Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ζώντας κατά λάθος

 Μουχτερός Παναγιώτης

Από μικρό παιδί μου άρεσε να ταξιδεύω. Πολύ πριν ταξιδέψω πραγματικά. Ήταν τότε, που βούταγα μέσα στα βιβλία, τη μουσική, τις ταινίες για να μεταφερθώ σε μέρη μακρινά, ονειρεμένα. Ίσως γιατί ανέκαθεν με γοήτευε η έννοια της ξαφνικής μετάβασης σε τόπους απροσδιόριστους, πλάι σε αντικείμενα που σ’ έκαναν να αναρωτιέσαι γιατί βρέθηκαν εκεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Θυμάμαι, πιτσιρίκια ήμασταν, όταν φεύγαμε κρυφά, την ώρα που οι γονείς είχαν αποκοιμηθεί, με σκοπό να περπατήσουμε μερικά χιλιόμετρα, υπερηφανευόμενοι ότι αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ταξίδι της ζωής μας. Το ίδιο έκανα και όταν τέλειωνα το σχολείο, καβαλώντας το ποδήλατο με την πρώτη ευκαιρία κι άφηνα το χωριό μου για ώρες, καταλήγοντας μέσα από δάση και βουνά σε άλλα, άγνωστα χωριά, με τη μάνα μου να με ψάχνει ως αργά το βράδυ. Και εκείνες τις σχέσεις εξ αποστάσεως γι’ αυτό τις προτιμούσα.

«Δώρο» στη Χόχτιφ από τον διορισμένο από την κυβέρνηση περιφερειάρχη Αττικής

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8 (Σερ. Κοτρώτσος) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Εκτός από την απώλεια σημαντικών εσόδων από το ΦΠΑ που για χρόνια δεν κατέβαλλε η Χόχτιφ, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Αεροδρομίου, πρόσφατα με απόφαση του περιφερειάρχη που διόρισε στην Αττική η κυβέρνηση, του κ. Καλογερόπουλου, γνωστού στελέχους της ΝΔ, η Χόχτιφ απαλλάχθηκε και από την υποχρέωσή της να πληρώσει τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως πληρώνει κάθε επιχείρηση.

«Ιδιαίτερη περίπτωση» το αεροδρόμιο έκρινε με πολιτική απόφαση ο κ.Καλογερόπουλος

Εύκολο θήραμα θεωρούν την Κύπρο τώρα οι Βρετανοί


Του Γ. Δελαστίκ
Οι Αγγλοι ανέκαθεν ήταν εξαιρετικοί υποκριτές. Η χαρά όμως του αγγλικού περιοδικού «Εκόνομιστ» για τις δυνατότητες νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο πριν από σαράντα χρόνια είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατον να κρυφτεί. Αποτυπώνεται ήδη στον υπότιτλο κύριου άρθρου του: «Οι προοπτικές για την Κύπρο είναι τρομερά κακές. Καιρός να ξανασκεφτεί γύρω από την επανένωση»!
Με κλασική βρετανική χαιρεκακία παραθέτει τα στοιχεία που δικαιολογούν την εκτίμηση του Λονδίνου ότι η καταβαράθρωση της κυπριακής οικονομίας και η δυστυχία των Ελληνοκυπρίων, που αναπότρεπτα θα ακολουθήσει, συνιστούν... χρυσή ευκαιρία για να τους επιβληθεί αυτή τη φορά το σχέδιο Ανάν σε κάποια παραλλαγή του - ένα σχέδιοπου το 2004 απέρριψαν τα τρία τέταρτα των Ελληνοκυπρίων. «Οι Κύπριοι αντιμετωπίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα ότι, χάρη κυρίως στην κατάρρευση μεγάλου μέρους της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας τους, το ΑΕΠ της Κύπρου θα πέσει φέτος κατά 15% και ακόμη 15% το 2014 και ίσως 5% επιπλέον το 2015.

Εκβιάζουν για τα χρέη των φτωχών

Λίγες ημέρες πριν από την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης άρχισε και πάλι τους εκβιασμούς στους φτωχούς μικροοφειλέτες, ενώ κάνει τα στραβά μάτια στους μεγαλόσχημους (λίστα των 54.000, «λίστα Λαγκάρντ» κ.λπ.) που έβγαλαν κατά καιρούς μαύρο χρήμα στο εξωτερικό!

