Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !...


Οι αηδιαστικοί κοπρίτες – ενεργούμενα των δανειστών, απ΄ ό,τι φαίνεται έχουν ρίξει στο τραπέζι και το κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα ! Οι εγχώριοι μαλακοπίτουρες, ζαλισμένοι σαν κοτόπουλα, αντί να βγουν και να πουν στον ελληνικό λαό την αλήθεια και να ζητήσουν την παρέμβασή του, κάνουν καθημερινά γαργάρες, τις βρωμιές των τροϊκανών και προσπαθούν με διαρροές και μισόλογα, να δημιουργήσουν κλίμα και να κάνουν σφυγμομετρήσεις !

Διαβάζω στο Sofokleous in, πως «…όπως αποκάλυψε αξωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αν προχωρήσει η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank και χρειασθούν σε δεύτερη φάση πρόσθετα κεφάλαια που δεν βρεθούν από ιδιώτες και τις αγορές, η Ελλάδα θα αναγκασθεί να εφαρμόσει το δοκιμασθέν στην Κύπρο μοντέλο διάσωσης τραπεζών: Θα υποχρεωθεί να "κουρέψει" καταθέσεις, ώστε να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις της Βασιλείας ΙΙΙ…».

Αφγανιστάν: Νεκρά 10 παιδιά από νατοϊκούς βομβραδισμούς;


 Ένας βομβαρδισμός που πραγματοποίησε χθες το ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε 10 παιδιά, όπως δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ έδωσε μια διαφορετική εκδοχή του τραγικού γεγονότος. Διευκρίνισε πως «μέχρι 10 γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν αλλά δεν σκοτώθηκαν» κατά την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πολύ ασταθή επαρχία Κουνάρ.
Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα, από τη μια πλευρά, και αντάρτες των Ταλιμπάν από την άλλη, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δύο διαφορετικές πηγές. «Πριν από το βομβαρδισμό, ένας Αμερικανός είχε σκοτωθεί και τέσσερα μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν τραυματισθεί σε μια επίθεση εξεγερμένων», σχολίασε ο Ουασιφουλάχ Ουασίφι, ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης της Κουνάρ.

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία στη Ρουάντα


Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία στη Ρουάντα θεσπίσθηκε με πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 23 Δεκεμβρίου 2003, με σκοπό υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα τη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994 και να συμβάλει στην καταπολέμηση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Τιμάται στις 7 Απριλίου κάθε χρόνο, με αφορμή τη μαζική εξόντωση της φυλής Τούτσι από τη φυλή Χούτου, η οποία άρχισε στις 7 Απριλίου 1994, μετά την κατάρριψη με πύραυλο του αεροπλάνου, που μετέφερε τον πρόεδρο της Ρουάντα, Ζουβενάλ Χαμπιαριμάνα, που ανήκε στη φυλή των Χούτου. Πάνω από 800.000 Τούτσι εξοντώθηκαν (το 10% του πληθυσμού της Ρουάντα), υπό τα απαθή βλέμματα της διεθνούς κοινότητας και των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Νόαμ Τσόμσκι: Συνασπισμός των χωρών της νότιας Ευρώπης


Συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης, εντός του ευρώ, για να δράσουν απέναντι στην Γερμανία, προτείνει ο Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφήσει εύκολα την Ε.Ε και να αποκτήσει δικό της νόμισμα, ενώ χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως έναν ανθεκτικό λαό.
«Αυτή η πιθανή συμπόρευση των χωρών της νότιας Ευρώπης -Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα- η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κάποια περιφερειακή χώρα, όπως η Ιρλανδία, είναι σοβαρή ελπίδα από την οποία να ωφεληθεί η Ελλάδα», υποστηρίζει ο κ. Τσόμσκι.
«Μπορεί να υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην κάθε χώρα, αλλά στην ουσία τα προβλήματα είναι κοινά», προσθέτει.

Τα εγκλήματα των γερμανοτσολιάδων

Σαν σήμερα, στις 7/4/43, ιδρύθηκαν με νόμο από τον κατοχικό πρωθυπουργό, Ιωάννη Ράλλη, τα Τάγματα Ασφαλείας.
Ιλίσια, Απρίλης του ‘44. Ταγματασφαλίτης ποζάρει δίπλα σε απαγχονισμένο νεολαίο της ΕΠΟΝ

Ο Δήμος Σταρένιος στην ταινία “Η Χαραυγή της Νίκης” έχει αποδώσει χαρακτηριστικά το ρόλο του προδότη – συνεργάτη των ναζί με τη γνωστή ατάκα: “Μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι μας ήρθαν”. Δεν πρόκειται για καρικατούρα. Ο Ξενοφών Γιοσμάς, ένας από τους πιο γνωστούς ταγματασφαλίτες, στη δίκη του για την εμπλοκή στην υπόθεση Λαμπράκη δήλωνε: “Και αν συνεργάστηκα με τους Γερμανούς το έκανα για το καλό της πατρίδος… Τους Γερμανούς τους αγαπούσα και αυτοί με θεωρούσαν τον υπ’ αριθμόν ένα τίμιον Έλληνα.”
Ο Γιοσμάς που έχει μείνει στην ιστορία με το γερμανικό χαϊδευτικό του, “Φον Γιοσμάς” έχοντας “υπηρετήσει” σε διάφορες ομάδες συνεργατών, όπως στον “Εθνικό Ελληνικό Στρατό” και ως ανθυπολοχαγός στο τάγμα του Γεωργίου Πούλου, έφυγε μαζί με τους Γερμανούς στην απελευθέρωση, έμεινε για ένα διάστημα στη Βιέννη και επέστρεψε στην Ελλάδα το ‘47. Ενώ είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως προδότης, πήρε χάρη από τον βασιλιά Παύλο και βγήκε από τη φυλακή μόλις το ’51.

Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταψήφισαν την επαναφορά του κατωτάτου μισθού. Παρων η ΔΗ.ΜΑΡ!

Καταψηφίστηκε πρόταση νόμου για επαναφορά του κατώτερου μισθού
Αρνητικά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επαναφορά του κατώτερου μισθού και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Τα δύο κόμματα επικαλέστηκαν τυπικούς λόγους...
χωρίς να υπάρξει επί της ουσίας αντιπαράθεσηκαταψηφίζοντας την επαναφορά του μηνιαίου κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, όπως και για την αποκατάσταση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας και επίσης για την επανασύσταση και αναβάθμιση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
Την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής ενώ παρών ψήφισε η ΔΗΜΑΡ .http://troktiko.eu
http://vathiprasino.blogspot.gr/

Προς τιμήν του Εθνικού κήνσορα !!!


ΓΙΑΤΙ μια απλή παρουσίαση ενός δημοσιογραφικού βιβλίου παρουσιάστηκε ως πολιτικό γεγονός;;; Και φυσικά αναφέρομαι στην παρουσίαση ενός βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος από μόνος του έχει αναγορευθεί σε μόνιμο και μοναδικό κήνσορα της κοινωνικο-πολιτικής ζωής της χώρας.

ΚΙ ΑΥΤΟ το ξέρει ο πάσα ένας γιατί ο Πρετεντέρης έχει "βήμα" (τις εφημερίδες του ψυχαρικού συγκροτήματος και το Mega) και λέει και γράφει ό,τι θέλει αλλά και ό,τι μας βάζει σε υποψίες πως μπορεί να είναι όχι η δική του αλήθεια, αλλά μια "αλήθεια" κατασκευασμένη που πρέπει να ανατρέψει κατεστημένες αντιλήψεις, προσφέροντας στο πλήθος, που χειροκροτεί στην ανθρωποφαγική αρένα, βορά τα πρόσωπα εκείνα που πρέπει να φύγουν από τη μέση!!!
Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει τέτοια σύναξη, όπου συγχρωτίσθηκαν πολιτικοί, μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι, τραπεζίτες, επιχειρηματίες... Υπήρξαν φυσικά και μερικοί... άσχετοι!

Τέλος παιχνιδιού..

Όπως είναι πασίγνωστο, το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, το τραπεζικό, συνδέεται με τη «νομιμοποιημένη» πολλαπλή εξαπάτηση του κοινού. Οι καταθέτες, εμπιστευόμενοι τα χρήματά τους στις τράπεζες, πιστεύουν ότι τα εξασφαλίζουν, ενώ αυτά, την ίδια στιγμή, κυκλοφορούν σε άγνωστες αγορές, εκτεθειμένα σε κινδύνους ασύλληπτους ακόμη και για την πιο νοσηρή φαντασία. Του Κώστα Βεργόπουλου

Από την εποχή του New Deal (1935) μέχρι το 1980, το επάγγελμα είχε τεθεί υπό αυστηρή επιτήρηση και δημόσιους ρυθμιστικούς ελέγχους, με κύριο γνώρισμα τον περιορισμό της έκθεσης του καταθετικού χρήματος στις κερδοσκοπικές μπίζνες των τραπεζών και τη σταθεροποίηση της χρηματοδοτικής λειτουργίας προς την πραγματική οικονομία.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ως case study


