχών και ήδη εξαθλιωμένων Ελλήνων Εργαζομένων..! Πόσο θα ήθελα να πιστέψω ότι ο Φώτης μάλλον από άγνοια δηλώνει πρόσκαιρη ανυπακοή..στα εργασιακά, αφού έχει αποδεχθεί το πλέον βάρβαρο και αντιλαϊκό πακέτο μέτρων των 13,9 δισ συν 5 δισ επιπλέον..σε βάρος του Έλληνα Εργαζόμενου.!! Πόσο θα ήθελα να πιστέψω ότι η δήλωση του Ευάγγελου είναι αληθινή, για την έστω και
αργοπορημένη διαπίστωσή του, ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο..! Πόσο θα ήθελα να πιστέψω ότι χάθηκε πραγματικά το CD... από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και έτσι ποτέ δεν θα μάθουμε τα ονόματα που περιείχε..! Πόσο θα ήθελα οι Πολιτικοί μας να είναι πιο ειλικρινείς και να μην γίνονται ανακόλουθοι των λεγομένων για αντιπάλους τους, όταν μόλις πριν από λίγο καιρό, είχαν πει ακριβώς τα αντίθετα..!!

Οπορτουνιστές κι επαναστάτες

Του Θανάση Καρτερού

"Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται". Έτσι ακριβώς τα είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής. Με αποτέλεσμα να βάλει σε σκέψεις τόσο τους οπορτουνιστές, που δεν έχει νόημα πια να αγωνίζονται για να γίνουν επαναστάτες, όσο και τους επαναστάτες, που έχει νόημα να αγωνίζονται για να μην γίνουν οπορτουνιστές.
Όπως όλες οι μεστές ιδέες όμως, έτσι κι αυτή, προϊόν ασφαλώς όχι μόνο εμπειρίας αλλά και γνώσης της ιστορίας του κόμματος, γεννάει μερικά ερωτηματικά. Και πρώτα-πρώτα το εξής: Ποιοι είναι οι οπορτουνιστές; Πώς τους αναγνωρίζουμε, αφού ασφαλώς δεν έχουν κέρατα; Με ποια κριτήρια κατατάσσουμε κάποιον στον ελεεινό και αμετανόητο στρατό τους; Ή, αν το θέλετε πιο ποιητικά, πότε ένας αγωνιστής εκπίπτει από τις τάξεις των αγγέλων της επανάστασης στις τάξεις των εξαποδώ του οπορτουνισμού;

Μήπως θέλετε να μάθετε πόσα παίρνουν αυτοί που αποφασίζουν για λιτότητα;

Διαβάστε τους επίσημους παχυλούς μισθούς δεκάδων αξιωματούχων της Ε.Ε,μόνο φροντίστε να κάθεστε κάπου στα σίγουρα!


Τους μισθούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πιο ακριβοπληρωμένος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο προέδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, με έδρα τη Φρανκφούρτη, αμείβεται με 370.000 ευρώ το χρόνο.
Την αμέσως επόμενη θέση στη λίστα των πιο καλοπληρώμενων, είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, με τις μεικτές ετήσιες αποδοχές του να ανέρχονται σε 324.000 ευρώ.

Έστιν ουν τραγωδία...


Λουπάκη Ευγενία

Αν έγραφα για το πουλί του χρυσαυγίτη, αν έγραφα για τη διαφωνία του Μπογιόπουλου, αν έγραφα για το plan χ, ψ, ω, αυτό το σημειωματάκι θα χτύπαγε ρεκόρ αναγνωσιμότητας. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί, γιατί θέλω να γράψω για τα θέατρα που κλείνουν, για το βιβλιοπωλείο της "Εστίας" που έκλεισε μετά από 123 χρόνια και τις αναμνήσεις μου απ' τη Σταδίου ακόμα, για τα σχολεία που τα 'κλεισαν τα χρυσά εκσυγχρονιστικά χεράκια της Διαμαντοπούλας, για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που έκλεισε, για τα μάτια μας και τα μυαλά μας, που κουρασμένα
κατεβάζουν σιγά - σιγά ρολά.
Αυτός ο ελεεινός τύπος που έγινε διακομματικώς κατάπτυστος, επειδή κατούρησε την Υψηλή Πύλη του ναού της αδέσμευτης δημοσιογραφίας, εκτός που είχε ανεμίσει ένα άλλο πολύ πιο επικίνδυνο πουλί, το μισητό σύμβολο της χούντας, στην Κρήτη πριν από μερικούς μήνες, χωρίς να προκληθεί ανάλογος αποτροπιασμός στις αβρές παρουσιάστριες, είχε πρωτοστατήσει και στο πογκρόμ της ελεύθερης έκφρασης έξω από το θέατρο Χυτήριο. Πογκρόμ που έληξε, όπως ενθυμείστε, με νίκη του σκότους -επειδή η υπεράσπιση του φωτός ήταν ισχνή έως ανύπαρκτη.

Συνέντευξη του Κώστα Βαξεβάνη στην τηλεόραση του Guardian

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μίλησε στην τηλεόραση του Guardian για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, για τη Λίστα Λαγκάρντ, που τον οδήγησε σε δίκη, την αθώωσή του αλλά και την έφεση που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών.

Η Ελευθερία του Τύπου δεν είναι αυτονόητη στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στο τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Τα ΜΜΕ χειραγωγούνται από την κυβέρνηση γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, οι οποίοι λαμβάνουν δουλειές από το ελληνικό κράτος.

Ειδήσεις που σοκάρουν την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα αποσιωπούνται στην Ελλάδα, τίποτα δεν αναδημοσιεύεται. Η ερευνητική δημοσιογραφία είναι υπό μια συνεχή απειλή. Αυτή τη στιγμή, οι Έλληνες αναγκάζονται να διαβάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να μάθουν τι συμβαίνει στη χώρα τους.
 http://www.koutipandoras.gr/


Σύγχρονες «Ιφιγένειες» για να βγει η μνημονιακή πολιτική

 Του Λευτέρη Γαλανού

«Αθώα θύματα» στο σαφάρι για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων, ώστε να βγει η μνημονιακή αριθμητική για μικρότερο Δημόσιο εν αναμονή της άφιξης της τρόικας, κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το καθεστώς της αυτοδίκαιης αργίας, ακόμη και για απλά πειθαρχικά αδικήματα.
Σύλλογοι και ομοσπονδίες εργαζομένων καταγγέλλουν στις «6μέρες» πως μετά το Μεσοπρόθεσμο -νόμος 4093- υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων τους που με μια απλή παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο ή με την κλήση στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου οδηγούνται σε αργία.

Οι διαδικασίες «τρέχουν» γρήγορα από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς η Τρόικα έχει βάλει το «μαχαίρι» στον λαιμό της κυβέρνησης ώστε να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.