Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Γαμώ τον ΦΠΑ μου μέσα


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Φαίνεται ότι τον παραλογισμό της ασυδοσίας τον διαδέχεται ο παραλογισμός της προσπάθειας για συμμάζεμα.
Αυτό το κράτος, με άλλα λόγια, αδυνατεί να λειτουργήσει λογικά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, παραλογίζεται. Τον τελευταίο καιρό οι επαγγελματίες της εστίασης έριξαν όλα τους τα δεινά στον ΦΠΑ. Πράγματι, το 23% ήταν υπερβολικό και απαγορευτικό για την πραγματική δυνατότητα της οικονομίας μας. Κατόπιν, η μείωση του ΦΠΑ έγινε εθνικό - πατριωτικό ζήτημα. Από τη μείωσή του έμοιαζε μερικές φορές να εξαρτάται η επιβίωση του έθνους. Τόσο μεγάλη σημασία δόθηκε από ΜΜΕ και κυβέρνηση! Έπειτα από αγωνιώδεις και κοπιώδεις προσπάθειες, ο ΦΠΑ τελικά μειώθηκε. Ωστόσο, τώρα έχουμε άλλο πρόβλημα, γιατί στην Ελλάδα η οποιαδήποτε λύση δημιουργεί ένα νέο πρόβλημα. Το αν η μείωση του ΦΠΑ περάσει στον καταναλωτή. Όχι μονό δεν περνά, αλλά όλοι εκείνοι που ισχυρίζονταν στα χαρακώματα ότι η αύξηση ήταν ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις τους, τώρα λένε ότι είναι ταφόπλακα να περάσουν τη μείωση στους καταναλωτές γιατί δεν βγαίνουν και είχαν απορροφήσει οι ίδιοι τον ΦΠΑ. Εδώ εδράζεται και αρχίζει ο νεοελληνικός παραλογισμός και η πηγή κάθε μας κακοδαιμονίας.

Σε απόγνωση ασφαλισμένος καρκινοπαθής που δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακα του από το ΕΣΥ

  Σε τέλμα ασθενείς και Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού με συνεχή περιστατικά πολιτών που μένουν χωρίς πρόσβαση στις θεραπείες τους και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επισυνάπτονται, επιβεβαιώνεται πως ο καρκινοπαθής ασθενής ενώ είναι ασφαλισμένος δεν καλύπτεται από το Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, και έκανε τη διάγνωση της νόσου.
Πιο συγκεκριμένα 53χρονος καρκινοπαθής ασθενής με βιβλιάριο της πρόνοιας (είναι ασφαλισμένος δηλαδή) αδυνατεί να βρει, τα κρίσιμα για την ζωή του, φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας.. Έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το συγκεκριμένο περιστατικό καλείται το Υπουργείο να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου ασθενή.

H Μεσόγειος Φλέγεται! Του Γιώργου Στάμκου

Η Μεσόγειος υπήρξε κάποτε λίκνο πολιτισμών, που επηρέασαν καθοριστικά την πορεία της ανθρωπότητας. Η αρχαία Αίγυπτος, η Φοινίκη, η Ελλάδα και η Ρώμη -όλες τους μεσογειακές δυνάμεις- έβαλαν, λιγότερο ή περισσότερο, τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού, ο οποίος στην εποχή μας έγινε παγκόσμιος. Οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και ειδικά ο Χριστιανισμός ήταν ένα κατεξοχήν τέκνο του “μεσογειακού κόσμου”, που απλώθηκε στη συνέχεια στην βόρεια και ανατολική Ευρώπη κι ακολούθως στον υπόλοιπο κόσμο. Του Γιώργου Στάμκου
Το Ισλάμ έγινε ισχυρή δύναμη και παγκόσμιας εμβέλειας πολιτισμός μόλις βγήκε από τις αραβικές ερήμους κι εξαπλώθηκε προς τις ανατολικές και νότιες ακτές της Μεσογείου. Στην ακμή της, τον 9ο μ.Χ. αιώνα, η ισλαμική αραβική αυτοκρατορία έλεγχε το 75% της μεσογειακής λεκάνης. Στη συνέχεια οι χριστιανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την ιβηρική χερσόνησο και τα μεγάλα νησιά της Μεσογείου από τους Άραβες (11ος -15ος αι.) αλλά απώλεσαν επί πέντε αιώνες τον έλεγχο των Βαλκανίων, που αποτέλεσε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συγκεντρώθηκε η εγγύηση του Κώστα Σακκά


