Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ: ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΡΟΛΟ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!

Απειλές προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤεκτόξευσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η δικομματική, πλέον, κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία, ωστόσο, απολαμβάνει την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, αναλαμβάνει νέο κατασταλτικό και τρομοκρατικόρόλο για την υλοποίηση «της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα» και προχωρά άμεσα «στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα»

Παρασκευή βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί και για το βράδυ της Παρασκευής στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν το κτίριο, εκείνοι δηλώνουν ανυποχώρητοι. Μάλιστα, υπό το φόβο αστυνομικής επέμβασης καλούν σε περιφρούρηση του Ραδιομεγάρου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετεζωντανά από το tvxs.gr το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ
Το πρόγραμμα της Παρασκευής στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου:
Από τις 20:00, θα ξεκινήσουν η Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Αλίμου, η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία ΕΡΤ και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΜΟΝΟΙ !...

Προς νίκη της Αριστεράς στις αλβανικές εκλογές

Προς νίκη της Αριστεράς στις αλβανικές εκλογές
Οι Σοσιαλιστές του Εντι Ράμα προηγούνται κατά 6 μονάδες της δεξιάς του Σάλι Μπερίσα
Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή οι Αλβανοί ψηφοφόροι για τις βουλευτικές εκλογές που θα αποτελέσουν κρίσιμο τεστ για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η μάχη δίνεται ανάμεσα στο συνασπισμό της δεξιάς υπό το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και τον συνασπισμό υπό τους Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα -που διατηρεί και προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.
Οι κάλπες στήνονται για 3.271.885 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε 12 εκλογικές περιφέρειες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι καλούνται να εκλέξουν τους 140 αντιπροσώπους της νέας Βουλής. Συνολικά αναμετρώνται 66 κόμματα ενταγμένα σε συνασπισμούς πλην τεσσάρων κομμάτων που κατέρχονται αυτόνομα.

Υπ.Οικονομικών: Αδειάστε άμεσα το κτήριο της ΕΡΤ «Μολών λαβέ» απαντούν οι εργαζόμενοι

Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου
Οι εργαζόμενοι καλούν συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς να προσέλθουν στην Αγία Παρασκευή για επιφυλακή μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών-το μεσημέρι της Παρασκευής- σύμφωνα με την οποία "η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”. Σε αντάλλαγμα προσφέρεται η δέσμευση για καταβολή 1-2 μισθών.

 Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

“Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα.

Παραιτήθηκαν και επισήμως Μανιτάκης, Ρουπακιώτης και Σκοπούλη


Την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υπέβαλαν και επισήμως, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακίωτης και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
Όπως αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί που είχε υποδείξει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Εκτός των κ.κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη, καθώς και της Φωτεινής Σκοπούλη, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχεται και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).
Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς, οι οποίοι θα αποσυρθούν επίσης.
Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ, Μαξίμου και Ιπποκράτους θα προχωρήσουν τώρα στις τελικές αποφάσεις τους για τις επόμενες κινήσεις τους.
Ο ανασχηματισμός, που δεν θα αφορά μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας.
Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του προκειμένου να βρίσκεται στην Αθήνα.