Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η αλήθεια βρίσκεται στο διαδίκτυο.. σε κοινή θέα... όλα παίζουν ως τον Οκτώβριο του 2013


Στα διεθνή fora οι τροικανοί είναι ανθρώπινοι και ειλικρινείς και λένε ξεκάθαρα και δημόσια τις απόψεις τους. Αντίθετα οι κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ φροντίζουν να κρύβουν την αλήθεια ή να την παραμορφώνουν. Διαβάστε λοιπόν σε μετάφραση τι λέει ο κος Thomsen της τρόικας για την σχέση του με την σημερινή κυβέρνηση και το χρηματοδοτικό κενό :
.ΕΡΩΤΗΜΑ : Εντάξει, και στην δεύτερη ερώτηση δεν έχουν στο ΔΝΤ ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν η σημερινή πλειοψηφία χάσει την πλειοψηφία της;

MR. THOMSEN: Εμείς δεν ασχολούμαστε με ένα υποθετικό σενάριο. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση συνεργασίας με την παρούσα κυβέρνηση και σ' αυτό είναι που επικεντρωνόμαστε. (1)
......

EΡΩΤΗΜΑ: Η ερώτησή μου αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης. Όταν κοιτάzετε στο μέλλον προς το τέλος της δεκαετίας, βλέπετε καμία ανάγκη για κάποιου είδους αναδιάρθρωσης του χρέους ή για αύξηση απομείωσης του χρέους?

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του ΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ*

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει ως κίνημα στη χώρα μας, σχετικά με τον οριζόντιο συντονισμό δράσεων. Έτσι καταφέραμε στην προηγούμενη φάση να ανατρέψουμε συσχετισμούς στο εσωτερικό του σ.κ. αλλά και να αντικρούσουμε πλευρές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Προφανώς όχι με επάρκεια. Και όχι μόνο με υπαιτιότητα των «πουλημένων ηγεσιών» αλλά και εξαιτίας των ενδογενών, ίσως και δομικών ανεπαρκειών μας.

Εδώ και λίγους μήνες έχουμε εισέλθει σε νέα φάση, προφανώς πολύ πιο ακραία και επιθετική ως προς τη συμπεριφορά της, πολύ πιο ακραία και επιθετική ως προς τον επιδιωκόμενο στόχο, και με το λαό μας κουρασμένο, εξουθενωμένο απογοητευμένο αλλά πιο έμπειρο και κυρίως πολύ πιο οργισμένο.

Ως σ.κ. πρέπει να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες, πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, για να μην καταγραφούμε ως νεκρά υπολείμματα χαμένων ευκαιριών.

Όραμά μας δεν είναι η γερμανική Ευρώπη αλλά η κοινή Ευρώπη, το κοινό σπίτι όλων των λαών



http://left.gr

Αποσπάσματα συνέντευξης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό RUSSIA24

Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής μιας σκληρής λιτότητας, το χρέος έχει εκτοξευθεί.

Καταρχάς, πρέπει να σας πω ότι όλα τα χρήματα που έχουμε πάρει από την αρχή της σύναψης αυτής της δανειακής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ δεν πηγαίνουν για να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Αλλά πηγαίνουν για να ξεπληρώσουν παλιότερα δάνεια. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει συνάψει ένα δάνειο το οποίο την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, που βαραίνει ακόμα περισσότερο το χρέος της, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την πραγματική της οικονομία. Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής μιας σκληρής λιτότητας, το χρέος έχει εκτοξευθεί αντί να μειωθεί και έχει φτάσει στο 160% του ΑΕΠ, έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ, δηλαδή έχουμε υποστεί μια συρρίκνωση που δεν έχει ξαναδεί η χώρα παρά μονάχα σε περίοδο πολέμου, και ταυτόχρονα έχει βαθύνει η κοινωνική ανθρωπιστική κρίση. Φανταστείτε μια χώρα όπου το 60% των νέων ανθρώπων είναι άνεργοι, όπου η μεγάλη πλειοψηφία βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας και αντιμετωπίζει προβλήματα υποσιτισμού. Αυτή η χωρά δεν μπορεί να αισθάνεται ότι έχει προοπτική, ότι έχει μέλλον. Γι αυτό λοιπόν εναντιωνόμαστε στη λιτότητα και διεκδικούμε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους μας που θα είναι βιώσιμη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους ίδιους τους δανειστές μας. Διότι αυτό το χρέος δε μπορούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να το πληρώσουμε στο βαθμό που διαρκώς αυξάνεται αντί να μειώνεται.