Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

One night stand


Το one night stand εξαρτάται αποκλειστικά από τη γυναίκα, μιας και αυτή επιλέγει. Το λογικό θα ήταν να περιμένετε να έρθει να σας μιλήσει αλλά, αν μοιάζετε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, υπάρχει ο κίνδυνος να νομίζει πως δεν θα της κάτσετε με τίποτα και να βολευτεί με κάποιον παρακατιανό - οπότε, καλό θα ήταν να ρίχνετε πού και πού καμιά ματιά γύρω σας.


Πριν μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «one night stand», οπωσδήποτε υπήρχε πρόβλημα: Δεν ήταν και τόσο κομψό να λες ότι έκανες «ξεπέτα», επιπλέον δεν ξέραμε τους κανόνες του παιχνιδιού και έκανε ο καθένας του κεφαλιού του. Ευτυχώς, τα πράγματα μπήκαν σε μια τάξη… Ο όρος «one night stand» μπήκε στη ζωή μας σχετικά πρόσφατα. Ανέκαθενοι Έλληνες και οι Ελληνίδες είχαν ερωτικές σχέσεις που διαρκούσαν μια βραδιά, αλλά δεν ήξεραν πως αυτές αποκαλούνται «one night stand» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα για πολλά χρόνια να νομίζουν πως απλώς έβγαζαν τα μάτια τους με κάποιον άνθρωπο που τους ήταν εντελώς άγνωστος. Αυτό δημιουργούσε ενοχές -ιδιαίτερα στις γυναίκες-, οπότε ευτυχώς που μάθαμε πως το να φασώνονται δυο άνθρωποι που μόλις γνωρίστηκαν λέγεται οne night stand - οπωσδήποτε είναι προτιμότερο να λες πως έκανες ένα one night stand παρά πως είσαι της ξεπέτας.

Η εποχή της πείνας ήρθε πιο νωρίς!

Δεν πρέπει να σοβαρευτούμε ????
και να ξυπνήσουμε λιγάκι........?







Χάσαμε και τον Σκορπιό μάνα!

Εγραψε: Pitsirikos

Ο ζάπλουτος Ρώσος, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, είναι ο αγοραστής του Σκορπιού. Η Αθηνά Ωνάση βρήκε τον τρόπο να παρακάμψει την διαθήκη του παππού της και μεταβίβασε τον Σκορπιό στον Ρώσο ολιγάρχη αλλά θα κρατήσει τους τάφους της μητέρας της, του παππού της και του θείου της, αφού ο Ρώσος δεν ήθελε να αγοράσει και τους τάφους επειδή είναι χέστης και σκιάζεται στα μνήματα.
Η Αθηνά Ωνάση πλήρωνε μεγάλο χαράτσι για τον Σκορπιό και ήθελε να σταματήσει να το πληρώνει αλλά φοβόταν πως θα της κόψουν το ρεύμα, οπότε αποφάσισε να τον πουλήσει πριν της τον πάρει καμιά τράπεζα.
Πάντως, η Αθηνά δεσμεύτηκε πως θα κρατήσει τους τάφους των προγόνων της. Εκτός αν μπει χαράτσι και στα μνήματα. Εκτός από αυτό που ήδη υπάρχει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε τον Σκορπιό σαν δώρο για την κόρη του αλλά ζήλεψε η άλλη του κόρη και ζητάει να της αγοράσει την Κέρκυρα. Μαζί με το Ποντικονήσι.
Ο Ριμπολόβλεφ –που έχει πολύ χάλια επώνυμο- είναι ένας από τους 100 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο γιατί δούλεψε σκληρά και το φύλαγε το μεροκάματο, σε αντίθεση με εμάς που τα τρώμε στις πουτάνες.
Απολύσεις των υπαλλήλων της Βουλής επειδή δεν είναι πια ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης! Ο πολυτάλαντος Βουλευτής της ΝΔ βγήκε στην Π. Τσαπανίδου (στον «Σκάι») και δήλωσε ότι θα απέλυε «όλους μαζί» τους υπαλλήλους της Βουλής που διορίσθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και άλλαξαν πολιτικό κόμμα. Δημοκρατία έχουμε ή τρομοκρατία από την τρικομματική κυβέρνηση;

Να τι είπε ο Αδ. Γεωργιάδης: «Κατά τεκμήριο στη Βουλή οι άνθρωποι διορίσθηκαν με ρουσφέτι. Στη Βουλή δεν υπήρχε ΑΣΕΠ όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, είχε εξαιρεθεί η Βουλή από το ΑΣΕΠ – τώρα τη βάλαμε με το μνημόνιο – και τα κόμματα κατά κόρον διόριζαν τους δικούς τους ανθρώπους. Γίνονται προ 20 ημερών εκλογές μεταξύ των εργαζομένων της Βουλής. Το ένα ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, το άλλο ψηφοδέλτιο πρώην ΠΑΣΟΚ – πρώην ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έρχονται μόνοι τους αυτοί και λένε εμένα που με διόρισε ως ρουσφέτι το ΠΑΣΟΚ και εμένα που με διόρισε ως ρουσφέτι η ΝΔ, επειδή τώρα δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μου δίνει αυτά τα οποία μου έδινε, τους 16, τους 18 μισθούς, τα προνόμια, τα μπόνους, πάω τώρα, και που πάω να βρω καταφύγιο; Που προσφεύγω;

Ο «pitsirikos.gr», ο πιο διάσημος Έλληνας blogger, αποκαλύπτεται

«Η διασημότητα είναι δυστυχία»

Δεν ήθελε να συναντηθούμε στο σπίτι του, ούτε στο γραφείο του. Και μάλλον θα πρέπει να ήμουν ευχαριστημένος και μόνο που δέχθηκε να συναντηθούμε. Όλες οι προηγούμενες επαφές του με δημοσιογράφους ήταν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι εφημερίδες δημοσιεύουν κείμενα αλλά δεν ξέρουν το όνομά του. Κανείς δεν το ξέρει. Συναντηθήκαμε λοιπόν στην Στοά του Βιβλίου, «να πιούμε καφέ και να μιλήσουμε». Κοψιά λογιστή ή άντε εκπαιδευτικού (επετηρίδας). Κόκκινο μπουφάν, πουλόβερ ανοιχτόχρωμο, μπλουτζίν, καφέ παπούτσια για περπάτημα, μακρύ μαλλί. Καθόλου γιάπης, καθόλου «τρέντι», καθόλου «μοντερνουά». Το τονίζω αυτό γιατί θα νόμιζε κανείς ότι οι άνθρωποι που είναι όλη μέρα πάνω από έναν υπολογιστή ντύνονται σαν μικροί Ρουσόπουλοι ή σαν ράπερ του Κολεγίου.

''...γιατί τούτη η κολασμένη θύελλα που σκοτώνει, καθώς λένε, και νεκρούς;''


Παναγιώτης Μαυροειδής
Το συνέδριο του ΚΚΕ τελείωσε και μάλιστα λίγο πριν την ώρα του. Οι γνώμες για τη συζήτηση που έγινε εκεί, ποικίλουν. Το ίδιο και η στάση απέναντι στη μια ή την άλλη άποψη που διατυπώθηκε στον δημόσιο ή υπόκωφο διάλογο της ιστορικότερης δύναμης κομμουνιστικής αναφοράς. Υπάρχει όμως και μια διαπίστωση που θα αποδεικνύεται όλο και πιο κοινή: Όλα αυτά, δε βγήκαν από το πουθενά, αλλά από την απαιτητική σημερινή πραγματικότητα που απαιτεί, προσβλέπει, αλλά και θα κρίνει πολύ αυστηρά την αριστερά, πολύ δε αυστηρότερα την επαναστατική.

Όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις, θαρρείς και στροβιλίζονται και αποκτούν επικίνδυνη δυναμική μέσα σε μια χύτρα, πάνω σε μια φωτιά ολοκόκκινη και βουερή που ρωτάει δυνατά:
«Μα πως εσείς κομμουνιστές και επαναστάτες για τη μεγάλη ώρα, αυτή ακριβώς τη στιγμή, φοβάστε να αναμετρηθείτε με το απαιτητικό παρόν και αναζητείτε παρηγοριά είτε στο ‘’παλιό καλό παρελθόν’’ είτε στο ‘’σίγουρα φωτεινό μέλλον’’;»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!
-Η Ιερά επιστασία του Αγίου Όρους στο πλευρό των αγωνιζομένων κατοίκων με επίσημη εκπροσώπηση στις συνελεύσεις!
-”Οι μοναχοί θα αντιδράσουν φανερά και σφοδρά”! – Ετοιμάζεται παρέμβαση στον Σαμαρά.
-Δεν παραχωρούμε σπιθαμή του δάσους στην εταιρεία!
-Αυτοοργάνωση των γηγενών με οδοφράγματα, βάρδιες και σημεία ελέγχου.
Όπως αποκαλύπτει ο Σάκης Αποστολάκης στην σημερινή Ελευθεροτυπία, το Αγιον Ορος «μπαίνει» στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης του χρυσού.
Το μήνυμα κόμισε χθες στην Ιερισσό και στη συνέλευση των συντονιστικών επιτροπών, με κάθε επισημότητα, ο πατέρας Νικόδημος, ο οποίος εμφανίστηκε και μίλησε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους.

Αντισυνταγματική ? Αντισυνταγματική; Ε, και?


Αποφάσεις διαφορετικών δικαστηρίων της χώρας έκριναν ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων είναι αντισυνταγματικό, αφού συνιστά «βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης».
Τέσσερα, συνολικά, δικαστήρια της χώρας -τα Πρωτοδικεία Χίου, Ρεθύμνου, Μεσολογγίου και Ξάνθης- έκριναν υποθέσεις διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αν θυμόσαστε, και λίγο παλαιότερα υπήρξαν παρόμοιες αποφάσεις Πρωτοδικείων που δικαίωναν υπαλλήλους για αυτό το μέτρο.

Οι δικαστές -και στα τέσσερα δικαστήρια- δεν απασχόλησαν τρελά τη δικονομική σκέψη τους, αφού τα πράγματα είναι «απλά»: Με την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου οι αποδοχές των υπαλλήλων θα υποστούν μείωση κατά 25%. Ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το εργασιακό τους μέλλον στο Δημόσιο, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι, στο τέλος, οι άνθρωποι αυτοί θα απολυθούν. Επομένως, «η διαθεσιμότητα παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια που τυγχάνει προστασίας από το Σύνταγμα, όπως και η προσωπικότητα των εργαζομένων, αφού τους στερείται το δικαίωμα να εργαστούν».

Στο 4,5% παρέλαβε το ΚΚΕ η Αλέκα και 4,5% το παρέδωσε!


Είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το 13ο συνέδριο του ΚΚΕ που άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου του 1991, με την ολοκλήρωση των εργασιών του οποίου η Αλέκα Παπαρήγα αναδείχθηκε οριακά γενική γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος μετά από λυσσαλέα φραξιονιστική διαπάλη ανάμεσα στη γραφειοκρατική και τη δεξιά πτέρυγά του, έχοντας ήδη από το 1989 από κοινού πετάξει εκτός ΚΚΕ την αριστερή πτέρυγα. Ενδεικτικό της οξύτητας της εσωκομματικής σύγκρουσης είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ήταν ήδη μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επί χρόνια γραμματέας τής κατά πολύ ισχυρότερης οργάνωσης του κόμματος, της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ), δεν είχε καν εκλεγεί... αντιπρόσωπος (!) στο συνέδριο εκείνο στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 1.200 σύνεδροι.
Συμμετείχε αριστίνδην στο συνέδριο ως μέλος του απερχόμενου Πολιτικού Γραφείου και εξελέγη γραμματέας του ΚΚΕ με την αδιανόητη για κομμουνιστικό κόμμα οριακή διαφορά των 57 ψήφων έναντι 53 που πήρε ο αντίπαλός της Γιάννης Δραγασάκης που προερχόταν από το αντίπαλο στρατόπεδο, σε ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου του 1991. Είναι εξόφθαλμο ότι το ΚΚΕ ακόμη και σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής είναι διχασμένο σε δύο σχεδόν ίσα κομμάτια. Η διάσπαση είναι απλώς ζήτημα χρόνου και όντως ολοκληρώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Στις 18 Δεκεμβρίου του 1991 συνέρχεται στον Περισσό το 14ο έκτακτο συνέδριο του ΚΚΕ που απλώς επικυρώνει τη νέα διάσπαση.
Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση υπό την ηγεσία της Αλέκας Παπαρήγα, το 1993, το ΚΚΕ σημειώνει το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της ιστορίας του: μόλις 4,54%! Μοναδική παρηγοριά της ότι ο ΣΥΝ, το υπόλοιπο κομμάτι του τέως ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς, παίρνει 2,94% και μένει εκτός Βουλής. Μια θλίψη το ποσοστό του ΚΚΕ συγκρινόμενο με το 9,89% του 1985, το 10,93% του 1981 ή το 9,36% του 1977 που το ΚΚΕ είχε κατεβεί μόνο του. Στις τρεις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 1989, Νοεμβρίου 1989 και Μαρτίου 1990 ο ενιαίος Συνασπισμός, στον οποίον συμμετείχε το ΚΚΕ, είχε πάρει 13,13% και 10,97% και 10,28% αντιστοίχως. Οι δεύτερες βουλευτικές εκλογές με ηγεσία Παπαρήγα φέρνουν το ΚΚΕ σε πολιτικά ακόμη χειρότερη θέση επί της ουσίας. Βρισκόμαστε στο 1996 και ναι μεν το ΚΚΕ τσιμπάει μια εκατοστιαία μονάδα και ανεβαίνει στο 5,61% αλλά ο ΣΥΝ επανέρχεται δυναμικά και ξαναμπαίνει στη Βουλή, από την οποία δεν θα φύγει έκτοτε, με 5,12%. Συνολικά, δεκαπέντε χρόνια με την Αλέκα στο τιμόνι το ΚΚΕ φυτοζωεί εκλογικά αδυνατώντας να φτάσει το 6%. Στις εκλογές του 2007 έρχεται η ανάκαμψη με 8,15%, σε εκείνες του 2009 το ποσοστό πέφτει λίγο στο 7,54%, τον Μάιο του 2012 εκ νέου εκτόξευση στο 8,48%. Μετά από έναν μήνα, στις εκλογές του Ιουνίου, η οικτρή καταβαράθρωση: ποσοστό 4,50%, νέο αρνητικό ρεκόρ. Εχει έρθει το ουσιαστικό τέλος της πολιτικής κυριαρχίας της Αλέκας, η οποία παραδίδει το ΚΚΕ στα εκλογικά συντρίμμια που το παρέλαβε προ εικοσαετίας και πλέον.
Η Παπαρήγα ανέλαβε γραμματέας σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τους κομμουνιστές. Δύο μήνες πριν αναλάβει, στις 25 Δεκεμβρίου 1990, είχε διαλυθεί και τυπικά η Σοβιετική Ενωση. Κατόρθωσε να αποτρέψει τη διάλυση του ΚΚΕ και να διασφαλίσει την επιβίωσή του με τις αριστερότερες θέσεις από οποιοδήποτε κομμουνιστικό κόμμα στην Ευρώπη. Από οργανωτική σκοπιά και παρά την κρίση που σήμερα σοβεί στις γραμμές του, η Αλέκα παρέδωσε το ΚΚΕ σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκείνη που το παρέλαβε. Εσωκομματικά καλά τα πήγε. Απέτυχε όμως και ενδεχομένως παταγωδώς στον τομέα των σχέσεων του ΚΚΕ με τον λαό και τον ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς.
Δικαιούται απολύτως να υπερηφανεύεται ότι έπαιξε τον κυρίαρχο, πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικράτηση της γραφειοκρατικής πτέρυγας επί της δεξιάς, της αυτοαποκαλούμενης «ανανεωτικής» το 1991. Σήμερα όμως το ΚΚΕ έχει και πάλι το 4,50% των ψήφων, μόλις το ένα... έκτο (!) του 26,89% του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ απειλείται πλέον με περιθωριοποίηση την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης στην ιστορία του ευρωπαϊκού καπιταλισμού. Κινδυνεύει να καταστεί ασήμαντος παράγοντας ακόμη και στην Αριστερά, για την οποία όλως παραδόξως πέρυσι η Αλέκα Παπαρήγα ανακάλυψε ξαφνικά ότι... δεν υπάρχει και ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση μαζί της! Καλά, αν δεν υπάρχει Αριστερά, τότε πώς η Αλέκα πρωταγωνιστούσε προ 25ετίας στη συγκρότηση του ενιαίου «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου», διαγράφοντας από το ΚΚΕ όσους θεωρούσαν καιροσκοπικό εκείνον τον ενιαίο συνασπισμό Φλωράκη - Κύρκου; Ουδέποτε μίλησε γι' αυτό αλλά δεν έχει καμιά σημασία πλέον. Η εποχή της Αλέκας τελείωσε άδοξα! Οσο για τον διάδοχό της, ισχύει η ρήση «αρχή άνδρα δείκνυσι». Θα κριθεί από τα έργα του.
http://www.ethnos.gr/

http://ameiniasopallineus.blogspot.gr/2013/04/45-45.html

ΠΡΟΣ «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ!!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ!

Έντονη κινητικότητα στο θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, με «νεκρανάσταση» του Σχεδίου Ανάν, παρατηρείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, την ώρα που η Λευκωσία προσπαθεί να ξεπεράσει τηνπρωτοφανή οικονομική κρίση.

Όπως αναφέρει στο ιστολόγιό του ο ανταποκριτής του Μega και του "Έθνους"Μιχάλης Ιγνατίου, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη, η πρωτοβουλία ανήκει στονΑλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, με τη σύμφωνη γνώμη τηςβρετανικής κυβέρνησης, η οποία φέρεται να έπεισε και την Ουάσινγκτον.

ΑΝΤ. ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ: Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011


Η υποχρέωση για 15.000 απολύσεις υπήρχε στο μνημόνιο από το 2011, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αναγκαστικές αποχωρήσεις πρέπει να ακολουθούν κανόνες και να γίνονται μετά από μελέτες και αξιολόγηση.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι «δεσμευθήκαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες των επίορκων για το συμφέρον της πολιτείας και των ίδιων».
Αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα πρέπει να προχωρήσουμε τόνισε και πρόσθεσε: «Τι νόημα έχει να απολυθούν 5, 10, 15, εάν αυτό δεν συνδυαστεί και με μια ανανέωση ποιοτική;».
Ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε πως πολλοί οργανισμοί έχουνε γίνει με κριτήρια πελατειακά. «Από αυτούς θα αρχίσουμε από αυτούς», είπε.

πηγή: naftemporiki.gr