Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ !...

Το χθεσινό γεγονός στο ΟΑΚΑ, μάλλον με ευθανασία της ψυχορραγούσας ΑΕΚ μοιάζει, και συνεπώς, υπόκειται σε πολλές και διφορούμενες εκτιμήσεις.

Η θρυλική ομάδα απ΄ την Πόλη, που συνεπήρε και εξέφρασε, ποδοσφαιρικά, γενιές και γενιές ελληνόπαιδων - κύρια των φτωχογειτονιών - εκτός από το ό,τι βρίσκονταν, από καιρό, σε κώμα, (καταχρεωμένη, τιμωρημένη, παραμυθιασμένη και εξαπατημένη), δεν είχε μπροστά της, καμιά σοβαρή ελπίδα ανάκαμψής της.

Οι "γιατροί", που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν, για να ξεπεράσει τα προβλήματά της, τόπαιξαν, μέχρι την τελευταία στιγμή, είτε "φρου - φρου κι αρώματα", είτε πολυάσχολοι με τις υπόλοιπες μπίζνες τους. Καριόληδες του κερατά, που, μάλλον, από βρώμικες προθέσεις και σκοτεινές επιδιώξεις καθοδηγούνταν και καθοδηγούνται.

Τσίπρας: Ή αλλάζουμε πορεία ή νόμισμα


«Επιλογή μας δεν είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Επιλογή μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οφείλουμε, όμως, να διατυπώσουμε μια αλήθεια, καταφανέστατη πια για όλες τις χώρες στην ευρωζώνη. Αν επιθυμούμε να μην αλλάξουμε νόμισμα στην Ευρωζώνη, πρέπει άμεσα να αλλάξουμε πορεία. Πρέπει άμεσα να εγκαταλειφτούν τα αποτυχημένα μνημόνια της καταστροφικής λιτότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist. Παράλληλα επισήμανε πως το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία δεν έχει νόημα καθώς «το μνημόνιο και η χρεοκοπία έχουν γίνει συνώνυμα».
«Με πρωταρχική ευθύνη της Γερμανικής κυβέρνησης, η Ευρωζώνη ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού. Για την κ.Μέρκελ η κρίση διαμορφώνεται, πράγματι, σε ευκαιρία. Ευκαιρία για την επιβολή της γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας κατά τη ρωμαϊκή τακτική του διαίρει και βασίλευε», ανέφερε.

Βενεζουέλα: Συγκρούσεις και νεκροί μετά τη νίκη Μαδούρο


Η Εκλογική Αρχή της Βενεζουέλας ανακήρυξε επισήμως τη Δευτέρα τον Νικολας Μαδούρο νικητή των προεδρικών εκλογών της χώρας. Ο Μαντούρο αναμένεται να ορκιστεί στις 19 Απριλίου.Την ίδια στιγμή υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και του Ενρίκε Καπρίλες, που αμφισβητούν το αποτέλεσμα, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και στην πρωτεύουσα. Κατά τα επεισόδια σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 61 τραυματίστηκαν. Οι διαδηλωτές πυροβολήθηκαν από αγνώστους με τον Μαδούρο να αναφέρει πως πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από την εργατική τάξη. Η αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 130 συλλήψεις.

Πωλούνται Απολύσεις

Πωλήσεις - απολύσεις. Πωλήσεις - απολύσεις.Πωλήσεις - απολύσεις - αυτό είναι το δίπτυχοτου τρίο Τόμσεν, Μαζούχ, Μολώχ και τουανθυποτρίο Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης. Πωλήσεις - απολύσεις, πωλήσεις τραπεζών, τραίνων, φυσικών πόρων,απολύσεις ανθρώπων και ανθρώπων και ανθρώπων - απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον δημόσιο τομέα,λέγε λέγε λέγε «σπάσανε όλα τα ταμπού», απολύσανε και τη Χουχού, την επίορκη Χουχού, την υπεράριθμη Χουχού κι ό,τι άλλοχαρακτηρίσουν στο μέλλον την κάθε Χουχού! Διότι αυτό είναι μόνον η αρχή: 2.000 τώρα και15.000 αμέσως μετά, 15.000 που θα είναι25.000. Ωσπου σε βάθος (μικρό) χρόνου να φάνε150.000 εργαζόμενους (που θα είναι 180.000) από έναν δημόσιο τομέα που ήταν ήδη πολύ μικρότερος απ’ τον μέσον όρον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ήδη δυσλειτουργούσε με ευθύνη του δικομματικούμονοκομματισμού, ενώ τώρα θα υπολειτουργεί μέσα απ’ την αποστελέχωση και την υποστελέχωση που εμφανίζει τώρα ως «φάρμακο» για τα προγενέστερα έργα της ητρικομματική φάρσα-μπούφα.

