Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !.


Στο Κλειστό Γήπεδο του Ρουφ βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα εκατοντάδες συμπολίτες μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό με τα παραδοσιακά εδέσματα που προστάζει η μέρα.΄Ηταν ένα οργανωμένο από το Δήμο Αθήνας πασχαλινό τραπέζι, από το οποίο δεν έλειπε τίποτα !
Άποροι και άστεγοι του Δήμου, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ημερών, βρέθηκαν στο Ρουφ και με χαμόγελο στα χείλη, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν, ευχήθηκαν χρόνια πολλά.

Άγιο Φως – Μια ιερή και «θαυμαστή» απάτη


Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και αποτελείται από τρία στάδια:

α. Λιτανεία
β. Την είσοδο του Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο και
γ. Τις προσευχές του Πατριάρχη για να βγει το Άγιο Φως.

Προετοιμασία του Πανάγιου Τάφου
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί πριν από την τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται πρώτα ένας σχολαστικός έλεγχος του Παναγίου Τάφου και αμέσως μετά τον σφραγίζουν με το μελισσοκέρι που είχε ετοιμαστεί το πρωί. Ο έλεγχος γίνεται για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μέσα στον Πανάγιο Τάφο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά. Αφού σφραγιστεί ο Πανάγιος Τάφος με το μελισσοκέρι οι αρχές τοποθετούν πάνω στο κερί τις σφραγίδες τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο δείχνουν και τα άλλα δόγματα τα οποία έχουν από παλιά αποκτήσει δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο. Το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν τύχει κάποια χρονιά να μη βγάλει το Άγιο Φως ο Ορθόδοξος Πατριάρχης τότε θα αναλάβουν το προβάδισμα της τελετής του Αγίου Φωτός άλλοι.

Ισραηλινοί πύραυλοι βομβάρδισαν στη Δαμασκό (video)


‘Οταν επιθέσεις βαφτίζονται άμυνα…


Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Δαμασκό της Συρίας, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, αναφέροντας ότι οι πύραυλοι είχαν ως στόχο ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο.
«Η τελευταία ισραηλινή επίθεση αποτελεί μια προσπάθεια να ενισχύσει το ηθικό των τρομοκρατικών ομάδων», αναφέρεται.

Το δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι η έκρηξη στην περιοχή Τζιμράγια, προάστιο της Δαμασκού, έπληξε στρατόπεδα της Τετάρτης Μεραρχίας και της Δημοκρατικής Φρουράς καθώς και το ερευνητικό κέντρο.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι «οι πολίτες στην περιοχή της Κιουντσάγια επιβεβαίωσαν πως είδαν αεροπλάνα να πετούν την ώρα της έκρηξης, η οποία έπληξε το επιστημονικό κέντρο και αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές Τζιμράγια και αλ-Χαμέ».

Η Δημοκρατική Φρουρά καθώς και η Τέταρτη Μεραρχία αποτελούν σημαντικές δυνάμεις που έχουν ως στόχο την προστασία του καθεστώτος κατά πιθανών πραξικοπημάτων.

Ο νέγρος ο Χριστός

ΟΠΑΠ, ο 2ος μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο,μην τον πουλάς


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.2011 Βαλυράκης σε Βενιζέλο: ΟΠΑΠ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο, εργαλείο ενός δις, μην τον πουλάς.
Αρχές Αυγούστου 2011 και ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να περάσει άλλο ενα πολυνομοσχέδιο- σκούπα, με τίτλο «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Τα αποτελέσματα των πολυνομοσχεδίων του τότε Αντιπροέδρου και «τσάρου» της Ελληνικής Οικονομίας τα βιώνουμε σήμερα.
Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, στις 2 Αυγούστου, τον λόγο πήρε ο κυβερνητικός βουλευτής Σήφης Βαλυράκης και -λόγω της ειδικής σχέσης του με τον ΟΠΑΠ- , απευθυνόμενος στον Βενιζέλο δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο, με εξαίρεση έναν αντίστοιχο στο Χονγκ-Κονγκ και το μερίδιο του Δημοσίου ως ετήσιο έσοδο μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων


Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους στην κεντρική Νιγηρία, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και δηλώσεις αξιωματικών της αστυνομίας.

«Έχουμε δει τριάντα εννέα πτώματα ως τώρα και 30 τραυματίες», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζόζεφ Κουάτζι, σύμφωνα με το News Agency of Nigeria. Σαράντα άνθρωποι συνελήφθησαν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της φυλής Τζούκιν και νέους που ανήκουν στις φυλές Χάουσα και Φουλάνι ξέσπασαν την Παρασκευή, καθώς οι πρώτοι πήγαιναν σε μια κηδεία. Έπειτα από μια λογομαχία, ακολούθησε γενικευμένη σύγκρουση με μπαλντάδες και όπλα. Οι εμπλεκόμενοι στις ταραχές πυρπόλησαν περίπου 30 σπίτια, σύμφωνα με τον Κουάτζι.