Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Aλήθειες και ψέματα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Η κατάθεση του «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» στη βουλή έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας.

Από τη μια ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης το έχει ανάγει σε μητέρα όλων των μαχών, που τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» οφείλουν να δώσουν με το ρατσισμό και τη Χρυσή Αυγή.

Από την άλλη η ΝΔ έχει μπλοκάρει δύο φορές την κατάθεση του νομοσχεδίου, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα (π.χ. ότι δεν έχει περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης) ή διαρρέοντας πως αντιδρούν κύκλοι της εκκλησίας και του στρατού.

Κι ενώ η ομόθυμη πρόθεση της τρικομματικής κυβέρνησης υποτίθεται πως είναι να απομονωθούν οι ρατσιστές θεσμικά μέσω του νόμου, στην πραγματικότητα, με τις παλινωδίες της κυβέρνησης, οι φασίστες εμφανίζονται στο ρόλο του ρυθμιστή, καθώς πιέζουν την κυβέρνηση, αντιδρώντας στην «άδικη δίωξη» που τους στοχεύει.

Τρίτη νύχτα εξέγερσης στη Στοκχόλμη


Επεισόδια στη Σουηδία προκαλούν το διάλογο πάνω στις αποτυχίες της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ανεργία και το μεταναστευτικό

Εκατοντάδες νέων βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα και επιτίθενται σε αστυνομία και υπηρεσίες διάσωσης σε φτωχά προάστια, όπου ζουν κυρίως μετανάστες, εδώ και τρεις νύχτες, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για τις χειρότερες σκηνές κοινωνικής αναταραχής που έχει δει η Σουηδία εδώ και πολλά χρόνια.

Την Τρίτη το βράδυ, ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γιάκομπσμπεργκ στα βορειοδυτικά της πόλης δέχτηκε επίθεση, δύο σχολεία υπέστησαν καταστροφές και ένα κέντρο για εκμάθηση τεχνών και δεξιοτεχνιών πυρπολήθηκε, παρά την παράκληση του Σουηδού πρωθυπουργού, Φρέντρικ Ρέινφελντ, για διατήρηση της ηρεμίας.

Διεθνής Αμνηστία: Δραματική αύξηση του ρατσισμού στην Ελλάδα

Ολοένα και πιο επικίνδυνος γίνεται ο κόσμος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως επισημαίνεται από τη Διεθνή Αμνηστία στην ετήσια έκθεσή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο. Για την Ελλάδα η Διεθνής Αμνηστία τονίζει πως τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους κλιμακώθηκαν δραματικά το τελευταίο διάστημα, καθώς καθόλη τη διάρκεια του έτους υπήρξε πλήθος καταγγελιών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία, περιλαμβανομένων βασανιστηρίων και υπερβολικής χρήσης βίας, ενώ μετανάστες και αιτούντες άσυλο αντιμετώπισαν εμπόδια στην υποβολή αιτήσεών τους και συχνά κρατήθηκαν υπό άθλιες συνθήκες.

Μεταξύ άλλων η έκθεση αναφέρεται σε βιασμό με γκλοπ ενός μετανάστη από ακτοφύλακα τον Μάιο του 2011. Ο μετανάστης δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιανουάριο. Επίσης η Διεθνής Αμνηστία αναφέρεται σε αθωωτικές αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων για αστυνομικούς που κατηγορούνταν για βασανιστήρια στο ΑΤ Άγιου Παντελεήμονα, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι.

Όλα είναι ένα τέχνασμα για να χάσουμε τα ακίνητα.


