Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Κι όμως το παιδί είχε εισιτήριο

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Άφετε τα παιδία ελθείν προς με -είπε σύμφωνα με τον ευαγγελιστή ο Χριστός, όταν εμπόδιζαν τα παιδιά να τον πλησιάσουν. Αφήστε τα παιδιά να έλθουν σε μένα. Των γαρ τοιούτων εστί ἡ Βασιλεία των Ουρανών Γιατί είναι δική τους η βασιλεία των ουρανών.
Αν όμως για τον Ιησού τα παιδιά έχουν εξασφαλισμένη τη βασιλεία των ουρανών αυτό δεν πάει να πει ότι έχουν εξασφαλισμένα άλλα πιο πεζά πράγματα στη βασιλεία των μνημονίων. Διότι στη σημερινή Ελλάδα χιλιάδες παιδιά δεν έχουν ψωμί, γάλα, βιβλία. Και δεν έχουν, δεν μπορούν να έχουν, εισιτήρια του τρόλεϊ, του μετρό, ή του λεωφορείου.
Πράγματα λίγο πολύ γνωστά σε όλους:
Τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν πολλά λεφτά δεν ξέρουν πώς είναι από μέσα το μετρό, το τρόλεϊ ή το λεωφορείο.
Τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν κάποια λεφτά πληρώνουν το εισιτήριό τους και πηγαίνουν όπου θέλουν με το μετρό, το τρόλεϊ, ή το λεωφορείο.
Τα παιδιά που αντί να μετράνε τα άστρα, όπως έγραψε ο Λουντέμης, μετράνε τα λεπτά του ευρώ στην τσέπη τους, έχουν την επιλογή η να πάνε όπου θέλουν με τα πόδια, ή να επιχειρήσουν το επικίνδυνο ταξίδι Ζάππειο-Περιστέρι χωρίς εισιτήριο.

Κυνηγοί Κεφαλών



αναδημοσιεύτηκε από:ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛ-Α

(το κείμενο εκφράζει προσωπικές απόψεις, Γ.Στεφ.)

Τη φιγούρα του «ελεγκτή» την έχουμε όλοι συναντήσει. Τουλάχιστον απεχθής. Κι ας μην σπεύσει κανένας να πει πως «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή». Μερικές δουλειές είναι ντροπή! Ελεγκτές, σεκιουριτάδες, δημοτόμπατσοι, εταιρείες εισπράξεων, σώματα "ασφαλείας" ένας απίθανος συρφετός που με ή χωρίς στολή νιώθει ότι είναι «εξουσία» και μπορεί να τσαλακώνει προσωπικότητες, να τρομοκρατεί, να τραμπουκίζει και να επαίρεται, να απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία και αν τύχει και τα πράγματα μπλέξουν να μπορεί να ισχυρίζεται ότι «έκανε απλά τη δουλειά του» ή φταίει η "κακιά η ώρα".
Σε μια κοινωνία που συνεχώς εκφοβίζεται, τρομοκρατείται, βιώνει την καταστολή σε κάθε προσπάθεια αντίδρασης κανένας δεν δικαιούται να σφυρίζει κλέφτικα, κανένας δεν μπορεί να λέει «κάνω απλά τη δουλειά μου». Μέσα σ’ αυτή τη φράση κρύβονται ο φασισμός και ο δοσιλογισμός, ο πιο χυδαίος και αντικοινωνικός ατομισμός. Σ' αυτά δεν χωρά και δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανοχή και από κανέναν μας.

