Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Απεργία τη Δευτέρα στο δημόσιο

Απεργιακή κινητοποίηση γίνεται τη Δευτέρα σε όλο το δημόσιο , ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, ενόψει της συμφωνίας με την τρόικα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργία από τις 12μμ και μετά και συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη,
Εντωμεταξύ τη Δευτέρα ο υπ. Εσωτερικών Μιχελάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ – ΟΤΑ.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Νέα μέτρα – απελευθέρωση απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες.
Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις!!!

Κότες, καλαμπόκια, και ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός 

Ο διαταραγμένος πάει, λέει το σχετικό ανέκδοτο, στο γιατρό και του εξομολογείται ότι αισθάνεται να είναι καλαμπόκι. Ο γιατρός τον υποβάλει σε ειδική θεραπεία και κάποια στιγμή ο ασθενής αισθάνεται επιτέλους να είναι πάλι μια χαρά άνθρωπος -μέχρι κι αριστερός που λέει ο λόγος. Φεύγει ευτυχής από το ιατρείο, αλλά σε λίγο γυρίζει ασθμαίνων και τρομαγμένος για να ρωτήσει το γιατρό: Εγώ το ξέρω ότι δεν είμαι καλαμπόκι, γιατρέ μου, αλλά οι κότες το ξέρουν;
Το ανέκδοτο μπορεί να είναι αποξηραμένο και να μην προκαλεί πολύ γέλιο, αλλά το ηθικό του δίδαγμα παραμένει αειθαλές και η αγνόησή του προκαλεί πολύ κλάμα. Όπως για παράδειγμα παρατηρήσαμε σε πλείστες όσες περιπτώσεις στην πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πώς πάει θα παρατηρήσουμε και κατά το συνέδριο. Επέσατε θύματα αδέλφια εσείς. Διότι δεν συνειδητοποιήσατε ότι είστε αν και δεν πρέπει να είστε καλαμπόκι, πράγμα που δεν εμπόδισε τους απέναντι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι, αν και δεν πρέπει να είναι, κότες.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ !...


Ο Μ. Βορίδης είναι ένας από τους «ανατέλλοντες αστέρες» του πολιτικού μας συστήματος. Είτε χάρη στη συγκροτημένη πολιτική σκέψη του, είτε γιατί ο «πήχης» των απαιτήσεων από το πολιτικό προσωπικό έχει πέσει χαμηλά, κάπου κοντά στον βυθό της θάλασσας.

Προκάλεσε, λοιπόν, αίσθηση το «μνημόσυνό» του για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μία απλοϊκή εξήγηση είναι ότι παλινδρόμησε στην εποχή που τραβούσε «τσεκούρι» σε ό,τι του θύμιζε την ευρύτερη Αριστερά και τις «παραφυάδες» της. Μία πιο σύνθετη συνδέεται με το πολιτικό μέλλον που ο ίδιος ονειρεύεται για τον εαυτό του. Μετά την κατ' εξακολούθηση άρνηση του Α. Σαμαρά να τον εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα, ο Μ. Βορίδης αρχίζει το ταξίδι να συγκροτήσει έναν νέο πόλο στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης. Τη Νέα Δεξιά, χωρίς προσμείξεις από τον χώρο του Κέντρου, με καθαρόαιμα χαρακτηριστικά. Κάτι σαν «επιστροφή στις ρίζες» με λίγο lifestyle «μοντερνιάς».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ»

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Τρελοί από χαρά είναι ο πρωθυπουργός – ιδίως αυτός! – και οι υπουργοί της πολιτικά δοσίλογης κυβέρνησης των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. Βοηθούσης και της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία – όπου με το ζόρι αποφεύχθηκε η κατάρρευση τωνΚουίσλινγκ της Λισαβόνας, καθώς απειλούσε να αποχωρήσει το κόμμα των νοσταλγών και συνεχιστών της …χούντας του Σαλαζάρ που ακόμη κι αυτό θεωρεί «εθνοπροδοτική» τη μνημονιακή πολιτική τηςπορτογαλικής Δεξιάς (!) – το Βερολίνο προχώρησε σε κινήσει στήριξης των εγχώριων «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά. Μόνο σε φραστικό επίπεδο, φυσικά.