Πέτρος ΧασάπηςΣύμφωνα με τους πιο κάτω λογικούς συλλογισμούς αποδεικνύεται παραχρήμα ότι ο στόχος των ντόπιων και ξένων «προστατών» μας είναι να μας αρπάξουν τα ακίνητά μας, φτιάχνοντας, μέσω της κυβέρνησης, διάφορους νόμους. Νόμους, εναντίον των οποίων δεν υπάρχουν συνταγματικά εχέγγυα για να τους αποτρέψουν.Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους δανειστές, επιβάλει συνεχώς όλο και περισσότερους φόρους, χαράτσια, εισοδηματικά τεκμήρια και λοιπές επιβαρύνσεις, αφαίρεση φοροελαφρύνσεων κ.λ.π.. Η Δικαιοσύνη από το άλλο μέρος τα βλέπει όλα συνταγματικά και νόμιμα και δεν αντιδρά. Άρα ο πολίτης δεν έχει κάποια προστασία, ούτε συνταγματική ούτε δικαστική απέναντι στον κρατικό εξαναγκασμό. Για να πληρωθούν όμως όλα αυτά απαιτούνται να έχουν οι πολίτες χρήματα. Αλλά χρήματα δεν υπάρχουν. Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί μειώνονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι χωρίς δουλειές και φυτοζωούν.

TO SPD ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !


Η απόφαση του SPD να αποχωρήσει από τη Σοσιαλιστική Διεθνή (Socialist International) και να συγκροτήσει την Προοδευτική Συμμαχία με άλλα βορειοευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, δεν αποτελεί πολιτική επιλογή, αλλά γεωπολιτική ...... η οποία εντάσσεται στην διαδικασία προβολής γεωπολιτικής ισχύος του γερμανικού κεφαλαίου, συνοδοιπόρος του οποίου υπήρξε σχεδόν από ανέκαθεν το SPD.

Η αποχώρηση του SPD από την SI εντάσσεται και στον ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ-Γερμανίας για την επικυριαρχία στην Ευρώπη.

Όταν τον Νοέμβριο του 1918 έγινε η επανάσταση των ναυτών στο Κίελο και των εργατών στη βιομηχανία για να σταματήσουν τον πόλεμο των αυτοκρατόρων, το SPD προκειμένου να μπλοκάρει τη συγκρότηση της «Δημοκρατίας των Συμβουλίων» (κάτι σαν τα σοβιέτ) μπήκε στη κυβέρνηση του Κάιζερ και των βιομηχάνων. Τον Ιανουάριο του 1919, ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, σοσιαλδημοκράτης, Φρίντριχ Έμπερτ, χρησιμοποίησε τα Freikorps, εθνικιστικές πολιτοφυλακές, για να δολοφονήσει εκατοντάδες επαναστάτες (Ρόζα Λούξεμπουργκ, Καρλ Λίμπκνεχτ)… Τη συνέχεια την ξέρουμε.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ "ΑΙΜΑ" 2,7 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΩΝ Στήνουν τη φάκα της κατάσχεσης περιουσιών με τυρί τη... ρύθμιση χρεών στην εφορία


Σχέδιο «παγίδα» για την κατάσχεση μισθών, συντάξεων, σπιτιών και όλων των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών προς την εφορία συνιστά η δήθεν ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Όποιος την υπογράψει αυτομάτως υπογράφει και την καταδίκη του, αφού η εφορία αποκτά πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της περιουσίας του και σε περίπτωση που αδυνατεί να εξοφλήσει είτε το τωρινό χρέος είτε κάποια μελλοντική οφειλή, το Δημόσιο προβαίνει άμεσα σε κατασχέσεις. Αποκτά μάλιστα το δικαίωμα να πράξει το ίδιο τόσο για τους εγγυητές όσο και για συγγενικά πρόσωπα.
Πρόκειται για ρύθμιση υπαγορευμένη από την τρόικα και με στόχο να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων, τις όποιες καταθέσεις υπάρχουν σε τράπεζες και να δεσμεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις για να πληρώνονται τα δάνεια προς τους Γερμανούς και τους λοιπούς τοκογλύφους δανειστές. Πρόκειται για αρπαγή της περιουσίας 2,7 εκατομμυρίων Ελλήνων για χρέος μόλις λίγων ευρώ ακόμη και αν οι οφειλέτες τηρούν με συνέπεια τις νέου τύπου ρυθμίσεις χρεών που θα κάνουν. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο Κατοχής ή μεθόδους Τουρκοκρατίας.

