Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μανιτάκης σε Στουρνάρα: Θέλεις απολύσεις; Να υπογράψεις εσύ!


Μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα σχετικά με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η τρόικα βάζει μπλόκο στο σχέδιο Μανιτάκη, ζητώντας «διευθύνσεις και ονόματα».
Σκληρή κόντρα με Στουρνάρα
Σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το σχέδιο απομάκρυνσης δημοσίων υπαλλήλων, μετά τις σημερινές επαφές της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές ζήτησαν επιτακτικά να υπάρξει σαφής δέσμευση από την κυβέρνηση σε έναν απολύτως καθορισμένο αριθμό υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
«Στο Δημόσιο υπάρχει θέμα. Θέλουν αριθμό υποχρεωτικών αποχωρήσεων. Δεν τους ικανοποιούν οι αριθμοί των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης που τους έχει στείλει το Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τόνιζε νωρίτερα κυβερνητική πηγή.

ΟΤΙ ΠΑΡΕΤΕ ?? Προς Ξεπούλημα Περιφερειακά Αεροδρόμια Λιμάνια και Ακίνητα Εξωτερικού


http://anarxaszante.blogspot.gr 

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο, για την εκβιαστική απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας για πώληση ή για την ακρίβεια «να βγούνε στο σφυρί» όμορφα και ακριβά κτίρια διπλωματικών αντιπροσωπειών ανά την Ευρώπη.
Τώρα έχουμε και την επιβεβαίωση, που δυστυχώς μας επαληθεύει και προκαλεί τεράστια λύπη και αγανάκτηση καθόσον οι πωλήσεις – ξεπούλημα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Έτσι
Στην «τελική ευθεία» εισέρχεται η διαδικασία για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ενώ, παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό και επιταχύνεται η διαδικασία για την παραχώρηση των πρώτων τεσσάρων τουριστικών λιμένων.

Τις εν λόγω κινήσεις ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και ειδικότερα:

Πέθανε ο Νίκος Παππάς, κυβερνήτης του θρυλικού «Βέλους»


 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Έφυγε χθες, ο Νίκος Παπάς κυβερνήτης του θρυλικού “Βέλους”.
Στην μνήμη του, παραθέτω αυτούσιο το μήνυμα που έστειλε, αποχωρώντας από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, το 1973, για να ζητήσει άσυλο στην Ιταλία, φέρνοντας στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης, με την ηρωϊκή πράξη τους, το δράμα της χουντοκρατούμενης Ελλάδας.

Κακά τα ψέμματα, όταν έχεις αξίες, όταν πιστεύεις στην δημοκρατία, τολμάς, όχι όπως εμείς, μούγκα στην στρούγκα.
«Πιστοί στη συμμαχία και στον πολιτισμό των λαών μας, ο οποίος έχει θεμελιωθεί επί των αρχών της δημοκρατίας, της προσωπικής ελευθερίας και του σεβασμού των νόμων, όλοι οι αξιωματικοί και το πλήρωμα (270 άνδρες) του πλοίου μου, ως ένας άνθρωπος, πιστοί στον δοθέντα όρκο μας, με βαθύτατη λύπη εγκαταλείπουμε τις ασκήσεις.
Με τη συμπάθεια ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου θα παλέψουμε για να επαναφέρουμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Αποχωρεί ο ΟΗΕ από την Β. Κορέα;


Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η κυριoλεκτικά εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί... σε ολόκληρη την Κορεατική Χερσόνησο λόγω της συνεχούς κλιμάκωσης της έντασης από τη Βόρεια Κορέα, οδηγούν τον OHE στο να εξετάζει την άμεση απομάκρυνση όλου του προσωπικού του από τη συγκεκριμένη χώρα, καθώς η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ δεν παύει να εξαπολύει απειλές και να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως «πλέον δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και αυτό της ένοπλης σύρραξης τις επόμενες ημέρες».
Μάλιστα, και σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, «το καθεστώς τις Πιονγκγιάνγκ διεμήνυσε σήμερα στο προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς οι εξελίξεις μπορεί να είναι δραματικές» και πως «ο ΟΗΕ, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες ότι προβαίνει στην απομάκρυνση όλου του του προσωπικού στη χώρα».

παράλληλοι βίοι ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ



Προοδευτικός φόρος. Σχεδόν Αριστερός


Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Ενιαίος προοδευτικός φόρος ακινήτων. Επικοινωνιακά, καλύτερο. Δεν μπορείς να το λες «χαράτσι», αφού το ειδικό τέλος θα καταργηθεί. Επίσης, δεν περιέχει το στοιχείο του εκβιασμού, δια της διακοπής ηλεκτροδότησης. Η Εφορία θα σε βρίσκει με τα φώτα αναμμένα - δεν.....
είναι λίγο αυτό. Και, φυσικά, ο φόρος είναι προοδευτικός, σαν τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.
Εντάξει, περιέχει διάθεση για δικαιότερο καταμερισμό των βαρών. Αρκεί, βέβαια, να μάθουμε πώς ακριβώς θα προσδιοριστεί η προοδευτικότητα. Ποιοι συντελεστές και ποιοι αλγόριθμοι θα επιλεγούν; Δεν είναι απλό. Αν θέλεις έναν δίκαιο φόρο, τότε πρέπει η κλιμάκωσή του να γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες και τα τετραγωνικά. Αλλά ποιες αντικειμενικές αξίες; Πλέον, είναι υψηλότερες των εμπορικών! Και πιο πέρα: άλλο φόρο πρέπει να πληρώνει η πρώτη κατοικία και άλλο το κατάστημα που αποδίδει ένα κάποιο εισόδημα. Βλακείες, τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει. Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με την τρόικα και, μεταξύ μας, το σενάριο είναι έτοιμο.

Τα πλοκάμια των off shore


Στοιχεία από την επεξεργασία 2,5 εκατ. αρχείων για πρόσωπα και κινήσεις υπεράκτιων εταιρειών (οι γνωστές οffshore) έρχονται στην δημοσιότητα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων(International Consortium of Investigative Journalists - ICIJ), με τη συνεργασία 160 δημοσιογράφων σε 60 χώρες του πλανήτη, ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφοι του βρετανικού Guardianκαι των «Νέων».
Τα 2,5 εκατομμύρια μυστικά αρχεία αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή στοιχείων για υπεράκτιες εταιρείες που βρέθηκε ποτέ στη διάθεση ενός οργανισμού ενημέρωσης. Στόχος της έρευνας είναι να αποκαλύψει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των offshore, oι περισσότερες εκ των οποίων, ανάμεσά τους και αρκετές ελληνικού ενδιαφέροντος, έχουν έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική. Το ύψος του εκτιμώμενου ποσού που κατέχουν αυτές οι εταιρίες παγκοσμίως ανέρχεται σε 32 τρισεκατομμύρια δολάρια.