Εκείνο το νεύμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να έρθει πιο κοντά της για να φωτογραφηθούν μαζί κοντεύει πια να γίνει τόσο διάσημο όπως το …άνοιγμα των ποδιών της Σάρον Στόουνγια να δουν όλοι ότι δεν φορούσε σλιπ πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια! Από κοντά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιο πως η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία που θα ανακοινωθεί στο Γιούρογκρουπ αύριο, θα είναι οπωσδήποτε θετική! Σαν να μην έφταναν αυτά, έστειλαν στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, Γκίντο Βεστερβέλε, για να πει και επιτοπίως τα συγχαρητήρια του Τέταρτου Ράιχ στον άνθρωπο του στην Ελλάδα, τον Αντώνη Σαμαρά: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση του με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και σαν κακιά στρίγκλα μίλησε μόνο για «ίχνη προόδου (!)» και πρόσθεσε συγκεχυμένα ότι «τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη». Πιάστ΄ τ’ αβγό και κούρεφ’ το δηλαδή!

ΠΡΟΔΗΛΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΚΚΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΔΗΜΑΡ


«Η παράταση της προφυλάκισης του Κ. Σακκά πέρα από το προβλεπόμενο από το νόμο είναι μία παράνομη ενέργεια», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. Τονίζει δε ότι «η απόλυτη καταδίκη μας απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας ή και βίας είναι αυτή που μας κάνει να μην μπορούμε να δεχτούμε την πρόδηλη παραβίαση του Συντάγματος».

Ο Κ. Σακκάς, καταλήγει, «πρέπει να οδηγηθεί άμεσα στη Δικαιοσύνη. Κάθε άλλη καθυστέρηση πλήττει τις δικονομικές εγγυήσεις και τη δημοκρατία μας».

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Η κυβέρνηση δεν θα πέσει μόνη της. Χρειάζεται κι εμείς να σπρώξουμε περισσότερο


http://papadimoulis.wordpress.com

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Real News” και τη δημοσιογράφο Μαρ.Ζαφειριάδου παραχώρησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης:

Τι σηματοδοτεί η Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά; Μπορεί και σε ποια κατεύθυνση κατά τη γνώμη σας να ανασυνταχθεί ο χώρος της κεντροδεξιάς;

Σηματοδοτεί απόλυτη πρόσδεση στο δόγμα Μέρκελ, οδυνηρή μείωση των εισοδημάτων, άδικη κατανομή βαρών, ραγδαία αύξηση της ανεργίας, ριζική συρρίκνωση της κοινωνικής προστασίας, ακραία φτώχεια, πατριδοκαπηλία αλλά και εθνική ταπείνωση.

O κ.Σαμαράς επιδιώκει μια αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ για να αποτρέψει την εκλογική της ήττα και να ανατρέψει την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία της ευρύτερης Αριστεράς. Η πολιτική του όμως, είναι ένα διαρκές «κλίνατε επί δεξιά» που θέτει εν αμφιβόλω και ακυρώνει οποιοδήποτε κεντρώο «άνοιγμα».

Η αμεί­λι­κτη κυ­ριο­λε­ξία της υπό­θε­σης Σακ­κά


Του Θω­μά Τσα­λα­πά­τη - "Εποχή"

«Αυ­τοί που ακο­νί­ζουν το δό­ντι του σκύ­λου
Ση­μαί­νο­ντας θά­να­το
Αυ­τοί που λά­μπουν με τη δό­ξα του που­λιού
Ση­μαί­νο­ντας θά­να­το
Αυ­τοί που κά­θο­νται στο στά­βλο της ικα­νο­ποί­η­σης
Ση­μαί­νο­ντας θά­να­το
Αυ­τοί που υπο­φέ­ρουν την έκ­στα­ση του ζώ­ου
Ση­μαί­νο­ντας θά­να­το»

(Ο Τ.Σ. Έλιοτ γρά­φει στο ποί­η­μα «Μα­ρί­να» σχε­τι­κά με την πο­λι­τι­κή της Νέ­ας Δη­μο­κρα­τί­ας)

Ποιες λέξεις και ποιες φράσεις, μπορούν να πε­ρι­γρά­ψουν την από­γνω­ση, τον απο­τρο­πια­σμό και κυ­ρί­ως την ορ­γή σε σχέ­ση με μια υπό­θε­ση απο­λύ­τως ξε­κά­θα­ρη και απο­λύ­τως δε­δο­μέ­νη; Ποιες με­τα­φο­ρές και ποιες πα­ρο­μοιώ­σεις θα πε­ρι­γρά­ψουν την αμεί­λι­κτη κυ­ριο­λε­ξία της υπό­θε­σης Σακκά;

Μέ­σα στην κρί­ση μά­θα­με να βγά­ζου­με τις λέ­ξεις από τα ει­σα­γω­γι­κά, τις λέ­ξεις που πια κυριολεκτούν: ακρο­δε­ξιά, στρα­τό­πε­δα συ­γκέ­ντρω­σης, πεί­να, εξα­θλί­ω­ση, δι­κτα­το­ρία.

Ήρ­θε η ώρα –για ακό­μη μία φο­ρά τους τε­λευ­ταί­ους μή­νες– με όλα τα ει­σα­γω­γι­κά που αφαιρέσαμε, με όλα τα ει­σα­γω­γι­κά που μεί­να­νε ορ­φα­νά από με­τα­φο­ρές, να στο­λί­σου­με τη λέ­ξη «δη­μο­κρα­τία».

Γ. Αυγερόπουλος: "Γυρνάμε προς τα πίσω. Ξυπνούν φαντάσματα του εμφυλίου".


Απόσπασμα από συνέντευξη του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου στην εφημερίδα "Το Παρών", 7 Ιούλη 2013.

- Αυτή η κρίση έχει πάτο;

- Όχι. Και δεν βρισκόμαστε ούτε καν στην μέση. Πιστεύω από τον Σεπτέμβριο θα δούμε σημεία και τέρατα. «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, αλλά αυτό μου φέρνει τρόμο...» που λέει και ο ποιητής. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η πόλωση που υπάρχει στην κοινωνία. Εάν τολμήσει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να πεις κάτι που να είναι εκτός της κυβερνητικής γραμμής: ανάπτυξη, επενδύσεις, «Success story» - θεωρείσαι προδότης, εχθρός της πατρίδας, ΣΥΡΙΖΑ, Κομμουνιστοσυμμορίτης, αναρχικός. Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους. Γυρνάμε προς τα πίσω. Ξυπνούν φαντάσματα του εμφυλίου.

Εγώ χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ουμανιστή, έχω ως κέντρο της ύπαρξής μου τον άνθρωπο. Υπερασπίζομαι την κοινωνική δικαιοσύνη. Ε λοιπόν, σε μια χώρα που αυτή τη στιγμή ακούγεται ο ρόγχος του θανάτου δεν μπορείς να μιλάς για «Success story» με επίσημα καταγεγραμμένους 1.500.000 άνεργους, με χιλιάδες άστεγους, με ανθρώπους που τρώνε σε συσσίτια, με μία αυτοκτονία κάθε μέρα. Δεν μπορείς να μιλάς για κράτος δικαίου όταν ένας άνθρωπος, ο Κώστας Σακκάς, είναι στη φυλακή χωρίς δίκη για 2,5 χρόνια, ό,τι και αν έχει κάνει. Δεν μπορείς να μιλάς για κοινωνικό κράτος όταν κλείνεις νοσοκομεία και σχολεία.

- Θα αντιδράσει ο ελληνικός λαός;

Τα Κεσέμια

Ξέρετε π είναι τα κεσέμια; Και γω δεν ήξερα... αλλά έμαθα όμως.

Ήταν τότε που οι υποψήφιοι παίρνουν σβάρνα τα χωριά λίγο πριν τις εκλογές. Το είχανε αναγγείλει και πολύς κόσμος είχε βγει στην πλατεία. Εγώ καθόμουνα στο καφενείο μαζί με τον μπάρμπα-Κώστα, ένα γραφικό τύπο περασμένων καιρών, τώρα γέρος αλλά ολοζώντανος. Ακούστηκαν φωνές. Έρχονται φώναζε κάποιος. Μερικοί τρέξανε να προλάβουν το «καλώς ήρθατε». Έγινε λίγη φασαρία.

- Πουφ... κεσέμια, έκανε ο γερο-Κώστας πηγαίνοντας πέρα - δώθε τα μουστάκια του. Τον κοίταξα ακίνητος και κατάματα.
- Τι με κοιτάζεις, μου είπε, κεσέμια δεν είναι;

Δεν είχα καταλάβει.