STOP στην “κατασκευή ενόχων”

Με απαλλακτικό βούλευμα-κόλαφο για τις πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ. δικαιώθηκε ο Φώτης Δήμος, που είχε συλληφθεί στο συλλαλητήριο της 11ης Μαίου 2011, ξυλοκοπηθεί και “φορτωθεί” ένα σακίδιο με μολότοφ

Της Κατερίνας Κατή

Πώς ένας πολίτης που διαδηλώνει ειρηνικά μπορεί να καταστεί θύμα του «υπερβάλλοντος ζήλου» του αστυνομικών αρχών για επίδειξη έργου; Ή, ακόμα χειρότερα, ενός μηχανισμού κατασκευής ενόχων που «στήνει» συλλήψεις και αποδίδει κακουργηματικές κατηγορίες, «φυτεύοντας» ενίοτε «πειστήρια ενοχής» ικανά ακόμα και να οδηγήσουν τον άτυχο πολίτη στη φυλακή;

O Mαραθώνιος της Βοστώνης κι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των αμερικάνων


Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ομπάμα, ο θάνατος πολιτών από τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκάφων αυξήθηκε σε σχέση με τη διακυβέρνηση του Μπους
Το να δολοφονήσες δρομείς χρησιμοποιώντας βόμβες σε ένα αθλητικό γεγονός είναι τρομοκρατία.
Το να δολοφονήσεις 175 παιδιά με τη χρήση μη
επανδρωμένων αεροσκαφών είναι πολιτική των ΗΠΑ.
Δεν αποδεχόμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα πρέπει να καταπολεμήσουμε και τα δύο.
Κατάλογος των παιδιών που σκοτώθηκαν από τις αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν και την Υεμένη:

Πακιστάν

Τα καταφέραμε



Μετά την δύσκολη διαπραγμάτευση και την πολύ επιτυχημένη συμφωνία με την Τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς, στο τηλεοπτικό μήνυμά του, δήλωσε ανακουφισμένος πως σε λίγο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από τα μνημόνια, αφού θα βρίσκεται στα χέρια του Θεού.

Ο Αντώνης Σαμαράς διευκρίνισε πως τα δύσκολα δεν πέρασαν αλλά οι θυσίες πιάνουν τόπο, αφού ο Δίας εξευμενίστηκε με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν είναι ανθρωποθυσία, αφού ανθρωποθυσία είναι μόνο οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, οι απολύσεις είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας, αφού υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που θέλουν να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να προσληφθούν αυτοί στη θέση τους.

Ο Αρχηγός ( Νο 1) ! Το δήλωσε σαφέστατα ?


Το Σύνταγμα επιτρέπει την απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, εφόσον η οργανική του θέση καταργείται.
Σ’ αυτό συμφώνησε και ο
( Νο 3 )συγκυβερνήτης που, ως χθες, με αποτροπιασμό έβλεπε τη γενίκευση των όρων «επίορκος», «κοπανατζής» κ.λπ.
Ο ( Νο 2 ) της παρέας ξεκαθάρισε ότι, όσοι «επίορκοι», «κοπανατζήδες» κ.λπ. κι αν απολυθούν, οι θέσεις τους θα καλυφθούν από νέα παιδιά, με όρεξη για δουλειά, με προσόντα κ.λπ., επειδή δεν είναι δυνατόν να κατέχουν τις θέσεις οι κακοί,
ενώ έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ανέργους κ.λπ. Οι, εκτός τριάδας, πληροφορίες είναι σαφείς: Θα απολυθούν 4.000 φέτος κι άλλοι 16.000 του χρόνου. Ταρίφα!
Και καλά, αν οι «επίορκοι», «κοπανατζήδες» κ.λπ. είναι 4.001, δεν πειράζει. Ένας τους θα τη γλιτώσει, αν και προβλέπεται εσωκυβερνητικό ξύλο για το ποιος θα είναι αυτός. Αν όμως οι «επίορκοι», «κοπανατζήδες» κ.λπ. είναι 3.999, τι γίνεται; Ή η τρόικα εσωτερικού θα πρέπει να δώσει μάχη με την τρόικα εξωτερικού, ώστε η τελευταία να περιορίσει τις απαιτήσεις της ή κάποιου η οργανική θέση θα καταργηθεί. Τι να κάνουμε; Εδώ, πάμε να σώσουμε την Ελλάδα και να προσλάβουμε 4.000 («ισάριθμους», λέει) νέους, με όρεξη και προσόντα, από τη δεξαμενή των ανέργων. Σωστό; Ολόσωστο! Ναι, αλλά -αφού οι οργανικές θέσεις θα έχουν καταργηθεί- πού στον δαίμονα θα τοποθετηθούν οι «ισάριθμοι»;

Αθλιότητα και Αθλιότητα



Ισως η χώρα μας να ζει την πιο εξευτελιστική περίοδο για την ίδια και τους Ελληνες από το τέλος του Εμφυλίου με εξαίρεση την περίοδο της χούντας. Σήμερα η Τρόικα, ως άλλη χούντα από το εξωτερικό αυτήν τη φορά, έχει στα χέρια της το λύειν και το δεσμείν για τις αγχόνες που στήνονται παντού στην επικράτεια. Η Τρόικα πιέζει για ό,τι θέλει επιβάλειό,τι θέλει παίρνει ό,τι θέλει και εξευτελίζει όσους θέλει, όποτε θέλει για ό,τι θέλει και κυρίως τους υποτακτικούς της, τα ανδρείκελα της. Την κυβέρνηση. Η ταπείνωση και ο παραλογισμός είναι οι βασιλείς της χώρας. Με θεραπαινίδα της πιο χυδαία προπαγάνδα.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ταπείνωση, ο παραλογισμός και η προπαγάνδα οργίασαν. Αφού μας τρέλαναν επί μήνες με τους 2000 «επίορκους», εν τέλει ανακοίνωσαν4000 απολύσεις ως το τέλος του 2013 και 11.000 «εθελούσιες» για αρχή. Αρχή ενός πραγματικού πογκρόμ που πρόκειται να ακολουθήσει. Κι όλα αυτά με όρκους στοΣύνταγμα και χοές στη νομιμότητα – χοές διότι την έχουν ήδη θάψει.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Οι απολύσεις, ένα ακόμη βήμα στην απόλυτη εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που καταδεικνύει την υποκρισία των μνημονιακών κομπάρσων (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) σχετικά με τις δεσμεύσεις περί «μη απολύσεων»
Για μια ακόμη φορά, η ολοκλήρωση της επιθεώρησης της τρόικας επιβεβαιώνει την απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης στο μνημονιακό πρόγραμμα της ισοπέδωσης και της καταστροφής. Η ουσία της «διαπραγμάτευσης» στο όνομα της οποίας ορκίζονται κάθε φορά οι κυβερνητικοί εταίροι συνίσταται στο τρίπτυχο: απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Τι έχει να πει τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων τις οποίες επί μήνες διέψευδαν; Πού ακριβώς σταματά το θράσος εκείνων που υποστήριζαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό με «ανυπόστατα σενάρια» περί απολύσεων όταν η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας; Υπάρχει κάποιο όριο στην κυβερνητική υποκρισία όταν μετά από κάθε συζήτηση με την τρόικα βαφτίζουν το μνημονιακό έγκλημα ως επιτυχία και τους εαυτούς τους ως στυλοβάτες της εθνικής προσπάθειας; Για πόσες ακόμα φορές θα μιλήσουν για «τελευταία μέτρα»;

