Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή

 seisaxthiablog


Κανένας μόνος του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή καλεί σε παρέμβαση αντιπληροφόρησης/μικροφωνική το Σάββατο 20 Απρίλη, στο Μοναστηράκι, στις 12:00

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Ιουλίου 2012 ο Πέτρος Καπετανόπουλος συνελήφθη, γιατί διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς οι οποίοι κακοποιούσαν έναν ήδη συλληφθέντα και δεμένο με χειροπέδες μετανάστη, έξω από την πολυκατοικία που μένει.

Το πρωί της επόμενης ημέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με 3 πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίστασην κατά της αρχής», «προσπάθεια απελευθέρωσης κρατουμένου», και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση». Ο εισαγγελέας προσθέτει και την κακουργηματική κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία» (ο μετανάστης ομολόγησε τη ληστεία μίας τσάντας) και διατάσσει το σχηματισμό κοινής δικογραφίας (του Πέτρου με το μετανάστη).Η ανακρίτρια, παρά τη δίωξη για κακούργημα που του έχει ασκήσει ο εισαγγελέας, τον αφήνει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα εφετών.

Οδηγούν σε απέλαση τους τραυματίες εργάτες γης της Μανωλάδας!!!


Κάθε όριο αυταρχισμού ξεπερνά η κυβέρνηση στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά των εργατών μεταναστών στη Μανωλάδα. Μετά την εν ψυχρώ επίθεση των εργοδοτών κατά των εργατών, έρχονται συλλήψεις και απελάσεις.
‘Οπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ συνελήφθησαν 6 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για τις πρώτες βοήθειες, μετά την επίθεση. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, τους συνέλαβε η αστυνομία και τους είχε υπό κράτηση όλο το βράδυ ενώ το πρωΐ τους μετέφερε με κλούβα στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, προκειμένου να απελαθούν.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ, καθώς αντιπροσωπεία του, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας. Χαρακτήρισαν απαράδεκτο το γεγονός να συλλαμβάνουν εργάτες που τουφεκίστηκαν από το μεγαλοτσιφλικά επειδή ζήτησαν να πληρωθούν για τη δουλειά τους.
902

μετά την «επαναδιαπραγμάτευση»


 

Υπό επιτήρηση- Οι μέρες αφηγούνται (18 Απριλίου)


Eduardo Galeano
Σαν σήμερα, το 1955, πέθανε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Μέχρι εκείνη τη μέρα, και επί είκοσι δύο χρόνια, το FBI, το Federal Bureau of Investigation, έλεγχε το τηλέφωνο του, διά­βαζε τα γράμματα του και ψαχούλευε στα σκουπίδια του.
Τον κατασκόπευαν επειδή ήταν κατάσκοπος. Κατάσκοπος της Μόσχας. Έτσι έλεγε ο χοντρός φάκελος του στην αστυνο­μία. Έλεγε επίσης ότι είχε ανακαλύψει μια ακτίνα εξολοθρευ­τή, και ένα ρομπότ ικανό να διαβάζει την ανθρώπινη σκέψη. Ο Αϊνστάιν, έλεγε ο φάκελος του, ήταν μέλος, συνεργάτης ή προ­σκείμενος σε τριάντα τέσσερα κομμουνιστικά μέτωπα, ανάμεσα στο 1937 και το 1954, και επίτιμος πρόεδρος τριών κομμουνιστικών οργανώσεων, και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν, άτομο με παρό­μοια δραστηριότητα, να μπορέσει να γίνει αφοσιωμένος Αμερικα­νός πολίτης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συνεχείς διώξεις Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων. Έρευνες στα σπίτια τους, προσαγωγές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών, συλλήψεις… συνθέτουν πλέον την πολιτική στάση της Ελλάδας σε σχέση με τους Τούρκους και Κούρδους αριστερούς αγωνιστές, οι οποίοι ακριβώς γι’ αυτά τα πολιτικά φρονήματά τους διώκονται στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Το “άσυλο του πολιτικού πρόσφυγα” (ακόμα και για εκείνους που ζουν πάνω από 10 χρόνια στη χώρα μας) που κάποιοι έχουν λάβει από την Ελλάδα φαίνεται να μην είναι αρκετό για να τους επιτρέψει να ζήσουν ελεύθεροι έστω και μακριά από την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για ανθρώπους των οποίων τα ιδανικά τους οδήγησαν στα κελιά του αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Τουρκίας, όπου κρατούνται χιλιάδες πολίτες κουρδικής καταγωγής, Τούρκοι συνδικαλιστές, διανοούμενοι, εργάτες, φοιτητές, ακόμα και δικηγόροι που “τόλμησαν” να αναλάβουν την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Σε αυτά τα κελιά έχουν βασανιστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες.

Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το αίμα της φράουλας

 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
Πριν τρία χρόνια (18-21 Απριλίου 2008) έγινε μια απεργία 1.500 δούλων εργατών γης στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, την οποία ακολούθησαν πογκρόμ και λιντσαρίσματα σε βάρος τους από την πλευρά των δουλοκτητών και των τραμπούκων τους. Μέρες που είναι των Παθών, κι αφού κάποιοι από εμάς δεν ακολουθούν το «χριστιανικό» (βλ. αστικό) εορτολόγιο, ας θυμηθούμε κάποια από τα πάθη της εργατικής τάξης που έλαβαν χώρα τότε και συνεχίζουν να συμβαίνουν μέχρι σήμερα:

«Στην περιοχή της Μανολάδας γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια φράουλας, με αποδέκτες του προϊόντος την εγχώρια και ξένη αγορά», όπως αναφέρει η Εγκυκλοπαίδεια (βλ. λήμμα «Νέα Μανολάδα Ηλείας», στη Βικιπαίδεια). Στην περιοχή αυτή παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό της εγχώριας παραγωγής της φράουλας (περίπου το 90%). Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, η Νέα Μανωλάδα είχε 1.522 έλληνες κατοίκους, στους οποίους θα πρέπει να προσθέσουμε σήμερα περίπου 2.500 μετανάστες που αποτελούν το κύριο εργατικό δυναμικό της περιοχής, δεδομένου ότι απασχολούνται ως εργάτες στις διάφορες αγροτικές επιχειρήσεις, κυρίως στα φραουλοχώραφα.

Η εταιρεία που πυροβόλησε τους μετανάστες εργάτες - Δεν αγοράζουμε προϊόντα της εταιρείας “ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΕ” - Δεν στηρίζουμε τη δουλεία και τη μαφία στην Ελλάδα

Τα προϊόντα της “ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ” βρίσκονται στην κεντρική αγορά του Ρέντη και στα καταστήματα που βλέπετε κάτω.

το site της εταιρείας: http://www.vangelatos-sa.gr/main.php
το fb της εταιρείας: https://www.facebook.com/vangelatos.sa
λοιπά στοιχεία της εταιρείας: http://www.okaa.gr/okaa/catalog/detail.jsp?orgid=382&street=M&from=map&context=203

 

Για δυο δολλάρια

ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!


Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Κάποιος έγινε τόσο βαρετός στη φυλακή, που όλοι, υπουργείο δικαιοσύνης, διεύθυνση, προσωπικό της φυλακής, φρουροί, οι πάντες τον βαρέθηκαν και ήθελαν να τον διώξουν.
Κατάστρωναν σχέδια επί σχεδίων για να επιτύχουν μια εύσχημη έξοδο από τη φυλακή, του χορηγούσαν άδειες για να μην επιστρέψει, οργάνωναν δραπετεύσεις επί χάρτου, να τον βοηθήσουν να δραπετεύσει, μέχρι που ξεχνούσαν δήθεν ανοιχτά τη φυλακή για να φύγει, αλλά αυτός δεν έφευγε με τίποτε. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε με τον πιο έξυπνο τρόπο τις μεγαλύτερες βλακείες που μπορούσες να φανταστείς.
Ο κόσμος της φυλακής είχε απελπιστεί. Νόμιμος τρόπος να τον διώξουν δεν υπήρχε και τα σχέδια της απόδρασης βγήκαν όλα μάταια.
Αν σας θυμίζει κάτι η ιστορία αυτή, κρατήστε το για τον εαυτό σας. Για μας κάθε ομοιότητα δεν είναι ηθελημένη. Απόδειξη ότι το περιστατικό είναι αληθινό είναι η κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε με αυτό το θέμα, και που αξίζει να τη δείτε γιατί είναι μια κωμωδία που θα σας βοηθήσει να δείτε με ευχάριστο τρόπο την κωμωδία που ζούμε στην εποχή μας!
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr

"Κατ' απαίτησιν"

Ο κος Σαμαράς, πρωθυπουργός των Ελλήνων ,σε   διάγγελμα του (15/4) προς τον ελληνικό λαό, επί τη συμφωνία με την τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης, αναφερόμενος στις επικείμενες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων,δήλωσε ότι αυτές γίνονται "κατ΄απαίτηση της κοινωνίας".
 Η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα , όπως και οι προηγούμενες, γνώριζε ότι από το Μνημόνιο 1 υπήρχε ρήτρα για απόλυση 150.000 Δ.Υ.,είναι γνωστό ότι στις αποικίες χρέους δεν υφίσταται δημόσιος τομέας, όπως δεν υφίσταται και κοινωνικό κράτος, όλα είναι σε χέρια ιδιωτών προς εκμετάλλευση.

Όμως κανείς δεν είχε το κουράγιο να το πει με τ΄όνομα του , θα απολύσουμε επειδή το απαιτούν οι Δανειστές ώστε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα.

Και έτσι κωλυσιεργούσαν βάζοντας τα ΜΜΕ να κάνουν μια τεράστια καμπάνια πρώτα για το τεράστιο μέγεθος του Δημοσίου, μέχρι 2 εκατομμύρια φτάσανε να λένε.

Strawberry fields never

Μια ακόμα επίθεση αλλοδαπών σε βάρος Ελλήνων έγινε χτες στην Νέα Μανωλάδα της Ηλείας. Διακόσιοι θρασύτατοι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές -που δούλευαν παράνομα και με το έτσι θέλω στις καλλιέργειες φράουλας- πήγαν και ζήτησαν να πληρωθούν σαν νόμιμοι εργάτες από τους αθώους και αγνούς Έλληνες παραγωγούς από την μαγευτική Ηλεία.

Σε μια προσπάθεια να αμυνθούν απέναντι στους βάρβαρους αλλοδαπούς, τρεις Έλληνες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 25 από αυτούς που μπορεί να είναι και 28 ή 30 αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία πόσοι είναι, αφού είναι κακομοιριασμένοι και συφοριασμένοι από το Μπαγκλαντές και όχι Αμερικανοί από τη Βοστώνη.

Αγρότης χάρισε τη σοδειά του σε άπορους συμπολίτες του


Κίνηση Πολιτών Πυλαίας-Χορτιάτη

Αγρότης χάρισε τη σοδειά του σε άπορους συμπολίτες του
Εκεί που η κρίση, με το κλίμα απαισιοδοξίας κι απογοήτευσης που δημιουργεί, πάει να μας πάρει από κάτω, συμβαίνει κάτι μαγικό κι αναπτερώνεται το ηθικό μας!
Λάβαμε ένα μήνυμα από έναν νέο αγρότη, ο οποίος είχε σπείρει λάχανα, αλλά αυτά βγήκαν όψιμα και δεν τον συνέφερε να βάλει εργατικά για να τα μαζέψει και να τα πουλήσει στην τρέχουσα τιμή, που θα είναι κάτω από το κόστος τους.
Σκεφτόταν λοιπόν, να μπει με το τρακτέρ του στον λαχανόκηπο για να τον χαλάσει, και να προετοιμάσει το χωράφι για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.