Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

EΡΤ: Συμπαράσταση δεκάδων φορέων με παρουσία στην Αγ. Παρασκευή




Δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και με σύντομους χαιρετισμούς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της δημόσια ραδιοτηλεόρασης.
Από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, έως τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βουλευτές (Λ. Κανέλλη-ΚΚΕ, Μ. Γλέζος, Π. Λαφαζάνης-ΣΥΡΙΖΑ, Τέρενς Κουΐκ-ΑΝΕΛ), εκπρόσωποι κατοίκων από την Κερατέα, το Λαύριο, τη Χαλκιδική, από το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, αλλά και πολιτικοί φορείς όπως το Σχέδιο Β΄, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι στο Μετρό, από την ΟΛΜΕ, κλπ
Επίσης τα Μουσικά Σύνολα έπαιξαν ζωντανά, δίνοντας τον δικό τους τόνο στη συγκέντρωση. Βεβαίως στη συγκέντρωση μίλησαν και οι εκπρόσωποι των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΟΕΣΥ, ΕΦΕ, κλπ

Κύριε Κεδίκογλου, σήμερα ανακοινώσατε το κλείσιμο της ΕΡΤ.... Το 2011, τί λέγατε όμως δημόσια;;;;;;;;


Δεν θα χαρακτηρίσουμε τις σημερινές δηλώσεις - ανακοινώσεις του κ. Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ας τις δούμε....

 Απλά προβληματιζόμαστε, εάν όντως στο παρακάτω video, στο 1:50 και μετά, ο πολιτικός που κάνει δηλώσεις (το 2011) για το μη κλείσιμο της ΕΡΤ, από την τότε Κυβέρνηση, είναι ο ίδιος....

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ


Άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη διαφωνία του με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και προειδοποιεί ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία δημιουργείται το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Θέτει επίσης το ερώτημα αν, πλέον, υπάρχει κάποιος που δεν θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαία η σύσκεψη. Παράλληλα, τίθεται το ερώτημα αν κάποιοι θέτουν θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, διαβεβαιώνοντας ότι από τη δική του πλευρά δεν τέθηκε και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ».

ΜΑΤ στο κτίριο της ΕΡΤ στη Μουρούζη

Ισχύς μου η αγάπη των ΜΑΤ!!
Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου της ΕΡΤ στη Μουρούζη, όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο από την έκτακτη εκπομπή που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!!!! Αν διαφωνείτε παραιτηθείτε και α[παλαξτε τον τόπο από αυτή την κυβέρνηση ΓΖ

Δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και δύο υπουργοί της ΔΗΜΑΡ δεν έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έβαλε σημερα λουκέτο στο κρατικό κανάλι.

Οι υπουργοί που με εντολή των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν υπέγραψαν τη ΠΝΠ είναι: Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθυμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

«Στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων με όσες ηθικές δυνάμεις διαθέτω», τονίζει σε δήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης αναφορικά με την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Ενώ ακόμα και το ΔΝΤ καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική της τρόικας σε βάρος του λαού μας, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πειθαρχεί στις εντολές της που τώρα περνούν στη φάση της εξόντωσης των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ πετώντας στους δρόμους χιλιάδες οικογένειες» υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και προσθέτει:
«Νομίζω ότι το ποτήρι της οργής έχει πια ξεχειλίσει και ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει σαν ένας άνθρωπος, να πουν ένα βροντερό όχι σε αυτή την ανελέητη επίθεση. Σε ότι αφορά της ΕΡΤ λόγω και της θητείας μου στα μουσικά σύνολά της έχω ιδιαίτερους λόγους να δηλώσω ότι στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων με όσες ηθικές δυνάμεις διαθέτω».
Τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη μετέδωσε η ΝΕΤ.

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ !!!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 11/6 ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Με διαδικασίες που προσομοιάζουν απολύτως σεδικτατορικά και ανεξέλεγκτα καθεστώτα, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (βλ. παρακάτω), με την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει , ερήμην της Βουλής , αυθαίρετα και χωρίς καμμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευσηοποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου!!!

Με όπλο αυτή τη "χουντικής" έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (11/6) ότι η δημόσια Ραδιοτηλεόραση κλείνει και θα πάψει να εκπέμπει πρόγραμμα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ για να υπερασπίσει την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης, ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε θύλακα αδιαφάνειας και σπατάλης την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της.

Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2600 εργαζόμενοι απολύονται


Ντροπή στο Βενιζολόκομμα και το Δημαρόκομμα. Ντροπή σε κάθε Ελληνα  που τους ανέχεται... Γ.Ζ.

Ο κ. Κεδίκογλου προέβαλε προσχήματα κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και σπατάλης τα οποία εκ του αποτελέσματος καταλήγουν να χρεώνονται οι 2600 εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθούς ενιαίου μισθολογίου και πλέον μένουν στο δρόμο

Με μια σκληρή και απαξιωτική ανακοίνωση για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ. Από απόψε τα μεσάνυχτα οι πομποί της ΕΡΤ θα σιγήσουν και από τις συχνότητες της ΕΡΤ θα μεταδίδεται μόνο μαύρο. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου «η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης» με τριπλάσιο κόστος από άλλους σταθμούς , τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων, με ακριβές ιδιωτικές παραγωγές και πολύ μικρή τηλεθέαση.
Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου

Το αστικό λαϊκό τραγούδι

γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος (costaspanag)

Το ελληνικό αστικό λαικό τραγούδι μπορεί να διακριθεί σε τρεις βασικές ενότητες: Το λαικό, το ρεμπέτικο και το έντεχνο.


Το ελληνικό αστικό λαικό τραγούδι μπορεί να διακριθεί σε τρεις βασικές ενότητες, τρία βασικά είδη: Το λαικό, το ρεμπέτικο και το έντεχνο. Στο άρθρο αυτό εξετάζονται κάθε ένα από τα τρία αυτά βασικά είδη του αστικού λαικού μας τραγουδιού.
Λαϊκό τραγούδιΗ λαϊκή μας μουσική είναι βασικό μέρος της πολύτιμης και πλούσιας μουσικής μας παράδοσης και κληρονομιάς και του λαικού μας πολιτισμού.
Λαικό είναι κάτι που προέρχεται από το λαό και απευθύνεται σ’αυτόν, γι’αυτό και ο λαός το αγκαλιάζει.
Σε αντιδιαστολή και διάκριση προς τη λαική μουσική και τραγούδια της αγροτικής υπαίθρου, του βουνού και του κάμπου, του χωριού και των μικρών επαρχιακών πόλεων (δημοτικά), το "λαικό" τραγούδι αναφέρεται στους κατοίκους των μεγάλων πόλεων - αστικών κέντρων (αστικό λαικό τραγούδι). Είναι μουσική κλειστού χώρου (ταβέρνα) ενώ το δημοτικό είναι ανοιχτού χώρου (γιορτές, γάμοι, πανηγύρια).