Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΣΑΚΚΑ


Ανησυχία σχετικά με τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Κώστα Σακκά, φοιτητή -ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων για «συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης»-, εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία, επισημαίνοντας πως η διάρκειά της φαίνεται ότι εκτείνεται πέρα από όσο προβλέπεται από τον ελληνικό νόμο.
Η οργάνωση σημειώνει πως το Άρθρο 5 (1) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διευκρινίζει ότι κανείς/καμία δεν πρέπει να στερείται παράνομα την ελευθερία του/της.
Τονίζει πως για τη συμμόρφωση με την προϋπόθεση της νομιμότητας, η στέρηση της ελευθερίας πρέπει, μεταξύ άλλων, να γίνεται «σύμφωνα με διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο», η οποία περιλαμβάνει τους ουσιαστικούς και δικονομικούς κανόνες του εθνικού δικαίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενος για τη μη αποφυλάκισή του και από τις 17 Ιουνίου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

πηγή: naftemporiki.gr

6000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ!!!

2200 ΣΧΟΛ.ΦΥΛΑΚΕΣ & 3500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ!

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη (9/9), μετά και την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, έπειτα από την συμφωνία με την τρόικα, για την διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων .

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε για τη νέα 24ωρη απεργία και καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ !...


Ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κυκλοφόρησαν οι δικομματικοί, πριν λίγες μέρες, κονιορτοποιούσε τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς με διατάξεις του, περί παρακράτησης φόρου, αφαιρούσε απ΄ αυτούς ένα – ακόμα – μηνιάτικο !

Μπροστά στη διαφαινόμενη έκρηξη, διέρρευσαν ότι θα το αλλάξουν, πλην όμως, τίποτα συγκεκριμένο δεν έγινε.
Τώρα και στη συνέχεια, η φρέσκια έκθεση της τρόϊκας, είναι σαφέστατη, ως προς το πως «χρειάζονται νέα μέτρα και νέες δράσεις για να μείνει το πρόγραμμα εντός στόχων…» !
Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, έχουν συνηθίσει στις παρλαπίπες, τόκαναν με πολλά ζητήματα, μέχρι σήμερα, (π.χ. «θα στηριχθεί η Αγροτική», που ξεπουλήθηκε στη συνέχεια…), τώρα, όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι : αν τολμήσουν να πάρουν νέα περιοριστικά μέτρα, όποια και νάναι, όπως κι αν τα πλασάρουν, (έμμεσα, κάθετα, οριζόντια κλπ), μαύρο φίδι που τους έφαγε : θα πέσουν άκλαυτοι και δαρμένοι, μεταφορικά και στην κυριολεξία !... http://logoplokies.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8.html

Παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά


Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου επισκέφτηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά προκειμένου να συναντήσουν τον κρατούμενο απεργό πείνας κ. Σακκά, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής τους αποστολής. Συναντήθηκαν τόσο με τους θεράποντες γιατρούς του απεργού όσο και τον Διευθυντή της κλινικής που έχουν την ιατρική ευθύνη του απεργού πείνας Κώστα Σακκά. Οι τελευταίοι εξέφρασαν και τεκμηρίωσαν τους φόβους τους για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Σακκά και ιδιαίτερα το φόβο για οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Η προσπάθειά μας να συναντήσουμε τον απεργό πείνας συνάντησε την άρνηση του αξιωματικού υπηρεσίας της φρουράς, παρά το γεγονός της σύμφωνης γνώμης των θεραπόντων ιατρών αλλά και του απεργού πείνας.

Οικολόγοι Πράσινοι: Η περίοδος της ενδοσκόπησης τελείωσε


Τέλος στην περίοδο της «ενδοσκόπησης» και - όπως είχε σχολιαστεί - της «εσωστρέφειας» αποφάσισαν να βάλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι κλείνοντας το συνέδριό τους που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Ιουλίου στην Αθήνα. Στόχος τους πλέον είναι το πως θα παρέμβουν στις εξελίξεις στην ελληνική κοινωνία μέσα από το ευρωκοινοβούλιο, την Βουλή και την αυτοδιοίκηση. Στο συνέδριο προωθήθηκαν και καταστατικές αλλαγές, την αντίθεση στις οποίες εξέφρασε στο tvxs.gr η Ιωάννα Κοντούλη, μέλος των Ο.Π., σχολιάζοντας ότι θα έκαναν το κόμμα αρχηγοκεντρικό. Του Νίκου Μίχου

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα προσπαθήσουν να καταθέσουν πλάνο διεξόδου της κοινωνίας από την κρίση, το οποίο θα έχει ως βασικούς άξονες την απόρριψη των μνημονίων, ένα ρεαλιστικό μοντέλο ανάπτυξης και πάταξη του φαινομένου των πελατειακών σχέσεων. «Δεν πρέπει να γυρίσουμε απλά στο 2008. Πρέπει να γίνουν αλλαγές», σχολιάζει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, συντονιστής της Ε.Γ. του κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα των εργασιών του συνεδρίου.

«Εξασφαλίστε δωρεάν υγεία και στους ανασφάλιστους»


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Απόφαση-σταθμός από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ασθενείς ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης, και συνάμα δικαίωση για τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Στο Ψήφισμα 1946 (2013) του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζεται ότι το δικαίωμα στην υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, γι’ αυτό καλούνται τα μέλη «να μειώσουν, όπου κρίνουν κατάλληλα, την αναλογία των εξόδων υγείας που πληρώνουν οι πιο ευπαθείς ασθενείς και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βεβαιωθούν πως το κόστος της περίθαλψης δεν αποτρέπει την πρόσβαση σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της αυξημένης χρήσης γενόσημων φαρμάκων.

Γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται τίποτα με την τρόικα

Φωτογραφία: Φίλιππος Μεσσίνης/ FosPhotos
του Γ. Μηλιού

Ο τίτλος του παρόντος άρθρου φαίνεται ίσως προκλητικός. Στο βαθμό που οι λέξεις νοηματοδοτούνται από τον λόγο των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, κανείς σήμερα «δεν δικαιούται» να πει ότι δεν διαπραγματεύονται οι κυβερνώντες με την τρόικα. Πώς είναι δυνατόν να αρθρώσει κανείς τη φράση του τίτλου, την ώρα που η εσχάτως υπερευαίσθητη κυρία Τρέμη παίρνει ένα πολύ σοβαρό ύφος κάθε βράδυ και μας λέει, για παράδειγμα, ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί με τον κ. Τόμσεν, και ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να τα βρει με τον κ. Μορς!

Μα όλα όσα λένε εδώ και τρία και πλέον χρόνια είναι ψέματα;Είμαστε υποχρεωμένοι πια να το αποδεχθούμε ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την ψυχολογία μας: Ναι, εδώ και τρία χρόνια γίνεται μια στυγνή προπαγάνδα και το σύνολο αυτών που λέγονται παραποιούν την πραγματικότητα. Για να στηθεί όμως μια ολόκληρη κατασκευή από μια πολυδιάστατη μηχανή προπαγάνδας χρειάζεται πρώτα να κατασκευαστεί μια κεντρική έννοια γύρω από την οποία να χτιστεί στη συνέχεια ολόκληρο το οικοδόμημα, που θα διαθέτει δευτερεύουσες έννοιες και θα προωθεί την «πληροφόρηση» προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η έννοια σ’ αυτήν την περίπτωση είναι η «διαπραγμάτευση».