Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μ. Γλέζος: Ποιος θα επιστρατεύσει την κυβέρνηση που διατηρεί το “μαύρο” στην ΕΡΤ

"Ποιος θα επιστρατεύσει την Κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ", με αυτό το ερώτημα ο Μ. Γλέζος εγκάλεσε την κυβέρνηση ζητώντας της να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς τα τρία κανάλια της Δημόσιας τηλεόρασης και το κανάλι της Βουλής είναι ακόμα μαύρα.
"Σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν στους εργαζομένους, για να εφαρμοστεί η απόφαση μονομελών δικαστηρίων ή προβαίνουν σε επιστράτευση ή επεμβαίνουν τα ΜΑΤ", υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Μ. Γλέζος.
"Ο Ελληνικός Λαός ήδη έχει εκδώσει φύλλα απόλυσης. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, στρουθοκαμηλίζει", καταλήγει.

Βάλια Μπαζού
Η ΕΡΤ, το ΣτΕ και ο Χιονούλης
Μου έλεγε κάποιος φίλος χθες ότι η πολιτική «διάρροια» που έχει προκληθεί αφού άπαντες είναι χαμένοι στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, του θυμίζει την ιστορία του Χιονούλη του διάσημου αλμπίνου γορίλα που έζησε επί 40 χρόνια σε ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης.
Ο Χιονούλης ήταν ο μοναδικός γνωστός λευκός γορίλας παγκοσμίως και οι ερευνητές προσπαθούσαν επί χρόνια να εξηγήσουν τα αίτια του αλμπινισμού του.
Οι προσεγγίσεις που έκαναν ακολουθούσαν την πεπατημένη. Προσπαθούσαν, δηλαδή, να ερμηνεύσουν την «κόνξα» του Χιονούλη βασισμένοι στο τι γνώριζαν για τους ανθρώπους αλμπίνους. Έψαχναν, δηλαδή, τέσσερις γενετικές μεταλλάξεις που ενοχοποιούνται για τον αλμπινισμό, μια πάθηση με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη χρώματος στο δέρμα τα μάτια και τα μαλλιά.
Και κάπως έτσι περνούσαν τα χρόνια χωρίς επιστημονικές απαντήσεις για τον λευκό σταρ γορίλα της Βαρκελώνης.

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όσα ίσχυαν πριν την ΠΝΠ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


«Οποιαδήποτε πρόταση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής»
Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έκθετος και παράνομος.
Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Βενιζέλο και Κουβέλη να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εάν τελικώς είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν. "Όλα τα αλλά είναι προφάσεις εν αμαρτίες", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση χωρίς περιστροφές να φέρει στη Βουλή τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την πλήρη κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
"Οποιαδήποτε πρόταση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής", επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι: "Οι όποιες προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης και των εταίρων της να κερδίσουν χρόνο προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πολιτική απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει τους καθιστά ακόμα περισσότερο έκθετους στον ελληνικό λαό ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα στην πληροφόρηση και έχει συνειδητοποιήσει πως το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία".
 Αυγή

«Όχι» στη συζήτηση των τροπολογιών για την ΕΡΤ


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δίνει την δυνατότητα σε συναρμόδιους υπουργούς να εκδίδουν αποφάσεις για το κλείσιμο ή την συγχώνευση φορέων του δημοσίου και με βάση την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δεν θα συζητηθεί και ούτε θα τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, αλλά και εκείνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην ΕΡΤ.
Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου ξεκαθάρισε από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν, στο οποίο κατατέθηκε η τροπολογία, ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία τροπολογία.
Μετά την ανακοίνωση της απόφαση του κ. Λυκουρέντζου, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας. Σημειώνεται πως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν ζήτησαν να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν επί της απόρριψης της συζήτησης.

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις από το 1992 συγκλονίζουν τη Βραζιλία

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η χώρα από το 1992 συγκλονίζουν τη Βραζιλία. Οι υπέρογκες δαπάνες για την οργάνωση του Μουντιάλ 2014 και τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς έβγαλαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στους δρόμους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως πρόκειται για πολιτική δυσαρέσκεια που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο στη χώρα και κυρίως στους νέους. Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ρίο, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση.

Στη διαδήλωση του Ρίο συμμετείχαν 100.000 άνθρωποι.Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πήραν βίαιη τροπή κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά του κοινοβουλίου της πολιτείας του Ρίο. Ειδικές δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας διέλυσαν το πλήθος κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ και προχώρησαν σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων.
Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στο κτίριο του τοπικού κοινοβουλίου και προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτό από τα παράθυρα. Νωρίτερα είχαν πυρπολήσει αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και είχαν σπάσει γυάλινες προθήκες τραπεζών.

Για να διατηρηθεί η δημοκρατία χρειάζεται μάρτυρες, σαν αυτούς που σήμερα τιμά η Βουλή


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Η Βουλή τιμά σήμερα δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, δύο ιστορικές φυσιογνωμίες, δύο ανθρώπους – σύμβολα. Τους βουλευτές Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά.

