Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Κανένας μόνος του κόντρα στις κατασχέσεις

Το μέτρο των κατασχέσεων για τα ασήκωτα χαράτσια και τους φόρους που στοιβάζονται στα κιτάπια της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων με τη μορφή των ληξιπρόθεσμων «οφειλών» κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών μικροεπαγγελματιών.
Οι κυβερνητικές προθέσεις προκύπτουν ανάγλυφα και από τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις θωράκισης του νομικού οπλοστασίου, ταυτόχρονα με τη διαμόρφωση των καταλλήλων κρατικών μηχανισμών για την ενεργοποίηση και την αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου των κατασχέσεων. Κεντρικός στόχος είναι τα θύματα της πολιτικής του κεφαλαίου, στην επιχείρηση διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση, για τη ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών.

Στον αέρα 200.000 σπίτια με την «απελευθέρωση» των πλειστηριασμών το φθινόπωρο

Για «κοινωνική έκρηξη» που μπορεί να προκληθεί από την αναμενόμενη άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στις αρχές του 2014, προειδοποιούν οι καταναλωτικές οργανώσεις, ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τις σχετικές ρυθμίσεις όταν κατατεθούν στη Βουλή - «σιγή ασυρμάτου» από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης

Την έντονη αντίθεσή τους απέναντι σε κάθε συζήτηση περί άρσης αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων από την επόμενη χρονιά, επικεντρώνοντας στις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου, εκφράζουν καταναλωτικές οργανώσεις, ζητώντας διατήρηση του "παγώματος" για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ η συγκυβέρνηση εξαντλείται στις γνωστές επικοινωνιακές τακτικές αποπροσανατολισμού.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Ανάγκη παράτασης για τρία τουλάχιστον χρόνια

Η «ΕΚΠΟΙΖΩ» επισημαίνει ότι είναι άκαιρο και κοινωνικά επιζήμιο το άνοιγμα των πλειστηριασμών, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε συζήτηση για απελευθέρωση πλειστηριασμών το 2014, καθώς:

Πρωτιά Τσίπρα στις ευρωεκλογές και «κούρεμα» προβλέπουν οι Γερμανοί

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos
Κι ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποιεί τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να στείλει «μήνυμα» στην ΕΕ κατά της συνταγής λιτότητας που επηρεάζει αρνητικά την οικονομία των ΗΠΑ, στη Γερμανία διατυπώνονται οι πρώτες εκτιμήσεις για ακόμη πιο δυναμική εκλογική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές αλλά και ευρωεκλογές. Παράλληλα εκφράζονται ανησυχίες ότι με το πέρας των γερμανικών εκλογών ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους – παρ’ ότι έως τώρα ξορκίζεται - απλώς θα ανακοινωθεί σαν αναγκαιότητα.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερία «Muenchner Merkur»ο Μάρκους Φέμπερ, επικεφαλής των βουλευτών της βαυαρικής Χριστιανοκοικωνικής Ένωσης, μιλώντας αναφορικά με τις ευρωεκλογές εκτιμά ότι η εκλογική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιη. Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει ψήφος διαμαρτυρίας απάντησε ότι «θα γίνουν 28 εθνικές εκλογές. Σε μία σειρά από χώρες θα ζήσουμε μία σαφή ενίσχυση της αντιπολίτευσης. Στην Ελλάδα για παράδειγμα: εκεί θα επικρατήσει το ακραίο αριστερό κόμμα του Α. Τσίπρα, και όχι οι Συντηρητικοί. Το Ευρωκοινοβούλιο θα χάσει δυνάμεις στον μεσαίο χώρο και θα ενισχυθεί στα άκρα του».

Λουκέτο στα ράδιο και τις TV των κομμάτων σχεδιάζει το Μαξίμου


Νoμοσχέδιο που θα ανακαλεί τις άδειες για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς των κομμάτων σχεδιάζει να καταθέσει στην Βουλή η ακροδεξιά ομάδα που κινεί τα νήματα στο Μέγαρο Μαξίμου,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr. Η νομοθετική πρωτοβουλία θα γίνει με πρόσχημα την πώληση του 902, αλλά στην πραγματικότητα έχει ως βασικό στόχο τον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”, τον επίσημο σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα ραδιοτηλεοπτικά σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, που διευκολύνει την παραχώρηση συχνοτήτων σε πολιτικά κόμματα, λειτουργούσαν μέχρι σήμερα τρία αθηναϊκά κομματικά ραδιόφωνα. Το «Ράδιο Αστυ 90,6» του ΛΑΟΣ,ο «105,5 Στο Κόκκινο» του ΣΥΡΙΖΑ και ο «902 Αριστερά Στα FM» του ΚΚΕ. Ομως το «Ράδιο Αστυ 90,6» υπολειτουργεί και ο 902 του ΚΚΕ πουλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, σε ιδιοκτήτη που παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος. Με αφορμή τον όλο θόρυβο και την μυστικότητα που επικράτησε στην υπόθεση του 902, η ίδια περί τον Α.Σαμαρά ομάδα που αποφάσισε το λουκέτο στην ΕΡΤ σχεδιάζει νέα νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα ανακληθούν οι άδειες σε κομματικούς σταθμούς, βάζοντας δηλαδή λουκέτο στον «105,5 Στο Κόκκινο».