Τραπεζικά τέρατα «Φρανκενστάιν» απειλούν την ΕΕ


Πολιτικό σοκ τεραστίων διαστάσεων προκάλεσε η επιστολή που έστειλε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και προς τον πρόεδρο του κυπριακού Κοινοβουλίου Γιαννάκη Ομήρου. Με ωμό επί της ουσίας τρόπο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ απειλεί ότι θα παραπέμψει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν η Βουλή της Λευκωσίας τολμήσει να υλοποιήσει απόφαση που έχει ήδη λάβει να ξεκινήσει κοινοβουλευτική διαδικασία αναζήτησης ευθυνών του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη στη συγκάλυψη της οικονομικής κατάστασης του νησιού! Οι Κύπριοι βουλευτές κατηγορούν τον Π. Δημητριάδη ότι περιφρόνησε και παραπλάνησε το Κοινοβούλιο όταν αυτοί του ζήτησαν να παράσχει στη Βουλή στοιχεία του δωδεκαμήνου 15 Μαρτίου 2012 - 15 Μαρτίου 2013 για τις εκροές καταθέσεων από την Κύπρο προς το εξωτερικό και αυτός καταδέχθηκε να τους δώσει στοιχεία του... δεκαπενθημέρου (!) 1-15 Μαρτίου 2013.

Πορτογαλία: Η εξέγερση των αστών


 

Η άρνηση του συνταγματικού δικαστηρίου να δεχθεί τα μέτρα λιτότητας αποκαλύπτει μια ρωγμή στις οικονομικές ελίτ αλλά και μια μοναδική ευκαιρία ανατροπής.

Αντιμέτωπη με όλο και περισσότερες ανταρσίες όχι πλέον μόνο από τους λαούς αλλά και από τμήματα των αστικών τάξεων βρίσκεται η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο στις χώρες της Ε.Ε. Μετά το ράπισμα που δέχθηκε από την Ιταλία, με την εκλογική άνοδο των ευρσκεπτικιστών του Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, αλλά και την αναταραχή που προκάλεσε το πρώτο «Όχι» της Κύπρου, ήρθε η σειρά της Πορτογαλίας να απειλήσει την παντοκρατορία του οικονομικού Ραίχ.
Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας να κρίνει αντισυνταγματικά τέσσερα μέτρα που ζήτησε η τρόικα έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι μεγάλο τμήμα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ δεν θα δεχθεί αμαχητί την μετατροπή της χώρας σε αποικία.

Η διαπόμπευση συνεχίζεται


Συνέντευξη με τη Ζωή Μαυρουδή

Πριν περίπου ένα χρόνο, 26 γυναίκες οδηγούνται ξημερώματα σε κτίρια της Ασφάλειας. Βρίσκονται να φέρουν τον ιό του HIV και σε λίγες ώρες τις βλέπουμε όλες στις οθόνες της τηλεόρασης και των υπολογιστών, ως οροθετικές ιερόδουλες που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Δείχνουν τις φωτογραφίες τους παντού και η διαπόμπευση συνεχίζεται για μέρες. Αυτές οι γυναίκες θα δεχθούν από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και κυρίως των ΜΜΕ, τον απόλυτο ρατσισμό. Σήμερα έχουν αποφυλακιστεί οι 19, ενώ οι 8 έχουν ήδη αθωωθεί. Για τις 19 εκκρεμεί η δίκη, ενώ η κατηγορία έχει μετατραπεί από κακούργημα σε πταίσμα. Η αθώωση των 8 όπως και η απελευθέρωση των 19, δυστυχώς, πήρε μικρότερη διάσταση από τη διαπόμπευσή τους.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη;

Του Γιάννη Μηλιού

Καθώς η κρίση βαθαίνει, οι εξελίξεις στην Ευρώπη επιταχύνονται. Τα νεοφιλελεύθερα κέντρα εξουσίας, οι μνημονιακές κυβερνήσεις των κρατών, παρά τα πολλά περί του αντιθέτου λεγόμενα, επιταχύνουν τη στρατηγική ενοποίησης της Ευρωζώνης προς νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Πρόκειται για μια στρατηγική που δεν αντιλαμβάνεται την ενοποίηση ως συνεργασία των λαών με σκοπό την κοινωνική ευημερία, αλλά αντιθέτως έχει στόχο τη βαθύτερη εκμετάλλευση όλων των Ευρωπαίων εργαζομένων, μηδενός εξαιρουμένου. Η στρατηγική αυτή γίνεται όλο και πιο επιθετική. Συστατικό της στοιχείο είναι ότι εκμεταλλεύεται όλες τις κρίσεις που προκαλούνται από τον εγγενώς ασταθή χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό των μεγάλων κερδών, αλλά και των υψηλών ρίσκων.