Δύο βουλευτές που τίμησαν την Βουλή με τη ζωή, τη δράση τους, αλλά και το θάνατό τους. Δύο βουλευτές που πέθαναν, όμως, μαχόμενοι για ένα πολύ σημαντικό αγαθό, για τη Δημοκρατία.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που και οι δύο υπήρξαν μαχητές απελευθερωτικών ιδεών, αγωνιστές και Βουλευτές της Αριστεράς.
Θα ήθελα, όμως, να χαιρετίσω σήμερα και τους βουλευτές των άλλων πολιτικών χώρων που έχουν έρθει εδώ για να τους τιμήσουμε μαζί.
Διότι σήμερα στο πρόσωπο του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Γιώργη Τσαρουχά, τιμούμε τη Δημοκρατία στο σύνολό της, δεν τιμούμε μονάχα τους αγωνιστές ενός ξεχωριστού πολιτικού χώρου. Τιμούμε τη Δημοκρατία και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΟΪΚΑ: ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ 2.000 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έφερε σε πέρας τη δέσμευση για απολύσεις 2.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του Ιουνίου έδωσε η κυβέρνηση στην τρόικα, υποστηρίζοντας ότι ήδη έχουν απολυθεί οι 2.656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ο Α. Σαμαράς είχε συνάντηση με την τρόικα στο Μαξίμου, ενώ είχε προηγηθεί και συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γ. Στουρνάρα.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί η παρουσία των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ενδέχεται, οι επικεφαλής της τρόικας να επιστρέψουν στην Αθήνα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, στην οποία θα παραβρεθούν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ένα από τα βασικά «αγκάθια» των συζητήσεων, το οποίο τέθηκε και στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, είναι το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, που ενδέχεται να προκύψει λόγω του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ??


Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μενουδάκος μπορεί να μην έλυσε το θέμα της ΕΡΤ,εξάλλου δεν μπορούσε και να το κάνει, διέσωσε όμως την κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά. Η πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες απομακρύνθηκε. Οι τρεις αρχηγοί, και πρωτίστως ο πρωθυπουργός, «έκρυψαν» κάτω από την απόφαση του ΣτΕ τις διαφορές τους. Προσώρας. Και μέχρι να εμφανιστεί η επόμενη κρίση.
Η απόφαση των τριών αρχηγών να υποστείλουν τις σημαίες της αντιπαράθεσης ήταν σίγουρα αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε από τις κινητοποιήσεις για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, καθώς διείδαν, και ορθά, ότι υπήρχε κίνδυνος αυτές να γίνουν ανεξέλεγκτες.Όμως ο κύριος λόγος, για τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε, δεν ήταν αυτός. Άλλοι ήταν οι λόγοι.

Εδώ κάνω μια παρένθεση για να πω ότι, δυστυχώς, τα επιτελεία και των τριών κομμάτων έχουν αδυναμία να αναγνώσουν με επάρκεια τις κοινωνικές διεργασίες, και γι’ αυτό, στο προβλεπτό μέλλον, θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερης έντασης φαινόμενα κοινωνικής ανυπακοής και αντίστασης.
Ας δούμε όμως ποιοι ήταν οι λόγοι, που παρά τους εκατέρωθεν ψευτοπαλληκαρισμούς, δεν οδηγηθήκαμε σε κυβερνητική ρήξη και πτώση της κυβερνήσεως.

Επτά μετανάστες πνίγηκαν στο πέρασμα για την Ιταλία


Επτά μετανάστες πνίγηκαν την Κυριακή σε μια προσπάθεια να περάσουν στην Ιταλία πιασμένοι από ένα μεγάλο κλουβί αλίευσης τόνου, το οποίο τραβούσε ένα ψαροκάικο, σύμφωνα με μάρτυρες από τους 95 ανθρώπους που διασώθηκαν από την ακτοφυλακή

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε μετανάστες έξω από την ακτή της Σικελίας μετά από αναφορές που έφτασαν ότι δεκάδες άνθρωποι είχαν κρεμαστεί από ένα κλουβί αλίευσης τόνου σε απεγνωσμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ιταλία.

Οι επιζώντες δήλωσαν αργότερα στους διασώστες ότι επτά άνθρωποι που ήταν μαζί τους είχαν πνιγεί όταν προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στο σκάφος και το πλήρωμα έκοψε το σχοινί που συνέδεε το πλοίο με το κλουβί αλίευσης.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Ριζικές λύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά από το Σεπτέμβριο, αναμένεται να επιβάλει η τρόικα, δίνοντας ένα χρονικό περιθώριο ώς τότε να απορροφηθεί η πολιτική πίεση που έχουν δημιουργήσει η αποτυχία της ΔΕΠΑ και το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για να υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο μέτωπο των εσόδων.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη χθεσινή πεντάωρη σύσκεψη που είχε η τρόικα με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, κατά την οποία έγινε πλήρης ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος. Παρά τις πιέσεις που υπήρξαν για εκτίμηση εσόδων από αποκρατικοποιήσεις (που αποτελεί και μια από τις δημοσιονομικές παραδοχές του προγράμματος), οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν πήραν σαφή απάντηση. Και οι δύο πλευρές, πάντως, συμφώνησαν ότι ο στόχος για 1 δισ. ευρώ έσοδα αποκρατικοποιήσεων μέχρι και το Σεπτέμβριο βρίσκεται ακόμη σε κίνδυνο.

ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΣΠΑΤΑΛΟΥ» ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕ «ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ» ΤΑ SOCIAL MEDIA


Βίαια επεισόδια ξέσπασαν τη Δευτέρα σε πολλές τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, διαμαρτυρόμενοι για την ανεπάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών, την αστυνομική βία και την κυβερνητική διαφθορά και σπατάλη, που όπως λένε, έχουν διογκωθεί υπερβολικά με αφορμή τη διοργάνωση στη χώρα του Μουντιάλ το 2014.
Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπέλο και Μπραζίλια.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η Βραζιλία μετά το 1992, όταν ξέσπασε κύμα λαϊκής οργής κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης του τότε Προέδρου Φερνάντο Κολόρ ντε Μέλο, ο οποίος παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του δίκης στη Γερουσία.
Οι διαδηλωτές οργανώθηκαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στις μεγάλες πόλεις της χώρας, κατεβάζοντας στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΦΟΔΟΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


Εφόδους σε σπίτια στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας πραγματοποίησε η αστυνομία της χώρας την Τρίτη, ενώ προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις μελών της άκρας αριστεράς για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν 90 μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Καταπιεσμένων (ESP). Παράλληλα, 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Άγκυρα, 13 στο Εσκισεχίρ, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 ακόμη επαρχίες.

Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε επίσης στα γραφεία της εφημερίδας Atilim και του πρακτορείου ειδήσεων Etkin στην Κωνσταντινούπολη που πρόσκεινται στην οργάνωση. Ο βουλευτής Σιρί Σουρέγια Εντερ επιβεβαίωσε στο twitter τη σύλληψη στο σπίτι του, του αντιπροέδρου του ESP, Αλπ Αλτινέρς, στην οποία ήταν παρών.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Άγκυρα δεν έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες σχετικά με τις εφόδους, σύμφωνα με το Reuters.

ATTAC: ΔΑΝΕΙΑ «ΣΩΣΙΒΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


“Από τα 207 δισ. ευρώ της δανειακής βοήθειας, τα οποία εκταμίευσαν μέχρι σήμερα προς την Αθήνα οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, τα 160 δισ. περίπου δεν διατέθηκαν προς όφελος των ελλήνων πολιτών, αλλά των τραπεζών και των επενδυτών στο εσωτερικό και εξωτερικό”.

Αυτά αναφέρει έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσηςακτιβιστών Attac στην Αυστρία, που ασκεί σκληρή κριτική στα “προγράμματα διάσωσης” της ελληνικής οικονομίας.
«Οι επικριτές της παγκοσμιοποίησης της Attac επιρρίπτουν βαριές κατηγορίες εναντίον της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και των ευρωπαίων ομολόγων της. Τα χρήματα για τη διάσωση της Ελλάδας διοχετεύθηκαν κυρίως σε τράπεζες και επενδυτές, αντί για τους έλληνες πολίτες» υπογραμμίζει η ΜΚΟ.
“Η ομολογία ακόμα ενός «λάθους» από το ΔΝΤ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Χωρίς κανένα δισταγμό παραδέχθηκε πως οι βασικοί κερδισμένοι από τη λεγόμενη διάσωση της Ελλάδας το 2010 ήταν οι τραπεζίτες, κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία, που είχαν τη μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος”,γράφαμε στην “Κ.Ε.” (9/6) πριν από μερικές ημέρες.

Διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ



Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ παρέσχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος.
Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.
Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.
Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.
Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

Όταν τα σκυλιά σταματούν (έστω και για λίγο) να γαβγίζουν

Ντόπερμαν

“ Τα ενοχλητικά γαβγίσματα έπαψαν, έστω για κάποια εικοσιτετράωρα, και γαλήνεψαν οι τηλεοπτικές νύχτες και ημέρες μας ”
Του Γιώργου Μπεκιάρη

Είναι συχνό φαινόμενο, σε κάποιες γειτονιές, τα γαβγίσματα των σκυλιών, από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες , να παρενοχλούν τους γύρω ενοίκους. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό κυρίως τις νυχτερινές ώρες.Μέτα το κλείσιμο της ΕΡΤ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς οι (κυβερνητικοί υπηρέτες) δημοσιογράφοι, τα λεγόμενα ντόπερμαν της ενημέρωσης, σιώπησαν λόγω της εύλογης απεργίας της ΕΣΗΕΑ. Σιώπησαν μέχρι που οι μεγαλοκαναλάρχες σε συνεργασία με τα ιδιαίτερα πρόθυμα κατοικίδιά τους ενεργοποίησαν συντονισμένους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (διότι η ΕΣΗΕΑ ,ΕΣΗΕΑ αλλα και τα αφεντικά, αφεντικά).