Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου


Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου
Στάλθηκε στους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθωση του Δημοσίου, αφού ολοκληρώθηκε και η δημόσια διαβούλευση.
Αυτά είναι τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, το οποίο ονομάστηκε «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις»:
1. Εφαρμόζεται νέα μεθοδολογία για την αναδιάρθρωση των δομών της δημόσιας διοίκησης. Η διοικητική αναδιάρθρωση επιτελείται κατ’ εφαρμογή των πολιτικών και των αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα σχέδια στελέχωσης των υπηρεσιών και τα περιγράμματα θέσεων των υπαλλήλων. Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει το υπουργείο, διασφαλίζεται η ορθολογικότητα και η λειτουργικότητα του εγχειρήματος. Πριν αποτυπωθεί νομικά η μεταρρύθμιση προετοιμάζεται και δοκιμάζεται διοικητικά, με γνώμονα επιστημονικές υλικοτεχνικές μελέτες που εκπονεί η ίδια η διοίκηση.

ΔΗΜΑΡ: Το πράγμα είχε χαλάσει από το αντιρατσιστικό


Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/ FosPhotos

«-Απελευθερωμένος; -Σε μεγάλο βαθμό.» Η συγκεκριμένη πρώτη αντίδραση στενού συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Αγίου Κωνσταντίνου, λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να περάσει στην αντίπερα όχθη, αυτή της αντιπολίτευσης.

«Οι δυσκολίες εμφανίστηκαν με το αντιρατσιστικό, που ήταν crash test για τη συνοχή της τρικομματικής. Αφού κάναμε την ορθή επιλογή να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση για την αποφυγή της χρεοκοπίας και της εξόδου από το Ευρώ, και οδεύοντας πλέον προς μία ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής, ήρθαν στο προσκήνιο οι προγραμματικές διαφορές. Ε, στο θέμα της ΕΡΤ, είχαμε να κάνουμε πια με ένα ζήτημα δημοκρατικών κανόνων. Δεν μπορούσαμε να μπούμε στη λογική: δημοκρατία ή μεταρρυθμίσεις. Επιθυμούσαμε και δημοκρατία και μεταρρυθμίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στοtvxs.gr, περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες προέκυψε το «διαζύγιο».

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους: Βάζουν κάγκελα γύρω από την Βουλή για τους διαδηλωτές (σημάδι για τα μέτρα που έρχονται;;;)

Από σήμερα το πρωί μόνιμα κάγκελα τοποθετούνται στις δύο ράμπες μπροστά από τη Βουλή, επί της οδού Αμαλίας. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από νωρίς, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί στη δεξιά πλευρά του Κοινοβουλίου και, ακολούθως, τα κάγκελα τοποθετήθηκαν και στην αριστερή.Ενδεχομένως, τα κάγκελα να τοποθετούνται στο σημείο, ώστε να αντικαταστήσουν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα που μπαίνουν συνήθως, σε περίπτωση διαδηλώσεων έξω από τη Βουλή.


ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, λύνοντας το μυστήριο όσον αφορά το που βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ.

Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να φύγει και θα πρέπει να το κάνει το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Φινλανδία.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει συνάψει με τις ΗΠΑ μια συμφωνία έκδοσης, αλλά σημείωσε ότι όσο πιο γρήγορα ο Σνόουντεν επιλέξει έναν προορισμό, “τόσο το καλύτερο θα είναι” για την Ρωσία και για τον ίδιο.

ΒΟΥΤΣΗΣ ΣΕ ΚΑΨΗ: ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


Ερώτηση προς τον νέο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, για το θέμα της ΕΡΤ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Όπως αναφέρει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, «τίθενται προς την Κυβέρνηση σειρά αμείλικτων ερωτημάτων σχετικά με την ΕΡΤ».

Θέμα: Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης σχετικά με την ΕΡΤ

1) Εφόσον ήδη εκκινεί η σχετική διαδικασία διαγωνισμού για τον πάροχο ψηφιακού σήματος και τη διάθεση του ψηφιακού φάσματος συχνοτήτων, δεν αποτελεί προκλητική και κραυγαλέα ενέργεια η απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης και μέριμνας για την συμμετοχή της ΕΡΤ και μάλιστα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στο νέο ψηφιακό τοπίο;

Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας στη συγκυβέρνηση 25/06/13

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν και οριστικοποιούν την πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά.

Με δική τους ευθύνη και μόνο αποφάσισαν να μετατραπούν σε συνεταίρο του κ. Σαμαρά, του Πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις και για τον οποίο εξασφαλίζουν την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή.

Είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού.

Στρατηγικά γιατί διαλύει το σενάριο της Κεντροαριστεράς και το μετατρέπει σε εφιάλτη μιας Κεντροδεξιάς με σκληρά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά. Εκτός και αν ο Σαμαράς και η σημερινή ΝΔ, αποτελούν την πολιτική δύναμη που θα ορθώσει και πάλι τη διαλυμένη, προδομένη και απαξιωμένη «Κεντροαριστερά» στη χώρα.

Πολιτικά γιατί η πλήρης ταύτιση με τις επιλογές Σαμαρά, οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στη μόνιμη εγκατάστασή του στη νεοφιλελεύθερη όχθη του πολιτικού συστήματος, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του και σε πλήρη ευτελισμό της δημοκρατικής και προοδευτικής του ιστορίας και προσφοράς.

Ηθικά γιατί αποδεικνύει πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και της «αποφυγής των εκλογών», στην ουσία αποτελούν προϊόντα συναλλαγής ανάμεσα σε δύο πολιτικούς, που χρησιμοποιούν συσχετισμούς εκλογικών και όχι κοινωνικών δυνάμεων, σαν το μέσο με το οποίο απλά θα διαχειριστούν για κάποιο ακόμα διάστημα, την εξουσία.

Από το Γραφείο Τύπου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τον σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Με τον ανασχηματισμό επετεύχθη η πλήρης και οριστική ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ στη Δεξιά και η συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής που γρήγορα η αργά θα ανατραπεί από τα αδιέξοδα που η ίδια παράγει στην οικονομία , στην κοινωνία και στη δημοκρατία.

«Ζήτω η ΕΡΤ»: Επιστολή Γάλλων και Βέλγων διανοουμένων στον Σαμαρά


Ανοιχτή επιστολή Γάλλων και Βέλγων δημοσιογράφων, διανοουμένων, συγγραφέων, ηθοποιών, στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τίτλο: «Ζήτω η ΕΡΤ, εν ονόματι της δημοκρατικής ελευθερίας!», δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα Libre Belgique.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο ελληνικός λαός, ξεσηκώθηκε με αυτήν την τουλάχιστον αυθαίρετη απόφαση, τόσο άδικη όσο και αδικαιολόγητη, ενώ βρίσκεται αποκομμένος, χωρίς τηλεοπτική και ραδιοφωνική σύνδεση, από τη διασπορά του: αυτή η πράξη πολιτικής βίας, σε κάθε σημείο αντίθετη στις ίδιες της αρχές της δημοκρατίας, υπενθυμίζει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, και τα σκοτεινά χρόνια 1967-1974.
Εσείς, Κύριε πρωθυπουργέ, είστε υπεύθυνος για αυτή τη λυπηρή απόφαση, τόσο όσον αφορά την ουσία της, αλλά όσο και τη διαδικασία που επιλέξατε»(…)