Μια πτυχή για τις μετακινήσεις των Εκπαιδευτικών ή διότι δεν συνεμορφώθην...

Αφιερωμένο στους δημοκράτες υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης και όσους , επίσης δημοκράτες βουλευτές τη στηρίζουν.

«Όχι μόνον τον ίδρωτα,
αλλά και τ’ αίμα οι τύραννοι ζητούσιν από σας,
κι αφού ποτάμια εχύσατε
μήπως τους φθάνει;
Την πνοήν σας αχόρταγοι επιθυμούν·»
(Ανδρέα Κάλβου, Εις Αγαρηνούς)

Φτωχοί, άνεργοι και χρεωκοπημένοι


 Σταύρος Φυντικάκης

Το σπάνιο φαινόμενο να δυστυχούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα. Η ελληνική κοινωνία γυρίζει δεκαετίες πίσω και η οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος. Σύμφωνα με έκθεση της Unicef και του Πανεπιστημίου Αθηνών, 597.000 παιδιά είναι φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα και 322.000 εξ αυτών σε σοβαρή υλική αποστέρηση. Σύμφωνα με την Ε.Ε., οι ελληνικές Περιφέρειες κατέχουν τις πρώτες θέσεις στις διάφορες κατηγορίες ανεργίας, με κραυγαλέα περίπτωση τη Δυτ. Μακεδονία.
Όμως ούτε οι αριθμοί ευημερούν. Παρά το PSI του περασμένου Δεκεμβρίου, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από Μάρτιο σε Μάρτιο κατά 29 δισ. ευρώ και βρίσκεται στα 309 δισ. ευρώ. Επίσης τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τις εφορίες ή τις τράπεζες. Μόνη ρεαλιστική λύση για το χρέος, σημείωσε ο Ευ. Τσακαλώτος, είναι: Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, αναστολή πληρωμής τόκων και ρήτρα ανάπτυξης.
http://beta.avgi.gr/

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ


Επίσκεψη στην Ισπανία θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη θέση για την ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στις πολιτικές λιτότητας.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί στη Μαδρίτη με δυνάμεις της Αριστεράς και με κοινωνικούς φορείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να εκφράσει και τον προβληματισμό του για τη δημοκρατία στις δύο χώρες, δεδομένου ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία έχουν υποφέρει από δικτατορίες και περιόδους ανωμαλίας.
Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει μια εναλλακτική Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου, στην οποία εκτιμάται από την Κουμουνδούρου ότι θα δώσουν το “παρών” μεγάλα Ευρωπαϊκά συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις.

πηγή: enet.gr

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο.

Κύριοι λόγοι για την εξαφάνιση ανηλίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Amber Alert Hellas είναι σε ποσοστό 46% οι σχέσεις με την οικογένεια, κατά 30% οι σχέσεις με το άλλο φύλο, προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 14%, καθώς και άλλοι παράγοντες. Σύμφωνα, δε, με την αστυνομία, ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με εκείνο των αγοριών.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων της αστυνομίας τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί.

HANDELSBLATT: Η ΤΡΟΙΚΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΥΦΕΣΗ


Η οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις της στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα, απαντώντας στη στήλη της «Είναι αλήθεια ότι…» στο ερώτημα αν η κυπριακή οικονομία οδηγείται στην καταστροφή, αναφέρει: «Η τρόικα ζητά από την Κύπρο απερίφραστα σε απόρρητο έγγραφο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση, όπως ακριβώς έγινε στην Ελλάδα».

Και η εφημερίδα επισημαίνει: «Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ παραδέχθηκε δημόσια ότι η λιτότητα που επέβαλε το Ταμείο στον ευρωπαϊκό νότο προκάλεσε οικονομική καταστροφή. Παρ’όλα αυτά η εφαρμογή της λιτότητας συνεχίζεται.

ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ: «ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ»

 kartesios

Δημοψήφισμα για την έξοδο ή την παραμονή της χώρας του στο ευρώ δήλωσε πως θέλει να διενεργηθεί ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Μπέπε Γκρίλο. Εξάλλου, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το φθινόπωρο πρόκειται να γίνουν ξανά εκλογές στην Ιταλία.

«Μετά από ένα χρόνο πληροφόρησης των πολιτών θα ζητήσουμε δημοψήφισμα για το ευρώ», είπε ο Γκρίλο επισκεπτόμενος τον δήμο της Μιράντολα, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, η οποία επλήγη πριν από ένα χρόνο από φονικό σεισμό.

Ο Γκρίλο παρέδωσε οικονομική ενίσχυση 420.000 ευρώ στον δήμο της Μιράντολα.

Αναφερόμενος στην προοπτική διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και το ευρώ, οι βρετανοί μας παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για εξήντα εκατομμύρια πολίτες».

OXI ΠΕΡΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Toυ ΣΤΑΘΗ*
Οταν ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει σε ένα κορυφαίο σημείο εκλογικής απήχησης, περίπου ανάλογο με το ποσοστό των αριστερών σε μια κοινωνία συν εκείνων που έχουν αρχίσει να προσδοκούν στην Αριστερά, δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά του.
Ο πρώτος είναι να επιμείνει στη ριζοσπαστική πολιτική πρόταση, που ήδη έτυχε της επιδοκιμασίας των αριστερών και πλέον ενδιαφέρει και όσους άλλους έτειναν ευήκοον ους στην πολιτική του, με
σκοπό να διευρύνει ακόμα περισσότερο την επιρροή και την απήχησή του, πάντα στη βάση του ριζοσπαστικού αριστερού του προγράμματος.Η διαδικασία αυτή είναι ζείδωρος. Διότι α) κατά τη διάρκειά της το πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτίζεται, να ανανεώνεται και να διορθώνεται, με συμμετοχή πλέον του λαού κι ενγνώσει του εκλογικού σώματος. Και β) αν το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τις ανάγκες που έρχεται να θεραπεύσει ο ριζοσπαστισμός του, τότε ούτε ουτοπικός, ούτε επικίνδυνος θα φαίνεται στα μάτια όλο και περισσότερων πολιτών, αλλά αντιθέτως θαεπιβεβαιώνεται ως χρήσιμος, εφικτός και αποτελεσματικός.

ΕΕ: «ΗΡΩΕΣ» ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ - «ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΥΜΒΟΛΟ» Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ!

Toυ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
To νομοσχέδιο περί «ρατσισμού και ξενοφοβίας» θα το δούμε (αν το δούμε...) πώς θα διατυπωθεί στην τελική του μορφή.
Αυτό που κρατάμε προς το παρόν είναι οι δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης έχει τονίσει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008), «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».
Παρακαλούμε την προσοχή σας:
Στη συγκεκριμένη Απόφαση της ΕΕ ομολογείται ότι:
«Η παρούσα απόφαση - πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος - μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής (...) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων»!

ΤΟΝ ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ


Τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ θεωρούν στην πλειονότητά τους οι Ρώσοι ως τον καλύτερο πρώην ηγέτη της χώρας τους, μπροστά από τον Λένιν και τον Στάλιν και μακράν καλύτερο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Κέντρου Λεβάντα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε ποσοστό 56,6% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι έχουν «θετική ή μάλλον θετική» στάση απέναντι στον Λεονίντ Μπρέζνιεφ και μόνο το 29% εξέφρασε αρνητικά συναισθήματα για τον πρώην ηγέτη της ΕΣΣΔ.

Ο Μπρέζνιεφ έμεινε στο τιμόνι της πρώην ΕΣΣΔ επί 18 χρόνια (1964-1982), μια περίοδος που σημαδεύτηκε από τις διώξεις αντιφρονούντων, των Άνοιξη της Πράγας το 1968, την εισβολή στο Αφγανιστάν το 1979 και την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών. Ταυτόχρονα όμως για πολλούς στη Ρωσία θεωρείται ως μια περίοδος σχετικής ευημερίας και σταθερότητας.