Καρτερός Θανάσης - "Αυγή"

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για ένα κόμμα από το να το παίρνουν στην πλάκα ουδέτεροι, αντίπαλοι και φίλοι. Να το κάνουν ανέκδοτο, στιχάκι, νούμερο επιθεώρησης ή σκέτο νούμερο. Να γελούν μαζί του αντί να συμφωνούν, να διαφωνούν ή να θυμώνουν, βρε αδελφέ. Και να κοροϊδεύουν όσα ανακοινώνει μόλις τα ανακοινώσει - με την ένταση μάλιστα της κοροϊδίας να αυξάνεται ευθέως ανάλογα με την ένταση της αυστηρότητας της ανακοίνωσης.
Ζούμε αυτές τις μέρες αυτό το φαινόμενο φονικής ιλαρότητας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη. Μιλάει για κόκκινες γραμμές και ξεσπάει εθνικό χάχανο. Ορθώνει ανάστημα για το χαράτσι και γελάει κάθε πικραμένος. Διακηρύσσει ότι πονάει η καρδιά της και ξεκαρδίζεται το πανελλήνιο. Ενώ οι διαρροές από το Μαξίμου και τη Συγγρού ρίχνουν λάδι σ' αυτή τη φωτιά του γέλιου. Παίρνοντας στο ψιλό είτε τα λιονταρίσια όχι της ΔΗΜ.ΑΡ., είτε τις λεόντειες απαιτήσεις της στη διανομή της πίττας των διορισμών.

Ένα δάκρυ πριν από την κηδεία του ευρωπαϊσμού...


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Ο μεγάλος ευρωπαϊκός γάμος μετά την κατάρρευση του διπολισμού, μοιάζει σήμερα να μετατρέπεται σε κηδεία του ευρωπαϊσμού. Η αντιπληθωριστική πολιτική, η στρατηγική της λιτότητας και η παρατεταμένη ύφεση ροκανίζουν τα θεμέλια των παραγωγικά και ανταγωνιστικά ασθενέστερων χωρών της ΕΕ και ιδιαίτερα εκείνων από αυτές που είναι ενταγμένες στην Ευρωζώνη.
Ο ευρωσκεπτικισμός αποκτά πλέον ευρεία, αλλά μάλλον ελάχιστα ιδεολογικοπολιτικοποιημένη, κοινωνική βάση σε ολοένα και...
περισσότερες περιοχές της ΕΕ. Ο εθνικισμός έρχεται φυσιολογικά να φορτίσει τον ευρωσκεπτικισμό, καθώς η διακυβερνητική μορφή της ΕΕ και οι πρακτικές της γραφειοκρατίας της, που απολύτως μεταφυσικά, απολιτικά και ανορθόδοξα ευαγγελίστηκαν το τέλος των εθνικισμών στην ήπειρό μας, στηρίχθηκαν και στηρίζονται σε εθνικιστικές προκαταλήψεις και εθνικιστικού χαρακτήρα κοινωνικοπολιτικές αναπαραστάσεις, για να προαγάγουν τον νεοφιλελευθερισμό ως ενοποιητικό δόγμα.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !...

Ο Ν. Ανδρουλάκης, ο Α. Παπανδρέου , η δραχμή και η κοινωνική πολιτική!


Την Παρασκευή το βράδυ, στη Λάρισα, έμαθα κάτι πολύ σημαντικό και ομολογώ και εξόχως … πολιτικό!

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , Ν. Ανδρουλάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημέρωσε ότι ο Α. Παπανδρέου έκανε κοινωνική πολιτική επειδή στη χώρα είχαμε δραχμή! Και συνέχισε, λέγοντας πως αν τότε είχαμε ευρώ, δεν θα μπορούσε να γίνει κοινωνική πολιτική!
Πέρα από το καινοφανές της άποψης, που μπορεί να αντιστοιχηθεί με κάτι σαν το : «αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι» ή το«αν δεν βρέξει, δεν χιονίσει , τότε μπορεί να κάνει καλό καιρό», πέρα από την παντελώς λανθασμένη πολιτική προσέγγιση η οποία δύσκολα αντέχει σε σοβαρή κριτική, αναρωτιέμαι:
Για πιο λόγο άραγε ο Ν. Ανδρουλάκης επανέλαβε αυτό το επιχείρημα;