Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: «ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»


Αντιτίθεται η ΔΗΜΑΡ με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η πολιτική χωρίς σχέδιο και στρατηγική φαίνεται πως αποτελεί τακτική της κυβέρνησης ακόμα μια φορά και βρίσκει έδαφος στην κινητικότητα των υπαλλήλων. Ατυχής εφαρμογή αυτής της κινητικότητας αποτελεί η διαθεσιμότητα μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Με δεδομένο ότι προσφάτως μετακινήθηκαν στο συγκεκριμένο υπουργείο 620 υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες (πολιτική αεροπορία, ΕΑΣ κλπ.) παρόλο που δεν υφίσταντο κενές οργανικές θέσεις, καλείται σήμερα το Υπουργείο να θέσει σε διαθεσιμότητα 500 μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου, οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο αντικείμενό τους με απασχόληση σε αυτό πλέον των 20-25 ετών.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΡΙΣΙΜΟΣ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) κάνοντας τις παρακάτω δηλώσεις:

“Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να κουβεντιάσουμε με τα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση, την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ, τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, μετά από την εφαρμογή καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, που σημαίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών, που σημαίνουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων, που σημαίνει διάλυση της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με δυο λόγια η χώρα προχωρά ολοταχώς με μια καταστροφική πολιτική, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, στην απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και σε νέες μειώσεις μισθών.

Και όλα αυτά προκειμένου να παίρνουμε κάποιες δόσεις, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -το 98% από τα χρήματα που έχουμε πάρει- πηγαίνει σε τράπεζες και σε αποπληρωμή προηγούμενων δανείων. Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας, να βάζει φωτιά στην ελληνική κοινωνία και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να την κοιτάμε.

ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ: ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


“Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει”, δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.

Υποστηρίζει δε ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.
«Αλλάξτε ρότα!», καλεί τους Ευρωπαίους ο Αμερικανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung και προτείνει τη δημιουργία κοινωνικού συμφώνου, το οποίο θα αμβλύνει την ένδεια.
«Η Ευρώπη θα εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό. Οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να θέσουν την κρίση υπό έλεγχο.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση, την Παρασκευή το απόγευμα κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία, με την οποία με ΠΔ θα δίνεται η δυνατότητα να καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες, καθώς και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και να οδηγούνται στην απόλυση οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Πρόκειται για ένα νομοθετικό έκτρωμα που θα αποτελέσει ένα μόνιμο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης, με το οποίο, παρακάμπτοντας ακόμα και το ίδιο το κοινοβούλιο, θα καταργούνται υπηρεσίες του δημοσίου και θα απολύεται προσωπικό για να υλοποιηθούν οι μνημονιακοί στόχοι.
Γίνεται πλέον φανερό σε όλους ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση των υπηρεσιών, που παρέχουν βασικά κοινωνικά αγαθά, θα βάλει λουκέτο σε Νοσοκομεία, Σχολεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων με αποτέλεσμα οι πολίτες, ενώ πληρώνουν ακριβά, να στερούνται την πρόσβαση σε αυτά.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τις δυσκολίες της περιόδου και να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος των εργαζομένων. Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει αυτή την πολιτική και καλεί όλους τους εργαζόμενους, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νέο νομοθετικό έκτρωμα και να συμμετέχουν στις δράσεις και κινητοποιήσεις που θα οργανώσουν τα συνδικάτα..

Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.

 Του Γιώργου Αναδρανιστάκη

Έχουμε κι εμείς βάσανα, παιδί μου, έχουνε όμως και οι πλούσιοι, μου έλεγε η φουκαριάρα η μάνα μου.
Τι βάσανα, ρε μάνα, εγώ όλο σε κάτι βίλες και σε κάτι λιμουζίνες τους βλέπω στις ταινίες.
Ναι, αλλά στις ταινίες τις πλούσιες, τη Χρονοπούλου και τη Ναθαναήλ, που είναι κομψές και λυγερές, τις μαρκαλεύει στο τέλος ο μπουζουκτσής Παπαμιχαήλ της δεύτερης περιόδου, με το ορθάνοιχτο λαμέ πουκάμισο, τις τρίχες που ήταν σαν τους κέδρους του Λιβάνου και τον χρυσό σταυρό, που αν τον έπαιρνε στον ώμο του ο Σίμων ο Κυρηναίος, θα τον επέστρεφε πάραυτα στον Ιησού.
Όντως, δεν είναι και λίγο να είσαι πλούσια και να σε μαρκαλεύει ο ύστερος Παπαμιχαήλ, αν και εδώ που τα λέμε και ο εργοστασιάρχης Κωσταντάρας που του βάτεψε την Κόρη του τη Σοσιαλίστρια ο πρώιμος Παπαμιχαήλ, δεν ήταν και ο ευτυχέστερος των ανθρώπων.

Αχ, τελειωμό δεν έχουνε τα βάσανα των πλουσίων. «Όποιος δεν έχει παντρέψει κόρη, δεν έχει χτίσει σπίτι και δεν έχει στήσει off shore, δεν ξέρει τι είναι πόνος», λέει ο σοφός λαός και τι να πει κι ο Ρέστης που είχε 251 off shore αδήλωτες.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Εταιρεία για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, «επ’ ωφελεία τόσο των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων όσο και του Ελληνικού Δημοσίου» συστήνουν το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, οι μετοχές της οποίας δεν μπορούν να μεταβιβαστούν, θα είναι πενταμελές και θα ορίζεται με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων για θητεία πέντε ετών.
Ένα μέλος υποδεικνύεται από το υπουργείο Οικονομικών, ένα από το υπουργείο Παιδείας και τα υπόλοιπα τρία από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα προέρχονται πάντα από τα τρία μέλη του Δ.Σ. που θα υποδεικνύει η Εκκλησία.
Οι βασικοί τρόποι εκμετάλλευσης των ακινήτων της Εκκλησίας θα είναι η εκμίσθωση και η παραχώρηση, ολιγόχρονη ή μακροχρόνια, της χρήσης ή της εκμετάλλευσής τους σε τρίτους.
Αντιθέτως, απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ακινήτων μέσω της μεταβίβασης εμπράγματων δικαιωμάτων επ’ αυτών, όπως για παράδειγμα είναι η κυριότητα.
πηγή: skai.gr

Επέμβαση των ΜΑΤ στον Υμηττό για τον πομπό της ΕΡΤ


Δεκάδες πολίτες αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στον Υμηττό και άνοιξαν τον πομπό της ΕΡΤ, η οποία άρχισε να εκπέμπει από τη συχνότητα 21.
Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες», οι πολίτες επιχείρησαν να συνδέσουν τον πομπό αλλά σε χρόνο ρεκόρ στο κέντρο εκπομπής ανέβηκε η αστυνομία και ακολούθησαν τα ΜΑΤ.
Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του κινήματος Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Διαβάστε επίσης για το θέμα:
Στις 2.400 οι αιτήσεις για τη μεταβατική ΕΡΤ
Οριστική διαγραφή Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