Τρίτη 30 Απριλίου 2013

.. Μεγάλη Τρίτη ο Ιουλιανός.

Δηλαδή σ’ αυτήν εδώ τη Γη ήρθες για να σώσεις τις πουτάνες, τους φοροσυλλέκτες κι όλα τα ρεμάλια της κοινωνίας; Ο ποινικός κοίταγε τον Χριστό με μισό μάτι. Γυρόφερνε στο κελλί σαν το θηρίο στο κλουβί. Στο τέλος θα μου πεις, Γαλιλαίε, ότι ήρθες για να σώσεις και τους Φαρισαίους που σε έχωσαν σε αυτό το μπουντρούμι.
Ο Χριστός δεν μιλούσε. Ακουγε. Και μάθαινε.
Ούτε ο κομισάριος μιλούσε. Εξω απ’ το σπίτι του το προηγούμενο βράδυ ο Χριστός τού έγραψε ένα σύνθημα:
«Στους αστόχαστους που ποτέ δεν αμφιβάλλουν,
Συνταιριάζουν οι στοχαστικοί που ποτέ δεν δρούνε» (...), Μπέρτολδ Μπρεχτ. Ο κομισάριος κάπνιζε το ένα τσιγάρο πάνω στ’ άλλο. Ηθελε να κλάψει, αλλά για ένα γινάτι κράταγε την πληγή του ανοιχτή και της έριχνε αλάτι.

ΧΑΜΠΕΡΜΑΣ: «Ο ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»

  kartesios
Ο χειρισμός της ευρωπαϊκής κρίσης από το Βερολίνο «ξυπνά τα φαντάσματα της Ιστορίας» και μπορεί «να οδηγήσει σε καταστροφή», προειδοποίησε ο Γιούργκεν Χάμπερμας. Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, ο γερμανός διανοητής, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς στοχαστές της εποχής μας, απηύθυνε παράλληλα έκκληση για μεγαλύτερη «αλληλεγγύη» και «περισσότερη Ευρώπη».
Ο 83χρονος καθηγητής κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας – από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της νεομαρξιστικής Σχολής της Φραγκφούρτης – η πολιτική σκέψη του οποίου, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Guardian, «συνέβαλε στη διαμόρφωση της Γερμανίας τα τελευταία 50 χρόνια», τόνισε ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία που απολαμβάνει η χώρα του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη» και ότι «ο ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή».

Ευτυχώς ακόμα…



Ευτυχώς ακόμα - Ευτυχώς ακόμα - Δεν μας χρεώνουν - Του ήλιου το φως - Ευτυχώς ακόμα

Τον ουρανό - Απ’ τις ταράτσες που κοιτάμε - Ευτυχώς ακόμα - Δεν μας χρεώνουν - Του ήλιου το φως

Τα χώματα - Που έρχονται με τη βροχή-Απ’ την Αφρική-Σαν μετανάστες με τα σύννεφα-Και μας λερώνουν

Ευτυχώς ακόμα-Δεν μας χρεώνουνε-Του ήλιου το φως

Γιατί τα πιο πολλά-Μας τα χρεώνουνε-Τα δωρεάν-Της φύσης-Μας τα χρεώνουνε

Του ήλιου το φως-Ευτυχώς ακόμα-Τον ουρανό-Απ’ τις ταράτσες που κοιτάμε-Ευτυχώς ακόμα-Δεν μας χρεώνουν


Ποίηση: Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική: Κώστας Χατζόπουλος
Ερμηνεία: Κατερίνα Νιτσοπούλου
Απαγγελία: Λίνα Νικολακοπούλου

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εν κρυπτώ και χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, η κυβέρνηση πέρασε άρθρο με το οποίο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μετά τα έσοδα του κράτους.

Με το άρθρο 33 του Ν.4141-2013 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Απριλίου, οι απαιτήσεις του Δημοσίου προηγούνται αυτών των εργαζομένωνσε επιχειρήσεις που δήλωσαν πτώχευση, ενώ μέχρι πρόσφατα πρώτα αποπληρώνονταν οι εργαζόμενοι.

Νέο χατζιλικάκι στους εφοπλιστές !!


http://anarxaszante.blogspot.gr/
Καλέ το κάτι τους έδωσε ψίχουλα ???