Ο Χάρης Θεοχάρης, εκτελών χρέη γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, τρομάζει τον κόσμο και στέλνει απειλητικά ειδοποιητήρια σε οφειλέτες του Δημοσίου, που χρωστούν ακόμα και ποσά της τάξης των 150-300 ευρώ. Τους εκβιάζει με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων που εισπράττουν από την εργασία τους ή άλλες πηγές. Και ενώ ο απερίγραπτος Θεοχάρης σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους μικροοφειλέτες, την ίδια ώρα βάζει στις συρτάρι τις υποθέσεις όσων διακίνησαν με εμβάσματα στο εξωτερικό μαύρο χρήμα. Και απ' ό,τι φαίνεται, οι εντοπισμένοι φοροφυγάδες δεν πρόκειται να ελέγχουν ούτε θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τα αδήλωτα κεφάλαια, σε αντιδιαστολή με τους φτωχούς Ελληνες, τους οποίους κυνηγάει ο προαναφερόμενος γραμματέας Εσόδων, που τυγχάνει και εκλεκτός της τρόικας.

Τιμητική για τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα η πρόταση υποψηφιότητάς του για πρόεδρος της Κομισιόν


http://papadimoulis.wordpress.com

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash (Δ.Κρικέλας), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Σήμερα συμπληρώνονται 68 χρόνια από την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, που άφησαν πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς και ερείπια κυρίως στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Γι’αυτό σήμερα, έχει μία ιδιαίτερη αξία το «ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος», καθώς η κρίση που βιώνουμε βγάζει από το ντουλάπι τα «φαντάσματα» και του ναζισμού και του φασισμού. Στην Ελλάδα δε, τα φαινόμενα αυτά είναι εντονότερα, αφούείμαστε κυριολεκτικά το πειραματόζωο της Ευρώπης. Είμαστε η χώρα που έχει τη μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, τη γρηγορότερη έκρηξη της ανεργίας, τη μεγαλύτερη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και μέσα σ’αυτά και την πιο άγρια και δολοφονική μορφή νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου: Εκτελέστηκαν σαν σήμερα του 1956

Μιχαήλ Καραολής - Ανδρέας Δημητρίου

Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.
Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Μπαγκλαντές: Ο αριθμός των θυμάτων της κατάρρευσης κτιρίου έχει φτάσει σε 1021 άτομα


..και περνάει στα ψιλά.... Αν αυτό συνέβαινε κάπου στη δύση? στην Αμερική? .. μπορεί κι δυο πολέμους να κήρυτταν για να ξορκίσουν το κακό!!!.. Οπού φτωχός και η μοίρα του Γ.Ζ.

Νωρίτερα οι Αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει για 912 νεκρούς. Αναμένεται ότι ο Μοχάμεντ Σοχέλ Ράνα, ιδιοκτήτης του κτιρίου που κατέρρευσε, θα κατηγορηθεί για φόνους.

Στην περίπτωση αυτή, θα μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο.
Η κατάρρευση του παράνομα χτισμένου πολυώροφου κτιρίου σημειώθηκε στις 24 Απριλίου σε προάστιο της Ντάκα, πρωτεύουσας τουΜπαγκλαντές. Σε εκείνο το εκτίριο στεγάζονταν εμπορικά κέτρα και εργοστάσιο ραπτικής.

Η συνέντευξη του Συντονιστή της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στoν Real.gr


Το μήνυμα ότι «οι συνιστώσες δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά» αποστέλλει με συνέντευξή του στονReal.gr ο Συντονιστής της Γραμματείας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας.

Ο Δημήτρης Βίτσας εμφανίζεται αντίθετος και με τις συνιστώσες που επιθυμούν να μην αυτοδιαλυθούν και να παραμείνουν και μετά το Συνέδριο, έστω για ένα μεταβατικό διάστημα, αλλά και με την πρόταση να υπάρξει ποσόστωση για συμμετοχή των συνιστωσών στη νέα ΚΠΕ. «Η γνώμη μου είναι όχι» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επιμένει στην εκλογή του Προέδρου από το Συνέδριο.
Κύριε Βίτσα, μαθαίνουμε πως πολλές συνιστώσες δεν θέλουν να διαλυθούν. Τουλάχιστον έως το επόμενο Συνέδριό σας. Κατά τη γνώμη σας ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υιοθετήσει αυτή την κατάσταση;

Στο 27% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Φεβρουάριο

http://tvxs.gr
Νέα άνοδο κατέγραψε η ανεργία το Φεβρουάριο, με το ποσοστό της να αναρριχάται στο 27% από το 26,7% τον Ιανουάριο, όπως αναοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ. Μέσα σε ένα χρόνο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 245.021 άτομα φτάνοντας συνολικά στα 1.320.189 άτομα. «Δολοφονικό όπλο μαζικής καταστροφής» εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας χαρακτήρισε τη μνημονιακή πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η ανεργία αποτελεί πλέον κοινωνική μάστιγα», παρατήρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στήριξη των ανέργων άμεσα ζήτησε η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιανουάριο το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 26,7% και όχι στο 27,2% που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Φεβρουάριο του 2012 ήταν 21,9%.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των απασχολουµένων εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.568.186 άτοµα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.320.189 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.358.649 άτοµα.