Πού βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/FosPhotos

Από τον περασμένο Ιούνιο, ένα νέο κόμμα της Αριστεράς εκπροσωπεί πάνω από το 1/4 του εκλογικού σώματος, 5πλασιάζοντας την κοινωνική του επιρροή μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια (από 4,6% ή 316.000 ψήφους τον Οκτώβριο του 2009). Η σημαντική εκλογική ήττα που υπέστη, τελικά, δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα θεαματικό πολιτικό μετασχηματισμό. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο (26,9%), η εκλογική του γεωγραφία και κοινωνιολογία, θύμισαν την μεγάλη εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ το 1958 (24,4%), η οποία, στα τέλη της πρώτης μεταπολεμικής δεκαετίας, σηματοδότησε τη συγκυριακή επανάκαμψη της Αριστεράς, μετά τη συντριβή του εμφυλίου (γράφημα 1). Του Γιάννη Μαυρή
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ -μέχρι σήμερα-δεν έχει αποκρυσταλλώσει επαρκή προγραμματικό λόγο, ούτε έχει αποσαφηνίσει πλήρως την στρατηγική του ή την ιδεολογική του φυσιογνωμία. Το κυριώτερο, δεν διαθέτει ισχυρές μαζικές οργανώσεις, διαρθρωμένες στους κοινωνικούς χώρους· στοιχείο που αφενός διαφοροποιεί την σημερινή περίπτωση από το προδικτατορικό προηγούμενο της ΕΔΑ και αφετέρου καθιστά αρκετά ευάλωτη την εκλογική συσπείρωση που πέτυχε. Ένα κόμμα δεν σταθεροποιεί, προφανώς, το εκλογικό του σώμα μόνο με μια εκλογική αναμέτρηση. Αναμενόμενα, η εκλογική ρευστότητα θα συνεχισθεί.

Πατέρας 19χρονου: «Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη»


Παράκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν στις αρχές έκανε ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι. «Όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Η κηδεία του νεαρού θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.
Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος οικόγενειας 19χρονου: Φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε
«Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη», επεσήμανε ο πατέρας του 19 χρονου.

«Σήμερα είναι το δικό μου παιδί. Αύριο θα είναι αλλουνού», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές πως ο 19χρονος και ο ελεγκτής είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι άνεργοι.

Παρασκευή της οργής στην Αίγυπτο

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τα τεμένη μετά την προσευχή - Χιλιάδες διαδηλωτών θα καταλήξουν στην πλατεία Ραμσίς - Φόβοι για πρωτοφανή αιματοχυσία μετά την κυβερνητική εντολή να χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά - Ξεπερνούν τους 638 οι νεκροί

Παρασκευή της οργής στην Αίγυπτο

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Αίγυπτο για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Οι μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των μουσουλμάνων διαδηλωτών έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 638, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 4 χιλιάδες. Από την άλλη πλευρά η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 2.600.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ 1 ΕΥΡΩ ΣΚΟΤΩΝΕΣΑΙ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ 170 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ Eurobank.,,,


Διόρισαν πρόεδρο στη Eurobank τον άνθρωπο που τη «φέσωσε»
Ερωτηματικά για την επιλογή του ΤΧΣ να τοποθετήσει τον «στρατηγό» της αποβιομηχανοποίησης της χώρας - Έκλεισε τη Nutriart και μετέφερε την έδρα της Coca Cola 3E στο εξωτερικό
Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης δημιουργείται για τον επιχειρηματία Γ. Δαυίδ, ιδιοκτήτη της Coca Cola 3Ε, από την πρόταση του ΤΧΣ, την οποία αποδέχθηκε ο επιχειρηματίας, να αναλάβει πρόεδρος της Eurobank.

Την ώρα που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η διευθύνουσα σύμβουλος κα Α. Σακελλαρίου αποφάσισαν να προτείνουν τον κ. Δαυίδ για την προεδρία της τράπεζας, ο επιχειρηματίας έκλεινε την ιστορική βιομηχανία Nutriart (που εκμεταλλεύεται τα σήματα Αλλατίνη, Κατσέλης κα), «φεσώνοντας» την τράπεζα της οποίας έγινε πρόεδρος με ποσό 5,7 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια Δαυίδ δια του Γ. Δαυίδ αλλά και του γιου του Χάρη, αποφάσισαν να πτωχεύσουν τη Nutriart, η οποία οφείλει στις τράπεζες 170 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 170 εκατ., χρέος περίπου 10 εκατ. ευρώ αφορά στην Eurobank.
Είναι απορίας άξιο πώς το ΤΧΣ και η διοίκησή του, κ.κ. Σκλαβούνης και Σακελαρίου αποφάσισαν να τοποθετήσουν πρόεδρο της Eurobank έναν επιχειρηματία που έχει «φεσώσει» με 5,7 εκατ. ευρώ την τράπεζα.