Τη συγκέντρωση του ποσού της εγγύησης του Κώστα Σακκά ανακοίνωσαν οι αλληλέγγυοι του κατηγορούμενου για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, που κρατήθηκε προφυλακισμένος για 31 μήνες.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκε το ποσό των 30.206 ευρώ με την τελευταία καταμέτρηση που έγινε την Παρασκευή 2 Αυγούστου, ενώ από το ειδικό κουτί που υπήρχε στο «Κ ΒΟΞ» συγκεντρώθηκαν 8.146 ευρώ.

Πηγη:efsyn.gr


ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 902 TV ΚΑΙ ΤΟΥ 902 AΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM


Έντονη η φημολογία στην αγορά των media ότι άλλαξαν χέρια τόσο ο 902 TV όσο και ο 902 Aριστερά στα FM.
Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, όλοι οι εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν και στη συνέχεια θα απασχοληθούν σε άλλες κομματικές εταιρείες, καθώς ο νέος αγοραστής φέρεται αποφασισμένος να ξεκινήσει δραστηριότητες τον Σεπτέμβριο άνευ βαρών και υποχρεώσεων.
πηγή: enet.gr

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΛΕΕΙ Ο Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Την εκτίμηση ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει», πως «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε εντελώς ανεφάρμοστα μέτρα» και για το λόγο αυτό «δεν πρέπει να αποκλείονται νέα μέτρα», εκφράζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Επενδυτής, ο Φώτης Κουβέλης σημειώνει ότι «δεν μποροεί να αποκλειστεί ένα ατύχημα» για την κυβέρνηση, λόγω της αντίδρασης των βουλευτών που την στηρίζουν.
Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, παρατηρώντας πάντως ότι αυτή δεν μπορεί να «ταυτίζεται με την συντηριτική πολιτική· δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόικας».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν τα λάθη αυτά και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής».

«ΚΟΚΚΙΝΟΣ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ: ΟΙ ΕΞΙ ΚΡΥΦΕΣ «ΒΟΜΒΕΣ» ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 kartesios

Καυτό φθινόπωρο αναμένει την κυβέρνηση καθώς, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της η Real News, το Σεπτέμβριο η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η Real News, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει “έξι βόμβες”:

• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
• Μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
• Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
• Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
• Μαχαίρι στα εφάπαξ τουλάχιστον 20%
• Νέο πρόγραμμα κινητικότητα για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μόρς δηλώνει ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους”.

Ζωή μέσα από τα σκουπίδια...



Ζωή μέσα από τα σκουπίδια...

Μεσήλικη και καλοντυμένη η κυρία Ευγενία γεμίζει και αυτή τις σακούλες της με τα «ρετάλια» της λαϊκής αγοράς. «Προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα με τα ελάχιστα μεροκάματα του συζύγου μου. Οι ημέρες που δεν υπάρχει τίποτα για φαγητό στο τραπέζι αυξάνονται. Οι κόρες μας είναι άνεργες εδώ και χρόνια. Ευτυχώς, όλο και κάτι βρίσκω στο τέλος της λαϊκής. Δυσκολεύομαι να χωνέψω την κατάντια μας. Τσιμπιέμαι και αναρωτιέμαι εάν όλα αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Η κατάσταση μας είναι δυστυχώς απολύτως πραγματική» λέει η κ. Ευγενία.
Η σύνταξη δεν φτάνει ούτε για τα φάρμακα...
Ο 70χρονος κύριος που σέρνεται ανάμεσα στους πάγκους της λαϊκής μοιάζει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», με ξωτικό. Οι κινήσεις του είναι οριακά αργές, στο όριο της ανθρώπινης κινητικότητας.