Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μνημόνια και μνήματα:Success story του κερατά η δόση!

Hταν να πάρουμε (να πάρουν οι Δυνατοί δηλαδή) 8,1 δισ. - «παίρνουμε» 6,8 δισ.! Κι αυτό σε δόσεις, 2,5 δισ. τον Ιούλιο (αν εκτός απ’ τους σχολικούς φύλακες απολυθούν και τα σχολικά κάγκελα), 1,8 δισ. τον Αύγουστο (αν ιδιωτικοποιηθούν τα εν λόγω κάγκελα) και 0,5 δισ. τον Οκτώβριο, αν

ο κ. Κυριακομητσοτάκης αποδειχθεί δίκαιος δήμιος και ό,τι σφάζει το μαχαιρώνει! Σύνολο δηλαδή 4,8 δισ.! Μας λείπουν ακόμα δύο δισ. ώς τα 6,8 δισ. που «παίρνουμε» (αντί των 8,1 δισ.). Αυτά προέρχονται απ’ τα κέρδη τωνδανειστών μας (απ’ τα δάνεια που μας έχουν δώσει) και θα πάνε όλα τσιφ σεκλειστό λογαριασμό για την αποπληρωμή των... δανειστών μας επίσης!

Τέτοιο success story ούτε ο Γκούφυ!

Αλέξης Τσίπρας: Ιστορικό αντάμωμα για την Αριστερά και την Δημοκρατία το 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ο Αλέξης Τσίπρας

“ Φοβούνται εμάς γιατί εμείς έχουμε το πιο σημαντικό όπλο που δε μπορούν να νικήσουν. Έχουμε χέρια καθαρά, μυαλό ανοιχτό και ψυχή βαθιά. Έχουμε αγάπη για την Ελλάδα και το λαό μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν έχουμε εξάρτηση από κανένα. Δεν διεκδικούμε τίποτα για εμάς. Για αυτό και είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τα πάντα για όλους ”
Ιστορικό αντάμωμα για την Αριστερά και τον τόπο χαρακτήρισε το 1ο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον δημοκρατικό κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια "για να ξαναχτίσουμε σε στέρεα θεμέλια τη προοπτική και το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ταυτόχρονα εξήγγειλε έξι δεσμεύσεις με την οποίες η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση ακουμπώντας τόσο στις δημοκρατικές αρχές, αλλά και στις ανάγκες της κοινωνίας. "Δεσμευόμαστε για ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, για εκδημοκρατισμό στη λειτουργία των ΜΜΕ, για ριζική αλλαγή στη δημόσια διοίκηση και το κοινωνικό κράτος, για καταπολέμηση της ανεργίας και προστασία των ανέργων, για άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη φτώχεια και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας", είπε εμφατικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύνταγμα της Ελλάδας

Φωτογραφία

Ο Αξέχαστος Ηγέτης ! Ο Αντρέας ζει - αυτός μας οδηγεί!


Τελικά, ο Αντρέας είναι πανταχού παρών εξακολουθώντας να μας ενώνει και να μας χωρίζει.
Η εν ζωή πολιτική του δράση άλλα και η μετά θάνατο ιστορική του παρουσία ουδέποτε μας άφησε αδιάφορους - αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι υπήρξε ένας αξέχαστος ηγέτης! Ένας άξιος λόγου ηγέτης, όπως είναι αυταπόδεικτο, έκτος από φανατικούς οπαδούς, διαθέτει και φανατικούς αντιπάλους, ότι ακριβώς χρειάζεται για να μένει κανείς ολοζώντανος στην Ιστορία. Τους δεύτερους, τους βρήκε πρόσφατα στο πρόσωπο του χουντικού πολιτευτή, αξιότιμου κυρίου Βορίδη ο οποίος έχει καταλαγιάσει πλέον - ύστερα από την περιπλάνησή του σε όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς - στην ανεκτική ΝΔ…
Το κόμμα του «Εθνάρχη» ιστορικά όταν δεν την εξέφραζε ευθέως, διατηρούσε στενούς δεσμούς με την ακροδεξιά και τις εξτρεμιστικές εκδοχές της. Απόδειξη ότι στη νεοφιλελεύθερη (υποτίθεται) παράταξη της νυν Νέας Δημοκρατίας, τα επίλεκτα και προβεβλημένα στελέχη της αν δεν υμνούν την ναζιστική Χρυσή Αυγή, την εξωραΐζουν. Λαμπρά και ανερυθρίαστα παραδείγματα, ο πολύς Βύρων Πολύδωρας - ο οποίος επί τη ευκαιρία θα μπορούσε να τους παραδώσει μερικά μαθήματα ελληνικών ώστε να μην γρυλίζουν αλλά να ομιλούν στοιχειωδώς τα ελληνικά - τουλάχιστον σαν τους Αλβανούς μετανάστες ή τους Νιγηριανούς μικροπωλητές. Ο έτερος λαμπρός εκφραστής της νεοδημοκρατικής προσέγγισης προς το ναζιστικό (κατά τον πρωθυπουργό) εξάμβλωμα, είναι ο λαμπρός πολιτικός άνδρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας - για όσους επιθυμούν να τον τιμήσουν εκ νέου με την ψήφο τους…

Σπάστε τους τα νεύρα! Βάλτε ΕΡΤ


Ας μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα ανοιχτό σινεμά πολιτισμού και ενημέρωσης.

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στην σύγχρονη ελληνική ιστορία που το να ακούς στη διαπασών την τηλεόραση του γείτονα δεν σε ενοχλεί. Κάποιο σημαντικό γεγονός ή μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση σε κρατά προσηλωμένο και όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί δέκτες συντονίζονται.
Η ΕΡΤ μας έχει προσφέρει αρκετές τέτοιες στιγμές. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να της το ανταποδώσουμε.
Ανάμεσα στις πολλές ιδέες που ακούστηκαν, ζυμώθηκαν και εξελίχθηκαν στις ανοιχτές συζητήσεις της “πρωτοβουλίας καλλιτεχνών-διανοουμένων για ελεύθερη ενημέρωση και ελεύθερο πολιτισμό” ήταν και η δημιουργία ενός δικτύου πολιτών που θα αναλάβουν τη δημόσια προβολή του σήματος της ΕΡΤ.
Η ιδέα είναι απλή και φροντίσαμε ήδη να την μεταφέρουμε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που απάντησαν με ενθουσιασμό. Αυτό το καλοκαίρι ας ακούσουμε και ας δούμε “στη διαπασών” τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ένας απλός προτζέκτορας και ένα λάπτοπ με σύνδεση στο Ίντερνετ αρκούν για να μετατρέψουν κάθε πλατεία της Ελλάδας σε μια ανοιχτή αίθουσα προβολής.

ΚΚΕ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΤ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, κίνηση της κυβέρνησης να εκπέμψει το πρόγραμμα του λεγόμενου «μεταβατικού σχήματος» της κρατικής τηλεόρασης από ιδιωτικά στούντιο καταδικάζει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του ζητεί να ανοίξει η ΕΡΤ, χωρίς καμία απόλυση και με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

WSJ: «ΑΝΕΚΔΟΤΟ» Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


H συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ήταν το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο θα είναι η εξόφληση, γράφει η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να πάρει ποτέ πίσω τα χρήματα που δανείζει στην χώρα μας, χαρακτηρίζοντας «ανέκδοτο» τα περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και εκτιμώντας ότι πρέπει να γίνει μια…γενναία διαγραφή.

Παρά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, το ελληνικό χρέος έφθανε στο 157% του ΑΕΠ στα τέλη του 2013, ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση, ενώ ταυτόχρονα το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν στο 10% του ΑΕΠ το 2012, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 26,8% και η ύφεση εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 4,4% φέτος, επισημαίνει η Wall Street Journal.
«Όλα αυτά υπογραμμίζουν κάτι που γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ακόμη και στις Βρυξέλλες και στην Φρανκφούρτη: Η Ελλάδα δεν θα ξεπληρώσει ποτέ τα χρήματα που δανείστηκε για να σωθεί. Η παρούσα διαμάχη για το αν έχει κάνει αρκετά η Ελλάδα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων (…) είναι τελείως εκτός θέματος…αν φύγει η Ελλάδα, οι πιστωτές της από την ευρωζώνη θα χάσουν τα χρήματά τους. Οι Έλληνες και οι Γερμανοί σίγουρα το γνωρίζουν αμφότεροι.

Η ΝΕΔ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ TVE ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ


Στην εταιρεία παραγωγής που διέθεσε το στούντιο από τα οποία εκπέμπει η νέα δημόσια τηλεόραση ΕΔΤ, μετέχουν ο ΔΟΛ και ο Πήγασος των κκ. Ψυχάρη και Μπόμπολα.
Στην εταιρεία συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό και γνωστός παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει την είσοδο των εγκαταστάσεων για λόγους προστασίας.

Στην ιστοσελίδα της η TVE αναφέρει:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – Στούντιο Παιανίας

Ιστορια
Η “ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Ε.” ίδρυσε το 1975 τα Στούντιο Παιανίας. Στόχος ήταν η δημιουργία των πρώτων στούντιο παραγωγής έγχρωμων τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Σε μια εποχή που το χρώμα στην τηλεόραση φάνταζε σαν κάτι πολύ απόμακρο, κλήθηκαν οι καλύτεροι Έλληνες αρχιτέκτονες μαζί με τους πλέον καταρτισμένους τεχνικούς του εξωτερικού, για να εκπονήσουν τα αρχικά σχέδια. Οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων των Τηλεοπτικών Επιχειρήσεων βασίστηκαν σ’ εκείνες των πιο σύγχρονών στούντιο των ξένων Τηλεοράσεων και κυρίως του BBC.

Αλ. Τσίπρας: «Πλουραλιστικό και δημοκρατικό και όχι “καρτέλ” κόμμα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ»


Για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, τον νέο ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι έτοιμος «να αναλάβει την ευθύνη της ανατροπής της μνημονιακής τυρρανίας και της κομματικής φαυλοκρατίας με στόχο να αποκατασταθεί η Δημοκρατία, η εθνική ανεξαρτησία και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε «ιστορικό αντάμωμα της Αριστεράς και της Δημοκρατία».

«Ο νέος, ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει ένα σύγχρονο, πλουραλιστικό και δημοκρατικό κόμμα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό κόμμα δεν είναι αποκλειστικά μια εσωτερική υπόθεση, αλλά αποτελεί μια μείζονα ανάγκη για τα λαϊκά στρώματα». «Απορρίπτουμε την ιδέα ενός κόμματος του γραφειοκρατικού συγκεντρωτισμού, ενός κόμματος – καρτέλ. Απορρίπτουμε την ιδέα ενός κόμματος του κράτους», πρόσθεσε.

"Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και δεν θα γίνουμε ΑΡΙΘΜΟΙ!"