Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Λαφαζάνης: Μιλάμε για διαγραφή του χρέους συνολικά


- Τοποθετήθηκε υπέρ του ενιαίου κόμματος- Να βγούμε περισσότεροι και όχι λιγότεροι από το συνέδριο- Στην Ελλάδα έχει επιβληθεί η δικτατορία του ευρώ-Αντίπαλοί μας είναι η ΤρόϊκαΣτην προοπτική εξόδου της χώρας από το ευρώ αναφέρθηκε εκτενώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην ομιλία του τόνισε ότι το συνέδριο δεν γίνεται για εσωτερική κατανάλωσης και για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις συνιστώσες. "Το συνέδριό μας αφορά την κοινωνία", είπε και σημείωσε ότι γίνεται σε μια στιγμή που απολύονται χιλιάδες από το δημόσιο και διαλύεται η παραγωγική βάση. "Στη χώρα έχει επιβληθεί μια ωμή δικτατορία με μια κυβέρνηση ανδρεικέλων που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών" ανέφερε και πρόσθεσε πως πρόκειται για τη δικτατορία του ευρώ.

Η αντίπαλοί μας είναι η Τρόικα, η ΕΕ, ΕΚΤ και το ΔΝΤ" και υπογράμμισε ότι σύγχρονα μίντια είναι σύγχρονα τανκς.

"Πρεπει να βγάλουμε συμπεράσματα από το συνέδριο, χωρίς απαγορευμένες ζώνες και χωρίς κενά", είπε.

Αλέξης Τσίπρας: Ιστορικό αντάμωμα για την Αριστερά και την Δημοκρατία το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Η εισηγητική ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πρώτη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου, σήμερα 10/7/2013. Παρακολουθήστε ένα βίντεο με τα πρώτα 8 λεπτά.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αγωνιστές και αγωνίστριες της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης,
Καλώς βρεθήκαμε όλοι και όλες στο Συνέδριο της ελπίδας και της δημιουργίας.
Καλώς ορίσαμε στο ιστορικό αυτό αντάμωμα για την αριστερά και για το τόπο.
Σε ένα Συνέδριο που θα γεννήσει τον νέο ενιαίο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει, ξέρει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της μεγάλης ανατροπής αλλά και την ευθύνη της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας.
Σε ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό σταθμό, αφετηρία στη προσπάθειά μας να ξαναχτίσουμε σε στέρεα θεμέλια τη προοπτική και το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας.

H ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο κατάμεστο στάδιο του τάεκβοντο στο Φάληρο.

Το σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

1. Το συνέδριο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) αποτελεί συνέχεια και τομή στην πορεία του, η οποία ξεκίνησε ήδη από το 2000, συνεχίστηκε με την ίδρυσή του το 2004 και σφραγίστηκε με την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης για την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία χρέους και οδηγήσει στην περιθωριοποίηση τις δημιουργικές, κοινωνικές και παραγωγικές της δυνάμεις.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεμελιώνεται σήμερα ως ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς για την ενίσχυση ενός ήδη ισχυρού, πλειοψηφικού, λαϊκού ρεύματος ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα εκφράζει και θα στηρίζεται στην κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών τάξεων με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, που θα καλύπτει τις ανάγκες και θα δίνει φωνή στα ευρύτατα στρώματα των κοινωνικά, οικονομικά, μορφωτικά αποκλεισμένων, ώστε να καταστεί πραγματικότητα μια αριστερή κυβέρνηση.

Νάνος Βαλαωρίτης: Κυκλοφορεί ανάμεσά μας μία τίγρη…


Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορεί ανάμεσά μας μία τίγρη που λέγεται άγνοια. Κι αυτή η άγνοια θα μας φάει. Τα άρθρα των ελληνικών εφημερίδων αρχίζουν να μοιάζουν ολοένα πιο ανεδαφικά και παιδικά. Σαν να αναφέρονται μόνο στα αυτονόητα, και δεν μπορούν να προχωρήσουν τη σκέψη παραπέρα. Καταδεικνύουν έναν λαό που βρίσκεται μάλλον στην εφηβεία, και ακόμα δεν έχει καταφέρει να ενηλικιωθεί..." Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη, υποστηρίζοντας ότι σήμερα χρειάζεται κυρίως να... σκεφτόμαστε για "να μην βρεθούμε ξαφνικά προ απροόπτων".
"... Υπάρχει διάχυτη, επίσης, μια κουλτούρα αναίδειας καλυμμένη με φτηνή ειρωνεία. Κι αυτή την αναίδεια, την αγαπούν οι έφηβοι και τη βρίσκουν στη Χρυσή Αυγή. Η επιτυχία της Χρυσής Αυγής, οφείλεται εν μέρει σ’ αυτό. Αλλά δεν ξέρουν πολλοί, ότι αυτού του είδους η αναίδεια κρύβει απωθημένα, που δεν τολμήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε…

Οταν αυτοκτονούν οι νεαρές μητέρες… τα πάντα σβήνουν


Της Ζέζας Ζήκου
Συγκλονιστική στην αλήθεια της η χθεσινή είδηση για την αυτοκτονία της 35χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών. Ηταν η τρίτη αυτοκτονία νεαρής μητέρας το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα των Μνημονίων. Για τον εφιαλτικό αριθμό των 4.000 αυτοκτονιών και για την ανεργία που εκτινάχτηκε πάνω από το 27%, ο ρεαλιστικός μνημονιακός κυνισμός υποστηρίζει πως είναι εντελώς φυσιολογικό να σκέφτεται κάποιος ότι αυτό συμβαίνει «επειδή» το κράτος και οι πολίτες έχουν «πάρα πολλά χρέη». Εκείνο που χρειάζεται, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση μια υπερχρεωμένη χώρα, όπως η Ελλάδα, είναι περισσότερη και όχι λιγότερη εργασία. Ομως, αυτό που εφαρμόζουν οι εταίροι – δανειστές μας για να αντιμετωπίσει η χώρα μας τα χρέη είναι επιεικώς η πολιτική του παραλόγου: ποτέ άλλοτε δεν εργάζονταν τόσο λίγοι πολίτες όσοι σήμερα, ενώ οι άνεργοι πληθαίνουν συνεχώς.Σε βαρυσήμαντο άρθρο – παρέμβαση των New York Times, προειδοποιούν για «Λάθος συνταγή στην Ελλάδα». Οι New York Times αφιέρωσαν στην Ελλάδα το κεντρικό τους άρθρο, το οποίο συνυπογράφουν όλοι οι κορυφαίοι συντάκτες, 18 τον αριθμό, και στο οποίο αναλύεται το γιατί «η συνταγή για την Ελλάδα είναι εντελώς λανθασμένη». Οσο πιο αβάσιμη γίνεται η λιτότητα ως οικονομική γιατρειά, τόσο λιγότερο αμφισβητείται ως πολιτική ρητορική», τονίζουν οι New York Times, προβλέποντας ότι ο βασικός υπέρμαχός της, η Αγκελα Μέρκελ, δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της, ακόμα και μετά τις εκλογές. Και ενώ το ΔΝΤ έχει συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκάλεσε η λιτότητα στην ελληνική οικονομία, αυτό δεν έφερε κάποια αλλαγή πολιτικής ή ανακούφιση για τους Ελληνες που υποφέρουν, καταλήγουν.

Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν πρόκειται να ζητήσει πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Έκανε μία δήλωση, πρόκειται να ζητήσει να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο έναν από τους παριστάμενους σε μια συνάντηση που είχε ο Σνόουντεν με στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Σνόουντεν έλαβε την απόφαση αυτή διότι είναι αδύνατον να μεταβεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που δήλωναν έτοιμες να τον δεχθούν και του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο.
Ένας Ρώσος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε πως ο Σνόουντεν θα αιτηθεί ασύλου στη Ρωσία.
Και ο ιστότοπος WikiLeaks ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ο Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές των ΗΠΑ για κατασκοπεία διότι αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με τις εκτεταμένες παρακολουθήσεις των επικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, θα ζητήσει προσωρινά άσυλο στη Ρωσία και σχεδιάζει στο μέλλον να μεταβεί στη Λατινική Αμερική.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ποιος και γιατί «έφαγε» τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από το αξίωμα στο οποίο βρισκόταν επί 18 (!) συνεχή έτη, έχοντας αναδειχθεί στον κατά πολύ μακροβιότερο Ευρωπαίο ηγέτη; Γιατί οι συγκυβερνώντες Λουξεμβουργιανοί σοσιαλιστές απέσυραν ξαφνικά την υποστήριξή τους από τον Γιουνκέρ; Γιατί η ανατροπή του Γιουνκέρ έλαβε χώρα τώρα που ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου έχει βγει ανοικτά εναντίον της γερμανικής πολιτικής - είναι απλή σύμπτωση;