Επτά προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων


Επτά προτάσεις για την ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων των νοικοκυριών προς τις τράπεζες και την αναμόρφωση του Τειρεσία πρότεινε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Βουλή.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, τόνισε ότι επείγει τώρα να γίνουν ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν:
* Ολική διαγραφή χρεών αυτοί που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι άρρωστοι και οι υπερήλικες.
* Μερική διαγραφή χρεών προς τις τράπεζες, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που είχαν τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες λόγω των μνημονιακών πολιτικών
* Μηνιαία τραπεζική δόση μέχρι το 30% του εισοδήματός τους και το υπόλοιπο να διαγράφεται και να επανεξετάζεται ανάλογα με το εισόδημα που έχει κάποιος κάθε χρονιά.
* Εκλογίκευση των επιτοκίων, δηλαδή, τη μείωση των επιτοκίων ειδικά στις πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια που είναι ιδιαίτερα ληστρικά,

Έξω πάμε συχνά


Απόλυτα επιτυχημένο χαρακτηρίζει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, αν και επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε 350 εκατομμύρια Κινέζους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και θα πάει ξανά στην Κίνα για να συναντήσει και τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, το όνειρο του Αντώνη Σαμαρά είναι «να μην αναγκαστεί ο νέος Έλληνας να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στη χώρα του», και είναι πολύ κοντά στο να πετύχει• αρκεί να πάνε οι μισθοί στα 100 ευρώ και να απαγορευτεί στους Έλληνες να φεύγουν από τη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στους συνεργάτες του πως ξέρει ότι οι Έλληνες χαίρονται με τα θετικά που έχει πετύχει –χωρίς να διευκρινίσει ποια ακριβώς είναι αυτά τα θετικά-, οπότε φτάνουμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως του κρατάνε κρυφές τις δημοσκοπήσεις.
Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως ο πρωθυπουργός είπε στον Πρόεδρο της Κίνας πως θέλει 17 εκατομμύρια Κινέζοι να έρθουν για τουρισμό στην Ελλάδα, αλλά, αν έρθουν 17 εκατομμύρια Κινέζοι στην Ελλάδα, θα φρικάρουν οι άλλοι τουρίστες που θα νομίζουν ότι είναι στο Πεκίνο και θα εξαφανιστούν, οπότε θα μείνουμε με τους Κινέζους που δεν τους κόβω να είναι και πολύ κιμπάρηδες.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!

ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΑΦΟ!

Η COSCO ΘΕΛΕΙ "ΚΑΤΑΛΗΨΗ" ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Η Κίνα δεν επιδιώκει μια επιδρομή εξαγορών μόνο στηνΕλλάδα του κ. Α. Σαμαρά αλλά και στην Κύπρο του Ν.Αναστασιάδη.
Κινέζοι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν μια υπερπολυτελή μοναδικού κάλλους παραλιακή πόλη και έκταση στην Πάφο της Κύπρου, φυτεύοντας μια ιδιόμορφη "china-town" μέσα στην κρίση και σε μια ευαίσθητη τοποθεσία, η οποία μόνο σε χώρες τουριστικά προτεκτοράτα κατασκευάζεται πάνω στην παραλία και εκχωρείται σε ιδιωτικά και δη ξένα συμφέροντα.

Την ίδια ώρα Κινεζικά συμφέροντα σκοπεύουν να προσγειωθούν πειρατικά σε μια Ελλάδα που τους προσφέρει "γη και ύδωρ"!

Η μαστεκτομή της Δημοκρατίας !!!


