Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το πάθος για τα Υπουργεία είναι δυνατότερο από την Απεργία


Γιάννης Κυριακάκης
Η απεργία των καθηγητών δεν ξεκίνησε ποτέ όχι γιατί οι καθηγητές δεν το ήθελαν αλλά γιατί οι συνδικαλιστές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλοίωσαν τις αποφάσεις συνελεύσεων χιλιάδων καθηγητών και την ακύρωσαν. Κι αν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το περίμενες, για το ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω, βγαίνουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, για όσους δεν τα έχουν ήδη βγάλει.

Αν δεν έχεις τα κότσια να πας στην παραμικρή σύγκρουση σήμερα, ποιος θα σε πιστέψει ότι θα πας τη χώρα εκτός μνημονίου αύριο;

Αν δεν προσπαθήσεις να σπάσεις μια επιστράτευση σήμερα, ποιος θα σε πιστέψει ότι θα σπάσεις τα δεσμά της τρόικας αύριο;
Αν πιστεύεις ότι έχουμε χούντα, τότε τι κάθεσαι στη Βουλή και δεν αποχωρείς, καλώντας σε ανυπακοή μέχρι να πέσει η χούντα;
Αριστερή πολιτική δεν είναι οι ατάκες, τα δημοσκοπικά τρυκ και οι φωτογραφήσεις, άλλοτε με διαδηλωτές και άλλοτε με λαμπερά πρόσωπα.

Το ΑΣΕΠ «υπογράφει» τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων


Το ΑΣΕΠ «υπογράφει» τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων
Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ και θα συμμετέχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια των υπουργείων θα καθορίσει με μοριοδότηση το πλεονάζον προσωπικό που αντιστοιχεί σε 12.500 υπαλλήλους μέχρι τον Ιούνιο, και άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι τα τέλη του έτους οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας, από τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ.
12.500 υπαλλήλοι μέχρι τον Ιούνιο και άλλοι τόσοι μέχρι τα τέλη του έτους θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με μοριοδότησηΤη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησαν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για την υλοποίηση των περιγραμμάτων θέσεων.

Ζουν ανάμεσα μας


Τους βλέπεις καθημερινά γύρω σου. Περιμένεις στην ουρά μαζί τους να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ. Ψωνίζετε από το ίδιο σούπερ μάρκετ και συχνάζετε στα ίδια μέρη. Τα πρεζάκια του μνημονίου, ζουν ανάμεσα μας.

Από μικροί απείχαν από οτιδήποτε μπορούσε να ταράξει την ηρεμία τους. Οι πλάκες ήταν για τους ασόβαρους, οι κοπάνες για τους αλήτες και ο έρωτας για τους ονειροπαρμένους.

Αποκαλούν όλους τους πολιτικούς ψεύτες, αλλά ψηφίζουν πάντα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Λένε ότι γνωρίζουν το βρώμικο ρόλο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, ωστόσο σε κάθε βραδινό δελτίο του mega, είναι εκεί.
Κάθε φορά που επινοείται μια ιστορία που περιγράφει τις καταστροφικές συνέπειες που θα επέφερε η εκλογή ενός κόμματος που δε θα ακολουθούσε τις πολιτικές της τρικομματικής, κολλάνε το πρόσωπο τους στο γυαλί, χαμογελούν από ευτυχία και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

Μα ποιοι είναι η Κοινωνία;

Η κυβέρνηση κάθε φορά που κάποιος κλάδος γίνεται στόχος της πολιτικής της και απεργεί, γίνεται το μαύρο πρόβατο.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αποκαλέστηκαν συντεχνία. Το ίδιο λίγο αργότερα οι ναυτεργάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μένουν απλήρωτοι για μήνες.
Συντεχνία ήταν και οι αγρότες για την κυβέρνηση, αφού θα “παρέλυαν την χώρα”. Συντεχνία αποκάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους φαρμακοποιούς, επειδή δεν ήθελαν να βάζουν λεφτά από τις τσέπες τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έγιναν ο πρώτος και εύκολος στόχος λόγω δεδομένων παθογενειών του συστήματος δημόσιας διοίκησης, μαντέψτε…πήραν την ταμπέλα της συντεχνίας.

Η τιμη και τα οπλα...


Το λέμε εξαρχής: Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τη συνδικαλιστική και πολιτική τακτική της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πρόσφατη απεργία των εκπαιδευτικών. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αριστερής πλειοδοσίας: Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη υπόθεση είναι η επιτυχία κάθε μεμονωμένου αγώνα απέναντι σε ένα πρόγραμμα συνολικής κοινωνικής «αναμόρφωσης» (και την κυβέρνηση που το υλοποιεί), όπως γνωρίζουμε και τι σημαίνει σήμερα μια απεργία -- πολύ δε περισσότερο εν μέσω εξετάσεων, υπό την απειλή της επιστράτευσης και με την απόλυση επί θύραις. Ενώ τα γνωρίζουμε αυτά, ενώ δηλαδή έχουμε πλήρη επίγνωση του δυσμενέστατου συσχετισμού υπό τον οποίο δόθηκε ο αγώνας της ΟΛΜΕ, θεωρούμε προβληματικούς και κατώτερους των αναγκών τους χειρισμούς που οδήγησαν στην αναστολή του. Εξηγούμαστε αμέσως.

ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


Στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής αποδείχθηκε λιγότερο επιτυχημένο από αυτό της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, καταλήγει μελέτη της γνωστής «Δεξαμενής Σκέψης» των Βρυξελλών, Bruegel, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, υπό τον τίτλο «Μια πρώτη αξιολόγηση για τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τις χώρες της ευρωζώνης».

Το Bruegel καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πρόωρες εκτιμήσεις της τρόικας σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να προσαρμοστεί, αποδείχθηκαν αισιόδοξες. Αντίθετα, οι παραδοχές της τρόικας στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αποδείχθηκαν πιο ρεαλιστικές και η επιστροφή των χωρών αυτών στις αγορές είναι εφικτή.

Σύμφωνα με το Bruegel, ένα «υπεραπλουστευμένο» συμπέρασμα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων προσαρμογής είναι ότι το ιρλανδικό πρόγραμμα φαίνεται πετυχημένο, καθώς εκτιμάται ότι η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να εξέλθει από το τριετές πρόγραμμα και σταδιακά ανακτά την πρόσβασή της στις αγορές, παρότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι.

Γ. Δραγασάκης: Έκανα το αυτονόητο απέναντι στην προσβολή του Κοινοβουλίου από τους φασίστες

Η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Γ. Δραγασάκη, για την αντιμετώπιση της ναζιστικής πρόκλησης στη Βουλή
«Αυτονόητη» η αντίδρασή του απέναντι στην χρυσαυγίτικη «προσβολή του Κοινοβουλίου», τονίζει οΓ. Δραγασάκης, συμπληρώνοντας ότι «ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διοικητικά μέτρα». Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Σήμερα στη Βουλή δεν είχαμε κάποια διαμάχη μεταξύ κομμάτων. Είχαμε μια προσβολή του Κοινοβουλίου από την Χρυσή Αυγή. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται με διοικητικά μέτρα. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται με τη δημοκρατική εγρήγορση, τη συλλογική δράση της κοινωνίας και με την εξάλειψη των κοινωνικών αιτιών που τον τροφοδοτούν. 

«Μοναδικός σκοπός του Σαμαρά η εκποίηση κάθε εργαλείου ανάπτυξης»


“ Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ”
"Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν καταφέρνουν να κρύψουν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων: το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής, την γενικευμένη εξαθλίωση, την κατάρρευση των μικρομεσαίων, τα εκατομμύρια ανέργων και φτωχών" σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κίνα έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να εκποιηθούν και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, τομείς στρατηγικής σημασίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα.
Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν καταφέρνουν να κρύψουν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων: το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής, την γενικευμένη εξαθλίωση, την κατάρρευση των μικρομεσαίων, τα εκατομμύρια ανέργων και φτωχών.

ΙΔΟΥ ΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ" ΤΟΥΣ!


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Τι υποκριτές! Τι φαρισαίοι! Για τους διοικούντες αρκετών δημοκρατικά ευυπόληπτων εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ο λόγος. Οι οποίοι με αφορμή όσα συνέβησαν στη Βουλή με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Παππά, μόλις χτες (!) ανακάλυψαν ότι στο... Ναό της (αστικής τους) Δημοκρατίας υπάρχουν ναζί! Μόλις χτες...
Κι αφού μόλις χτες το ανακάλυψαν, και μόνο αφότου άκουσαν τον Παππά να λέει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός «είναι η νιότη αυτού του κόσμου», έτσι μόλις χτες - κατ' αυτούς - «έπεσαν οι μάσκες» του χρυσαυγιτισμού. Μόλις χτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει (σ.σ.: σώπα!...) «υμνητής του Χίτλερ στο Ναό της Δημοκρατίας». Μόλις χτες διείδαν «πίστη στα λόγια του Φύρερ» από τους χρυσαυγίτες. Μόλις χτες...

Αλλά δεν έχει περάσει δα και πολύς καιρός που ο αρχηγός των χρυσαυγιτών χαιρετούσε ναζιστικά σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Δεν πάει καιρός από τότε που πάλι ο Παππάς ανέμιζε τις σημαίες με το πουλί της χούντας. Δεν είναι άγνωστες οι «καλλιτεχνικές» κλίσεις του βουλευτή «Καιάδα» σε άσματα (;) που εξυμνούν το Αουσβιτς. Δεν πάει πολύς καιρός που η Χρυσή Αυγή διακήρυττε - εντός Βουλής - το πάθος της για το φασιστικό μεταξικό καθεστώςτης «4ης Αυγούστου».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!


Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Μετά τις τελευταίες περιπέτειες της Παιδείας, τέλος καλό όλα καλά. Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις. Τα παιδιά θα δώσουν τη μάχη τους, τα επιταγμένα σχολεία θα φιλοξενήσουν την αγωνία των υποψηφίων, οι επίστρατοι θα κάνουν το καθήκον τους ως επιτηρητές, επόπτες, βαθμολογητές και όλα τα συναφή. Και ο Σαμαράς θα έχει το κεφάλι του ήσυχο στο μακρινό Πεκίνο -η Παιδεία τσουλάει πάλι στις ράγες της και ο εκτροχιασμός των εξετάσεων αποφεύχθηκε χάρη στους χειρισμούς του.
Άρα στις εξετάσεις από τις οποίες χρειάστηκε να περάσουν οι ενήλικες για να φτάσουμε στις εξετάσεις των ανηλίκων ο Σαμαράς πέρασε. Όχι γιατί πήρε πάνω από τη βάση, αλλά γιατί κατάφερε να πατήσει τη βάση κάτω απ' αυτόν. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται πολύ δημοκρατικό, αλλά αποδείχτηκε σε πάμπολλες περιπτώσεις μέχρι σήμερα πρακτικό πολιτικώς -ακόμα και εθνικώς. Μια βάση συμπιεσμένη είναι ασφαλώς πιο βολική από μια βάση κινούμενη, ή υποκινούμενη -ακόμα καλύτερα αν προστεθεί και λίγος γύψος.

Και οι άλλοι ενήλικες δεν τα πήγαν άσχημα.

Αύξηση στις επιθέσεις απατεώνων στο Διαδίκτυο.



Οι καταναλωτές έπεσαν θύματα από σχεδόν 290.000 απάτες σε απευθείας σύνδεση και έχασαν περισσότερα από $ 525 εκατομμύρια το 2012, σημειώνοντας αύξηση 8 τοις εκατό από το 2011.
Ρεπορτάζ του Larry Greenemeier.

Οι απάτες στο Internet ήταν σχεδόν από αυτό καθ' εαυτό το ίδιο το Internet, αλλά αυτό δεν σταματά τους χρήστες να πέφτουν στην παγίδα. Η τελευταία έκθεση από το Κέντρο Παραπόνων Εγκλημάτων Internet του FBI αναφέρει ότι οι καταναλωτές έπεσαν θύματα από σχεδόν 290.000 σε απευθείας σύνδεση απάτες και έχασαν πάνω από 525 εκατομμύρια δολάρια το 2012 που είναι το 8 τοις εκατό από το 2011.

Συνολικά, οι περισσότερες καταγγελίες απάτης ήρθαν από την Καλιφόρνια, σχεδόν διπλάσιες από την Φλόριντα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Αυστηροποίηση ποινών για ρατσιμό και ξενοφοβία και διακοπή χρηματοδόσης σε κόμματα


Αυστηροποιούνται οι ποινές και προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Σε πολιτικό επίπεδο, εξάλλου, για τους παραβάτες του επίμαχου νομοσχεδίου προβλέπεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και άρση της άδειας λειτουργίας τους.


Ειδικότερα, το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη», μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο δράστης ρατσιστικών φαινομένων είναι πολιτικό πρόσωπο (π.χ. βουλευτής), αυτό θα έχει ως συνέπεια την άρση ασυλίας, τη δίωξη και σε περίπτωση καταδίκης, τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων με συνέπεια την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

Αντίστροφη τάση και πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ


Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και ανατροπή στην κατάταξη δίνει το βαρόμετρο της Public Issue για τον μήνα Μάιο, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη για τον Σκάι και την "Καθημερινή". Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28% έναντι της Ν.Δ., η οποία καταγράφει ποσοστό 27,5%. Τα αποτελέσματα της ίδιας εταιρείας για τον Απρίλιο έδιναν πρώτη τη Ν.Δ. με ποσοστό 28,5% και δεύτερη την αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 27,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 11,5%. Η αποχή και το άκυρο/λευκό πλησιάζουν το 20%.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ έχουν το ίδιο ποσοστό (6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν με 6% και τέλος η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,5%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των δύο μεγάλων κομμάτων, η μέτρηση για τις θετικές κρίσεις δείχνει ότι η Ν.Δ. διατηρεί το ποσοστό που είχε καταγράψει τον Απρίλιο (33%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάσσεται από το 36% στο 44%.

Νεολαία ΣΥΝ: Αλέξη μην κάνουμε πίσω


Η νεολαία του ΣΥΝ με ανακοίνωσή της παρεμβαίνει στο ζήτημα της απεργίας των εκπαιδευτικών που κατέληξε σε φιάσκο. Μεταξύ άλλων ασκεί κριτική στην ΟΛΜΕ, στην πλειοψηφία της οποίας ανήκουν και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της αναστολής της απεργίας, ενώ χτυπούν το «καμπανάκι» και στην ηγεσία του κόμματος, επισημαίνοντας πως «δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω». Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση.

Απέναντι σ’ ένα δίκαιο και αναγκαίο αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας, η τρικομματική κυβέρνηση και όλο το αστικό μπλοκ προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν με κάθε τρόπο. Χωρίζουν την κοινωνία σε στρατόπεδα, σε «συντεχνίες» και «αθώους πολίτες», οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτοί που θα καταγγελθούν αύριο ως συντεχνίες.Η προληπτική επιστράτευση αποτελεί μια φυσική και ιδεολογική καταστολή άνευ προηγουμένου. Αυτό που ζούμε μοιάζει να είναι μια μονάχα κατ’ όνομα δημοκρατία για τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας. Μια μνημονιακή δημοκρατία που επιχειρεί να παγιώσει τη σιωπή των πολλών.

Βουλή: Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της επιστράτευσης

«Η επόμενη απεργία θα είναι πολιτική»
Τελευταία ενημέρωση: 15:39 Παρασκευή 17 Μαΐου 2013
Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης απεργών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Παρασκευή. «Σε αυτήν την πρόταση θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Ως εδώ με τη βία και την τρομοκρατία απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η τρίτη πολιτική επιστράτευση, αλλά θα είναι η τελευταία. Είτε την ψηφίσουν, είτε δεν την ψηφίσουν εδώ μέσα», τόνισε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Διαμήνυσε ότι εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με όλα τα μέσα και πως η επόμενη απεργία θα είναι πολιτική.


