Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

λαθρομετανάστης,λαθρεπιβάτης Η κοινή μοίρα των “λαθραίων” ανθρώπων

Με αφορμή την πολιτική δολοφονία του 18χρονου Θανάση, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα στην προσπάθεια του να ξεφύγει από ελεγκτή τρόλεϊ επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει εισιτήριο, προκύπτει το ζήτημα του πώς αντιμετωπίζει ο λόγος της κυριαρχίας τους κάθε λογής “λαθραίους”.
Ο λόγος της κυριαρχίας που εκπορεύεται από τα κέντρα εξουσίας και αναπαράγεται με σκοπό την αφομοίωσή του από γραφιάδες,αρθρογράφους των ΜΜΕ, παρατρεχάμενους διανοητές κολαούζους της εξουσίας αλλά και ένα πλήθος νεοφιλελέδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει από καιρό επιτύχει να καθιερώσει τον άθλιο όρο του λαθραίου ανθρώπου, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση ως προσδιοριστικό των μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα της χώρας. Για αυτή την κατηγορία ανθρώπων, με βάση το διαχωρισμό που έχει επιβάλλει η εξουσία, επιφυλάσσεται ειδική αντιμετώπιση με ειδική νομοθεσία, ειδικά κελιά, ειδικές συνθήκες σε αστυνομικά τμήματα, βασανιστήρια, εκτελέσεις και φυσικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που κατ’ ευφημισμό ονομάζονται χώροι φιλοξενίας.

Ο Άδωνις, η ξεφτίλα και το λεωφορείο


του Πέτρου Κατσάκου

«Είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής. Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία!», είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή.