Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ήπειρος: ''Οι δραπέτες μπαινοβγαίνουν στην Αλβανία'' - Τι αποκαλύπτει ο θείος του Μάριαν Κόλα!


ΦΩΤΟ από epirusgate


Ο θείος του επικεφαλής των δραπετών μιλάει σε αλβανική εφημερίδα και αποκαλύπτει... - Τι λέει για τη διαφυγή των δραστών, την επιστροφή τους στην Ελλάδα και τον Αλκέτ Ριζάι...
Την ώρα που οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές χτενίζουν τα βουνά του Σουλίου, την περιοχή της Ντουσκάρας και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό τους, γινόταν στην Αλβανία, η κηδεία των Eντισον και Φλαμούρ Λίκα που έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήρη Πέτρουλα την Τρίτη (16/7)


Την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 8 μμ θα γίνει εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήρη Πέτρουλα στον χώρο που αφαιρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, στην διασταύρωση των οδών Εδουάρδου Λω και Σταδίου στο ξενοδοχείο “Esperia”.
Την εκδήλωση καλούνται να τιμήσουν φίλοι και σύντροφοι, συμφοιτητές, συναγωνιστές, δημοκράτες και η «γενιά του 1-1-4». Το έργο φιλοτέχνησε και πάλι ο γλύπτης και καθηγητής ΑΣΚΤ Γιώργος Χουλιάρας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Καρατζάς, φίλος του Σωτήρη Πέτρουλα και εμπνευστής της εκδήλωσης.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σ. Πέτρουλα είχαν γίνει στις 21 Ιουλίου 2005. Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε το 1943μ σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ και αργότερα προσχώρησε στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Την 21η Ιουλίου 1965 συμμετείχε σε διαδήλωση φοιτητών στην Αθήνα, την οποία η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει κάνοντας χρήση γκλομπ και δακρυγόνων. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ο Σωτήρης τραυματίζεται στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά και λίγες ώρες αργότερα διαπιστώνεται ο θάνατός του. Το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έκανε λόγο για θάνατο που προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δακρυγόνου. Η κηδεία του στη συνέχεια πήρε τη μορφή διαδήλωσης. 47 χρόνια μετά, το μήνυμα της θυσίας του Σωτήρη είναι πάντα ζωντανό και επίκαιρο.

Πηγή: avgi.gr

Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας με 74%


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Με την υπερίσχυση του Αλέξη Τσίπρα και της «προεδρικής πλειοψηφίας», όπως άλλωστε αναμενόταν, τελειώνει το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη με συντριπτικό ποσοστό 74,08% πρόεδρος του ενιαίου πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ με την ανάδειξη και των 200 μελών της Κεντρική Επιτροπής. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η καταμέτρηση των ψήφων.

Στις διαδικασίες συμμετείχαν 6 ψηφοδέλτια, ενώ – πλην του Αλέξη Τσίπρα - υπήρχαν δύο ακόμη υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου: η υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σίσσυ Βωβού και ο σύνεδρος Πάνος Ηλιόπουλος.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την προεδρία έχουν ως εξής:
Εγγεγραμμένοι 3430
Ψήφισαν 3412
Έγκυρα 3344
Άκυρα 68
Λευκά 688

Έλαβαν:
Αλέξης Τσίπρας 2477 - 74,04%
Σίσσυ Βωβού 157 - 4,69%
Πάνος Ηλιόπουλος 22 - 0,6%

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ !...

Η Εποχή των Μαμούχαλων*. του Καρτέσιου


Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται ότι ζούμε την εποχή της μεγάλης χαύνωσης. Πώς λέμε «η εποχή των παγετώνων» και «η εποχή των δεινοσαύρων», ε… έτσι κι εμείς θα μείνουμε σαν «η εποχή των μαμούχαλων» που τους κλωτσούσαν και δεν αντιδρούσαν.
Βγαίνει ο Κυριάκος του Μητσοτάκη και δηλώνει μέσα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι «Η χώρα δεν χρεοκόπησε λόγω των τραπεζών της, αλλά επειδή δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα σπάταλο πελατειακό κράτος που συγκροτήθηκε έτσι από τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο» κι εμείς οι μαμούχαλοι ξεψειρίζουμε ατάραχοι τις μασχάλες μας. (Βασική υπενθύμιση: Τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ).
Από πού να ξεκινήσεις με αυτή την ομολογία και πού να τελειώσεις; Βασικά να ξεκαθαρίσουμε ότι «πελατειακό κράτος» δεν είναι μόνο ένα κράτος που διορίζει τους ψηφοφόρους του στο Δημόσιο, αλλά ένα Κράτος που εκτός από τους διορισμούς στηρίζει ομάδες ειδικών οικονομικών συμφερόντων, δίνει δουλειές σε εταιρείες που ανήκουν σε χρηματοδότες βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών κομμάτων, αλλά και γενικά ζει μέσα στη διαφθορά και την αναξιοκρατία, εντελώς ανεξέλεγκτο από τη Δικαιοσύνη.

Guardian: Ο Σνόουντεν μπορεί να γίνει ο εφιάλτης των ΗΠΑ


Πόσα γνωρίζει ο Σνόουντεν;

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν γνωρίζει επικίνδυνες πληροφορίες που θα μπορούσαν να γίνουν "ο χειρότερος εφιάλτης" για τις ΗΠΑ αν αποκαλυφθούν, δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ένας δημοσιογράφος που γνωρίζει το περιεχόμενο των πληροφοριών.

Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο δημοσιογράφος της Γκάρντιαν που δημοσίευσε πρώτος τις πληροφορίες που του διοχέτευσε ο Σνόουντεν, είπε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτική στον τρόπο αντιμετώπισης του πρώην τεχνικού συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
"Ο Σνόουντεν έχει στην κατοχή του αρκετές πληροφορίες για να βλάψει την αμερικανική κυβέρνηση μέσα σε ένα λεπτό από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στο παρελθόν", είπε ο Γκρίνγουολντ στη συνέντευξή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion.
"Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να γονατίζει και να προσεύχεται να μη συμβεί τίποτα στον Σνόουντεν, γιατί αν κάτι του συμβεί, όλες οι πληροφορίες θα αποκαλυφθούν και θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της".

Βαρουφάκης: Μη βιώσιμο το χρέος και θα κουρευτεί είτε το θέλει η Μέρκελ είτε όχι


Τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο εξέφρασε ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, επισημαίνοντας ότι «θα κουρευτεί είτε το θέλει η κυρία Μέρκελ είτε όχι».

«Το θέμα είναι πώς θα γίνει. Θα γίνει έτσι όπως συνέβαινε στο παρελθόν, με τα διάφορα PSI που αποδείχθηκαν τοξικά και έριξαν νερό στον μύλο της κρίσης, ή θα γίνει με έναν τρόπο που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα;» σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο γνωστός οικονομολόγος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει δύο φόρες εκτιμώντας ότι θα υπάρξει και τρίτη χρεωκοπία είτε μέσα από επιμήκυνση με μηδενικά επιτόκια είτε μέσα από κούρεμα. «Και αυτή δεν θα είναι λυτρωτική και θεραπευτική ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρωζώνη», ανέφερε.
«Δύο πράγματα μπορούν να κάνουν οι χώρες της Ευρωζώνης για να αναπτυχθούν. Η μία είναι να φύγουν από το ευρώ, να πάθουν ένα μεγάλο πατατράκ και μετά από ένα-δύο χρόνια να αρχίσουν να αναπτύσσονται πάλι. Η άλλη είναι -και αυτή προκρίνω εγώ- η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία έχει την δυνατότητα να γίνει η βάση του new deal της Ευρώπης».

Τσούχτρες. Του Πιτσιρίκου


Στην ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα, το Φόρεϊν Όφις κάνει αναφορά στις τσούχτρες που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες. Οι Βρετανοί τουρίστες ενημερώνονται για την ύπαρξη πολλών μεδουσών φέτος στην Μεσόγειο και καλούνται να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών.

Δεν ξέρω αν έχει πολλές τσούχτρες φέτος στις ελληνικές θάλασσες αλλά εγώ, σε πολλές διαφορετικές θάλασσες, δεν συνάντησα ούτε μία. Μπορεί να με αποφεύγουν. Ή να με σέβονται.

Πάντως, η ύπαρξη πολλών μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες αντισταθμίζεται από την πλήρη απουσία Ελλήνων από τις ελληνικές θάλασσες.
Οπότε, το Φόρεϊν Όφις θα μπορούσε να προειδοποιεί μεν τους Βρετανούς τουρίστες πως υπάρχουν πολλές μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες αλλά, παράλληλα, να τους ενημερώνει πως φέτος στις ελληνικές θάλασσες υπάρχει το θετικό στοιχείο ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες.

Άλλα τα μάτια του αναρχικού και άλλα της κουκουβάγιας

Ως άκρως υπερβολικό κρίνεται από νομικούς κύκλους το ποσόν των 30.000 ευρώ που όρισε ως εγγύηση το Συμβούλιο Εφετών για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, την ώρα που σε άλλες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη έχει φερθεί με περισσή επιείκεια σε κατηγορούμενους με ξεχωριστή οικονομική επιφάνεια ή σε πρόσωπα που κατηγορούνταν για οικονομικά εγκλήματα εκατομμυρίων ευρώ.
Αναπόφευκτες λοιπόν οι συγκρίσεις με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποφυλακίσεων, όπως αυτή του Λάκη Γαβαλά, που πριν λίγες ημέρες πέρασε το κατώφλι των φυλακών του Κορυδαλλού καταβάλλοντας το ποσό των 2.000 ευρώ.

Ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, που κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ, είχαν αφεθεί προ μηνών τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power. Να θυμίσουμε πως οι κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί, αφορούσαν τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς οι δυο εταιρείες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο το τέλος ακινήτων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που εισέπρατταν από τους πελάτες τους.

Λουκέτο & ένταση στους δήμους

Τριήμερο λουκέτο στους δήμους της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων αλλά και την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Παρατηρητηρίου για την Αυτοδιοίκηση.


Οι κοινωνικές υπηρεσίες και η καθαριότητα θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από την Τρίτη που είναι ημέρα γενικής απεργίας.

Η πλειονότητα των δημάρχων έθεσε στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει αποδεκτά τα αιτήματα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ κάνει λόγο για αντισυνταγματική προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω του Παρατηρητηρίου να υποκαταστήσει τα όργανα της Αυτοδιοίκησης με επιτρόπους. Η ΚΕΔΕ ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ διεκδικεί να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού στους δήμους.

Στυγνοί κι ανόητοι


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Μας λένε συνεχώς για αναδιάρθρωση του κράτους. Για το πολιτικό θάρρος που διαθέτουν να αλλάξουν την κρατική μηχανή και να τη μετατρέψουν από βαλκανική Yugo σε γερμανική Μερσεντές. Και για το σχέδιο, κυρίως γι” αυτό, που έχουν εκπονήσει, έτσι που η μεγάλη μεταρρύθμιση του κράτους να προχωρήσει και να αποδώσει.

Ποιον δουλεύουν αλήθεια; Υπάρχει έστω και ένας ανάμεσά μας και ανάμεσά τους που να πιστεύει αυτές τις απίστευτες ανοησίες; Διότι, εντάξει, το κράτος χρειάζεται μεταρρύθμιση, επανίδρυση, βαθιές αλλαγές και πλατιές μεταρρυθμίσεις. Πού είναι ο οδικός χάρτης αυτών των μεταρρυθμίσεων; Πού είναι το σχέδιο; Εκτός αν αποτελεί σχέδιο η επέλαση του στυλ όποιον πάρει ο χάρος, μέχρι να πάρουμε τη δόση, και μετά γαία πυρί μιχθήτω. Διότι περί αυτού πρόκειται. Δεν μιλάμε για μεταρρύθμιση, μιλάμε για κυνηγούς κεφαλών.

Θα μας κάψει αυτός ο Τσελεμεντές


Του Κώστα Βαξεβάνη

Η Αστυνομία κατέσχεσε «βιβλία αναρχικού περιεχομένου» , όπως ανακοίνωσε μετά από επιχείρηση που έκανε σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη που ανήκε σε ύποπτους για τρομοκρατία. Καταλαβαίνω γιατί ίσως προχώρησε σε κατάσχεση των βιβλίων όπως και άλλων αντικειμένων. Θα προσπαθήσει μέσα από την ανάλυσή τους, να προχωρήσει σε συμπεράσματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί ανακοινώνει το περιεχόμενο των βιβλίων: «αναρχικού περιεχομένου».

Σε παρόμοιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε άλλες «γιάφκες», δεν θυμάμαι να υπήρξε ανακοίνωση στην οποία να λέει ότι κατασχέθηκαν βιβλία φασιστικού περιεχομένου όπως «ο Αγών μου» του Χίτλερ. Ή το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» που έχει βρεθεί σε πολλά από τα ορμητήρια των τραμπούκων που συλλαμβάνει συχνά από το χώρο της «δεξιάς τρομοκρατίας». Άσε που αυτοί με βόμβες, όπλα, και εκρηκτικά δεν είναι τρομοκράτες αλλά εγκληματικές ομάδες. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.
‘Αρα λοιπόν η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον συγκεκριμένο τύπο των αναρχικών βιβλίων-ευρημάτων, γίνεται εξαιτίας της πίστης που έχει πως αυτά τα βιβλία, είναι ενοχοποιητικά και επικίνδυνα. Πως βιβλία δηλαδή, τμήμα της Παγκόσμιας γνώσης, που κυκλοφορούν σε τελευταία ανάλυση νόμιμα, αποτελούν ενοχοποιητικά στοιχεία. Και αυτό το αποφασίζει κάποιος αστυνομικός, όπως κάποτε το αποφάσιζε κάποιος λογοκριτής της εφταετίας ή οι ορδές του Χίτλερ που έκαψαν «άχρηστα και επικίνδυνα» βιβλία τον Μάιο του 1933.

Μεθόδευση αλλοίωσης της νομικής τάξης


Στη νέα νομοθετική σούπα, που είθισται να ονομάζεται Πολυνομοσχέδιο, υπάρχει μια διάταξη, που στο όνομα της καλής λειτουργίας, ευρρυθμίας, και διαφάνειας του ΤΧΣ, απαλλάσσει τα διευθυντικά στελέχη και τους συμβούλους του από κάθε αστική, ποινική και οποιαδήποτε άλλη ευθύνη.

Πριν από λίγο καιρό σε κάποιο άλλο πολυ- ή ολιγο-νομοσχέδιο, δεν έχει σημασία, υπήρχε παρόμοια πρόβλεψη, η οποία αφορούσε στην απαλλαγή από κάθε αστική και ποινική ευθύνη των διευθυντικών στελεχών, και των συμβούλων εκείνων των τραπεζών οι οποίες μέχρι χτες που λέει ο λόγος, δεν προλάβαιναν να διοχετεύουν στα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πακτωλούς δανείων για να έχουν τα τελευταία να πορεύονται, αφ' ης στιγμής είχαν στερέψει οι κρουνοί ευεργετών όπως η Siemens, Mann, Ferrostahl κ.ά. Το ότι μετά από λίγο καιρό έσκασε το μυστικό ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν γύρω στα 100 εκ. "μέσα" δεν μπορεί να εκληφθεί ως τυχαίο γεγονός.

Ενώ, μέσα στον περασμένο χρόνο, αν θυμάμαι καλά, είχαν τεθεί με νομοθετική διάταξη σε καθεστώς ασυλίας και όλα τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ.