Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ξεπουλάνε και φεύγουν


* Όσο-όσο εκποιεί τη δημόσια περιουσία η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αγοράσει -από την τρόικα- λίγο πολιτικό χρόνο
* Ο Αντ. Σαμαράς "δορυφοροποιεί" ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., προετοιμάζοντας ευρύ κυβερνητικό σχήμα, ικανό ακόμη και για εκλογές
Γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής προωθεί η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ο Αντ. Σαμαράς επιχειρεί να ελέγξει απολύτως το κυβερνητικό σχήμα και να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, προ του ορατού οικονομικού αδιεξόδου. Ουπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει 15 περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου αξίας δεκάδων δισ. έναντι μόλις 2,5 δισ., ισχυριζόμενος ότι το τίμημα της πώλησής τους που εγγράφεται στον προϋπολογισμό είναι ανεξάρτητο της πραγματικής τους αξίας! Ανάμεσά τους ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Αστέρας Βουλιαγμένης.

Στουρνάρας: Προαγωγές εκτός επετηρίδας στο δημόσιο για νέους με υψηλά προσόντα



Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos
Ρύθμιση που θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, με στόχο να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης νεότεροι με υψηλά προσόντα, δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Παράλληλα, τονίζει ότι στις επόμενες επαφές με την τρόικα η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα τηςμείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση καθώς και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, ανέφερε πως η τρόικα δεν είναι αρνητική στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στον ΦΠΑ στην εστίαση υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν μέτρα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Σόιμπλε: Το κυπριακό μοντέλο θα ακολουθείται στο μέλλον


Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο στο μέλλον, για ανάλογες περιπτώσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σημειώνοντας ότι διαφορετικά εγείρεται θέμα ηθικής.
«Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.
Πρόσθεσε δε ότι σε διαφορετική περίπτωση εγείρεται θέμα ηθικής, όταν δηλαδή μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.

Παντελής Καζάκος: Ο δράστης του πιο μαζικού ρατσιστικού εγκλήματος, πριν τη Μανωλάδα


Ο Παντελής Καζάκος στα 23 του δολοφόνησε 2 μετανάστες και τραυμάτισε άλλους εφτά και έκανε το πιο μαζικό ρατσιστικό έγκλημα στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα.  Τον Οκτώβρη του ’99 ο 23χρονος Παντελής Καζάκος, υπάλληλος της ΕΡΤ, είχε βγει το βράδυ και πυροβολούσε όποιον μετανάστη τύχαινε να βρει μπροστά του. Το αποτέλεσμα ήταν 2 νεκροί και 7 τραυματίες μερικοί εκ των οποίων έχουν μόνιμα προβλήματα υγείας εξαιτίας των πυροβολισμών. Καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.


Mεταξουργείο, Bάθης, Ψυρρή, Eξάρχεια, Ομόνοια ήταν οι περιοχές που βγήκε παγανιά ο 23χρονος Παντελής Kαζάκος. Σκότωνε από τις 9 το βράδυ ώς τις 4 το πρωί όποιον ξένο έβρισκε μπροστά του

Να πάρουμε τη χώρα πίσω από τους βαρβάρους


 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Η είδηση ότι επιστάτες πυροβόλησαν μετανάστες εργαζομένους στη Νέα Μανωλάδα, με τις εικόνες των τραυματισμένων να κείτονται στο χώμα, έπεσε σαν μαχαιριά – σαν από άλλη εποχή, άλλον τόπο. Ήταν η επιβεβαίωση ότι σε πολλά επίπεδα η Ελλάδα τρέχει προς τα πίσω, προς αρχέγονες συμπεριφορές και πρωτόγονες συγκρούσεις. Η εκμετάλλευση απροστάτευτων εργατών από γαιοκτήμονες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης περιπέτειας, όπως και οι ηρωικές προσπάθειες των κατατρεγμένων να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους. Έλληνες αγρότες και εργάτες πρωταγωνίστησαν σε αυτούς τους αγώνες τον περασμένο αιώνα και είναι τραγικό σήμερα να βλέπουμε Έλληνες να καταπατούν τα δικαιώματα ξένων εργαζομένων, να αμαυρώνουν το όνομα των Ελλήνων σήμερα και των αγώνων τού χθες.

Ο πρόεδρος της Nestlé δηλώνει ότι το νερό δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του για το ντοκιμαντέρ “We Feed the World”, ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck, έκανε την απίστευτη δήλωση ότι το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Επιτέθηκε στην ιδέα ότι η φύση είναι καλή, ενώ επιπλέον τόνισε ότι είναι μεγάλο επίτευγμα για τον άνθρωπο το γεγονός ότι μπορεί να αντισταθεί στην κυριαρχία της. Επιτέθηκε επίσης στη βιολογική γεωργία, υποστηρίζοντας ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι καλύτερα.

Η Nestlé είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής νερού παγκοσμίως. Ο Brabeck υποστηρίζει – ορθώς- ότι το νερό είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη του πλανήτη. Ωστόσο, προσθέτει ότι η ιδιωτικοποίησή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις τη δικαιότερη διανομή του. “Η ιδέα ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, προέρχεται από εξτρεμιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις”, λέει ο Brabeck, προσθέτοντας ότι “το νερό όπως κάθε άλλο διατροφικό αγαθό θα πρέπει να έχει αγοραστική αξία”.

Ποιοι διακόπτουν τη συνεργασία τους με τη «Βαγγελάτος ΑΕ»


Μετά τη γενική κατακραυγή και το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της «Βαγγελάτος ΑΕ», στα φραουλοχώραφα της οποίας εκτυλίχθηκε την Τετάρτη το αιματηρό περιστατικό κατά μεταναστών εργατών, ήταν η σειρά όσων συνεργάζονται με την εταιρεία να απαντήσουν…

Έπειτα από πρωτοβουλία του bloodstrawberries, ήδη ορισμένες μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τη συνεργασία τους με τη «Βαγγελάτος ΑΕ», καταγγέλλοντας το απάνθρωπο και αποτρόπαιο γεγονός.

Οι διαχειριστές του bloodstrawberries.wordpress.com ανέλαβαν μία μόλις ημέρα μετά το μακελειό στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς αλυσίδες σουπερμάρκετ που συνεργάζονται με τη «Βαγγελάτος ΑΕ», καλώντας τες να αποσύρουν τα προϊόντα του εν λόγω παραγωγού από τα ράφια καθώς και να διακόψουν κάθε συνεργασία μαζί του.

Ο Έλληνας Λούης Τίκας τα έβαλε με τον Ροκφέλερ και έπεσε νεκρός

Λούης Τίκας ή Ηλίας Σπαντιδάκης
Σας θυμίζει τίποτα το όνομα Λούης Τίκας (Louis Tikas); Αν όχι, μήπως το όνομα Ηλίας Σπαντιδάκης; Προφανώς όχι. Η νεότερη ελληνική ιστορία δεν καταδέχεται ν' ασχοληθεί με «ρετάλια» που ηγήθηκαν λούστρων και ανθρακωρύχων. Προτιμά στρατηγούς ή πρωθυπουργούς κι ας μην διέθεταν αυτοί ούτε μια σπίθα από τη φλόγα που έκαιγε στην ψυχή απλών ανθρώπων σαν τον Λούη.

Η ζωή του

Από την Κρήτη στις ΗΠΑ

Μανωλάδα 2001


Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Του Πέτρου Κατσάκου

Ήταν άνοιξη του 2001, όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στα χωράφια της Μανωλάδας. Ήταν η εποχή που στα δημοσιογραφικά γραφεία της πρωτεύουσας έφταναν οι πρώτες δειλές καταγγελίας πως κάτι «τρέχει» στην περιοχή. Καταγγελίες για κυκλώματα εκμετάλλευσης Βούλγαρων και Ασιατών εργατών. Καταγγελίες για ύποπτες μεθοδεύσεις από τις τοπικές αρχές και «λαδώματα». Θυμάμαι τα λόγια ενός αξιωματικού της αστυνομίας του Πύργου ο οποίος off the record μου περιέγραφε πως λειτουργούσε το κύκλωμα των δουλεμπόρων στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Έλεγε πως όταν οι μετανάστες άρχιζαν να ζητούν επιτακτικά τα δεδουλευμένα τους, τα «αφεντικά» αγόραζαν από τις λαϊκές αγορές ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα ρούχο και τα άφηναν στους κοιτώνες τους. Μετά ειδοποιούσαν την αστυνομία να συλλάβει και να απελάσει τους «κλέφτες» που «κλέβουν ρούχα και παπούτσια».

Νεστορίδης: «Ντρέπομαι που έπαιξα ποδόσφαιρο, που έπαιξα στην εθνική!»

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη, αν και αναγνώρισε παράλληλα την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.

«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα», είπε ο Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.
«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ

 kartesios
Προσπάθεια αλλαγής πλεύσης και αναστροφής του κλίματος καχυποψίας στις σχέσεις της Ολλανδίας με τη χώρα μας, επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η νέα ολλανδική κυβέρνηση καθώς και η χώρα αυτή υφίσταται πλέον τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σκοπός των Ολλανδών, όπως συμφωνούν και ελληνικές διπλωματικές πηγές στη Χάγη, φαίνεται πως είναι η στήριξη της Ελλάδας μέσω αύξησης των εξαγωγών τους και διευκόλυνσης του εμπορίου, και η ελάφρυνση των πιέσεων για επιβολή μέτρων, μέσω του διαχωρισμού των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων από την επιβολή πρόσθετων μέτρων λιτότητας.
Με τον τρόπο αυτό ελπίζουν στην αναθέρμανση και της δικής τους οικονομίας, που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε στάδιο στασιμότητας και αναμονής.
Οι Ολλανδοί φαίνεται πως συνειδητοποίησαν πως αν η κρίση χτύπησε και τη δική τους πόρτα, δεν μπορεί να φταίει το μαύρο πρόβατο Ελλάδα.

Ο κυρ Μήτσος,οι ταμειακές μηχανές και η σύνδεσή τους με το Taxisnet

Γειασάν του μάγκα που θα πουλάει τις καινούργιες ταμειακές μηχανές!
Μιλάμε για χοντρές κονόμες. Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού και δήθεν σύγχρονα!
Κύριοι όσο δεν υπάρχει μόνιμο και δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους αλλά πάνω απ' όλα αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολίτη και φορολογική συνείδηση δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.-
Το σκίτσο από τη χτεσινή Ημερησία αφιερωμένο στα τσακάλια του υπουργείου Οικονομικών!

Βιέννη 1913: Οταν ο Στάλιν, ο Χίτλερ, ο Τρότσκι, ο Φρόιντ και ο Τίτο ζούσαν στην ίδια πόλη

Μια περιέργη συγκυρία για την πρωτεύουσα της τελευταίας ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας
Ο φάκελος που διατηρούσε η τσαρική αστυνομία για τον Στάλιν, με φωτογραφίες από τις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του περασμένου αιώνα.
Τον Ιανουάριο του 1913, ένας άντρας που το διαβατήριό του έφερε το όνομα «Σταύρος Παπαδόπουλος» αποβιβάστηκε από το τρένο που ερχόταν από την Κρακοβία στο Βόρειο Τερματικό Σταθμό της Βιέννης. Ο άνδρας αυτός ήταν μελαχρινός, είχε ένα παχύ μουστάκι χωρικού και κρατούσε μια απλή ξύλινη βαλίτσα.
«Kαθόμουν στο τραπέζι», γράφει εκείνος τον οποίο θα συναντούσε ο Παπαδόπουλος,«όταν χτύπησε η πόρτα και ένας άγνωστος μπήκε στο δωμάτιο. Ήταν κοντός, αδύνατος και το σκουρόχρωμο πρόσωπό του είχε σημάδια από ευλογιά, ενώ τίποτα στο βλέμμα του δεν φανέρωνε φιλικότητα».