Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ισχυρή διαβεβαίωση για την εξασφάλιση σταθερού πολιτικού πλαισίου στη χώρα με συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρείχε απο το βήμα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών. Ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ… Αυτό είναι δέσμευση των κυβερνητικών εταίρων. Δεν παίζουμε με αυτά. Δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές ή αβεβαιότητες. Η χώρα έχει χρονικό και πολιτικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στους υπαινιγούς του Φώτη Κουβέλη αλλά και στις αμφιθυμίες στελεχών του , ξεκαθάρισε «το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο ιστορικά, εθνικά και πολιτικά για να κάνει μικρότητες και πολύ μικρό κοινοβουλευτικά σήμερα για να τις κρύβει, όπως άλλοτε σε περιόδους παντοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων».
Εκτίμησε ότι η χώρα έχει μπει σε μια νέα φάση μετα την αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος και αναγνώρισε πως η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ επηρέασε τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση .Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η ΔΗΜΑΡ θα κάνει πράξη και τις διακηρύξεις της γαι την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την στήριξη της κυβέρνησης σε επίπεδο βουλής.

Ιθαγένεια όχι μόνο για τα άλλα δύο αδέλφια του Αντετοκούμπο αλλά και για όλα τα παιδιά!


Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ που βγήκε το Φεβρουάριο, «Τα έθνη και οι λαοί δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά», οπότε θα διαταρασσόταν από ενδεχόμενη «προσθήκη απροσδιορίστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως».
Αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης 460/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή πήγαν σχολείο στην Ελλάδα, αναιρώντας ουσιαστικά το νόμο 3838/2010 για την κτήση ιθαγένειας.
Η απόφαση αυτή αφορά 200000 παιδιά. Ένα από αυτά τα παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν το φάσμα της παρανομίας όταν ενηλικιωθούν, είναι κι ο Αντετοκούμπο. Αυτός, όμως, είναι λίγο πιο τυχερός. Επειδή επιλέχτηκε στα draft του NBA, όχι μόνο πήρε την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και τον προσκάλεσε στο γραφείο του αυτός που πολέμησε με νύχια και με δόντια εναντίον του νόμου 3838/2010, για να τον συγχαρεί προσωπικά, επειδή, λέει, τιμά τα εθνικά μας χρώματα.
Η λέξη υποκρισία είναι λίγη. Από τη μία λέει ότι θέλει να καθαρίσει τις πόλεις ΤΟΥ από τους “λαθροεισβολείς”, από την άλλη, όταν ένας “λαθροεισβολέας” γίνεται παγκοσμίως γνωστός τον καλεί στο γραφείο του και φωτογραφίζεται μαζί του και με την οικογένεια του.