Θηλάζοντας δήθεν δικαιώματα
Κάποιος είπε ότι η Δημοκρατία είναι η μάνα των αδυνάτων. Ότι είναι το μόνο πολίτευμα που θα φροντίσει τους φτωχούς, τους μη ευνοημένους, όπως η γυναίκα που μόλις έχει φέρει στο φως μια νέα ζωή και σφιχταγκαλιάζει το βρέφος και το τοποθετεί προσεκτικά πάνω της, για να του προσφέρει τροφή από το σώμα της το ίδιο.
Ότι, όταν της γης οι αδικημένοι πληθύνουν, θα τους περιβάλλει όλους με αγάπη και θαλπωρή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι…θα είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα τους, για να τους προστατεύσει από τις διάφορες απειλές, όπως ακριβώς θα έκανε και η μητέρα εκείνη, με το που αντιλαμβανόταν ότι τα παιδιά της παρασύρθηκαν και εκτέθηκαν σε κινδύνους, τους οποίους ακόμα αγνοούν.

Ότι θα δει τους ανθρώπους σαν να πρόκειται για τα δάκτυλα στα χέρια της τα ίδια, όλα όμοια και διαφορετικά την ίδια στιγμή. Θα κόψει και θα μοιράσει την ελπίδα σε κομμάτια ίσα, κανένας να μη νιώσει παραπονεμένος.

Στοιχεία-σοκ για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στα χρόνια του μνημονίου


Στοιχεία-σοκ για την αύξηση της σεξουαλικής βίας με θύματα γυναίκες αλλά και την τεράστια μείωση των σεξουαλικών επαφών στα χρόνια του μνημονίου φέρνει στο φως έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

Στην έρευνα αποτυπώνεται η πολιτιστική αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς -όπως αναφέρεται- μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί κατά 47% τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
Διαβάστε στοιχεία της έρευνας:

«Δεν έχω χρήματα, "δεν μπορώ", αλλά…μπορώ να δέρνω» τιτλοφορείται η νέα δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΠΑΊΡΝΕΙ ΚΑΙ "ΠΡΟΙΚΑ" - ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΝΔ


Ψηφιακό «δώρο» στον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Πέρσι νεκρός, φέτος γαμπρός»
δήλωσε πρόσφατα, αλλά ξέχασε να προσθέσει και τη λέξη «ψηφιακός». Το ΕΣΡ με την 241/20.05.2013 απόφασή του δίνει τη δυνατότητα στο ΑΡΤ TV -το παλιό Τηλεάστυ του προέδρου του ΛΑΟΣ να εκπέμψει και
ψηφιακά στο νομό Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση σε όσα σημεία της Ελλάδας έχει κέντρα εκπομπής.

To Telecity εξέπεμπε τοπικά στην Αθήνα, με άδεια του ΕΣΡ την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αίφνης επειδή ισχυρίστηκε πως είναι εθνικής εμβέλειας, και εξέπεμπε σήμα στη Θεσσαλονίκη, γίνεται πλέον ψηφιακός σε όλη την Ελλάδα, με τη «σφραγίδα» της Ανεξάρτητης Αρχής.
Υπέρ της απόφασης ψήφισε η αντιπρόεδρος, Λίνα Αλεξίου και τα μέλη, Εύη Δεμίρη, Γιώργος Στεφανάκης και Αρης Σταθάκης, και κατά ο πρόεδρος, Ιωάννης Λασκαρίδης, και τα μέλη, Γιάννης Παπακώστας και Κωνσταντίνος Αποστολάς.

UNICEF: 527.000 ελληνόπουλα κάτω από τα όρια της φτώχειας


Σε πεντακόσιες ενενήντα επτά χιλιάδες ανέρχονται τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στην Ελλάδα, με τριακόσιες είκοσι δύο χιλιάδες να είναι σε σοβαρή υλική αποστέρηση, σύμφωνα με την έκθεση «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013», που συντάχθηκε για λογαριασμό της UNICEF, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Τα προβλήματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αυξάνονται. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη διαβίωση των παιδιών όσο και στα ζητήματα που συνδέονται με την υγεία τους, με την εκπαίδευσή τους, με την ανάπτυξή τους», τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις προτάσεις της UNICEF για την αντιμετώπισή τους.
Εξάλλου, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Ελλάδας, που γίνεται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας. Για τον σκοπό αυτόν την Τρίτη 28 Μαΐου διοργανώνεται Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με την Ελληνική Ραδιοφωνία και την υποστήριξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών. «Ας δώσουμε μαζί πνοή για τη ζωή, για τα παιδιά υγεία, χαμόγελο, ευτυχία» κάλεσαν για συμμετοχή, μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων, εθελοντές της UNICEF.