Θα το πούμε ευθύς εξαρχής: η προβαλλόμενη επισήμως εκδοχή ότι δήθεν η Βουλή του Λουξεμβούργου ουσιαστικά καθαίρεσε τον Γιουνκέρ επειδή… άφησε τις μυστικές υπηρεσίες της σπιθαμιαίας αυτής χώρας να γίνουν κράτος εν κράτει και επειδή ήξερε μυστικά που δεν τα κοινοποίησε στους βουλευτές, είναι τουλάχιστον φαιδρή και σίγουρα προσχηματική. Κατ’ αρχήν η υπόθεση – πέτρα του σκανδάλου είναι σημαντική καθώς αφορά μια περίοδο όπου το Λουξεμβούργο είχε συγκλονιστεί από μια σειρά βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε αστυνομικά τμήματα, σε ένα κολυμβητήριο, σε πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ.

ΙΔΟΥ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΖΟΥΝ



Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της «Λίμαν Μπράδερς» που σήμανε την επίσημη εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Λετονία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που οδηγήθηκε στο ΔΝΤ, ήδη από το Δεκέμβρη του 2008. Για την ακρίβεια, στην περίπτωση της Λετονίας,λειτούργησε υβριδικά το «μεικτό» σχήμα που αργότερα, στην περίπτωση της Ελλάδας, βαφτίστηκε «Μηχανισμός Στήριξης», μιας και η «σωτηρία» της Λετονίας ανατέθηκε σε ένα μηχανισμό δανειοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν, εκτός από το ΔΝΤ, και πιστωτές από την Ευρωζώνη.

Ενας από τους πρώτους όρους για τη δανειοδότηση της Λετονίας ήτανη περικοπή των δαπανών στο χώρο της Παιδείας. Το αποτέλεσμα ήταν από τα 1.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα που διέθετε η χώρα, μετά την έφοδο του ΔΝΤ να κλείσουν πάνω από 100, δηλαδή περισσότερο από το 10% των σχολείων.
Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούσαν και ως κέντρα γύρω από τα οποία κινείτο η οικονομία σε μικρές περιφέρειες και κωμοπόλεις, επέφερε απόλυτο οικονομικό μαρασμό, με σωρεία λουκέτων σε μικρά μαγαζιά, μαζική μετανάστευση και κατάργηση ολόκληρων χωριών από το χάρτη. Υπολογίζεται ότι στο πλαίσιο της «σωτήριας» πολιτικής που εφαρμόστηκε στη Λετονία, το 10% του πληθυσμού της μετανάστευσε στο εξωτερικό.

Ν.Μπογιόπουλος: “Λύση είναι η Ανατροπή” (ηχητικό)

 seisaxthiablog

Κανένα λάθος δεν έκανε κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Κανένα λάθος δεν έκανε το ΔΝΤ. Κανένα πολιτικό λάθος δεν έκανε κανένας πολιτικός εντός κι εκτός Ελλάδος.
Όλα ήταν προσχεδιασμένα είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος από το “Ριζοσπάστη” και μέλος του ΚΚΕ Νίκος Μπογιόπουλος, αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Επαναλαμβάνει πως παρά τις σκληρές θυσίες τις οποίες υποχρεώνεται να κάνει ο Ελληνικός λαός το Δημόσιο χρέος μειώθηκε μόλις 1 διασ. ευρώ και ότι η τελευταία υποδόση των 8,1 δις περνάνε - επιστρέφουν, μέσω ειδικών λογαριασμών στους φιλεύσπλαχνους δήθεν Ευρωπαίους.
Στην τελική ανάλυση είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός που μέσα από τις κρίσεις του τρέφεται χτυπώντας πρώτα τον κόσμο της εργασίας.
Σαφώς και υπάρχει θέμα Δημοκρατίας στη χώρα, όμως, θα πρέπει να σταματήσουν όχι μόνο οι υπηρέτες του μνημονίου αλλά κι όσοι καλλιεργούν αυταπάτες ότι με μεταρρυθμίσεις και σκληρή λιτότητα λύνεται το πρόβλημα. Λύση είναι η ανατροπή.

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ

Της ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ*

Ζούμε σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων δεκαετιών από τη μεταπολίτευση και μετά, ούτε σε κοινωνικό, ούτε σε οικονομικό και φυσικά ούτε και σε πολιτικό.
Σαφέστατα σε αυτό το πλαίσιο της κατάρρευσης του καπιταλιστικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, διότι εκεί θεωρώ πως βρίσκεται το κλειδί και της κρίσης που δημιούργησαν οι απεγνωσμένες προσπάθειες όλων όσοι αποτελούν τους κρίκους της αλυσίδας του κεφαλαίου, να ανασυνταχθούν ώστε να παραμείνουν αυτοί που θα καθορίζουν τις τύχες των ανθρώπων στον πλανήτη, μια μικρή χώρα ηΕλλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις του «ενδιαφέροντός τους» για να λειτουργήσει ως πειραματόζωοστην απέλπιδα προσπάθειά τους να ξαναχτίσουν με «νέο» προσωπείο τον καπιταλισμό που όμως θα είναι ακόμη πιο σκληρός απ' αυτόν που βιώνουμε.
Η χώρα μας δεν επιλέχθηκε τυχαία, βρίσκεται σε διεθνές σταυροδρόμι με συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και ανοικτά ζητήματα από παλιά, σε θέματα και εξωτερικής πολιτικής που δε θέλησαν να λύσουνεναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Άρα μια «ευάλωτη» χώρα με υποτελείς κυβερνήσεις σε εγχώρια, ευρωπαϊκά και εντέλει διεθνή οικονομικά λόμπυ, ήταν ότι καλύτερο γι' αυτούς να «παίξουν» με τους δικούς τους όρους.

Ο αναβρασμός στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δηλώσεις Βουνάτσου περί «δίδυμων

Καζάνι που βράζει όλος ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην σημερινή έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου ενώ στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Επίσης η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ οι αιρετοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ τις εντυπώσεις τις έκλεψε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Βουνάτσος –έχει εκλεγεί σαν «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ και τώρα φλερτάρει με το κόμμα του Π. Καμένου. Η δήλωση του περί «δίδυμων γεννητικών αδένων» βρήκε θέση σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

ΔΕΙΛΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ


Γιάννης Δουλφής

ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το παρακάτω κείμενο ας μη διαβαστεί ως αφορισμός προς τις δυνάμεις της αριστεράς, παρά τις αιχμηρές διατυπώσεις του, αλλά ως ύστατη κραυγή αγωνίας, πριν την έλευση της ολοκληρωτικής καταστροφής, από κάποιον που αγωνίζεται μέχρι σήμερα με όλες τις πενιχρές δυνάμεις του, στο τέρας που δυναστεύει τις ζωές μας και θα ήθελε να δει μια ελπίδα φωτός για να συνεχίσει.

Η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την αναγκαστική έξοδο του «αριστερού» μέχρι σήμερα άλλοθί της που λέγεται ΔΗΜΑΡ πρόκειται να επιταχύνει το πρόγραμμα «κοινωνικής γενοκτονίας» που έχει αναλάβει εργολαβικά από τους ξένους τοκογλύφους δανειστές και την εγχώρια υποτελή ολιγαρχία. Η ΕΡΤ δεν αποτέλεσε λάθος ή ατύχημα ή μια υπερβολή σε μια χωρίς σχέδιο πολιτική, μόνο για να τηρήσει κάποιες σκληρές μνημονιακές δεσμεύσεις που δεν είχε το χρόνο να εφαρμόσει με άλλο τρόπο.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για την πειρατική εκπομπή της «ΕΔΤ». Του Γ. Κογιάννη


Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό σου, είναι… πειρατεία! Το ξανασκέφτεσαι όμως και το αμφισβητείς. Λες, δεν μπορεί το κράτος να φέρεται ως πειρατής!!


Του Γιώργου Κογιάννη, δημοσιογράφου, πρώην Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ

Κοιτάς την οθόνη της τηλεόρασης και διαπιστώνεις πως στην Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου όλα γίνονται! Το μυαλό σου τρέχει τρεις-τέσσερις δεκαετίες πίσω και φέρνει μπροστά εικόνες από τους πειρατές ραδιοερασιτέχνες της δεκαετίας του ΄70 και του ΄80 που έστηναν τους πομπούς σε κάτι πλυσταριά ή τους τσοντοπειρατές της επόμενης δεκαετίας, που πρόβαλαν ταινίες πορνό μετά τα μεσάνυχτα, από κάτι μαγαζιά που την ημέρα πωλούσαν ψησταριές!!

Δε μένει πια, παρά να δούμε, στο νέο μόρφωμα που επιγράφεται «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» και εικόνες με τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Καψή, σε ρόλο πειρατή «Τζακ Σπάροου» με μπαντάνα στο κεφάλι και ξύλινο πόδι…

Στα χαρακώματα μετά τους εργαζόμενους και οι Δήμοι



Φωτογραφία: Φίλιππος Μεσσίνης/FosPhotos

Να κλείσουν όλοι οι Δήμοι, τη Δευτέρα και την Τρίτη και να παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα προτείνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, στην αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Ήδη έγινε γνωστό ότι αύριο το πρωί οδήμαρχος Ηγουμενίτσας και τα περισσότερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα καταθέσουν τις παραιτήσεις τουςστο υπ. Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ. Στο μεταξύ, στην απόφαση να κατεβάσει ρολά σε όλες τις υπηρεσίες εκτός από αυτές της κοινωνικής πρόνοιας έως την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισε τοδημοτικό συμβούλιο της Αθήνας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Πρόταση για παραίτηση όλων των δημάρχων

Να κλείσουν όλοι οι Δήμοι, τη Δευτέρα και την Τρίτη και να παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων και τις άλλες, που αναφέρονται σε ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα προτείνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, στην αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Επεισοδιακή η «κάθοδος» Βενιζέλου στην Κρήτη


Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos

Εν μέσω αντιδράσεων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η «κάθοδος» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλουστην Κρήτη. Σε ομιλία που παρέθεσε τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα. Για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν ως διοικητική αστυνομία στο υπ. Δημόσιας Τάξης και να συνδράμει τους Δήμους. Τέλος αναφερόμενος στον μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα flashnews.gr καιcretalive.gr στο Αρκαλοχώρι όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο κ. Βενιζέλος, συγκεντρώθηκαν από νωρίς εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, οι οποίοι κρατώντας μαύρες σημαίες διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους εμπόδιζαν να πλησιάσουν το χώρο όπου θα μετέβαινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

9 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!


ΤΑ ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΙ ΡΕΝ ΣΤΟ Ν.ΧΟΥΝΤΗΠερισσότερα από 2 δις ευρώ πάνω από τα προϋπολογισθέντα, κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς!Αυτό αποκαλύπτεται από την απάντηση του Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, σε σχέση με το μέγεθος της επιβάρυνσης που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά τη μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς. Στην απάντηση του ευρωπαίου Επίτροπου αναδεικνύεται το τραγικό γεγονός ότι, εν μέσω κρίσης, η ελληνική οικονομία «αποζημιώνει» την Τράπεζα Πειραιώς για τη μεταβίβαση της Αγροτικής, δίνοντάς της και επιπλέον «αέρα» μερικών δις ευρώ!
Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής επεσήμαινε, με συγκεκριμένα στοιχεία ότι, «Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 9 δισεκατομμύρια ευρώ». Την άποψή του αυτή, υποστήριζε εξηγώντας ότι, στο επίσημο ποσό των 7.470.717.000 ευρώ που προέκυπτε από τη διαφορά ενεργητικού και παθητικού κατά την οριστική αποτίμηση της ΑΤΕ στις 28-1-2013, δεν είχαν συνυπολογισθεί «570.000.000 ευρώ για αύξηση κεφαλαίου, 300.000.000 ευρώ από το κέρδος της πώλησης των ομολόγων στο ελληνικό Δημόσιο, 200.000.000 ευρώ από την υπεραξία των μετοχών της ΑΤΕ που μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και μέρος των προβλέψεων της ΑΤΕ, το σύνολο των οποίων στις 30-6-2012 ήταν 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ».