Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ­ Κουρεύουν καταθέσεις και δημοσίους υπαλλήλους

Σύσκεψη των τριών αρχηγών για να ρυθμίσουν τις εσωτερικές τους αντιθέσεις
Απο­λύ­σεις ό­χι μό­νο των λε­γό­με­νων ε­πίορ­κων [για τους ο­ποίους η τρόι­κα α­ξιώ­νει να μην υ­πάρ­χει δεύ­τε­ρο βαθ­μός στα πει­θαρ­χι­κά…] αλ­λά και ό­σων «η ορ­γα­νι­κή τους θέ­ση κα­ταρ­γεί­ται», ό­πως και ε­νός μέ­ρους «του προ­σω­πι­κού που θα κρι­θεί ό­τι δεν εί­ναι α­πα­ραί­τη­το» εί­ναι ο κοι­νός στό­χος της συ­γκυ­βέρ­νη­σης με την τρόι­κα. Οι τρείς αρ­χη­γοί στη χθε­σι­νή τους συ­νά­ντη­ση στο Μα­ξί­μου συ­ζή­τη­σαν τις «α­ντι­θέ­σεις» τους και την ε­πι­κοι­νω­νια­κή δια­χεί­ρι­ση των γε­νι­κευ­μέ­νων α­πο­λύ­σεων στο δη­μό­σιο, προ­κει­μέ­νου να μην κα­ταρ­ρεύ­σουν.
Ο Αντ. Σα­μα­ράς δεν φαί­νε­ται να έ­χει κα­νέ­να α­πο­λύ­τως πρό­βλη­μα, ό­πως και ο Ευ. Βε­νι­ζέ­λος, που ω­στό­σο ε­κτι­μά­ται ό­τι θα α­ντι­με­τω­πί­σει ε­σω­τε­ρι­κό πρό­βλη­μα.

Εξέπνευσε ο 50χρονος άνεργος που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια


Εχασε τη μάχη με τη ζωή ο 50χρονος άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης...
Ο άνδρας είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, όμως τελικά κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άνδρας παλαιότερα είχε βιοτεχνία, η οποία έκλεισε λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να είναι άνεργος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος έπασχε από κατάθλιψη, με συνέπεια να αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Όχι, κύριε Τράγκα μου, δεν έχουμε Κατοχή

Του Γ. Ανανδρανιστάκη

Απάντησε ο Τσίπρας στον Παπαχελά ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε κατοχή και ποιος είδε τον Τράγκα και δεν τον εφοβήθηκε. Πήρε την απάντηση, την έκανε ηχητικό σποτ, την έπαιξε διακόσιες φορές από την εκπομπή του και μετά κάλεσε και τους ακροατές να αποφανθούν μέσω sms, το οποίο κοστίζει πάνω από 1 ευρώ, περί του καθεστώτος υπό το οποίο διαβιούμε. Κι όλα τούτα συνοδευόμενα με απόκοσμες ιαχές «και να ποιοι είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι ίδιοι είναι και τα έχουνε κάνει πλακάκια με τους Γερμανούς» και μετά έπεσε και μια διαφήμιση για πλακάκια.
Ο Τράγκας εξανίσταται δικαίως, διότι η αντιμνημονιακή του καριέρα χτίστηκε πάνω στο παραμύθι ότι στην Ελλάδα έχουμε γερμανική κατοχή, ιδού η μπότα του Σόιμπλε, ιδού το μουστάκι της Μέρκελ, ιδού οι

Ληστεία 37 δισ. στα ταμεία



Εικόνα αποκάλυψης παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις κινδυνεύουν πάλι. Τα οικονομικά τους έχουν καταρρεύσει εξαιτίας του PSI, της ύφεσης και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ΙΚΑ και ΟΑΕΕ καταβάλλουν με δανεικά τις συντάξεις του Απριλίου.
Ο Σαμαράς προαναγγέλλει απολύσεις στο Δημόσιο, τα χειρότερα από τον ΙούνιοΣτην τριετία των Μνημονίων υπολογίζεται ότι τα ταμεία έχουν χάσει 34-37 δισ. ευρώ από το κούρεμα του χρέους, την ανεργία και την εισφοροδιαφυγή, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία διέθεταν 16,5% των μετοχών. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί εξαιτίας της έκρηξης της ανεργίας και των μαζικών συνταξιοδοτήσεων από το Δημόσιο, φέρνοντας νέες περικοπές στις συντάξεις.
Ο Σαμαράς προανήγγειλε ήδη χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ τα χειρότερα έρχονται από τον Ιούνιο, οπότε ξεκινά η μεγάλη διαπραγμάτευση για την υποτιθέμενη "τελική λύση", δηλαδή το τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού, το οποίο υπολογίζεται στα 4 δισ. τη διετία 2013-2014.
http://beta.avgi.gr/

Τσίπρας για απολύσεις στο δημόσιο: Δε συναινούμε σε ανθρωποθυσίες


 Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό πρόγραμμα απολύσεων 15.000 δημόσιων υπαλλήλων διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος. O κ Τσίπρας τόνισε οτι «η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών χθες δεν έπρεπε να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι 15.000 απολύσεις στο δημόσιο κατ’εντολή της τρόικας, μας οδηγούν έναν αιώνα πίσω. Σε άλλες, παλαιότερες, σκοτεινές για τη χώρα εποχές» και πρόσθεσε «πρόκειται για 15.000 ανθρωποθυσίες που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια άλλων, που έχουν συμβεί στον ιδιωτικό τομέα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις απολύσεις ανθρωποθυσίες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει.
Ολοκληρώνοντας ο κ Τσίπρας ανέφερε ότι «καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν με τους αγώνες τους ένα τέρμα στη διαρκή και επαναλαμβανόμενη θυσία της Ιφιγένειας, προκειμένου να πλεύσει ούριος άνεμος για τους δανειστές μας. Καλούμε τον ελληνικό λαό με τους αγώνες του να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, αυτήν την κυβέρνηση που μας οδηγεί στην καταστροφή».
http://www.koutipandoras.gr/

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΚΗ !...

Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας



Το προφίλ του νέου γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που διαδέχτηκε μετά από 22 χρόνια την Αλέκα Παπαρήγα (Vids)

Η Αλέκα Παπαρήγα έβαλε τίτλους τέλους μετά από 22 χρόνια και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το όνομα του οποίου είχε ξανακουστεί ως επικρατέστερου να τη διαδεχθεί, βρέθηκε στο τιμόνι του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.

Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν υπήρχε βραβείο εσωκομματικής δημοκρατίας θα το έπαιρνε πανηγυρικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των ποικίλων απόψεων και της κοινής γνώμης δεν παρεμβάλλεται κανένας υποχρεωτικός φραγμός, κανένας περιορισμός, παρά μόνον ο καλός Θεός της αριστεράς. Αν Αυτός, μεγάλη η χάρη Του, φροντίσει να διαθέτει ο δημοσίως ομιλών επαρκή ποσότητα αυτοσυγκράτησης και επαρκή ποιότητα πολιτικής κρίσης, έχει καλώς. Αν όχι αναλαμβάνουν ο Κεδίκογλου, ο Παπαδόπουλος και ο Πώς τον Λένε τη μετάφραση και διάδοση των απόψεων -και πάρε να 'χεις είτε με τιςπλειοψηφίες πλέεις, είτε με τις μειοψηφίες θαλασσοδέρνεσαι.

Εννοείται ότι ο άλλος δρόμος, των καταστατικών φραγμών και απαγορεύσεων δεν υφίσταται -γιατί καήκαμε στο γάλα. Δεν υφίσταται μάλιστα όχι μόνο ως πρόταση, αλλά ούτε ως σκέψη -διότι φυσάμε και το γιαούρτι. Καλύτερα να έχουν όλοι το δικαίωμα να διαφωνούν δημοσίως, να συμφωνούν δημοσίως, να διαφωνούν με τους διαφωνούντες δημοσίως, να συμφωνούν με τους συμφωνούντες δημοσίως -σε όλες τις πιθανές παραλλαγές. Παρά να κάψει ο πάγος της ομοφωνίας έναν πολιτικό βιότοπο που ευνοεί την ανάπτυξη όλων των αριστερών ειδών -κι ας μας ξεκουφαίνουν καμιά φορά τα φλύαρα βατράχια.


Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ


 kartesios

Προσέξτε πόσο ευγενικοί είναι όλοι τους. Και περιποιημένοι. Ο Στουρνάρας, πάντα καθησυχαστικός και ευγενής. Τον φαντάζεσαι να φορά τα βράδια μία μεταξωτή ρόμπα, να κάθεται δίπλα στο τζάκι και να πίνει ακριβό κονιάκ, διαβάζοντας Κοέλιο. Ήσυχος…

Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι τραπεζίτες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας, φρεσκοξυρισμένοι πάντα, φρεσκοσιδερωμένοι. Μπορείς να μυρίσεις το after shave τους μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.

Τα παπαγαλάκια, επαναλαμβάνουν μόνο λέξεις «αποδεκτές» από τους κανόνες της ευγενούς συνομιλίας. Δε βρίζουν, δε γράφουν «γαμώτο», δεν εκνευρίζονται στα πάνελ, κάνουν επίδειξη λεπτού χιούμορ και πάντα εξηγούν με ορθά «επιχειρήματα» κάθε διαστρέβλωση, ψέμα, προβοκάτσια που αναπαράγουν.

Η εκτέλεση των 120 τη Μ.Παρασκευή 14 Απριλίου του 1944 στο Αγρίνιο

Λαός χωρίς μνήμη,είναι λαός χωρίς μέλλον!
Υπάρχουν σελίδες στη σύγχρονη ιστορία μας που και να θέλουμε δεν μπορούμε να τις ξεχάσουμε γιατί είναι βαθιά χαραγμένες στου νου και την καρδιά μας.Υπάρχουν γεγονότα που 69 χρόνια μετά παραμένουν όχι μόνο νωπά αλλά κι επίκαιρα όσο ποτέ.

Στις 14 Απριλίου του 1944 ήταν Μεγάλη Παρασκευή ,ίσως η πιο μαύρη Μ. Παρασκευή στην ιστορία μας,η Ελλάδα βρίσκονταν υπό κατοχή,κάτω από τη Γερμανική στρατιωτική μπότα.
Ο Ελληνικός λαός πάλευε τον εχθρό με την ελπίδα και το όραμα της απελευθέρωσης κι αυτό του έδινε φτερά σ' αντίθεση με το σήμερα που ο εχθρός είναι απρόβλεπτος,χωρίς συμβατικά όπλα,αλλά τρομοκρατεί και φοβίζει με την οικονομική χιτλεροποίηση,τη φτώχεια,την ανεργία,την εξαθλίωση.
Γερμανοτσολιάδες και τότε και τώρα!

Ημέρα μνήμης για το Αγρίνιο και τους απανταχού Ελληνες.