Μια ωραία (κινέζικη) πεταλούδα!


Λένε πως το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει σεισμό στην άλλη πλευρά του πλανήτη.
Στην περίπτωσή μας, αυτό ισχύει μετά βεβαιότητος.
Έχουμε έναν πρωθυπουργό-πλασιέ που τραγουδώντας το"μια ω-ραία πετα-λούδα" στην Κίνα, προκαλεί σεισμό αισιοδοξίας στην Ελλάδα!
Κι ακολουθούμε όλοι και τραγουδάμε και χορεύουμε ευτυχισμένοι στον ίδιο ρυθμό:"μια ω-ραία πετα-λούδα"!
Τι ευτυχισμένες μέρες...

Ξαφνικά δεχόμαστε κινεζική επίθεση φιλίας.
Η κινεζική λαοκρατία (λέμε και καμιά μαλακία, να περνά η ώρα) κάνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων με τη φτωχή Ελλάδα κι εμείς χαιρόμαστε.

Φυσικά μένουμε έκθαμβοι και από το κινεζικό πλήθος που υποδέχτηκε σαν άλλον... Μπέκαμ τον Σαμαρά.
Στήθηκε λαός, που λέτε, και εκλιπαρούσε για ένα αυτόγραφο από αυτό το παράξενο ψηλόλιγνο, στραβοκάνικο, καλαματιανό φρούτο που φύτρωσε ξαφνικά στη χώρα τους.

«ΦΑΚΕΛΩΜΑ» ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ


Τη δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε 48 δόσεις ή 100 δόσεις με κατώτατο μηνιαίο όριο τα 15 ευρώ έχουν πλέον οι φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με τις εγκύκλιους που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών η πληρωμή των δόσεων θα γίνεται με πάγια εντολή πληρωμής μέσω των τραπεζών.
Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τα μέσα Ιουλίου προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 48 δόσεων ή ακόμη και των 100 δόσεων για εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει δύο ρυθμίσεις και ειδικότερα μία για τα χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι 31.12.2012 και μπορούν να εξοφληθούν σε 48 δόσεις και μία για ποσά που καθίστανται ληξιπρόθεσμα μετά την 1.1.2013. Να σημειωθεί ότι για τις νέες οφειλές οι δόσεις ορίζονται από 12 έως 24.

ΔΙΩΤΗΣ: «ΜΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΠΩΣ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ»


Για οργανωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του, απαξίωσης του έργου του και αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από την χαμηλής διαβάθμισης ιεράρχηση της πάταξης της φοροδιαφυγής, κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι Γαλλικές Αρχές απέστειλαν εκ νέου το συνοδευτικό έγγραφο του αρχικώς παραδοθέντος CD με τα στοιχεία καταθετών της ελβετικής τράπεζας HSBC τον Σεπτέμβριο του 2010, ο κ. Διώτης σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι αυτό «αποτελεί πανηγυρική δικαίωση των χειρισμών μου και συντριπτική απόδειξη εις βάρος εκείνων που δε θέλησαν ποτέ να ασχοληθούν σοβαρά με την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ο ίδιος αναφέρει επίσης του απεκρύβη η διαδικασία που ακολουθήθηκε, «με συνέπεια μια επίσημη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων και εγγράφων μεταξύ Κρατών να μετατραπεί σε μια άτυπη διαδικασία διακίνησης στοιχείων χωρίς κανένα δημόσιο και επίσημο χαρακτήρα».