“ Μπορεί τα ξένα Μέσα Επικοινωνίας να βγάζουν συνεχώς στοιχεία σχετικά με τα ποσά που γλιτώνουν ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις που υποστέλλουν την ελληνική σημαία για χάρη σημαιών ευκαιρίας με ελάχιστη φορολόγηση, ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει απτόητος το έργο προστασίας τους ”

Συνεχής και απροκάλυπτη ευνοϊκή μεταχείριση την ώρα που κρύβουν εκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους Μπορεί για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τα χαράτσια και οι φόροι να πέφτουν βροχή, η κυβέρνηση όμως και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την ευνοϊκή μεταχείριση του εφοπλιστικού κλάδου παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για φοροαποφυγή.

ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Καταψήφιση των κυρωτικών νομοσχεδίων του Μνημονίου Συναντίληψης με την Τρόικα και της δανειακής σύμβασης, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ. Υπέρ της ψήφισης του αποφάσισε να ταχθεί το ΔΗΚΟ.
Μετά την περίπου πέντε ωρών συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι η καταψήφιση των νομοσχεδίων συγκέντρωσε 67 ψήφους, η υπερψήφιση των νομοσχεδίων 11 ψήφους και η τήρηση αποχής 6 ψήφους.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι κατά την συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Μ. Τρίτη θα αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία του Κινήματος για την καταψήφιση των νομοσχεδίων.

Υπέρ το ΔΗΚΟ

Οι άχρηστοι των υπουργείων


Photo: Konstantinos Tsakalidis / Fosphotos.com
Είναι γνωστό ότι υπουργοί σε αυτή τη χώρα έχουν γίνει μέχρι και σύζυγοι γυναικών που φλέρταραν πρωθυπουργοί. Και δεν ήταν και οι χειρότερες περιπτώσεις. Γιατί υπήρξαν και υπουργοί που χρίστηκαν υπουργοί επειδή είχαν τα λεφτά να κάνουν ακριβά δώρα σε συζύγους πρωθυπουργών. Σας μπερδεύω; Ξανασκεφθείτε το και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Ανάμεσα στον έρωτα και το χρήμα, καλύτερο είναι να σε παρασύρει ο έρωτας. Εκτός αν ξαφνιαστήκατε επειδή πιστεύετε πως κυβερνητικά πόστα σε αυτή τη χώρα αναλαμβάνουν οι καλύτεροι βουλευτές-οι καλύτεροι πολιτικοί. Λάθος.

Πάρτε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Ο ένας έγινε υπουργός επειδή «ο Πρόεδρος του είχε προσωπική υποχρέωση» καθότι «τον στήριξε τα πέτρινα χρόνια», ο άλλος γιατί είναι «κολλητός» αρχηγού της συγκυβέρνησης, ο τρίτος γιατί έχει «καλές σχέσεις» με κανάλια και επιχειρηματίες. Και μετά έχουμε τα παζάρια για τους αναπληρωτές και τους υφυπουργούς.

Στη χώρα των μεμονωμένων περιστατικών…


Μεμονωμένο περιστατικό οι πυροβολισμοί στην Μανωλάδα.
Μεμονωμένο περιστατικό η αστυνομική βία.
Μεμονωμένο περιστατικό οι ρατσιστικές επιθέσεις.
Μεμονωμένο περιστατικό οι αυτοκτονίες.
Μεμονωμένο περιστατικό η επιλεκτική διαπόμπευση συνανθρώπων μας.
Μεμονωμένο περιστατικό η χάλκευση ειδήσεων.
Μεμονωμένο περιστατικό τα βασανιστήρια.
Μεμονωμένο περιστατικό η συκοφαντία των κοινωνικών διεκδικήσεων.
Μεμονωμένο περιστατικό η κρατική αυθαιρεσία.
Μεμονωμένο περιστατικό οι μίζες του Άκη.
Μεμονωμένο περιστατικό ο “εντιμότατος” κύριος Παπαγεωργόπουλος.
Μεμονωμένο περιστατικό τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.
Μεμονωμένο περιστατικό οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Μεμονωμένο περιστατικό η λίστα Λαγκάρντ.
Μεμονωμένο περιστατικό η Siemens.
Μεμονωμένο περιστατικό η φούσκα του Χρηματιστηρίου…

Μία ατέλειωτη σειρά μεμονωμένων περιστατικών. Μεμονωμένες ψηφίδες. Μεμονωμένα κομμάτια ενός παζλ. Ένωσέ τα και δες την εικόνα. Δες την εικόνα της χώρας των μεμονωμένων περιστατικών και των απομονωμένων συνειδήσεων.


Του Πέτρου Κατσάκου

πηγή: left.gr