Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Δώσε θάρρος στον κεφαλαιοκράτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι

Ανανδρανιστάκης Γ.
Στην ίδια έκθεση που παραδέχονται ότι καταδίκασαν έναν λαό στην ανέχεια, για να προλάβουν οι τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ομόλογα, στην ίδια αυτή έκθεση, με το ίδιο μελάνι, ζητούν να δοθεί η χαριστική βολή. Απαιτεί το ΔΝΤ να αυξηθούν οι τιμές σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και τούτο δεν είναι οικονομικός δογματισμός, δεν είναι καν διαστροφή, είναι επίδειξη πολιτικής δύναμης.
Τι είναι αυτό που δίνει σε κάποιον το θράσος να ζητάει από έναν λαό να ανεχθεί την εξόντωσή του; Διότι περί εξόντωσης πρόκειται. Αν περάσουν όσα ζητάει το ΔΝΤ, αν αυξηθεί από 11% έως 12,5% ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, τα φάρμακα, το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν συμβούν αυτά σε μια χώρα όπου το 40% του πληθυσμού είναι φτωχό ή απειλείται άμεσα από τη φτώχεια, ε τότε αδέρφια, θα θρηνήσουμε θύματα. Κυριολεκτικώς.

Ο θάνατος ενός αντιφασίστα. Το πρωτοσέλιδο της Liberation


Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Liberation. Αφιερωμένο στον 18χρονο Κλεμάντ Μαρί, γάλλο αντιφασίστα που κατέληξε χθες μετά από άγρια επίθεση που δέχτηκε τη Τετάρτη από νεοναζί στο Παρίσι.
Ο 18χρονος ακτιβιστής είχε τραυματιστεί τόσο βαριά ώστε από τις πρώτες ώρες του περιστατικού θεωρήθηκε κλινικά νεκρός.
Τέσσερις ύποπτοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν προφυλακισθεί ήδη για την επίθεση. Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αυτουργός του θανατηφόρου χτυπήματος.
Ο φερόμενος ως δράστης πάντως στις πρώτες δηλώσεις του στο πλαίσιο της ανάκρισής του δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Μαρί.
Η αστυνομία θεωρεί ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα και «δείχνει» προς μέλη της ναζιστικής Ομάδας JNR (Εθνικιστής Επαναστάτης Νέος).
Ο αρχηγός του JNR Σερζ Αγιούμπ αρνήθηκε την συμμετοχή της οργάνωσής του στο περιστατικό.

theinsider.gr