Απειλεί με παραίτηση ο Ρουπακιώτης εάν δεν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Αυστηρό μήνυμα στο Μαξίμου

- Ο κ.Ρουπακιώτης άφησε αιχμές κατά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκου
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται μαθήματα πρώτης Δημοτικού
- Απάντησε και στον Τσίπρα πως δεν χρειάζονται δηλώσεις για το εάν δεχθεί αλλαγές στονομοσχέδιο
- Κάλεσε κύκλους γύρω από τον πρωθυπουργό να καταλάβουν πως η κυβέρνηση είναι τριτοκομματική

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν έχει προκαλέσει μία χαοτική κατάσταση στη Βουλή με πρωτοφανείς εκφράσεις που προκαλούν αηδία, αλλά συγχρόνως έχει προκαλέσει μέγα θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη να εκτοξεύει σαφείς βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Google και NASA επενδύουν σε κβαντικό υπερ-υπολογιστή



Την κατασκευή ενός υπερ-υπολογιστή ανακοίνωσε η Google σε συνεργασία με τη NASA, με την πρώτη να επενδύει σε αυτό το ποσό των 15 εκατ. δολ. Η εγκατάστασή του έχει ξεκινήσει ήδη κι η λειτουργία του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2013.
Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσουν το Quantum Artificial Intelligence Lab, το οποίο θα βρίσκεται στο ερευνητικό κέντρο Ames της της NASA στην Καλιφόρνια όπου θα φιλοξενείται ο μεγαλύτερος κβαντικός υπερυπολογιστής που έχει κατασκευαστεί ποτέ και θα χρησιμοποιείται από τους ερευνητές της Universities Space Research Association (USRA) για να θα βοηθήσει στην εξέλιξη της έρευνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες στατιστικές, υπολογίζεται ότι θα είναι 3.600 φορές πιο γρήγορος από τους καλύτερους υπολογιστές που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι χάρη στην ταχύτητα με την οποία θα μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα, θα μπορεί δεχόμενος φωνητικές εντολές, να δίνει απαντήσεις σε πολύ σοβαρά θέματα, όπως την κλιματική αλλαγή και την εξέλιξη μιας ασθένειας.

Guardian: Τα ναρκωτικά «θερίζουν» στην Ελλάδα της κρίσης

Με ένα η δύο ευρώ τη δόση το επικίνδυνο συνθετικό ναρκωτικό «shisha», κάνει θραύση στα στέκια των ναρκομανών της Αθήνας αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, φιλοξενώντας εκτενές ρεπορτάζ από το κέντρο της πρωτεύουσας που μεταδόθηκε στην ηλεκτρονική τηλεόραση (web tv) Vice.com.

Φτιαγμένο από κρυσταλλική μεταμφεταμίνη, αμφεταμίνες, αλλά και υγρά μπαταρίας, σαμπουάν ακόμη και λάδια μηχανής το «shisha» σκοτώνει τους ναρκομανείς που μένουν στους δρόμους της Αθήνας, επειδή δεν έχουν σπίτι ή στέγη για να καταφύγουν.
«Σε καίει μέσα σου, σε εξοργίζει και σε οδηγεί στην τρέλα» λέει μία ναρκομανής ενώ ένας άλλος ο Κωνσταντίνος τονίζει ότι δεν ζει χωρίς αυτό, πια «αν και είδα», όπως λέει, «πολλούς να πρήζονται, να βγάζουν εξανθήματα και να οδηγούνται στο νοσοκομείο από τη χρήση του».

ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ 3 ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας που περιπολούν μόνιμα στην περιοχή της Μεσογείου ελλιμενίστηκαν το πρωί στο Λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων. Πολλαπλά τα οφέλη για τη δημοκρατία υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές.
Στο λιμάνι Λεμεσού, έδεσαν το πρωί τρία πλοία της μοίρας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, που περιπολεί τακτικά το τελευταίο διάστημα στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Τα τρία ρωσικά σκάφη, ένα αντιτορπιλικό, ένα αποβατικό και ένα δεξαμενόπλοιο, θα παραμείνουν στο λιμάνι της πόλης, τρεις μέρες, για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων τους.
Την ρωσική μοίρα, συμπληρώνουν ακόμη δύο ακόμη σκάφη, τα οποία κατευθύνονται προς το λιμάνι Ταρσούς της Συρίας.
Η παρουσία της μοίρα των σκαφών στην Μεσόγειο, έχει κριθεί απαραίτητη, σύμφωνα με την κυβέρνηση της ρωσικής ομοσπονδίας για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.